Laur Experience & Elegance

Hotel ogólnie spełnił nasze oczekiwania pomimo małych minusów. Zaczynając od plusów bezprobelmowa zamiana pokoju na inny. Pierownie otrzymaliśmy pokoj z widokiem na kontenery ich mycie od 7 rano oraz wywóz odpadów z których zapach powodował że nawet okna nie dało się uchylić. Obsługa hotelu bardzo na plus. W szczególności barmanka z lobby w kręconych włosach. Jedzenie bardzo dobre i duży wybór. Każdy znajdzie coś dla siebie. Plaza odrazu przy hotelu na duzy plus. Teraz minusy pokoje sprzątane na odwal się. Polegało na wymianie ręczników i poukładanie pościeli. Nie uzupełniany barek. Do tego Panie sprzątające na tyle bezczelene ze pukały do pokoju po "sprzataniu" że należy im się euro. Przynajmniej tak było na 5 piętrze głównego budynku. Kolejny minus za brak podgrzewanych basenów. Jednak przy końcu sezonu jest to bardzo uciążliwe bo woda lodowata. Często zacinające się windy. Jako ultra all lodów został ostatni smak bo końcówka sezonu do tego niezjadliwy. Pewnie z ostatnim tygodniem otwarcia hotelu bark animacji dla dorosłych. W zamian za to puszczane filmy🙈 natomiast animacje dla dzieci na plus. Dzieci zadowolone. Ogólnie mimo wszystko wakacje i tak uważamy za udane.

Hotel LAUR w Didim Turcja spełnił moje oczekiwania pod każdym względem i jestem bardzo zadowolony z pobytu w nim.

Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek, raczej na takie 4. Dostaliśmy pokój w starszym budynku, który był obskurny, nie działały gniazdka, znajomi otrzymali pokój z pojedynczymi łóżkami również w tym budynku. Rodzice otrzymali pokój w głównym budynku. Wszyscy mieliśmy wykupioną opcję comfort room. Dzięki Bogu po naszej interwencji u rezydentki następnego dnia dostaliśmy ze znajomymi również pokój w głównym budynku. Jedzenie słabe, monotonne, obsługa w restauracji bardzo lekceważyła gości, o sztućce ciągle trzeba było się prosić. Drinki okej, ale przy barze nie szło wysiedzieć bo kanapy były brudne i śmierdziało tam. Windy w hotelu to był dramat, ciągle nie działały. WiFi działało tylko przy basenach i na korytarzach, w pokoju nie było szans na zasięg. Goście byli głównie z Polski i Wielkiej Brytanii. Niestety goście z Wielkiej Brytanii nie potrafili się zachować, wieczne awantury, krzyki na korytarzach. Plus za codzienne wieczorne animacje. Podobały nam się leżaki na wodzie przy głównym basenie. Jednak leżaki przy mniejszym dodatkowym basenie były płatne. Na plaży przy hotelu było sporo leżaków, ale poduszki na nich były tak brudne że nie zachęcały do siedzenia tam. Kolejny plus za lokalizację, było spokojnie i blisko do centrum. Ogółem pobyt oceniamy średnio, w porównaniu z hotelami na Riwierze Tureckiej ten wypada bardzo słabo.

