Le Hammamet Hotel & Spa (ex. Otium Park Le Hammamet)

Pokoje względne ,ale tylko w odnowionej części hotelu. Pierwszy pokój śmierdział stęchlizną. Po interwencji rezydentki udało nam się zmienić pokój. Zostawiałam zawsze jednego dolara dla pokojówki i mieliśmy pięknie posprzątane i kwiaty na łóżku.

Jeśli rezerwujecie Le Hammamet, to tylko bungalow! Pokoje hotelowe są straszne. Bungalow spory, komfortowy, odnowiony. Warto dopłacić, naprawdę! W hotelu nie sprzątają codziennie, w bungalow tak. Blisko plaży, fajne dojście, jedzenie dobre. Oczywiście brudno na stolikach, ale to już chyba standard w Afryce. Przemiła obsługa, nawet przed daniem tipa.

Byłam w tym hotelu po raz drugi. Hotel jest położony w cichej dzielnicy, w zadbanym otoczeniu zieleni z kilku minutowym dojściem do plaży. Pokoje są czyste, aczkolwiek wymagają modernizacji, remontów i trochę inwestycji nowością w moim pokoju była indywidualna klimatyzacja. Jedzenie jest dobre, duży wybór

Oceniam hotel jako poprawny. Cena nie była zbyt wysoka na ten okres i z dnia na dzień więc luksusów się nie spodziewałam i tak też było. Jedzenie w porządku, woda w basenie ciepła i czysta. Plaża piękna piaszczysta, zero kamieni. Nie ma baru na plaży. Codzienne animacje. Dla dzieci mini disco o 21.00.

Hotel nie jest nowy, ale pokoje są czyste. Teren jest piękny i zadbany. Świetna animacja zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Miła obsługa. Jedzenie jest doskonałe..smaczne i urozmaicone. Nikt nie będzie głodny. Napoje, koktajle, soki, kawa..wszystko to było w ciągu dnia. Na plaży znajduje się bar z napojami bezalkoholowymi. Ale wzięliśmy napoje alkoholowe w barze przy basenie i poszliśmy na plażę 😀Morze jest czyste, ciepłe. Wszystko nam się podobało. Świetnie się bawiliśmy. Do zobaczenia w przyszłym roku🙂

Nazwa  Le Hammamet Hotel & Spa (ex. Otium Park Le Hammamet)
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, sporty wodne, tenis, rowery

Wyświetlono 45 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Maria

Zalety

Piękna zieleń i palmy oraz figowce dające przyjemny cień w upale.

Wady

Podniszczone meble. Brak barku na plaży , chociaż w opisie takowy istniał. Zamiast tego była jakaś budka zamknięta na głucho.

Sylwia

Zalety

Hotel w ogrodzie, czysty basen, dużo pięknej zieleni, bardzo ciekawe zejście na plażę, na plaży parasole, leżaki za darmo. Czysta plaża, piękna przejrzysta woda. Oczywiście tylko w okolicach hotelu. Handlarze nie podchodzą do leżaków, ochrona czuwa nad komfortem wylegujących się ludzi

Wady

Restauracja niezbyt czysta, w hotelu nie sprzątają codziennie, dlatego polecami bungalow!

Zalety

Okolica, plaża, basen

Wady

Personel sprzątający..... sprząta dokładnie, nie tylko pokoje. Portfele również. W zeszłym roku zginęły mi pieniądze-złotówki, oczywiście zgłosiłam to ale nic nie odzyskałam. Uznałam że to mój błąd. Tym razem wyczyszczono portfel mojego partnera z dinarów, przy zgłoszeniu nie sprzątania i nie wchodzenia do pokoju. Tak więc, to moja ostatnia wizyta w tym hotelu.

