Hotel ugryziony zębem czasu ,bardzo brudno wszędzie obsluga nie dba . Wedlug mojej obserwacji sa tam za kare oprucz jednego barmana w Lobby :-) bardzo mily,uprzejmy, starszy pan Rachid .pokoje względnie czyste, jedzenie wmiare smaczne (nie dla wymagających) . Gdyby nie towarzystwo byłby to najgorszy wyjazd do tej pory. Hotel nie powinien miec oferty All inclusive poniewaz sa 3 posilki i czasem jak sie panstwu zachce to sa przekaski przy basenie, noestety nie zjadliwe. Nie polecam hotelu.
Zaletą jest jedynie basen kryty
Brud ,obsługa, jedzenie , ogólnie wszystko na nie .
Hotel lata swojej świetności miał prawdopodobnie w latach 90'. Jest bardzo duży, i taki sam ma potencjał lecz niestety niewykorzystany. Wiele rzeczy wymaga wymiany, odświeżenia lub naprawy ale raczej nikt tego nie zaplanował. Obsługa hotelowa ok a niektóre osoby na dłużej pozostaną w naszych wspomnieniach lecz jeden pracownik zasługuje na publiczną pochwałę, który sprawił, że nasze wakacje były jeszcze fajniejsze. Pozdrawiamy Montassara z baru basenowego, który wykonywał swoją pracę po mistrzowsku! Dbał o każdego urlopowicza, porządek na całym basenowym terenie, zawsze uśmiechnięty, pomocny i schludnie ubrany. Mógłby być wzorem dla innych. Dziękujemy Montassar :) Podsumowując, hotel na Tunezyjskie warunki jest całkiem spoko jeśli przymkniemy oko na kilka negatywnych kwestii lecz raczej nie dla osób bardzo wymagających pod kątem standardów. Ogółem wysoko oceniam całe nasze wakacje, które zaliczam do bardzo udanych i daje 4 na 5pkt pomijając te wszystkie wyszczególnione wady hotelu.
Ładne duże lobby, Prywatna plaża, Ochrona 24h/dobę również na plaży, Zadbany teren wokół hotelu, Duży wybór przekąsek w barze między posiłkami., Mininpark wodny ze zjeżdżalniami, Oddzielny park wodny dla maluchów, Kryty basen z ciepłą wodą
-Korytarze, które dawno nie były odświeżanie a przede wszystkim odkurzane! To jest największą wada tego hotelu w mojej opinii. Miejscami unosi się przez to nieciekawy zapach. -w niektórych pokojach nie działa lodówka (nasza grzała zamiast chłodzić), lampy i lustra nad łóżkiem wymagają są mocno zakurzone, w szufladach można znaleźć pozostałości nie sprzątnięte po wcześniejszych gościach.
Wybrałbym inny hotel ,obsługa hotelu a szczególnie w recepcji do zmiany
Hotel zewnątrz ładny,blisko morza, darmowe leżaki na plaży , codzienne sprzątany pokój i wymieniane ręczniki, wifi na plaży
Przede wszystkim łazienka do remontu, grzyb na ścianach , wanna i zasłona do prysznica brudna , baterią ciężko otworzyć przepływ wody , strach żeby nie urwać, jedzenie monotonne, automat z kawą czynny tylko do śniadania , panowie w recepcji mało przyjaźni i opryskliwi
Dla mnie wszystko było ok. Hotel może nie najnowszy, ale zadbany i otoczenie również.
