Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
Jedzenie smaczne różnorodne, właściciel i obsługa sympatyczna i pomocna. Pokoje klimatyzowane czyste z dużymi balkonami, przystępny cenowo spokojny kameralny hotel miła domowa atmosfera. Bliskość morza, centrum małego miasteczka ( sklepy, tawerny, wynajem aut-skuterów-kładów, apteki ) przystanku autobusowego z którego można samodzielnie zwiedzać Rodos jest również zaletą. Hotel dla gości rozumiejących Grecką kulturę i temperament. Pobyt uważamy za bardzo udany. Pozdrawiamy Panią Asie i reszte obsługi.
Wbrew krążącym negatywnym opiniom uważam pobyt w tym hotelu za świetny. Co prawda dałabym hotelowi bardziej 3 gwiazdki, to w cenie tego urlopu byłam bardzo zadowolona. Cisza i spokój, przyjazna i pomocna obsługa, co ciekawe informacje po polsku, co było miłym zaskoczeniem, oraz pomocna i przemiła pani Asia. Jedzenie w większości smaczne i co najważniejsze świeże. Fakt, że czasem powtarzalne, ale nie spodziewałam się luksusu. Lokalizacja hotelu dla osób chcących odpocząć od zgiełku. Blisko hotelu wspaniała plaża do kąpieli bez ostrych i wystających kamieni, tuż za rogiem malutka klimatyczna osada, gdzie oprócz pamiątek można się zaopatrzyć w potrzebne rzeczy, w tym wspaniała piekarnia! Blisko hotelu również przystanki autobusowe, dzięki którym mogłam z przyjaciółką zjeździć budżetowo wszystkie najważniejsze miasteczka na wyspie, od samej góry po dół wyspy. Nie należy się zrażać opiniami co do tej komunikacji, raz tylko zdarzyło nam się kilkunastu minutowe spóźnienie. Zdecydowanie polecam hotel dla osób o niewygórowanych oczekiwaniach, chcących odpocząć w ciszy i spokoju.
Smaczne jedzenie, miła obsługa, spokojna i klimatyczna lokalizacja
Wad rażących nie znajduję, jedynie trochę wyposażenia wymagałoby wymiany lub modernizacji
(...) Opis zwłaszcza plaży zupełnie niezgodny z rzeczywistością, żadnego busa hotelowego dowożącego do plaży nie ma , na plaży do której można dojść żadnych parasoli ani łóżek nie ma a plaża to kamienie . Mało tego Itaka sprzedaje wczasy gościom dla których brak pokoi i są przewożeni do innych hoteli . Myślę że osoby które chcą odpocząć w odrobinie luksusu nie dadzą się złapać na piękny opis Itaki . Ogólnie hotel nie ma 4 a co najwyżej 2 gwiazdki .
Jeżeli zaletą ma być brak klimatyzacji w recepcji w której jest bar i brak miejsc siedzących to jest .
Poza tym co napisałam wcześniej ,wady są nieistotne .
Hotel max 2.5 gwiazdki położenie blisko kamienistej plaży na której panuje duży spokój śniadania monotonne ale dało się przeżyć obiady dobre kolacje też drinki jak dla mnie kiepskie
Położenie w cichym i spokojnym miejscu
Wady są ale po co ich na siłę szukać
Hotel mały, ale nam to odpowiadało. Czysto, jedzenie naprawdę bardzo dobre i każdy znajdzie coś dla siebie. Blisko do kamienistej plaży, na której jest mało ludzi i panuje. Jedyna rzecz która nam przeszkadzała to łóżko złączone z dwóch pojedynczych (ale to drobny szczegół). Generalnie polecamy!
Mały hotel, cisza i spokój, rodzinna atmosfera
Łóżko podwójne zrobione z dwóch jednoosobowych
Hotel wygląda całkowicie inaczej niż na zdjęciach, dałabym 2,5 gwiazdki, cena nie adekwatna do standardu. Menagerowie sprawiają wrażenie jakby nie lubili turystów i byli tam za kare. Jedzenie dobre, ale każdego dnia to samo: śniadania 100 procent pokrycia,obiady różniły się tylko zupą, kolację czasem urozmaicili. Jak ktoś jest wegetarianinem to codziennie spagetti. Największa atrakcją na wyspie jest miasto Rodos, naprawdę piękne. Minus to lokalizacja bo autobusem jedzie się prawie 3h, autem 1,5. Dodatkowa opłata za klimatyzację w pokoju, pomimo tego że w ofercie napisali że jest w sezonie darmowa(24 euro). Kucharze i barmani nadzwyczaj mili, niestety pod okiem menagerow widać było, że są bardzo zestresowani. Raz jak poprosiłam o shot wódki plus osobnym kubek z lemoniada barman odmówił. Było widać, że czuje się niezręcznie i gdyby mógł to by nalał, ale bal się że "straci pracę" ponieważ według zasad tylko mix z wódką. Plaża nie jest 350 metrów tak jak napisali w ofercie, ale 630 - ze smartwatchem w ręku 😉 wejście na stołówkę było jak wejście na saunę, przy 43 stopniach ani razy nie włączyli klimatyzacji, jak już się jakimś cudem zdecydujecie na ten hotel sprawdźcie godzinę lotu, kilka osób w tym para z 3 letnimi dzieckiem dotarli na miejsce o 8 rano, zakwaterowanie dostałi o godzinie 15. Pół dnia koczując przy basenie bez możliwości odświeżenia się
Jeżeli ktoś ceni sobie ciszę i spokój to ten hotel nadaje się idealnie,jest mało pokoi w związku z tym mało ludzi, plaża kamienista, ale mega czysciutka woda. Brak tłoków czasem nawet leżaki byli za darmo bo nikt nie pilnował.
