Leisure Lodge Beach & Golf Resort by Diamonds

Hotel zdecydowanie zasługuje na polecenie, a oto dlaczego: **1. Kuchnia:** Jeśli jesteś miłośnikiem kuchni indyjskiej, poczujesz się tutaj jak w raju. Zarówno śniadania, lunche, jak i kolacje oferują szeroki wybór dań, zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich, co sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Warto wspomnieć o szefie kuchni, który jest obecny podczas posiłków – zawsze chętnie poleca najlepsze dania i zbiera opinie od gości. Na terenie hotelu znajduje się także bar serwujący wyśmienitą pizzę i burgery, a napoje i drinki przygotowywane są z lokalnych, świeżych owoców. **2. Hotel i otoczenie:** Jednym z niecodziennych atutów hotelu są małpki, które często można spotkać w jego otoczeniu – stanowią one dodatkową atrakcję. Jeśli chodzi o pokoje, zdecydowanie polecam dopłatę do opcji junior suite. Są to nowsze pokoje, świetnie zlokalizowane. Pokoje są sprzątane dwa razy dziennie, mini bar zawsze uzupełniany, a obsługa hotelowa dba o bezpieczeństwo, m.in. zapewniając ochronę przed insektami. Na terenie hotelu dostępne są aż cztery baseny, w tym jeden z barem oraz basen infinity z przepięknym widokiem na morze – mój ulubiony. Co istotne, na basenach nie było tłoku, a wolne leżaki zawsze były dostępne. **3. Plaża i ocean:** Ogromnym plusem jest ochrona, która pilnuje, by lokalni handlarze, tzw. beach boys, nie wchodzili na teren z leżakami. Niestety, aby dotrzeć do brzegu, trzeba liczyć się z ich obecnością i natarczywymi próbami sprzedaży, co może być nieco uciążliwe. **4. Obsługa:** Pracownicy hotelu są fantastyczni – pomocni, życzliwi i zawsze witają gości z uśmiechem na twarzy. Dbałość o komfort turystów jest na najwyższym poziomie, a każda rozmowa z obsługą to przyjemność. **Na minus:** Jedyną nieprzyjemną sytuacją było spotkanie z jednym z pracowników hotelu ostatniego dnia. Zaproponował nam spacer na odsłoniętą podczas odpływu "wyspę". Niestety, na miejscu okazało się, że lokalni przewodnicy zażądali od nas 100 dolarów za tę "wycieczkę". Ostatecznie udało się wynegocjować 30 dolarów, jednak brak wcześniejszej informacji o opłacie pozostawił niesmak. Z drugiej strony, warto wybrać się na to wodne safari w towarzystwie lokalnych przewodników – dzięki ich wiedzy i doświadczeniu można bezpiecznie podziwiać wyjątkowe gatunki i uniknąć potencjalnych zagrożeń. Podsumowując, hotel oferuje wiele atrakcji i udogodnień, a niedogodności są nieliczne i łatwe do zaakceptowania. Polecam!

Pięknie położony hotel przy cudownej plaży i cudowna obsługa.

Wyśmienity hotel pod każdym względem, piękna,czysta plaża, jedzenie pyszne i urozmaicone,pokoje sprzątane codziennie i dokładnie, wifi działa bez zarzutu zarówno w hotelu jak I na plaży. Obsługa miła i pomocna.ogólnie oceniam hotel bardzo wysoko i polecam.

Przepiękny ogród, świetnie utrzymany. Spędziliśmy tu dwa tygodnie, nie znudziło się nam. Woda w basenach czysta, są często czyszczone, piękna plaża, dużo leżaków i zapewnione ręczniki, plaża również jest codziennie sprzątana z wodorostów. Bardzo smaczne jedzenie, duży wybór, bardzo miła obsługa. Egzotyczną atrakcją są wszędobylskie małpy. Trzeba na nie jednak uważać, bo kradną rzeczy z toreb, a nawet próbują porwać jedzenie z talerzy.