5.3
Ola

Zalety

Kameralny Piękna plaża i super dojście Mili ludzie Fajni animatorzy

Wady

Stary hotel Dają wszystkim te same pokoje trzeba się kłócić że się zapłaciło za superior dopiero wtedy zmieniają następnego dnia. Tak było z kilkoma osobami. Często brak szklanek i sztuccy Brak wody do picia w pokoju Pani która sprzątała nie zostawiała papieru i kosmetyków do mycia chyba że poprosisz Dość głośno

Nataliia

Zalety

Wszystko super

2.9
Sylwia

Niestety nie polecam hotelu. Jedzenie monotonne, kompletnie nie dostosowane do dzieci. Na restauracji- na stołówce brak przypraw ( jak poprosiłam o sól, to kelner mi powiedział, że nie ma ), bardzo gorąco, pomieszczeni nie klimatyzowane. W barze przy basenie, w godzinach popołudniowych brakowało podstawowych napojów, problem żeby dostać dwie wody jednocześnie. Bardzo słabe animacje. Czekaliśmy na pokój po przylocie do godziny 17-tej. Chcąc przedłużyć dobę ostatniego dnia pobytu pojawił się problem. Mieli nam zrekompensować długie czekanie na pokój w dniu przylotu i mieliśmy dopłacić symboliczna kwotę, a ostatecznie nie zgodzili się na to i zapłaciliśmy całość. Jeżeli chodzi o standard pokoju, osobiście nie mogliśmy narzekać, ale niestety inni Polacy mieli dramat. Wilgoć, pleśń, karaluchy.

Zalety

Blisko z hotelu do morza.

Wady

- monotonne jedzenie - bardzo słaba obsługa - bród - - niski standard pokoi

3.4
Daniel Agnieszka

Przedwszystkim hotel inny niż w ofercie . Hotel max 3 gwiazdki w pokoju stare meble , łazienka do całkowitego remontu . Smród z kanalizacji , Wieczne kolejki do stolików i jedzenia . Brak talerzy i widelców nawet serwetek. Mega kolejki do pizzy do napojów takich jak cola czy Fanta .

Zalety

Super Animatorzy i obsługa widać że robili wszystko żeby każdy był zadowolony

Wady

Smród , Starość , wieczne kolejki do stolików , jedzenia i napojów .Brak leżaków na plażya jak już są to większości połamane . Plaża brudna nie sprzątana . Bar na plaży nie zdjęcia z oferty ( budka 2x2 metra )

Damian

Hotel raczej 3 gwiazdki, infrastruktura podniszczona klima w pokojach dziala ale na stołówce idzie się rozpuścić, jedzenie średnie ale idzie coś wybrać tyle że albo bardzo tłusto albo słodko większość. W barze nie ma menu a barmani znają tylko 2 drinki. Ogólnie może być w tych pieniądzach ale spodziewałem się, że będzie trochę lepiej najbardziej boli ten brak klimy na stołówce i recepcji.

Jolanta

Hotel max ,2,5*,brud ,kradna ,stan techniczny budynkow oraz pokoi maja chyba 50 lat ,lazienki w strasznym stanie ,woda wylewa sie do pokoju ,natretna meska obsluga ,oferuja nie moralne propozycje ,brak zastawy w stolowce ,za wszystkim trzeba biegac,bójka w stolowce na noże ,wyludzenie 40€przy zmianie pokoju ,byly 4 ,brak lezakow przy basenie oraz na plazy

Zalety

ROSLINNOSC ,CZYSTA PLAZA ORAZ MORZR ,ANIMATORZY

Wady

Nic

Krystyna

Pokój pomimo że "premium" potrzebuje dużego remontu. Był bardzo przestronny, posiadał trzy balkony, jednak połamane kafle oraz zbite okno bardzo zaniża ogólna ocenę komfortu.

Zalety

Miła obsługa hotelowa zarówno kelnerów jak i pań sprzątających. Bliskość morza.

Wady

Brak remontowanych pokoi.

