Leonardo Plaza Cypria Maris Beach & Spa

Hotel bardzo mile nas zaskoczył. Bardzo duży Położony jest bezpośrednio na plazy. Ma nawet swoj własny kawałek plazy i ogrod. Pokoje bardzo czyste, łóżko ogromne. Jedzenie rozmaite i bardzo smaczne. Obsługa bardzo pomocna i kompetentna. Z hotelu blisko do centrum, dodatkowym plusem jest blisko do lotniska! W hotelu co wieczór była muzyka na żywo. Wielki atut to rownież goście wyłącznie 18+ Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu

Pomiędzy czytanymi opiniami a tzw realem są dość duże różnice. A może to ja chciałam zobaczyć ten hotel w samych różowych okularach. Po zdjęciu okularów widzimy hotel średniej klasy- typowy czterogwiazdkowy, wakacyjny hotel z dużą przewagą Angoli 60+. Co prawda w okresie przebywania w hotelu było nadzwyczaj sporo naszych rodaków ale jakoś mało się udzielaliśmy. Proszę pamiętać o tym, że w hotelach 18+ zobaczymy w większości emerytów , więc ewentualne animacje są także pod nich organizowane (np. gra na fortepianie lub skrzypcach przebojów z lat 50-tych lub 60-tych. ). Jedzenie dość smaczne, różnorodne. Co do restauracji tematycznych - to duże rozczarowanie - praktycznie to samo można było zjeść w restauracji głównej - tylko bez orientalnej muzyki i kelnera, który obsługiwał stolik. Dla tych co tam jadą - pamiętajcie - dokupcie złotą lub platynową opaskę- 50 lub 60 euro ale pijecie normalne drinki.

Hotel o nowoczesnym, eleganckim charakterze, który posiada widok zarówno na góry, jak i na morze. Dla gości najwyższego piętra jest oddzielny pokój do relaksu i zjedzenia przekąsek. Bardzo polecam dla osób chcących wypocząć w luksusie.

Świetny hotel na wysokim poziomie. Przeznaczony dla osób dorosłych, pragnącym spokojnego wypoczynku na wysokim poziomie. Nie równa się to jednak z brakiem rozrywki- hotel posiada mnóstwo atrakcji dla dorosłych w tym klub nocny. Ogromne wrażenie robi piękny widok z balkonu a także wewnętrzny , przeszklony basen ze specjalnie sprowadzaną wodą z morza martwego.

Jeżeli chcesz spędzić wakacje z dala od rozbrykanych maluchów to ten hotel jest dla Ciebie. Hotel tylko dla dorosłych oferuje spokój i wypoczynek dla wymagających.

Nazwa  Leonardo Plaza Cypria Maris Beach & Spa
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Paphos
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, parking

Atrakcyjne położenie: ok. 5 km od centrum, ok. 1 km od Aphrodite Water Park, ok. 2,5 km od parku archeologicznego w Kato Pafos.

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.

Bogata oferta sportowa: jacuzzi, 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, siłownia; dyskoteka, sezonowo animacje sportowe.

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

1.0

Wyświetlono 46 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Weronika

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Pyszne jedzenie, położenie hotelu, miła obsługa, tylko dla dorosłych, bezpośrednio przy plazy, standard hotelu bardzo wysoki

5.9

Zalety

Zaletą niewątpliwą hotelu jest jego położenie - bezpośrednio przy małej zatoczce z łagodnym zejściem do morza. Na Nasza plażę przychodzili także goście innych hoteli wraz z dziećmi. Oczywiście nie mogli korzystać z naszych leżaków, ale przy brzegu było ich bardzo wielu. Nie dziwię się zresztą , bo wiele biur podróży zamieszczając zdjęcie hoteli zapomina powiedzieć, że np plaża jest tylko zejścia do morza brak. Ogólnie hotel czysty, kiedy jest sprzątany przez Cypryjki- to jest posprzątany dobrze.

Wady

Animacje na barrrrrdzo niskim poziomie. Przy basenie jeszcze jak cie mogę, ale reszta to nie ma co komentować.