Pokoje ok.Otoczenie cudowne.Jedynym minusem brak suszarki do włosów

Nazwa  Leisure Lodge Beach & Golf Resort by Diamonds
Miejsce  Kenia / Wybrzeże Mombasy / Diani
Wyżywienie  Trzy posiłki, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, golf

Hotel przy plaży Diani Beach

Przepięknie położony, na terenie rozległego ogrodu

Przestronne pokoje

Dobra baza wypadowa - m.in. do Mombasy i Lamu (wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO)

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kinga

Pobyt - Listopad 2024

Pięknie położony hotel przy cudownej plaży i cudowna obsługa.

Zalety

Fantastyczne czyściutkie baseny, dużo zieleni, dużo leżaków zarówno na plaży, jak i na basenach. Dobre jedzenie. Główna restauracja z widokiem na ocean. Wszędzie biegające małpki, które nam akurat nie przeszkadzały a traktowaliśmy je jako dodatkową atrakcję /mimo, że jedna z nich wpadła nam do pokoju i ukradła całą torbę z mango/.

Wady

Brak dobrej kawy do śniadania. Słaba wentylacja w naszym domku.

Maciej

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

Bajeczna przyroda i znacznie lepsze niż w innych "All inclusive" jedzenie.

Wady

Wyposażenie pokoju z którym mieszkaliśmy było mocno wiekowe. Wszystko jest sprawne i czyste, więc dla nas nie było to problemem Widać że sąsiednie domki są sukcesywnie remontowane, więc pewnie będzie coraz lepiej.

Pobyt - Luty 2024

Pokoje ok.Otoczenie cudowne.Jedynym minusem brak suszarki do włosów

Zalety

Profesjonalna obsługa.pyszne jedzenie.piekny ogród

Krystyna

Pobyt - Luty 2024

hotel ma to co w Afryce jest niezmierne ważne dla spokojnego wypoczynku prywatną plażę z ochroną. Jedzenie, czystość i obsługa na bardzo dobrym poziomie.

Zalety

prywatna plażą, bardzo dobra obsługa.

Daria

Pobyt - Styczeń 2024

Polecamy pobyt w hotelu Diamonds Leisure, b. pomocna obsługa, zawsze uśmiechnięta, pokoje codziennie sprzątane (w tym wieczorem spryskiwane przed insektami), jedzenie dobre (owoce krojone na świeżo, napoje serwowane w szkle) kolacje serwowane w ogrodzie, na duży plus plaża z leżakami z ochroną przed beach boysami. Hotel położony na rafie.

Zalety

-Plaża z ochroną -położenie - czystość - jeden z bliżej położonych hoteli od Mombasy

Chciałabym zacząć od tego, że obsługa w hotelu jest wspaniała. Wszyscy przemili, uśmiechnięci i pomocni. Z niczym nie było problemu. Baseny super, plaża piękna. Jedzenie pyszne szczególnie polecamy obiad przy plaże pyszne burgery i pizza. Pokoje duże i przestronne, troszkę widać ze starsze szczególnie po łazience, ale czyste i zadbane. Polecam każdemu ten świetny hotel!

Zalety

Obsługa, jedzenie, plaża, baseny, atmosfera.

A i M

Wróciliśmy z tygodniowego pobytu w Kenii w hotelu L. Lodge (16-14.12.2011) obsługa na najwyższym światowym poziomie. Ludzie niezwykle serdeczni, uśmiechnięci, nienachalni. Nie ma problemu, którego nie potrafiliby rozwiązać. Hotel bezpieczny, pokoje duże, schludne i czyste. Pościel i ręczniki wymieniane codziennie. Mały minus za czyste, ale nadgryzione zębem czasu ręczniki - warto zabrać swoje :) Posiłki przepyszne, urozmaicone, codziennie coś innego, przygotowane z najwyższa starannością. Posiłki spożywa się na tarasie z widokiem na ocean, do kolacji codziennie wspaniałą muzykę gra inny zespół. O 16.00 \"teatime\" z przekąskami przy basenie. Plaża i ocean jak z egzotycznej pocztówki. Przez cały pobyt uśmiech nie schodził nam z twarzy.Polecam!

Hotel przepieknie polozony,zaraz przy plazy Dianni.Tuz przy hotelu jest pole golfowe.Posilki znakomite,duzy wybor potraw,przemila obsluga.Polecam!

Edyta

Pobyt - Wrzesień 2017

Super hotel na spokojne wakacje,ogromny kompleks.Polecamy.