Blisko morza, miła obsługa, super jedzenie. Nie znalazłam
Nie znalazłam
Hotel bardzo brudny i zaniedbany. brudne naczynia, brudna pościel,
blisko plaży
Brudne pokoje, brudna kuchnia,
Najgorsze wakacje na jakich byliśmy w życiu. Zacznijmy od obsługi która jest po prostu chamska i oczekuje że non stop każdy będzie im dawać łapówkę w zamian za to że łaskawie wykonają swoją pracę i naleją Ci drinka albo posprzątają pokój. Jedzenie to było jakieś jedno wielkie nieporozumienie. Większość jedzenia jest nakładane przez obsługę natomiast rzeczy typu sosy czy owoce można nałożyć sobie samemu. Jedzenie samo w sobie obrzydliwe, rozgotowane, sflaczałe i większość czasu suche nie przyprawione niczym nawet solą czy pieprzem. Obsługa hotelowa totalnie ma wyrąbane i nawet nie dokłada jedzenia jak się skończy także jeśli nie będziecie jednymi z pierwszych jak otworzą restaurację to będzie ciężko coś dostać. Wyliczają wszystko na każdego gościa (no chyba że dasz w łapówce parę dinarów albo dolarów), kolejki po 30 minut po jedzenie a obsługa potrafi nałożyć tylko dwa małe kawałki mięsa i kłócić się jak ktoś prosi o więcej. Non stop walka o jedzenie, non stop walka o sztućce albo talerze i utrzymanie miejsca w kolejce bo bywało i tak ze potrafili inni goście sobie wyrywać pałeczki do nakładania jedzenia. Nie raz było widać jak inni macają jedzenie rękami i później odkładają. Restauracja i hotel to jeden wielki festyn brudu i smrodu. Goście z arabskich krajów zostawiają po sobie taki syf na stolikach że się nie da tego opisać, a obsługa hotelowa sprzątając po nich po prostu przekłada obrus na drugą stronę i mówi że można usiąść. Drinki totalne ścieki, piliśmy po 10 wódek i nic nie kopało tak jakby dolewano wody do alkoholu żeby sztucznie napompować ilość (?) napoje bezalkoholowe również totalna klapa, non stop rozgazowane ponieważ obsługa zostawiała wszystkie butelki odkręcone. Napoje bezalkoholowe niby były z butelek, natomiast wiele razy było widać jak obsługa przelewa z jakiś automatów właśnie kole czy fantę do butelek. Wszystko za to jest bardzo słodkie w smaku. Alkohol, jedzenie, pizza wszystko. Większość osób z którymi rozmawialiśmy oraz które z nami były na wyjeździe też się zatruły już po drugim dniu ponieważ obsługa ma gdzieś jakie kolwiek standardy higieny i myła szklanki w taki sposób że zbierała brudne, wsadzała do miski z wodą na parę sekund (bez żadnego mydła w której woda byla aż brązowa od brudu) a potem je przemywała pod wodą z kranu i wydawała klientom przez co zarazki przenosiły się nie tylko od wody z kranu ale też od innych gości na prawo i lewo. Po przyjedzie do pokoju się okazało że w łazience był grzyb na ścianie. Poinformowaliśmy o tym recepcję (z którą i tak było ciężko się dogadać ponieważ oni nie za bardzo rozumieli w czym był problem) I wysłali kogoś z housekeepingu do pokoju żeby zobaczył o co chodzi, po wejściu do pokoju stwierdzili że no rzeczywiście jest grzyb ale że załatwią sprawę no i rzeczywiście załatwili. Ale w taki sposób że pomalowali grzyb białą farbą i nawet nie otworzyli balkonu żeby się wietrzyło jak farba schnie. Poszliśmy na recepcję i próbowaliśmy zmienić pokój ale recepcjonistka zaczęła odrazu mówić że ona nie wie gdzie będzie miała jakiś inny wolny pokój i to może być na jakimś innym piętrze i że generalnie nasz jest jednym z najlepszych w hotelu więc po co zmieniać. Faceci którzy pracują w hotelu patrzą się na kobiety jak na mięso i non stop podchodzą napastować i rozmawiać, do tego nie raz się zdarzało że potrafili przyjść do nas poprosić nas o to żeby im przynieść jakiegoś drinka. Generalnie można by napisać tutaj jeszcze trochę ale myślę że po prostu trzeba unikać jak ognia
Hotel jest duży i ładny pomimo tego że jest zaniedbany. Fajne zjeżdżalnie
Obsługa która napastuje non stop kobiety i patrzy się na nie jak na mięso. Non stop proszenie o jakieś pieniądze Jedzenie Brud oraz zasady higieniczne Smród w korytarzach hotelu
Jak ktoś nie oczekuje gruszek na wierzbie to polecam, plaża ok, basen w miarę, chociaż bardzo zimna woda. Radzę uważać na jedzenie bo przy pierwszym obiedzie się zatrułam i cały kolejny dzień wyjęty z życia. Jak ktoś ma pokój od frontu hotelu to musi się przygotować na dudniącą muzykę do +/- 23:30.
