Antyczne ruiny i zabytki w Palermo i Syrakuzach
Piękne plaże i wybrzeża z widokiem na wulkan Etnę
Malownicze miasteczka i tradycyjna kuchnia sycylijska
Bardzo fajny hotel, przyjazny rodzinom z dziećmi. Super lokalizacja z widokiem na morze i góry, jest czysto pokoje zadbane. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne. Super lokalizacja basenu.
Co dla mnie jest zaletą dla innych może być wadą mianowicie dojście do hotelu, z racji lokalizacji na zboczu góry musimy użyć dwóch wind z czego jedna w formie panoramicznego wagonika który daje możliwość podziwiania widoków na okolicę.
Nie odnotowałem istotnych, a z racji tego że na wakacjach trzeba mieć luz a nie szukać drobiazgów do czepiania się nie będę pisał o nieistotnych detalach.
Jedzenie bardzo takie sobie. Pokoje stare, kabina była oklejona plastrami. Piwo obrzydliwe, żadnych drinków, a na przekąskę do piwa był chleb (!!!!!!!!!). W ostatni dzień wyrzucili mnie z pokoju i kazali się przenieść do malutkiego pokoiku ( a miałam zapłacone z 2ke do pojedynczego wykorzystania!!!). Nie miałam transferu do hotelu po przylocie, pan sobie siedział i mial wszystko gdzieś. Za taxi do hotelu zapłaciłam prawie 200 euro,
Tylko serwis sprzątający był ok.
Internet tragiczny!!!! Godzinę jest, 3 godziny nie ma. Za duży. Żeby cokolwiek zjeść, załatwić, wypić musisz jechać kolejkami, windami przez 20 minut.
Hotel przyjemny, nadgryziony zębem czasu ale na prawdę do przeżycia. Piękna roślinność (strelicje za hotelem 😍) piękny widok z okna. Obsługa miła i uczynna. Jedzenie smaczne. W porządku siłownia i basen (na basenie w środku trzeba mieć czepki…) Drinki do poprawy, starszy barman jak z Sycylijskiej M nie dopuszcza młodszych do robienia koktajli a oni robią zdecydowanie lepsze 😅 W gruncie rzeczy polecam, są plusy i minusy ale Sycylia jest po to żeby nie siedzieć w hotelu. Koniecznie trzeba odwiedzić Taorminę jest do niej kolejka spod hotelu jeśli nie wynajmujemy autka. W pobliżu kilka restauracji z bardzo dobrymi owocami morza i market w którym kupimy dobre wino, serki i owoce.
Widok, roślinność, kawa, słodkości.
Na basenie wewnętrznym trzeba mieć czepki. Kiepskie drinki.