Nie nadaje się dla młodych osób, które szukają przygod. Na największe atrakcje jest ponad około 1,5 h jazdy samochodem. Słaba basa wypadowa
Pokój duży, czysty, zadbany. Mój znajdował się na drugim piętrze skąd miałam wspaniały widok na morze. Wiem ze klienci na parterze byli tego pozbawieni. Hotel kameralny, po paru godzinach zna się większość gości. Obsługa bardzo miła. Jedzenie smaczne.
Mały kameralny hotel. Położony w poblizu greckiej wioski ( bo miasto tam jest tylko jedno) z tawernami , supermarketem, piekarnią i trzema sklepami z pamiątkami. Kupi się tam wszystko za mniejsze pieniądze niż w kurortach. Zdecydowana zaletą hotelu jest położenie w pobliżu prawie dzikiej plaży. Plaża nie zagracona płatnymi leżakami- masz ochotę to leżysz na macie lub kocyku a jeżeli wolisz leżaki to idziesz 200m plaża i je wynajmujesz w tawernie gdzie możesz smacznie zjeść i coś wypić
Hotel dla osób chcących poznać prawdziwa Grecję i Grekow. Zdecydowanie nie dla osób które jadą tylko pić darmowe drinki.
Super miejsce dla lubiących ciszę, spokój i rodzinną atmosferę. Pokoje duże, każdy z balkonem z krzesełkami i stolikiem. Hotel czysty, smaczne jedzenie, wszystkie serwowane jako szwedzki stół, każdy znajdzie coś dla siebie. Przemiła i bardzo pomocna obsługa. Hotel 5 minut od plaży, dobre dojście. 3 min do przystanku autobusowego - świetna baza wypadowa. Bardzo polecam
Kameralny, cisza, spokój, blisko plaży, dobrze skomunikowany, basen, duże pokoje z balkonem
Chciałam opisać pobyt w hotelu Ledras ponieważ zawierałam z państwem umowę a rzeczywistość była zupełnie inna najpierw wycofaliście się z leżaków na plaży i wieczoru greckiego zwróciliście śmieszną sumę 130 zł a wynajęcie leżaków to koszt ok 10 euro czyli 45 zł x8dni daje nam kwotę360 zł. Plaża kamienista z betonami raczej krajobraz księżycowy, zieleni przy hotelu też nie zauważyłam, nie było żadnych animacji. Menadżerowie hotelu są tak chciwi, że próbują wyłudzić 21euro za pilot do klimatyzacji mimo w umowie jest darmowa. Wyżywienie bardzo słabe, niewiem co to są wieczory tematyczne włoski ,grecki, meksykański i azjatycki gdyż posiłki były codziennie te same parówki pieczona kiełbasa boczek makaron pomidor i ogórek drinki to głownie lód gdyż alkoholu było tylko 30 ml w kubkach do mycia zębów w barze gość hotelowy czuje się jak intruz by łaskawie menadżerowie podeszli z recepcji i dlatego po kolacji życie w hotelu zamiera, bo każdy musi sobie czas zorganizować we własnym zakresie wychodząc z hotelu wokół basenu pojawiają się szczury. Wygląd stołówki bardzo niechlujny w podziemiu brak obrusów na starych stołach .Boisko do siatkówki zamknięte porośnięte suchymi trawami dla dzieci plac zabaw to jedna huśtawka przy stołówce. Zatem hotel napewno nie jest 4 gwiazdkowy a może niecałe 2 mimo, że budynek jest ładny ale skompstwo właścicieli przekreśla urok wakacji. Nadmieniam, że bardzo lubimy Grecję i często ją odwiedzamy, ale w takich warunkch i za takie pieniądze nie chcielibyśmy wypoczywać i niewiem czy zdecyduję się kolejny raz państwu zaufać ponieważ reklamując hotel powinniście państwo brać za to odpowiedzialność. Z poważaniem Fankidejska Barbara
p Ania i p Hubert naprawdę przekazują swoją wiedzę i starają się aby turyści byli zadowoleni
Menadżerowie
Duże, klimatyzowane i wygodne pokoje, które są codziennie sprzątane. Bardzo miła obsługa hotelu, której serdecznie dziękuję za wszystko, przede wszystkim dzięki Xeni (bardzo sympatyczna, urocza, życzliwa i pomocna osoba), szefowi kuchni za świetne jedzenie, właścicielowi hotelu, który nas przywitał i opowiedział o sobie oraz Grecja i Ola - animatorka, cudowna młoda osoba pełna radości i życzliwości. Hotel położony jest blisko morza (5 minut pieszo). Jeśli podejdziesz do obsługi hotelu z życzliwością i przyjaźnią, otrzymasz w 100% to samo.