Polecam. Położenie super,posiłki wyborne,obsługa przyjazna

Byliśmy w hotelu po raz drugi gdyż za pierwszym razem wydawał nam się praktycznie idealny. Przy drugim podejściu pokazało się troszeczkę minusów jak na przykład to, że na początku dostaliśmy normalny pokój na niskim piętrze z widokiem na basen a zarezerwowany mieliśmy pokój na wysokim piętrze premium i z widokiem na marine... Także chwilę czasu musieliśmy stracić aby otrzymać pokój za jaki zapłaciliśmy. Kolejny problem jest taki, że w tym roku jest mnóstwo obsługi z innych krajów i obsługa niestety ma problem nawet z podstawowymi zwrotami w języku angielskim co wiąże się czasami z długim oczekiwaniem na konkretny posiłek gdyż kelnerka nie potrafi po angielsku powiedzieć że danej rzeczy nie ma... Nie rozumie też tego co się do niej mówi. Cabany nad prywatnym basenem w tym roku już dosyć dobrze pilnowana więc można w spokoju wypocząć. Generalnie jak najbardziej pozytywnie. Duża przestrzeń, wszystko dosyć fajnie zorganizowane. Kilka wygodnych fajnych kaban z indywidualną obsługą nad prywatnym basenem. Plus także na plaży i nad morzem oraz na pomoście gdzie naprawdę można wypocząć w ciszy i spokoju. Oczywiście o ile polskie Kariny z Januszami nie zobaczą że chwilowo nikt nie pilnuje i za darmo nie wpadną robić skoki "na bombę" do morza i biegać z rozebranymi dziećmi krzycząc wniebogłosy 😅. Niestety zdarza się, że rodacy zachowują się jak dzicz, która pierwszy raz jest za granicą a jeszcze jak ta dzicz zauważy, że można zakombinować i chociaż przez chwilę mieć za darmo coś za co się płaci to już niestety robi się niefajnie I trochę wstyd za rodaków. Ogólnie hotel piękny mnóstwo fajnych urokliwych miejsc w których można odpocząć na szczęście zjeżdżalnie dla dzieci i atrakcje sportowe oddalone troszeczkę od reszty więc nie ma wybitnego hałasu. Plusem także jest to że, na terenie basenowym jest fajna spokojna muzyka bez chamskiego i głośnego dicho. Polecam serdecznie i na pewno wrócimy

Nazwa  Laur Experience & Elegance
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Didim
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, sporty wodne

Kilka barów w tym tzw. czarny bar czynny 24 h

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wyświetlono 245 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Patrycja

Zalety

Przepięknie położenie, wystrój wnętrza i pokoju hotelowego, posiłki urozmaicone i dobre smakowo, personel pomocny, opiekun z biura podróży komunikatywny i fachowy

Wady

Porażka to kolacja włoska - kompletny niewypał tortelini na głębokim talerzu szt. 3. z 4 rodzajów pizzy do wyboru podano 3 w tym jeden rodzaj podwójnie, oliwy nie posiadano, tiramisu to największa wpadka, bo był to kawałek nieokreślonego rodzaju ciasta, które nawet nie przewożono obok prawdziwego tiramisu. Muzyka podczas wieczoru dyskretna nie mająca nic wspólnego z Włochami.

Dagmara

Agata

Polecam. Położenie super,posiłki wyborne,obsługa przyjazna

Zalety

Położenie,jedzenie

Wady

Małe pokoje

Ola i Łukasz

Zalety

Piękne położenie, dużo urokliwych zakątków i dużo miejsca do wypoczynku Bardzo fajnie przygotowanego

Wady

Obsługa z krajów ościennych z miną zbitego psa nie znające po angielsku nawet podstawowych zwrotów

Pokój bardzo ładny, komfortowy. Sprzątany codziennie. Baryk uzupełniany codziennie woda plus napoje w puszce typu cola, sprite, seven up itp. W pokoju ekspres do kawy. Dodatkowy plus za kapcie.

Zalety

Bardzo piękne widoki. Bardzo dobre położenie jeżeli chodzi o wypad do miasta, na bazar czy zwiedzanie. Dolmusz co parę minut za 1 dolara pod hotelem. W samym hotelu jedzenie przepyszne. Kuchnia turecka, owoce morza, kuchnia chińska. Bardzo dobre baklawy i duży wybór ciast. Pyszne pieczywo. Woda i inne napoje dostępne 24 h. Super drinki. Bardzo miła obsługa. Duży teren stąd brak tłoku, łagodna przyjemna muzyka przy basenach. Bardzo wygodne leżaki. Brak problemu z leżakiem czy ręcznikami.

Wady

Długi transfer. Ale sam hotel wart przyjazdu.

Pobyt w hotelu oceniamy bardzo dobrze. Przepyszne jedzenie, różnorodne, codziennie własnoręcznie robiony makaron, duża ilość deserów, ciasta, torty, baklawy różnego rodzaju. Jedna z restauracji czynna 24/h. Hotel blisko promenady miasta, około 15 minut pieszo, stamtąd możliwy rejs. Pomimo, że to był październik, w amfiteatrze były organizowane wieczory, początkowo dla dzieci, później dla dorosłych. Tak samo w ciągu dnia, joga, siatkówka, waterpolo itp. W pokojach był minibar, ekspres do kawy na kapsułki, wszystko uzupełniane. Transfer z lotniska około 1.5h. Zdecydowanie można odpocząć i delektować się pięknymi widokami. POLECAMY !