Zalety

Polozenie

Grzegorz

Pobyt - Sierpień 2017

Spędziliśmy w tym hotelu cudowny tydzień. Na długo pozostanie nam w pamięci tamtejsza atmosfera, uśmiech każdego pracownika hotelu oraz jego egzotyczny charakter. Czyste pokoje, przyjemny, czysty basen, ładna plaża. Bardzo dobre jedzenie, przyjazna obsługa - wszystko to sprawiło, że wypoczęliśmy tak, jakbyśmy tam spędzili miesiąc! :-) Jeśli chodzi o safari, to zdecydowaliśmy się jeszcze w Polsce na Ogutu Safari, które miało bardzo dobre opinie w opisach innych hoteli oraz na facebook. Spędziliśmy przepiękny czas w Tsavo East, gdzie oprócz nosorożca widzieliśmy wszystkie najważniejsze zwierzęta! :-) To były bardzo udane wakacje, może będziemy mogli tam jeszcze wrócić.

Krzysztof Czarniecki

Pobyt - Grudzień 2013

Polecam,bez zastrzeżeń,miłe miejce,super obsługa

tommek

Pobyt - Kwiecień 2013

Hotel jak z bajki...położenie super,obsługa pole pole ale też super...poza tym to safari i inne wycieczki tylko od Franco...ten człowiek załatwi wszystko....obsługa i dbałość o klienta z jego strony czasem aż krępująca ...zapraszam na moją fotogalerię na facebooka....Tomasz Subocz...

Pobyt - Marzec 2013

Hotel bez zastrzeżeń,miło,wszystko super.Natomiast nigdy więcej z TUI ,porażka,brak zainteresowania polską grupą,jedzcie z polskim biurem .

Marta_i_Adam

Pobyt - Marzec 2012

Animacji nie zauważyliśmy. I dobrze bo nie przepadamy. Do kolacji grał jakiś "zespół". Byliśmy w części PALM WINGS, gdzie łazienki są lekko zmęczone życiem, ale codziennie sprzątają i wyjście z tarasu bezpośrednio na basen rekompensuje tą starą łazienkę. Sejf na kod w pokoju, w cenie. W okolicy same hotele. 1,5km dalej jest "centrum handlowe", ze sklepem samoobsługowym i bankomatami. Można dojechać TUK-TUKiem za 200szylingów, albo taxi spod hotelu za 500 w obie strony (kierowca poczeka pod sklepem).

dorota winiarska legnica

Pobyt - Wrzesień 2011

właśnie wrócilam z kenii z hotelu leisure lodge,brak słów,miła atmosfera,wspaniała obsluga Saidi to jeden z wielu super kelnerów przychylni,zyczliwi,ochrona super .na pewno jeszcze raz pojade do tego hotelu,plaża zjawiskowa,obalam mit-mniebezpieczna kenia,nie prawda, można powiedziec ze wszystko jest na 5 i na wysokim poziomie,przygnebiająca jest bieda za murami pięknej sielanki dla turystów jest widok biedy i ubóstwa należy o tym pamiętac i brac dla dzieci słodycze i kredki piłki do grania można nauczyć się pokory.polecam !!!

Joanna Boczyło

Pobyt - Grudzień 2009

Po raz drugi byłam gościem tego hotelu. Przez 3 lata niewiele się zmieniło (moja opinia poniżej). Polecam!!!

zuza

Pobyt - Sierpień 2007

pyszne jedzenie :) i cudowna plaża..

Asia

Pobyt - Listopad 2006

Świetny hotel, przepiękny ogród, wyśmienite posiłki, doskonała obsługa! Gorąco polecam! W Leisure Lodge Club (bratni hotel) pokoje wprawdzie są większe i nowsze, ale to co ma do zaoferowania Hotel Leisure Lodge naprawdę jest wystarczające. Niedaleko hotelu (około 2-3 kilometry) znajdują się sklepy z pamiątkami, apteka oraz sklepy z art. różnymi, w których można nabyć m.in. środki na insekty. Mrówki niestety są - jak to w Afryce, ale nie są uciążliwe i uciekają od chemii. Jeśli wrócę kiedyś do Kenii, wybiorę po raz drugi ten hotel.

Leisure Lodge Beach & Golf Resort by Diamonds