Pierwsze wrażenie bylo fatalne. Pan który prowadził nas do pokoju prawie ze biegl z naszymi walizkami żeby obsłużyć jak najwięcej klientów, za ten komfort odprowadzenia nas do pokoju dostal az 2 dolary i nie omieszkał tego skomentować "dlaczego tylko 2". Może dlatego że musiałam za Tobą biec (...).. Pobrano od nas (2 osob dorosłych) 42 dinary podatku turystycznego za cały pobyt, jak za hotel 2 gwiazdkowy. - niezgodnie z tym co powinni czyli 12 za dobę od osoby, ale zdecydowanie zgodnie z stanem pokoju. Pokoje sa w kiepskim stanie. Łazienki to juz w ogóle tragedia. Nadgryzione czasem to mało powiedziane. Wanna pomalowana farba i to raz, aby jedynie delikatnie przykryć kamień, rdze, grzybki. Takze remonty to takie plasterki na otwarta duza rane . Śniadania najsłabsze, wszystkie wędliny to jakiś rodzaj mielonki, tak samo parówki z grudkami .Naleśniki i omlety ratowały sytuacje. Ręczniki nie były zbierane przez obsługę przy basenie/plaży pomimo informacji ze obsługa tak robi. Napoje bezalkoholowe ok, alkoholowe takie typowe najtańsze sikacze. Bar na plaży byl otwierany dużo później niż powinien. Plaza bardzo ładna, czysta, ogólnie widać że regularnie sprzatana. Animacje dla dzieci ok, nie było faworyzowania głównie Francuzów czy innej narodowości i ich muzyki. Duzo anglojęzycznej, byla nawet i polska. Joga na plaży, aerobiki na basenie. Fotograf który robi zdjęcia codziennie gościom w pięknych alejkach, plaży, basenie. Wycieczki fakultatywne bardzo atrakcyjne. W całym obiekcie wg naszej opinii na 4 gwiazdki zasługuje wizualnie ogród, recepcja i obsługa(minus ten jeden Boy od walizek), plaza. Pamiątki polecamy zakupić na lotnisku, sa najtańsze i posiadają ceny. Bez obawy ze zostanie się naciągniętym.

Zalety

Dużo zieleni. Obsluga (Panie od sprzątania najbardziej) Plaza Animacje Obiady i kolacje

Wady

Sniadania najsłabsze Brak kawy z porządnych ekspresow - w bufecie tylko do sniadania Stan pokoi Brak czajnika w pokoju ( niektóre mialy) Brak klimatyzacji w bufecie Plac zabaw= plac widmo Korty tenisowe dawno opuszczone

Wojciech

Hotel Le Hammamet to urokliwe miejsce, idealne na wakacyjny wypoczynek. Położony blisko plaży, oferuje piękne widoki na morze oraz dostęp do licznych atrakcji, takich jak basen i spa. Pokoje są przestronne i dobrze wyposażone, choć nieco przestarzałe. Obsługa hotelowa jest profesjonalna i uprzejma, ale czasami zdarzają się opóźnienia w realizacji próśb. Restauracja serwuje smaczne dania lokalnej kuchni, jednak wybór potraw mógłby być szerszy. Ogólnie jest to dobry wybór dla szukających relaksu.

Marcin

Fajny hotel dla rodzin z dziećmi. Super animacje od rana do wieczora, sporty wodne, animacje dla dzieci i animacje dla dorosłych wieczorami. Pokoje codziennie sprzątane, teren hotelu bardzo zadbany i czysty. Duży wybór posiłków, codziennie dla kolację jakieś nowe atrakcje, super ciasta :) dużo owoców

Zalety

Położenie, czystość, animatorzy

Wady

Niektóre pokoje wymagają odświeżenia.

Marcin

Fajny hotel, dobre jedzenie - czasem monotonne ale są też tematyczne wieczory. Basen czysty pokoje również. Pierwszej nocy mieliśmy w pokoju kilka mrówek ale obsługa szybko zadziałała, więcej się nie pojawiły. Pokój i łazienka w dobrym stanie co dziennie sprzątane. Świetni animatorzy od rana yoga i sporty wodne przez cały dzień, wieczorem zabawy dla najmłodszych a później dla rodziców,przy pomocy małego napiwku super drinki.

Zalety

Położenie hotelu, animatorzy, czysto.

Wady

Pewne pokoje mogą wymagać remontu, ja trafiłem na taki że nie mogłem mieć zastrzeżeń.