Zalety

- duża ilość leżaków na basenie i na plaży (codziennie czyszczone) - plaża piaszczysta pod samym hotelem - pyszne jedzenie - drinki nad basenem w plastikowych kubkach wielokrotnego użytku, a nie w papierowych - miła obsługa - dbanie o czystość w całym hotelu - minibar w pokoju

Wady

- przy restauracjach brak godzin otwarcia

Patrycja

Ogólnie pobyt w hotelu oceniam w porządku. Hotel podzielony jest na dwa budynki większy (glowny) i mniejszy (bardziej kameralny). Zakwaterowani zostaliśmy w mniejszym budynku, co w naszym przypadku okazało się zaletą. Na dole znajdowała się restauracja całodobowa a przed budynkiem znajdował się basen, ktory był zdecydowanie mniej oblegany od glownego ( spokojnie można było poczytać książkę czy bezproblemowo poplywac). Jeśli człowiek miał ochotę na rozrywkę wystarczyło przejść kawałek do głównej części hotelu, gdzie przez wiekszosc dnia glosno leciala muzyka przy basenie a animatorzy zachęcali do brania udziału w różnych zajęciach (stretching, siatkówka, waterpollo). Jedną z największych zalet hotelu były wieczorne animacje, odbywające się na wysokim poziomie m.in etiopijscy akrobaci, mistrzowie cyrkowi z Mongolii. Przed głównym występem odbywały się animacje dla dzieci. Przy hotelu znajduje się plaża, na której do dyspozycji gości są darmowe leżaki i parasole. Ogólnie ręczniki darmowe, jednak czasem bywały niedostępne. Z tego powodu warto mimo wszystko mieć swoje. Hotel posiada kilka restauracji. Niestety w restauracji głównej jedzenie bywało często zimne. W restauracji całodobowej posiłki zamawia się z karty (smaczne burgery oraz pizza) i tam zazwyczaj są one ciepłe. Desery w każdej restauracji bez szału, większość wyglada bardzo apetycznie, jednak na tym koniec. Na 7 dniowy pobyt przypada jedna kolacja a la carte, nam ze względu na dużą dostępność udało się załapać na wszystkie trzy. Kuchnia turecka i z owocami morza godna polecenia, wloska lepiej sobie odpuscic. Spory wybór drinków, całkiem smaczne. Z hotelu spacerkiem jest jakieś 10-15 minut do promenady, gdzie znajdują się liczne sklepy. Po drodze wesołe miasteczko. Pod hotelem zatrzymują się busy, którymi można dojechać m.in na bazar lub do swiatyni Appollo ( bus nr 1 ). Warto odwiedzić świątynie Appollo, bus jedzie tam około 30 minut a ruiny są dobrze zachowane, wstep kosztuje 450 lir tureckich za dwie osoby. Bus za jednorazowy przejazd kosztuje 20 lir tureckich lub 1 euro. W hotelu jest dostep do WiFi, jednak w niektórych miejscach bywa problem z zasiegiem. Obsługa hotelowa niestety trochę kiepsko posługuje się językiem angielskim. Pokoje w mniejszym budynku dość małe i wymagałyby odświeżenia, podobno w głównym budynku pokoje w lepszym standardzie. W hotelu dostępna siłownia (mniejszy budynek) oraz stoły bilardowe, które znajdują się zarówno w jednym jak i drugim budynku.

Zalety

*Animacje w hotelu. W ciągu dnia siatkówka, waterpollo, stretching. Wieczorem program zaczyna się od układów tanecznych dla dzieci, następnie odbywa się coś w rodzaju wystepu wieczoru. Podczas naszego pobytu były to zaleznosci od dnia występy taneczne, cyrkowe oraz akrobatyczne. Poziom naprawdę wysoki. *Jedzenie 24h *Bliski dostęp do morza, plaży leżaki i parasole darmowe *Busy jeżdżące spod hotelu *Kilka basenów *Brak opasek *Promenada z licznymi sklepami 10-15 minut spacerem od hotelu

Wady

*Zimne jedzenie w głównej restauracji *Ręczniki na leżaki, mimo że darmowe bywają niedostępne *Slaba znajomość języka angielskiego przez obsługę *Odległość od lotniska (około 3h)