Blisko plaży i miasta, duże wygodne pokoje z klimatyzacją i super personel hotelowy.
Zimna woda w basenie - częściowo zacieniony nie nagrzewa się odpowiednio. Brak kawy w hotelu. Zimne, niesmaczne jedzenie.
Dobre położenie, blisko plaży, kameralny obiekt.
Zimne jedzenie Brak kawy Zimna woda w basenie
Piękne widoki,cisza urocze to miejsce. ALE BRAK MILYCH PRACOWNIKOW,nie wspomnę o pani menadżer dramat. Przez cały pobyt nie było nawet normalnej kawy,tylko syf😔
Animatorka pani Ola ,która jest naprawdę animatorka z powołania.Ktora dbała o wszystkich 🥰Pozdrawiamy .
Obsługa i kuchnia dramat.
Bardzo fajne miejsce ! Dobre jedzenie , mila obsluga i cudowna atmosfera . Polecam ❤️
Kameralny, cichy i czysty
Bardzo przyjemny hotel. Duże pokoje, codziennie sprzątane. Obsługa bardzo miła i bardzo pomocna. Dwie Polki są animatorkami. All inclusive nie do przejedzenia i przepicia. Kolorowe drinki serwują na zmianę dwaj młodzi uśmiechnięci barmani. Basen nieduży ale wystarczający. Do kamienistej plaży 5 minut spacerkiem. Na plaży 7 parasoli i 14 leżaków. Codziennie 3 godziny spędzaliśmy na plaży i nigdy nie było sytuacji, że brakowało leżaków. Woda w morzu ok. 25 stopni, przejrzystość ok. 10 metrów. Trochę nurkowałem, ale w wodzie prawie nie ma życia. Piaszczyste dno i żadnych skałek. Polecam ten hotel
Wspaniała obsługa. Bardzo dobre jedzenie. Bliskość plaży.
Nie szukałem wad. Skupiłem się na zaletach.
Słabo standard hotel 2 gwiazdki na więcej nie zasługuje, jedzenie monotonne codziennie te samo slaby wybór. Brudno woda mętna nie dbają o sanitarny porządek, nie polecam.
Klimatyzacja .
PRL. Brak kablówki jeden typ info polski kanał. Brudna woda, stare leżaki brudne parasole , jedzenie zimne monotonne, brak lokalnych potraw.
Nie polecam. Hotel nie spełnia w żadnym wypadku standardu 4 gwiazdek. Jedzenie zimne, codziennie to samo. Brud na stołówce, stoliki w palącym słońcu. Kelner przeciera stoliki brudną ścierą. Pani pracująca na recepcji niemiła. Nie oddała nam pieniędzy za opłatę klimatyczną, mimo iż upominaliśmy się o nie wielokrotnie. Barman pracujący na drugiej zmianie, w przeddzień naszego wylotu, poproszony o przygotowanie drinków, opryskliwie stwierdził, że powinniśmy już iść spać, a nie pić. Generalnie obsługa czeka tylko na możliwość wspólnych imprezek, im mniej od nich chcesz, tym lepiej. Pokoje sprzątane pobieżnie. Przez tydzień nie wymieniono ręczników i pościeli. Basen ma mętną wodę, dookoła unosi się dziwny zapach z kanalizacji. W trakcie pobytu odbyły się 2 wieczory tematyczne - grecki i disco. Na plaży kilka połamanych parasoli i leżaków. Generalnie miejsce ma potencjał, ale wszechobecny brud i lekceważące podejście obsługi, doprowadzi do jego szybkiego zamknięcia. Z pewnością nigdy więcej tam nie wrócę.
Animacje prowadzonę przez Olę z Grecosa. Ona jako jedyna dbała o wszystko i wszystkich. Animatorka z powołania.
Wszystko inne.
