Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża z białym piaskiem.
Atrakcyjne położenie: w zatoce Pointe Aux Piments, ok. 15 km od Port Luis - stolicy wyspy.
Bogata oferta rekreacyjna: narty wodne, kajaki, rowerki wodne, windsurfing, korty tenisowe.
Rozrywka: muzyka na żywo, imprezy tematyczne.
Pięknie położony hotel, po wyjściu z hotelu od razu basen - który sąsiaduje bezpośrednio z plażą. Ogólno dostępne leżaki, bliskość baru - możliwość serwowania drinków bezpośrednio do wody. Minusem jest słabe sprzątanie pokoi. Panie sprzątające bardzo miłe ale słabo sprzątają. Pozatym przydałby by się drobne naprawy - tu listwa odstaje, tam silikon odpada itp. Jednakże ogólnie pozytywnie oceniam wyjazd.
Bliskość do plaży, piękna zieleń, bliskość basenu, miła obsługa.
Problem z dokładnym sprzątaniem w pokojach.
10 dni. dość nudno. Słabe śniadania. Obsluga miala swoje dobre i złe dni. dni świetności hotelu minęły kilka lat temu. Chyba adekwatne value for money.
czysty. ładny. ok jak na 4 gwiazdkowy. dobra restauracja La Faya. ok Shells. Ladna plaża.
wilgoć w pokoju. slabe sniadania. slaba stołówka (bo to nie restauracja) 180 stopni. obsluga różnie.
Ogólne wrażenie bardzo dobre z tym małym wyjątkiem sprzątania pokoi. Okolica piękna roślinność bajka obsługa hotelowa bardzo miła i pomocna uśmiechnięta
Hotel położony w otoczeniu przepięknej zadbanej roślinności, super plaża, miła i pomocna obsługa hotelowa
sprzątanie pokoi wiele do życzenia, brak uzupełniania barku wodę,herbatę kawę przedostatni dzień już nie dają niczego owoce i wino były tylko w 2 dniu potem już olewka
W poniedziałek wróciłem z wyspy Mauritius, Hotel Le Meridien. Była to ponoć pierwsza grupa Polaków z Rainbow w tym Hotelu. W opisie Hotelu jest mowa o zakwaterowaniu w jego części Nirwana, wszystkie pokoje na parterze z przepięknym widokiem na tropikalny ogród. Hotel miał zapewniać powitalną butelkę wina i codziennie talerz owoców. A jaka jest prawda? Nirwana to gorsza, starsza część Hotelu, jednopiętrowy budynek, zakwaterowani zostaliśmy na 1 piętrze z widokiem na mur ? ok. 12 metrów od budynku. Pokoje bez widoku na morze są tylko w Nirwanie. Powitalną butelkę wina wytargowaliśmy w drugim dniu, owoce były tylko po interwencjach rezydentki Oli lub naszych, chyba tylko w 3 dniach (umowa z Rainbow gwarantowała codziennie). Podobno w umowie jest tylko butelka wody na osobę w pierwszym dniu ale ?Polak potrafi? i mieliśmy wodę prawie codziennie. A ponadto wszystko inne się zgadza. Wyposażenie pokoi, plaża, baseny, wi-fi, bary są jak w opisie. Wyżywienie urozmaicone i dobre (moje towarzystwo 7 osób niestety przytyło), trochę przeszkadzają muchy i ptaki w jadalni ale bez przesady. Ogród zadbany, personel super uprzejmy. Wycieczki jak zwykle bardzo drogie ale można sobie załatwić w lokalnym biurze za 1/3 ceny Raibowa Najważniejsze, że było fajne towarzystwo i wypoczynek się udał.
Przy plaży, zadbany ogród, uprzejma obsługa.
Nie dograna współpraca z Rainbow - o ile to jest wina Hotelu.
zalecamy wynajęcie samochodu na lotnisku i jego zwrot w dniu wyjazdu, hotel
cudowny, hotel o podzielonej zabudowie oddalona część dla par, centralna przy basenach ze zjeżdżalniami dla dzieci w cenie hotelu wypożyczalnia windsurfingu, żaglówek, narty wodne dostępne od10-12 codziennie
Pomimo wielkości hotelu można było zachować trochę intymności lub za żyć spokoju w jakimś cichszym miejscu. Polecam głównie parom, lub osobom szukającym miejsca na podróż poślubną. Wspaniałe miejsce na taką wyprawę. Wyborne jedzenie. W dużych ilościach i w dużym wyborze. Znakomity personel nie tylko pod względem kwalifikacji, ale też pod względem osobowościowym. Plaża żwycem wyjęta z obrazka, albo jakiegoś katalogu.