Plaża, roślinność, odległość od sklepów
Brud w pokojach, zimna woda w basenie, średnie jedzenie,
Pobyt w tym hotelu oceniam bardzo dobrze. Chętnie wrócę do tego hotelu
Bardzo dobre jedzenie,wspaniałą obsluga,wspaniali animatorzy
Jak dla mnie brak wad
Mam mieszanie uczucia. Ogólnie schludnie. Jedzenie było smaczne i było go bardzo dużo. Byłam z dziećmi. Dzieci bardzo zadowolone. Fajne zjeżdżalnie. Kolejek do jedzenia nie było. Duży minus za podawanie większości napoi w plastikowych kubkach. Kelnerzy bardzo skorumpowani ale za drobny napiwek traktują Cie duuuuuzo lepiej 😊 ten kraj kocha napiwki więc nie ma się co dziwić. Gdyby trochę zainwestowali w remont to czas spędzałaby się przyjemniej. Nie nastawiałam się na luksusy bo to tylko 4 gwiazdki i jakoś mega się nie zawiodłam. Ale nie wyobrażam sobie pobytu tutaj w szczycie sezonu. Nie polecam korzystania z restauracji alacarte(ja byłam na dniu włoskim) bo na normalnej restauracji jedzenie duzo smaczniejsze 😉
Piękna plaza. Czyszczona każdego dnia. Fajne zjeżdżalnie Fajne animacje dla dzieci i dla dorosłych. Miły, pomocny personel.
Plastikowe kubki. Nie miły zapach w korytarzu hotelu.
tragedia - jeśli chodzi o obsługę - czakanie na szklanki, talerzy - mimo ,że niby umute to brudne - napoje podawane w plastikowych pojemnikach - czas oczekiwania na talerzy sztućce ponad 20 minut - duże kolejki, brak możliwości skorzystania z dań - przyszleś późno do restauracji to brak jedzenia ...czakasz na stolik, sztućce
plaża
restauracja obsluga - poniżej standardu 4*
Odnowiona część hotelu piękna , świetne widoki, super obsługa, jedzenia duży wybór. Wspaniali animatorzy
Wspaniała obsługa , pomocna Fajne animacje , zabawy i konkursy Dostęp do plaży
Czasami niedomyte szklanki
Hotel naprawdę bardzo słaby. Nie polecam totalnie. Nie opłaca się w to inwestować.
Fajne zjeżdżalnie, bar na plaży , wifi na plaży, czysta plaża, blisko port
Stołówka: brak talerzy, brak sztućców, brak szklanek, okropne śniadania [ciężko znaleźć cokolwiek], minimum godzinę stoi się w kolejce po jedzenie, szuka się czystego stołu a nie wolnego. Obrusy niewymieniane z dnia na dzień nawet. Basen: okropnie brudny, mętny no jednym słowem nie zachęca, byłyśmy świadkiem jak pani arabka wytarła w nim dziecko które zwymiotowało. Żaden europejczyk nie korzystał z basenu. Animacje bardzo średnie. Show time wieczorem poprostu nudny i niekreatywny.
Hotel ogólnie spełnia podstawowe oczekiwania. Był czysty, a jedzenie w większości przypadków smaczne, choć bywały dni, kiedy posiłki nie do końca spełniały oczekiwania. Pokój również oceniam pozytywnie – część sypialna była w porządku, ale niestety łazienka wymagała odświeżenia. Dużym plusem jest lokalizacja, ponieważ tuż obok hotelu znajduje się przepiękna plaża, idealna na relaks. Niestety, hotel nie jest dobrze przygotowany na większą liczbę gości, co skutkowało długimi kolejkami, zwłaszcza podczas posiłków. Po kolacji nie oferowano też nocnych przekąsek.