Hotel w żadnym wypadku nie zasługuje na miano 4*- mam porównanie z innymi,także greckimi hotelami i to maksymalnie 2,5* - z jedzenia do wyboru dwa stojaki z bemarami, codziennie to samo. Potraw mniej niż w mini stołówce. Samo jedzenie nie było niesmaczne, dało się je zjeść, ale w żadnym wypadku to nie jest standard nawet 3*, to ewidentnie miejsce dla fanów codziennego spagetti. Ciągle braki: to piwa, to kawy, to potraw w bemarach, spleśniale owoce w koszu. Obsługa w kuchni się stara być miła, ale cały efekt psuje recepcjonistka/pani manager, która jest antypatyczna i do wszystkich ma pretensje i ciężko z nią cokolwiek załatwić. Jeden z panów na barze też odstrasza. Gdy przyjechaliśmy, to slyszalismy fatalne opinie od innych urlopowiczów, ale pomyślałam, że może to osoby, które żądają 5* luksusów w cenie 4* hotelu- nie minęło kilka godzin, a przekonaliśmy się, że to prawda. Inni goście wspominali o pisaniu zbiorowych reklamacji w sprawie tych wakacji więc to nie jest subiektywna opinia. Szkoda tylko, że wykupione konta fake'owe piszą hiper pozytywne opinie- gdy kupowaliśmy ten hotel niecały miesiąc temu opinie na google to było 4,3 (teraz 3,7) a tu na wakacje.pl ponad 7. Nie dajcie się naciągnąć!
Spokojna okolica, trochę jak na wsi
Najbardziej monotonne jedzenie z kilkoma bemarami do wyboru, ciągle braki produktów, niemożność doproszenia się o zmianę ręczników i wyniesienie śmieci
Hotel straszny ! Brak pokoi dla gości, w dniu przyjazdu okazało się że musimy spać w 4 ! Okropne jedzenie w kółko to samo, w all inclusive tylko 3 drinki, za resztę trzeba płacić. Położony w polach ze szczurami. Nie polecam !
Zalet brak !
Lekceważenie gości. W dniu przyjazdu czekanie 6 godzin na pokoj ! Ten pseudo hotel to żart . A te 4 gwiazdki to chyba kupione bo nawet pralni , czy żelazka nie ma !
Opis Grocosa niezgodny ze stanem faktycznym. Mieliśmy dużo szczęścia bo nie czekaliśmy za pokojem i wszytsko w nim działało w odróżnieniu od innych gości. Jedzenie monotonne. Leżaki z materacem to żart, leżaki są ..materacy nigdy nie było. Jesli jestescie zachwyceni kącikiem na plaży to nic mylnego. W folderze sa zdjecia hotelu obok. Ledras i Grecos będą Wam wmawiać ze był sztorm i podarte parasole i kilka leżaków to wynik ostatiego tygodnia i dojada z Aten. Jesli oczekujecieze drinka dostaniecie z cytryna np..Mohito. Otóz nie ...owocow brak. Jabłka male gruszki i pomarańcza leżą w stołówce cały dzień. Ale w czasie przekąsek ich nie ma . Arbuz melon tylko na kolację. Woda w basenie brudna, metna z pewnoscia nie taka jak na zdjęciu. Bylam juz kiedys w Grecji i wiem czego mozna sie spodziewać w 4 gwiadkowym standardzie i jaka jest atmosfera w rodzinnych greckich hotelach. Powiedziałabym tak personel z którym macie kontakt codziennie mili i uczynni . Własciciela w garniturku omijajcie z daleka. Bezczelny ignorant bez szacunku do kobiet.
Jak na Grecję przestronny pokój.
Brak restauracji a o drugiej a la carte zapomnijcie. Stołówka na powietrzu niestety nie ma opcji zjedzenie w środku i nie jest klimatyzowane.
Hotel mały, ale czysty. Pokój mieliśmy standardowy i okazał się w przyziemiu (z wyjściem balkonem na zewnątrz). Ale dla nas ok. Byliśmy na początku sezonu, więc dopiero się rozkrecali, ale obsługa hotelu, właściciel super - zawsze pytali czy wszystko ok, czy coś więcej trzeba. Częste greckie wieczory, gdzie sama ekipa się też bawiła. Z hotelu do przystanku bardzo blisko, można autobusem podjechać w zasadzie wszędzie - do Lindos, do Rodos i okoliczne plaże czy miasteczka po drodze. Sama plaża w pobliżu hotelu nie za fajna, do tego trzeba było dojść drogą wśród pól kilkaset metrów (nie przeszkadzałoby nam to, ale wtedy opisane było, że plaża 200m". Generalnie życie w rytmie siga-siga. W centrum miasteczka fajna wypożyczalnia aut, dzięki temu mogliśmy pozwiedzać wyspę, bo sama okolica mało miała do zaoferowania.
Miła obługa, pyszne lokalne jedzenie i lokalne winko
Daleko do plaży, plażka bardziej dzika i bez baru.