Les Dunes

Hotel gorąco polecam, bardzo ładny i zadbany, czyste pokoje- codziennie sprzątane,klimatyzacja, świetna obsługa, jedzenie pyszne. Jeśli chodzi o basen to wystarczająco duży i czysty, niestety o leżaki trzeba walczyć już od wczesnego rana, ale zawsze pozostaje plaża gdzie można je wynająć za grosze. Życie towarzyskie raczej w obrębie hotelu, ponieważ w okolicy nic się nie dzieje, a przynajmniej my nie znaleźliśmy żadnego ciekawego miejsca. Animacje raczej średnie, ale nie narzekaliśmy na nudę. Hotel ogólnie polecam, natomiast jeśli chodzi o organizatora (exim tour)to drobne niedociągnięcia. W pierwszym dniu trafilismy do innego hotelu, nie jesteśmy osobami marudzącymi, tym bardziej, że nasz właściwy hotel les dunes okazał się o wiele lepszy, ale takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Za to rezydent okazał się bardzo sympatycznym przewodnikiem na jednej z wycieczek. Wrażenia ogólne pozytywne.

Po trzech dniach horroru przeniesiono nas do innego hotelu normalnego.

Nie polecam. Wszechstronny brud. Brak ręczników papieru toaletowego ciepłej wody. Ogólnie obóz przetrwania. Kilkumetrowe kolejki po jedzenie. W ciągu tygodnia nie dopchalam się ani raz po deser. Brak baru na plaży. Brak przekąsek. Nie polecam.

W tym hotelu tylko spaliśmy i jedli a resztę czasu staraliśmy się przebywać poza nim. Ale nie na plaży bo brak jakiegokolwiek baru hotelowego i materacy na 10 leżakach wiecznie zajętych przez nie wiadomo kogo bo bez opasek nie pozwalał na plażowanie. Plaża bardzo brudna i śmierdząca od wielbłądów i koni. Brak jakichkolwiek animacji.

Hotel na sezon 2019 przeszedł remont. Recepcja, restauracja pachną nowością. Hotel posiada 3*, ale to są dobre 3*. Pokoje zostały odświeżone, są czyste i urządzone w stylu tunezyjskim. Hotel znajduje się około 300 m od plaży, ale jest to całkiem miły spacer. Hotel kameralny, ale z fajnymi animacjami. Bardziej polecany osobom starszym lub osobom szukającym spokojnego wypoczynku.

Nazwa  Les Dunes
Miejsce  Tunezja / Djerba / Midoun
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami

Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw

Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze

Wyświetlono 32 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
iwona

1.6
Danuta

Pobyt - Sierpień 2019

Po trzech dniach horroru przeniesiono nas do innego hotelu normalnego.

Zalety

Wady

Hotel nadaje się do zamknięcia

1.8
My

Magdalena

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

brak kolejek i tłoku na plaży i basenie Fajna obsługa szeregowych pracowników

Wady

Brud nie sprzątane pokoje brak animacji brak gorącej wody przerwy w dostawie prądu co dziennie od 6 do 11.

Natalia

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Maj 2019

Zalety

- świeżo po remoncie - kameralny - smaczne i urozmaicone posiłki

Wady

- odległość od plaży

Adam

Pobyt - Wrzesień 2012

Hotel oddalony 300metrów od plaży publicznej - leżaki płatne, składający się z dwóch części starszej i nowszej - warto rzucić 10 dolarów obsłudze hotelowej aby dostać pokój w nowszej. Brak sportów wodnych. Basen czysty ale mały i nieczynny po godzinie 20. Nieprzyjemne zapachy podczas drogi z hotelu na plaże (chyba że komuś nie przeszkadza zapach kupy wielbłąda ;). Hotel położony na odludziu.

Dagmara

Pobyt - Marzec 2010

Hotel czysty, obsługa miła, jedzenie fantastyczne, za tę cenę nie spodziewałam się takiego jedzenia, każdy znajdzie coś dla siebie.

Maciek

Pobyt - Sierpień 2009

hotel bardzo dobry, klima sprawna , jedyny minus to widok z hotelowego pokoju na jakies ogrodzenie a za nim roslinnosc, jedzenie bardzo dobre..urozmaicone, codziennie do wyboru na obniad mnostwo rzeczy, sniadania standartowe ,codzinnie to samo ale wsyztsko pycha, na kolacje serwowane czesto byly przysmaki lokalne - krewetki , kalmary i inne rzeczy.polecam

aga

Pobyt - Sierpień 2008

hotel na średnim poziomie,oceniam na 3, smierdzące przejście na plaże,śniadania beznadziejne,rezydent Kojak ineresuje się tylko ludzmi kupującymi wycieczki,resztą nie jest zainteresowany.Jedyny plus to świetni animatorzy,zabawiają rewelacyjnie,brak opcji all inclusive na plaży,hotel dla mało wymagających.