Asia

Pobyt - Kwiecień 2023

Zalety

Duży basen Leganckie pokoje Tylko dla dorosłych Animacje

Ola

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel tylko dla dorosłych, dzięki czemu można uniknąć hałasu i plątających się pod nogami maluchów. Poziom świadczonych usług na najwyższym poziomie: przemiła obsługa oraz pyszne jedzenie. Hotel na swym terenie ma night club otwarty codziennie, więc dla osób szukających rozrywki wieczorem zdecydowanie polecam. Zapewnia też różne animacje dla osób szukających trochę ruchu. Pokoje na wysokim poziomie, bardzo fajnym dodatkiem jest fakt, że łóżka celowo są wysokie, aby móc włożyć pod nie walizkę.

Zalety

Infrastruktura, jedzenie, animacje dla dorosłych Obsluga

Michał

Pobyt - Kwiecień 2023

Elegancki hotel tylko dla dorosłych. Obiekt posiada bardzo dużą ilość zabiegów SPA czy kort tenisowy. Wszelkie usługi hotelowe są wykonywane na najwyższym poziomie.. Idealny dla osób, które oczekują ciszy i spokoju. Bardzo mocno polecam ten hotel.

Zalety

infrastruktura

Damian

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel dla osób dorosłych, którzy chcą spędzić spokojne wakacje na wysokim poziomie. Bardzo rozbudowana oferta Spa. W ciągu dnia animacje przy basenie, wieczorem pokazy taneczne, muzyka na żywo i DJ. Na terenie hotelu znajduje się również klub nocny czynny od 21 do 1 rano.

Natalia

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel na bardzo wysokim poziomie pod każdym względem. Kilka basenów, bezpośredni dostęp do plaży, cisza, spokój, dużo zieleni. Wspaniała obsługa dba o każdego gościa. Ogromna ilość leżaków przy basenie i plaży. Największą zaletą jest to, że jest to hotel tylko dla dorosłych.

Malgorzata

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel nie warty polecenia. Śniadania ubogie. Głównie przygotowywane dla Anglików ( bekon, ziemniaki, fasola, jaja'', kielbasa). Codziennie to samo Nawet sery te same. Po dwóch tygodniach pobytu nuda i.znuzenie. W pokoju niezbyt czysto Umyłem weenstrx szafki ponieważ po przejechaniu chusteczka higieniczna byly czarne. Klimatyzacja w pierwszych dniach grała, a nie chlodziła. Po naprawie było czuć zapach grzyba. Gdy poprosiliśmy o wodę mineralna do pokoju pani menedżer Pan sprzatajacych zrobiła nam awanturę że tylko na przyjazd należą się mam.2 butelki Potem. Już woda nie przysługuje. Drinki w barze rozcienczone maksymalnie, woda do picia podswana z węża czyli kranówka. Rozrywka marna. Lepsza w hotelu obok ' świetne musicale'. W hotelu artyści nie przyciągający uwagI. Obiady i kolacje lepsze. Restauracje 4 - jeszenie takie same jak na stolowce. Jedynie w restauracji libanskiej inne, ale desery nawet tam stołówkowe. Morze zanieczyszczone. W wodzie czuć zapach benzyny. W zatoczce wypożyczalnia skuterów itp Jak na cenę które zapłaciłam za 2 tygodnie pobytu porażka. Biuro Tui zero zainteresowania w przypadku choroby Ubezpieczenie wykupion w Tui również dodatkowe niedziala. Pani z Tui proponuję wizytę prywatną u lekarza która kosztuje 100 euro. Niestety z przykrością nie polecam hotelu. Nie polecam rowniez opoeki Tui poniiewaz ogrnicza sie ona tylko do sprzedazy wycieczek miejscowych i nic po za tym. Zero interwencji u ubezpieczyciela. Ogolnie hotel oveniam na na ocene 2. Za te pieniądze można bardziej luksusowo spędzić czas. Hotel nie warty swojej ceny.

Zalety

Blisko lotniska, blisko portu w Pafos, dobra komunikacja miejska

Wady

Brak mineralnej wody w pokojach, marne śniadanie ukierunkowane na gości Angli, rozcienczone drinki maksymnie, woda podawana do picia z węża, niskiej jakości rozrywka, monotonne posiłki.