Dorota

Hotel bardzo ładny, blisko ładnej plaży . Czysty i zadbany , położony w pięknym ogrodzie. Świetne animacje. Pyszne jedzenie. Polecam

Zalety

Dogodne położenie blisko plaży piękna alejka do plaży . Zadbany ogród super animacje i pyszne jedzenie.

Wady

Popękane kafelki w łazience

Norbert

Hotel stary, wymaga odnowienia, obsługa mówi głównie po arabsku i francusku. Angielski okazjonalnie - ale nie ma problemu z podstawową komunikacją.

Zalety

- ładne i przestronne Bungladowy, - codzienne sprzątanie i nowe ręczniki - bardzo ładna plaża

Wady

- jedzenie monotonne, wieczne czekanie na ciepłe dania, okropna kolejka po napoje, potrafi się czekać po 10 minut by dostać szklankę czegokolwiek - brak sztućców i talerzy w trakcie posiłków, większość tylko przemyta wodą - bardzo duży bród - wieczne braki napoi (sprite, fanta - podrabiane), inne soki sam cukier

Byliśmy w hotelu 7 dni . Widać że hotel ma.swoje lata... przydałby się remont , poza tym ma piękny ogród. Jedzenie smaczne ale monotonne , śniadania powtarzające się, obiady kolacje podobnie czasami coś nowego ... ogólnie hotel oceniam na 3 ... klimatyzacja działała tylko czasami , można było się ugotować ... obsługa na 5 mili , uśmiechnięci.... Niestety za te pieniądze spodziewaliśmy się czegoś lepszego i zróżnicowanego . Woda tylko w barze 1 butelka na osobę , wogóle zero informacji o której co się zaczyna ( czasami nas to denerwowało ) ...

Zalety

Mili ludzie Piękny ogród Fajne animacje

Wady

Czystość Brak informacji Nie działającą klimatyzacja

Marian

Hotel i wszystko co tam było i działo się super ALE BIURO SUN FUN OKRADŁO NAS Z JEDNEGO DNIA ZAPŁACILISMY ZA 7 DNI A BYLISMY 6 / NIGDY WIECEJ Z SUN FUN

Zalety

Piękny ogród/ super jedzenie / zajebiści animatorzy / blisko plaża nie można było się nudzić

Wady

Troszkę stare pokoje ale był klimat

Pobyt bardzo udany. Hotel nie duży ,czysty w otoczeniu przepięknych roślin egzotycznych umiejscowiony w zacisznej dzielnicy miasta. Do plaży dość blisko idąc przepiękną alejką. Jedzenie bardzo dobre. Polecam ten hotel dla osób które lubią kameralne warunki !

Zalety

Wielkość hotelu i spokój

Wady

Czasem za głośne animacje

Sywia

Nasz pobyt w tym hotelu był bardzo , bardzo udany. Jest to dość stary hotel więc pokoje nie są najlepszej jakości, ale akurat nam to nie przeszkadzało ponieważ pokój służy do tego aby się przespać i wykąpać. Jedzenie bardzo dobre, super animatorzy zabawiają wieczorem, organizują różne imprezy ,zabawy ,zapraszają do tańca. Barmani mega sympatyczni alkohol nierozcieńczany, reszta załogi również bardzo miła. Jedna wada to taka że nie ma baru z alkoholem i przekąskami na plaży, ale panowie barmani dają i można sobie zabrać alkohol ze sobą na plażę i z budka z zimnymi napojami. Dobre darmowe WiFi w patio i przy basenach, nam akurat udało się nawet mieć w pokoju nasz numer to 45.

Zalety

Fajna grupa animatorów, miła i sympatyczna obsługa, dobre jedzenie. Bardzo miłe powitanie grupa animatorów śpiewała i tańczyła, jak przyjechaliśmy do hotelu ,tylko dla nas na powitanie.

Wady

Jedynie chyba tylko to, że jest to starszy hotel i te warunki nie są takie bardzo super, ale nam to akurat w ogóle nie przeszkadzało.

Le Hammamet Hotel & Spa (ex. Otium Park Le Hammamet)