Forest

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel polecam bardzo przyjemny i czysty. Basen fajny. Obsługa kelnerzy i barmani pomimo Ramadanu uśmiechnięta (po za jednym bęcwałem z długim nosem przy barze). Obsługa rewelacyjna. Padła klima u nas w pokoju zajęło im to 20 min i wszystko działało. Pokoiki codziennie sprzątane (polecam sprzątaczki są dokładniejsze). Jedynie animatorzy to bolączka. Kiepsko się starali, wręcz ich w dzień nie było widać. Wieczorem nadrabiali swoim show.

pirzonek

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel bardzo kameralny, zadbany i czysty, klima działa bez zarzutu, obsługa hotelowa przesympatyczna :) Polecam dla rodzin z małymi dziećmi, dojście do plaży w upale dosyć męczące i po drodze jest oczyszczalnia jakaś, z której fetor jest okropny, ale to tylko niemiła chwilka, bo plaża i morze superowe :) za 1,5 dinara można wynająć leżak na cały dzionek (nasze 3 zł);) Serdecznie polecam do miasta za 3 dinary (6 zł) dojedzie się taryfą, każdemu życzę rezydenta Kojaka ;) Jedzonko fajowe i urozmaicone - może poza śniadaniami w stylu francuskim, ale w Tunezji wszędzie tak jest ;)

kata

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel i baseny bardzo przyjemne.pokoje sprzątane codziennie. Hotel nie jest super nowy ale zadbany. Klima jest w pokojach i na stołówce -w wielkich upałach na stołówce nie nadążała chłodzić cięzko było wytrzymać pod wględem zapachów i temperatury. Jedzenie-zawsze był makaron ze sosem, kilka rodzajów mięs, zupa, frytki,ryż, zapiekane ziemniaki,sałatki raczej kiepskie. Mężowi smakowało słabo, nie narzekał na śniadania i na placki. Dla mnie było ok. Wino rozcieńczane na maxa,drinki słabe.Herbata okropna.Kawa ok.Przy basenach przekąski- smażone nalesniki,cistka. Plaża niestety była mało zadbana- duża zasługa wczasowiczów zostawiających niedopałki w piasku. Morze rewelacyjne. Na plaży możliwość przejażdżki wielbłądem lub koniami.

Asia Jaskulska

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel bardzo przypadł mi do gustu. Jest bardzo ładny, świetny duży basen. Jedzenie też dobre - każdy znajdzie coś dla siebie, na śniadania ciągle to samo ale na obiad i kolację rzadko się coś powtarza. Do plaży ok 5min spacerkiem. Najbardziej przypadli mi do gustu animatorzy: ciągle się coś działo, świetna gimnastyka w wodzie, nauka tańca no i rewelacyjne wieczorne przedstawienia..byłam pod dużym wrażeniem. Wracam do tego hotelu w maju - mam nadzieję że ekipa prowadząca się nie zmieni:)

kursantus

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel zadbany,czysty,miła obsługa,jedzenie-dużo i b.smaczne ,bar OK miła obsługa poza jednym gostkiem z dużym nosem. Plaża blisko ale przejście obok przepompowni wody może doprowadzić do\"zwrotu\" dobrego jedzenia. Rezydent \"KOJAK\" przemiły człowiek o b.dużej wiedzy na temat tego kraju, obyczajów i jego histori polecam wyjazd na 2 dni na Saharę. Pogoda przez 14 dni - 15 min deszczu, 2 razy chmurki po 17:00 Linie lotnicze Cartago - miła obsługa, dobre jedzenie, lot spokojny, trochę ciasno dla osób o dużej tuszy ale to klasa ekonomiczna :) jedyny minus- przez 7 dni byli francuzi z obozem tanecznym hiphop od rana do nocy przy basenie

Agnus

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotel bardzo czysty, kameralny. Udany wypoczynek. Wróciliśmy bardzo zadowoleni.