5.7
Robert G

Pobyt - Sierpień 2021

Pobyt oceniam na dużą 4 z plusem, z plusów położenie prawie przy samej plaży, jednak z budynku do plaży trzeba było przejść jakieś 120-150 metrów. Plaża mała sztucznie napiaszczona, jak fale piasek wypłukały odsłoniły sie gołe skały, zejście w morze piaszczysto kamieniste, można rozciąć nogę. Woda w obrębie plaży potrafila być brudna, ponieważ w pobliżu znajduje się wypożyczalnia skuterów wodnych, łódek wodnych, motorówek i lotów spadochronowych. Z plusów obsługa baru każdego sprawna, aczkolwiek radzę uważać na menadżera starszego pana który z drinka pink pantera (taka nazwa) zrobił skutecznie drinka o nazwie pink pampersa, ponieważ wiecej tam było soku z ananasa niż alkoholu, a może praktycznie wcale nie było alkoholu, tylko się po tym siku chciało stąd moja nazwa pink pampers. Ciekawą formą posiłków były kuchnia azjatycka i grecka, czyli taka restauracja al carte, polegało to na tym iż podawano dania ktore byly dostępne w restauracji dla wszustkich w lepszej formie. Tz kelner donosił do stolika który wcześniej z wyprzedzeniem 3-4 dniowym trzeba było rezerwować. Można było takie rezerwacje zrobić 2 za cały pobyt, wszystko to co przygotowano a nie wydano lądowało na półmisku na kolejny dzień w restauracji dostepnej dla wszystkich. Ciekawą też rzeczą było to że za cały pobyt tygodniowy nie wymieniono pościeli ani razu, a wiem to stąd że podczas 1 dnia pobytu późnym wieczorem zamówiłem lampkę czerwonego wina w barze głównym obok recepcji który był czynny do 24.00 pozostale bary były czynne do 19.00 - 20.00. I wracając do tego doświadczenia mianowicie tą nieszczęsną lampkę wina postawiłem na łóżku i pościeli wierzchniej a że wino było szybko nalewane lampka była mokta i zostawiła kółeczko od stopki ma pościeli która towarzyszyła do ostatniego dnia pobytu. Obsługa zapytana dlaczego nie wymienia pościeli zwaliła wszystko na Covid. Nie będę zanudzał dalszymi przykładami warto samemu się wybrać i zobaczyć jak jest. Hotel 4* ok lecz sporo niedoskonałości i niedociągnięć

Zalety

Ciekawe położenie, cisza spokój zdala od zgiełku, koncerty na żywo skrzypce, pianino, spiwe wokalistki. Miła obsluga aczkolwiek nieraz nieskuteczna.

Wady

Wady opisane powyżej

Adam

Pobyt - Wrzesień 2019

Hotel zdecydowanie mogę polecić, dobry hotel za rozsądną cenę. Świetnie położony - blisko lotniska, plaży, Pafos. Serwis i obsługa na dobrym poziomie. Pokój trochę mały ale bardzo czysty ! Brak jakiś istotnych uwag negatywnych.

Zalety

Dorze położony, przy plaży, blisko do Pafos. Hotel oferuje dobry serwis, miła i pomocna obsługa. Jedzenie na dobrym poziomie ( skromniej niż w Turcji czy Egipcie ) , ale nikt nie będzie głodny. Kilka miejsc gdzie wieczorem można miło spędzić czas. Alkohole w opcji all są również na niezłym poziomie chociaż nie są podawane markowe produkty ( te są podawane dla posiadaczy opcji all plus ). Sporo leżaków i nigdy nie było z tym problemu. W hotelu sporo gości z Wysp Brytyjskich. Taxi do miasta kosztuje 8 euro ,

Wady

Przy wejściu na kolacje powinien być szef sali, który wprowadza do sali i do stolika. Napoje do kolacji powinny być serwowane przez kelnerów a nie powinno być samoobsługi. Te uwagi nie wpływają w jakiś istotny sposób na moją bardzo dobra opinie o hotelu.

Adam

Pobyt - Lipiec 2019

Ogólnie hotel dla mało wymagających. Cena nieadekwatna do warunków wypoczynku.Więcej nie przyjedziemy, nie polecamy.