W hotelu słabo działająca klimatyzacja zarówno w lobby jak i w pokojach. Lodowka w pokoju działająca w telewizji 2 kanały regionalne pilot za dodatkową opłatą. Aminacje były codziennie tak jak w opisie dla dzieci wieczorami fajne zabawy z animatorami. Zjeżdżalnie działające basen Ok. Największy minus za restauracje hotelową brak talerzy i sztućcy. Byliśmy na początku września było dużo gości hotelowych lokalnych. Walka o jedzenie talerze i sztućce. Stoły brudne kolejki po jedzenie i stolik (śniadanie, obiad, kolacja ) jedzenie urozmaicone i dobre. Taka sama sytuacja jeżeli chodzi o przekąski w dzień po 40 min stania po talerzyk i jedzenie. Lokalni goście wpychają się w kolejkę za każdym razem.
Zjeżdżalnie, linia brzegową z hotelem blisko lotniska 40min autokarem
Posiłki dobre ale ciagly bałagan i walka o jedzenie
Hotel pozostawia dużo do życzenia. Przydzielono nam najgorszy pokój (stary śmierdzący przed remontem), pomimo, iż opłacony był pokój o wyższym standardzie po remoncie, o czym informowaliśmy podczas check-in`u. Ciężko było się wykłócić o zmianę pokoju, mimo iż było w rezerwacji napisane, że mamy mieć pokój o wyższym standardzie. Po 3 - 4 interwencjach dopiero na drugi dzień zmieniono nam pokój na właściwy. Pani na recepcji faktycznie niemiła - próbuje wmówić, że czarne jest białe. W pokoju sprzątane codziennie, ale na "odwal się" . Nie zawsze uzupełniano nam żele i szampony, pomimo zawsze zostawionego napiwku. Restauracja - wieczna walka o stolik, kubki , filiżanki sztućce, talerze i wyjadanie resztek jedzenia. Kolejki ogromne po jedzenie. Dużo czasu traci się na bitwę o zorganizowanie posiłku. Syf brud mnóstwo ludzi gwar. Ewidentnie obsługa nie panuje nad tematem. Jedno co nas pozytywnie zaskoczyło - nigdzie nie spotkaliśmy się z tak dużą ilością owoców morza w restauracji ogólnej ALl in. Temat z brakiem wszystkiego załatwiał napiwek zostawiany kelnerowi, który pilnował, żebyśmy mieli stolik i wszystkie potrzebne sztućce. Zjeżdżalnie i wodny plac zabaw dla dzieci super , woda ciepła. I tu znowu trzeba było się kłócić, żeby dziecko mogło samo zjeżdżać - za każdym razem gdy zmieniała się kadra ratowników. Pomogła dopiero interwencja u Managera. Plaża super - piaszczysta blisko hotelu szeroka. Woda w morzu bardzo ciepła. Polecam wchodzić do wody w długim rękawku, gdyż możliwe jest poparzenie meduzami. Nie boli tak strasznie i nie powoduje tragedii , ale doświadczenie jest niemiłe, zwłaszcza dla dzieci. Bezpośrednio przy plaży jest restauracja (nie hotelowa), gdzie można bardzo smacznie i tanio zjeść oraz wypić drinki z prawdziwego zdarzenia. Ogólnie nie nastawialiśmy się na luksusy, ale generalnie umiejętność ostrego kłócenia się w tym hotelu jest przydatna i często konieczna nawet o rzeczy podstawowe takie jak pokój, filiżanka do kawy, sztućce, woda butelkowana. Tunezja ogólnie piękna - lot krótki , szybkie wyjście z lotniska, minimalne procedury na lotnisku, wszystko sprawnie i szybko.. Do Tunezji na pewno wrócimy, ale już do innego hotelu ;)
Plac zabaw dla dzieci (wodny + zjeżdżalnie). Plaża piaszczysta leżaki i parasole. Plaża pilnowana przez obsługę hotelu, żeby nikt obcy nie wszedł pomiędzy gości hotelowych. Wszystko blisko - basen, zjeżdżalnie, plaża. Brak nagabywaczy, lokalnych i hotelowych namawiaczy zawracających gitarę co chwilkę. Często owoce morza w ofercie all in.