MAGDA

Pobyt - Czerwiec 2008

Nieduży hotel 4*, ale zadbany, pokoje czyste, codziennie sprzątane, jedzenia dużo i dość duży wybór. W sezonie dość tłoczno w basenie i brakowało leżaków wokół basenu, ale za to piękne, czyste i ciepłe morze (na szczęście tylko raz był przypływ i wtedy woda była zmącona i pełna roślin). Na plaży nie obowiązywał all... Warto było zapłacić za te cudne widoki 1.5 dinara za leżak i spędzić cały dzień nad ciepłym morzem. Ogólnie nie były to luksusy na 5*, ale było bardzo fajnie.

mona

Pobyt - Maj 2008

Kochani, hotel Les Dunes jest naprawdę ok. Jeżeli ktoś chce czepiać się arabskiej jakości, to chyba powinien wybrać innny kontynent na wakacyjne wojaże :-) Tutaj w Les Dunes wszystko jest na miejscu i polecam gorąco odwiedzanie tego hoelu pomimo niewielkiej ilości gwiazdek. Oczywiście są mankamenty w postaci fatalnego widoku z okna pokoju (plac budowy i niedokończony basen), jednak komu to tak naprawdę przeszkadza???? Nie ma też klimy nw restauracji, jednak można spokojnie zjeść na zewnątrz, gdzie jest mnóstwo zadaszonych stolików. Plaża jest dość daleko, jakieś 300m, nizbyt zasbana, nie obowiązuje tutaj też all inclusive, dlatego nie polecam tego hotelu dla osób nastawiających się wyłącznie na plażowanie i kąpiele w morzu. A atmosfera w Les DUnes jest niesamowita, świetne animacje (kto napisał, że leniwi animatorzy!!!!), ciągle coś się działo: sporty, tańce, śpiewy. Super!! Na terenie hotelu jest bar mauretański, gdzie za 4DT można zapalić sziszę, za 1,5DT napić się miętowej herbatki i za darmochę poczuć atmosferę arabskich wakacjii i sympatię \"sziszomana\" Josepha. Językowo różnie, ale po niemiecku całkiem nieźle, także po angielsku ujdzie. Dla sprytniejszych polecam język gestów :-)) Króluje pczywiście francuski, ale to chyba zrozumiałe. Polecam gorąco korzystanie z firmy Exim tours, (4 raz z nimi i nadal bez zastrzeżeń)- świetny rezydent o powalającej na kolana ksywce Kojak (zgadnijcie dlaczego), rewelacyjna 2-dniowa wycieczka na Saharę z Kojakiem w roli głównej (przy okazji serdecznie go pozdrawiam). Ogólnie rzecz ujmując stosunek ceny do jakości w tym hotelu jest naprawdę ok. Nie sugerujcie się ludzie opiniami zmanierowanych turystów, którym przeszkadza nawet koniec własnego nosa, tylko lećcie do Les Dunes!! W razie wątpliwości chętnie odpowiem na pytania - kierujcie je na mój adres mailowy.

Sebastian

Pobyt - Maj 2008

Hotel rzeczywiście dobry i czysty. Pomimo pustynnego klimatu wyspy dobrze utrzymany ogród, zasadniczo brak jakichkolwiek insektów. Dobre jedzenie, świeże i smaczne-nie ma obawa można jechać z małymi dziećmi (ja byłem z synem 4 l.). Jedyne wady to brak rano wolnych leżaków przy basenie (wszystkie zajęte poprzez rozłożenie ręcznika lub koszulki) i hotel nie posiada plaży przylegającej bezpośrednio do hotelu. Plaża znajduje się po drugiej stronie ulicy ok. 250-300m tj. 5min spacer, leżaki i materace na plaży płatne 1,5 lub 3 dinary. Poza tym było super i chętnie wróciłbym do tego hotelu.

Farmer

Pobyt - Maj 2008

Hotel naprawdę wart polecenia, zwłaszcza dla osób ceniących dobrą zabawę ze względu na świetną pracę bardzo sympatycznych animatorów. Jeśli nie macie ochoty jedynie na leniwe wylegiwanie z piwkiem od rana do wieczora to na pewno nie będziecie się nudzić. Nie polecamy tylko osobom nastawionym na spacery po urozmaiconej okolicy bo jej po prostu tam nie ma. Jak dla mnie tak naprawdę jedyny mankament stanowił barman z dużym nosem, który nie chciał podawać więcej niż dwóch trunków na raz i wyganiał ludzi z powrotem do kolejki. Reszta obsługi bardzo sympatyczna i uśmiechnięta, więc może to miała być dodatkowa atrakcja :)Pyszne i urozmaicone jedzenie, nie słyszałem żeby ktoś narzekał, blisko do morza tylko szkoda, że plaży nie obejmuje all inclusive.

Sylwia

Pobyt - Sierpień 2007

Dobre animacje. Czysto i przyjemnie.

Les Dunes