Zalety

Miła ,uczynna obsluga,Rozległy teren, nie ma \\\"walki\\\" o leżaki.

Wady

Kiepskie wyżywienie, tragiczne zupy ( na jedno kopyto), twarde gotowane jarzyny. Pokoje małe , spartańsko wyposażone. Plaża hotelowa to pomyłka, Kamieniste dno, obok sporty wodne smrodzące skutery i motorówki !!

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel średniej klasy, nie odpowiedni do ceny, mało zalet dużo wad ( patrz wyżej), nie polecam, my nie wrócimy!! Sam Cypr średnio ciekawy, wyspy grecki np. Zakynthos dużo ciekawsze !!

Zalety

Brak \\\"milusińskich\\\"!!! Miły i profesjonalny personel.

Wady

Małe pokoje, skromne wyposażenie, Jedzenie obfite ale niedosmaczone,zupy -tragedia,na \\\"jedno kopyto\\\" bez smaku, jarzyny niedogotowane. Plaża to farsa, maleńka, skały i kamienie, obok sporty wodne - smrodzące skutery i motorówki no i co najstraszniejsze co parę metrów głośniki i non stop rozrywkowe melodie - łeb pęka!!!!

Andrzej

Pobyt - Czerwiec 2019

Hotel OK. Jedzenie mogłoby być bardziej urozmaicone. Trzy zaproszenia do restauracji a\'la karte. W dwóch do jedzenia to samo co w ogólnie dostepnych dla wszystkich gości z tą różnicą, że w restauracji \"garden\'s\" napoje podawał kelner. W restauracji greckiej napoje i dania podawał kelner z tym, że jedzenie takie samo jak w ogólnodostępnej restauracji. Dopiero pobyt w restauracji azjatyckiej sie różnił, gdyż mozna było wybrać posiłki z karty. Czyli dwie restauracje na minus, jedna na plus.

Zalety

Wady

Płatne SPA

1.6
Rafał

Pobyt - Czerwiec 2019

Polacy dostają gorsze pokoje - lepsze są dla Anglików, jak poinformował mnie pan z recepcji po tym, jak zaproponowano mi jeden pokój śmierdzący, a drugi z widokiem na ścianę i potężną rurą wentylacji tuż za za oknem. Brudno (szczególnie na basenie), brak butelkowanej wody w pokojach, monotonne jedzenie, na plaży rodziny z płaczącymi dziećmi pomimo, że hotel ma być ponoć wyłącznie dla dorosłych. Jeżeli ktoś bywał w lepszych hotelach będzie mocno rozczarowany...

Bogdan

Pobyt - Sierpień 2018

Dobre zdjęcia hotelu i recenzje które były nad opiniami i nadmiernie pozytywne rzeczywistość to tylko 4 gwiazdki i nic więcej

Zalety

Dobry bar miła obsługa i wieczorne koncerty na żywo

Wady

Położenie od centrum 40 min

Basia

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel zlokalizowany nad samym morzem, z własną plażą, przy promenadzie, którą można dojść do starego portu. Powitanie lampką szampana było miłą niespodzianką. Bardzo smaczne urozmaicone jedzenie, posiłki na tarasie z widokiem na morze-bezcenne. Brak tłoku, animacja nienachalna, mało hałaśliwa. Wieczorami kameralne koncerty żywej muzyki w holu hotelowym. Pod hotelem przystanek autobusowy, skąd można dojechać do dalszych zakątków miasta, wartych odwiedzenia. Miła obsługa hotelowa. Polecamy

Zalety

Położenie, własna plaża, brak dzieci

joanna romanowska

Pobyt - Październik 2017

polecam wszystkim sama wracam ponownie do tego hotelu 11.10.2018

Zalety

same pozytywy

Iwona

Pobyt - Wrzesień 2017

Nie polecam wycieczek po wyspie, strata czasu i pieniędzy. Wszędzie typowa komercja i dorabiana legenda o Afrodycie.

Zalety

Bardzo czysto, przemiła obsługa, urozmaicone, smaczne jedzenie.

Wady

Beztroskie podejście pracowników baru przy basenie, brak lodu do napojów nie stanowił dla nich żadnego problemu.

Leonardo Plaza Cypria Maris Beach & Spa