Mateusz

Hotel kreuje się na luksusowy i nowoczesny. Pierwsze wrażenie się zgadza ale niestety cała reszta już nie. Dostaliśmy pokój z zepsuta klimą, po wizycie w recepcji 2 dnia pobytu w celu wymiany pokoju powiedziano nam że w ciągu 1h ktoś przyjdzie naprawić. Nikogo nie było, byliśmy 3x na recepcji i za każdym razem kłamstwo że ktoś przyjdzie w ciągu 30 min aż w końcu zarządaliśmy wymiany pokoju i to zrobili. Pokoje tak małe że gdy rozłożyliśmy walizki ledwo dało się przejść a wybrałem opcje comfort room. Któregoś dnia gdy wróciliśmy ze spaceru zastaliśmy otwarte drzwi do pokoju na całą szerokość. Gdy poprosiliśmy o sprawdzenie monitoringu żeby sprawdzić co się stało zbywano nas. Na początek informacja miała być po kolacji, potem po śniadaniu, potem po południu, i znów po kolacji. Na recepcji za każdym razem ktoś inny nie wiedzący o sytuacji i tłumaczenie wszystkiego od nowa. Wyglądało tak jakby w ogóle nie przekazywali info o sprawie tylko przerzucali problem na osobę która będzie miała następna zmianę. Nic nie zginęło więc odpuściliśmy temat. Najbardziej rozczarowany byłem jedzeniem czytając pozytywne opinie tutaj. Nie jestem wybredny aczkolwiek dla mnie jedzenie bardzo słabe. Mały wybór i niedobre mięsa, jajecznica jakby ją ktoś robil w mikserze, owoców morza cały tydzień ZERO. W grudniu byłem w Egipcie i jedzenie 100x lepsze. Brak szybkich przekąsek. Były bary z przekąskami jednak trzeba było usiaść, poczekać 20 min na kelnera i zamówić hamburgera czy frytki z menu i poczekać kolejne 20 min aż przyniosą. Drinki - zależy kto robił, niektóre dobre, niektóre ochydne. Leżaki zarówno na basenie jak i na plaży upchane jeden na drugim. Woda w morzu czysta i ciepła. Brak rozrywek, miał być tenis stołowy itd, nic takiego nie było. Są jedynie 2 stoły bilardowe na cały hotel. Windy co chwilę się zacinały lub nie działały w ogóle. mając pokój na 6 piętrze było to spore utrudnienie. Obsługa w restauracji nie zainteresowana obsługą gości, musisz się upomnieć o wszystko. Brak suszarki w pokoju co jest rzadko spotykane w hotelu 5*. Z większością ciężko dogadać się po angielsku.

Zalety

Wygąd zewnętrzny, czyste morze

Wady

Olewka problemów na recepcji, niedziałające windy, słabe jedzenie i obsługa w restauracjach, ścisk na basenie i plaży, brak jakichkolwiek rozrywek w ciągu dnia, malutki pokój, pokój bez klimatyzacji, obsługa zostawiająca otwarte drzwi do Twojego pokoju!!!

2.4

Hotel średnio polecamy. 1. Turyści rozdzielani są pomiędzy dwa budynki. Główny i budynek obok. Jeśli przypiszą człowieka do budynku obok musi codziennie chodzić na posiłki do głównego budynku. 2. Coś co mnie mega zaskoczyło w dzisiejszych czasach i również w tym terminie. Codzienny wyścig najpóźniej o 7 rano,żeby zajac miejsce na leżakach. Wstajemy późno, chodzimy na śniadania 9-10 po śniadaniu chcąc spedzic czas w basenie zostaje nam tylko leżeć na trawie. Porażka. Co z tego,że tyle zjeżdżalni skoro czynne tylko od 10-12 i 14-16. 3. Plaża jest prywatna należąca do hotelu ale tak wąska, że mieszczą się na niej tylko rzędy leżaków i to ten pierwszy rząd podmywany przez wodę. 4. Fajne spokojne miejsca z leżakiem prywatnym basenem płatne niestety 100€ od pary i żadnego zainteresowania. Na 9 tych bungalow 2 zajęte. 5. Jedzenie monotonne. Cały czas to samo,nie ma urozmaicenia w postaci kuchni świata. 6. Bardzo duża restauracja główna gdzie spożywa się posiłki, jak się przyjdzie później, trzeba samemu zorganizować sobie widelec,nóż. Obsługa średnio pgarnia się z tematem. 7. Opis na stronie głównej hotelu mówiący o tym,że koniecznie trzeba odwiedzić Bodrum nazywane Tureckim Santorini to lekkie przekłamanie,bo jak poinformowała nas rezydentka żeby z tego hotelu dojechać do Bodrum tj 2godziny jazdy w jedną stronę. Bo informacja o 38km w Lini prostej tj jakby czlowiek płynął Morzem 🤣🤣🤣 8. Brak empatii ze strony obsługi hotelewej. Jesteś bo jesteś,traktują Cię jak powietrze. 9. To jest nasz 3 raz w Turcji, w Bodrum pierwszy i ostatni. Są piękniejsze plaże, bardziej otwarte na wczasowiczów hotele,gdzie nie trzeba brać codziennie udziału w biegu z ręcznikiem na leżak z pysznym jedzeniem,piękna,szeroką piaszczystą plażą. Podsumowując-nie polecam.