Recepcja - błędne przydzielenie pokoju, pomimo wskazania , że pokój jest zły i brak reakcji na interwencję. Dopiero na drugi dzień przydzielono pokój prawidłowy ale po 3-4 interwencjach. Restauracja główna - syf brud i lepiące się wszystko, brak sztućców, kubków, kawy, kolejki po jedzenie długie, ogólnie walka o wszystko - łącznie ze stolikiem. Brudno. W pokoju niby sprzątane codziennie, ale ciężko Pani było uzupełnić podstawowe płyny w łazience. O wiele oczywistych rzeczy trzeba było się kłóć
Pierwszego dnia zostaliśmy zakwaterowani w dwóch brudnych pokojach, bez ręczników, pościeli. W pokojach panował niemiłosierny smród na korytarzu bardzo brudno i wszędzie stały popielniczki z których wywalaly się niedopałki papierosów. Zapłaciliśmy za pokój o podwyższonym standardzie ale zostaliśmy oszukani i potraktowani bardzo niemiło prze personel hotelu.Pierwszego dnia nie dostaliśmy nawet kolacji. Nigdy nie spotkaliśmy się z tak nie miłą obsługą. Pracownik recepcji był bardzo agresywny i kazał nam się wynosić jak nam się nie podoba. Rezydent bardzo niemiły i również agresywny. Pokój zmieniono nam w atmosferze wielkiej awantury choć zapłaciliśmy specjalnie za podwyższony standard, potraktowano nas bardzo niemiło. Ten hotel to jedna wielka porażka i scam. Tunezja owszem piękna i warta zobaczenia ale nie polecam tego hotelu.
Basen dla dzieci ok. Reszta poniżej krytyki. Atmosferę psuje obsługa, kiepska jakość jedzenia i napojów, brudna plaża.Animacje to jakiś żart... Napoje alkoholowe nie nadające się do picia. Gorzej niż źle. Rezydent Hasim bardzo arogancki i nieprzyjemny człowiek, całkowicie nas lekceważył.
Męska część obsługi recepcji bardzo niemiła wręcz agresywna, jeden z recepcjonistów kazał nam się wynosić z hotelu jeśli nie podoba nam się pokój. Nigdy więcej tego hotelu. Wakacje uratowała nam wycieczka na Sahare. Tunezja warta zobaczenia ale na pewno nie w tym hotelu. Radzę omijać szerokim łukiem.
Niestety, pobyt w tym hotelu to istny koszmar. Nie oczekiwaliśmy zbyt wiele... ale grzyb, pleśń na ścianach, firanach, smród stęchlizny, na co kierownik pokoju stwierdza, że wyśle pokojówkę... Dwie noce musieliśmy spać w tak okropnie zagrzybiałym pokoju, dopiero po kilku interwencjach, zmieniona nam pokój na ciut mniej śmierdzący. Brak wody do picia, półgodzinne kolejki po kubek, talerz czy sztućce, o jedzeniu nie wspomnę - słowa kierownika: śniadanie nie jest ważne, przyjdźcie na kolację.... Rezydent stwierdza, że taki mają po prostu system. Basen wewnętrzny, owszem był, ale bez wody... Basen zewnętrzny zdecydowanie za mały na tak dużą ilość gości, woda mętna, w ogóle nie wymieniana. O reszcie chyba nie warto wspominać. Czytając poprzednie negatywne komentarze, pomyślałam, że zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie pasuje... Nie w tym hotelu, tu nie pasuje wszystko. Zdecydowanie odradzam nawet najmniej wymagającym. Reklamacja złożona.
Jedyne zalety to zjeżdżalnie, animatorzy, z zewnętrznej firmy, którzy nadrabiają swoją uprzejmością za koszmarny hotel i pomocni ratownicy na plaży. Choć z morza nie za bardzo można było korzystać, ponieważ nie zostało zabezpieczone przed meduzami, tak jak to zostało zrobione w sąsiednim hotelu.
Prawie wszystko. Koszmar
Pokoj superior bez wiekszych zastzezen, natomiast korytarz ciemny i straszny, czesto ciemno bo swiatlo nie dzialalo. Klimatyzacja rowniez bardzo slabo funkcjonowala.
Zalety?! Raczej zadnych , chyba ze niektorzy ludzie tam pracujacy. Hotel stary, klimatyzacja bardzo slabo funkcjonujaca, brudno. Jedyny plus to blisko plaza i zjezdzalnie fajne ;)
• brud • ciemno • ogolny chaos • brak organizacji • brak klimatyzacji w holu\ recepcji • male baseny • wieczna walka o leżaki • faworyzacja tubylcow • wieczna walka o sztucce, talerze oraz miejsce w stolowce a przede wszystkim brak jedzenia bo tubylce nakladali pelne talerze! • chore kolejki po jedzenie ktore naklada obsluga zeby za duzo nie zjesc • chyba najgorszy hotel w okolicy • nieuprzejmi barmani czekajacy wiecznie na napiwek
Pobytu w tym hotelu nie zaliczam do udanych. Hotel rodem z PRL-u. Pokoje dosyć przytulne, czyste, codziennie sprzątane, natomiast w łazience nie było żadnej zasłony dla prysznica czy wanny, co niejednokrotnie powodowało zalewanie przedpokoju. Telewizor, owszem był, ale już za pilota trzeba było uiścić kaucję. Na plus zaliczam działającą całodobowo klimatyzację. Przy barze w lobby strach było się oprzeć, bo szklana lada miała wykruszone szkło. Wiecznie brakowało w nim szklanych naczyń do drinków czy piwa, a ekspres do kawy był albo zepsuty, albo brakowało w nim napojów lub barman nie miał ich w czym podać. Pobyt w tym hotelu to była nieustanna walka o przetrwanie: walka o sztućce, talerze, wolne miejsce na stołówce, itd.
Działająca całodobowo klimatyzacja w pokojach i to chyba tyle.
Lata świetności ma już dawno za sobą. Głęboki PRL. Brak podstawowych naczyń do spożywania posiłków oraz picia napojów. Brudno w głównej restauracji. Na lobby słabiutko działająca klimatyzacja jest na wielki minus. Animacje to jedna wielka porażka zarówno przy basenach jak i wieczorem. Odbębnione na siłę. Wieczorny showtime to uczta dla naprawdę bardzo prymitywnego i niczego nie wymagającego widza.
Hotel dramat. Wszystkie negatywne opinie potwierdzam, a nawet gorzej. Zmarnowany czas i pieniądze. Hotel w dobrej lokalizacji i mógłby wysoko aspirować. Wygląd, brud nie przeraził mnie. Zniszczenia ogromne, zardzewiałe uszkodzone elementy na placu zabaw. W basenie nie woda tylko gęsta zupa, pływając brudy i włosy plątają się między palcami. Nie polecam rodziną z dziećmi. Po przekąski przy basenie 40 minut stania. Wydzielają jedzenie. Więc jeśli dziecko nie ustoi 40 min w upale w kolejce to albo nie dostanie jedzenia albo oddasz dziecku swoje i sam będziesz głodny. Panie w sposób upokarzający gdy prosisz o więcej bo chcesz dać dzieciom, przeganiają gestem ręki, lub z łaską dołożą - dosłownie to nie przenośnia - 3 frytki. W pokoju nie działająca klimatyzacja , 28 stopni w nocy w pokoju a rezydent informuje by nie pisać do niego już w tej sprawie bo on ma potwierdzenie z recepcji że problem został naprawiony. Więc męcz się dalej. Uwierzcie mi . Za darmo bym tam drugi raz nie pojechała. Może jak ktoś bez dzieci to zje sobie z tego co dostanie i nie ma aż tak negatywnej opinii ale z małymi dziećmi omijajcie szerokim łukiem. Nawet za darmo nie dajcie się namówić
brak.
brud, zniszczenia obiektu zagrażające bezpieczeństwu, niedziałająca klimatyzacja, ratownicy i barmani żebrzący o papierosa lub by im przynieść z baru drinka " co ci szkodzi masz all inclusiv", Najgorsze wydzielanie jedzenia !!!