Zalety

Nie podobało mi się,wręcz zaskoczyło ale to wyróżnia hotel spośród innych, brak opasek dla wczasowiczów.

Wady

Jedzenie 2 budynki Zbyt mała ilość leżaków na badanie i ciągła bitwa o lezaki od 7 rano Hałaśliwa klimatyzacja w pokojach W pokojach 4 osobowych jedna wąska szafą, generalnie ubrania musi każdy trzymać w walizce Zjeżdżalnie przy tak dużym obłożeniu hotelu czynne od 10-12 i od 14-16. Porażka

4.9
Ma

Pokój bardzo mały, nie ma w nim miejsca na rozłożenie walizek. Żeby to zrobić trzeba je położyć na dostawce. Ściany w pokojach takie, ze wszystko słychać co dzieje się za nimi. Leżaki zajęte ręcznikami już od 6 rano na basenie jak i przy morzu. Jedzenie monotonne, natomiast w restauracji całodobowej można dostać zimne jedzenie. O sztućce trzeba się prosić w restauracji, bo nie są donoszone. WiFi o słabym zasięgu. Do toalet nie jest donoszony papier toaletowy… Drinki w barach nie przypominają nawet drinków.

Zalety

Wady

Monotonne jedzenie Niedobre drinki Niski standard

Patrycja

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. W hotelu jest różnorodność jedzenia. Obsługa bardzo miła i pomocna. Sam obiekt nie jest super nowy ale w nowoczesnym designie. Dużo urokliwych miejsc. Wieczorne podświetlenia dodają uroku. Pokoje duże i wygodne. Animacje i kids club bardzo nam się podobały. Dzieci jak już były zmęczone słońcem i ubrały udział w organizowanych zajęciach. Wyjazd bardzo udany. Jakość do ceny uważam za super.

Zalety

Blisko miasteczka Miła i pomocna obsługa Atrakcyjne pokazy i animacje dla dzieci Design obiektu Plaża hotelowa Napoje i jedziecie 24h

Wady

Nie jest najnowszy, niektóre miejsca moznaby odświeżyć.

Świetny hotel. Wszedzie blisko, pokoje czyste, jedzenie smaczne, obsługa bez zastrzeżeń. Są dwa budynki większy (główny) Expierience i mniejszy Elegance. Zakwaterowani byliśmy w mniejszym, myślę, że było bardziej kameralnie, a i tak wszędzie bliziutko. Fajny aquapark

Zalety

W naszym budynku (Elegance) była restauracja czynna 24h, w której można było zamówić dania z karty- bardzo dobra pizza, makarony, burgery, desery i lody. Nawet jak się ominęło posiłek w głównej restauracji, to zawsze można było coś zjeść (ważne szczególnie jeśli przyjedzie się o nieludzkiej porze). Bardzo fajny basen główny i plaża. Niestety najbardziej oblegane. Oprócz tego jest jeszcze basen przy mniejszym budynku oraz obok amfiteatru, tak, że dla każdego znajdzie się miejsce.

Wady

Wszystko było ok, spędziliśmy tam czas bardzo przyjemnie

Zbigniew

Bardzo wygodne łóżko w pokoju, odpowiednio twardy materac. Klimatyzacja pracuje ale nie mrozi tylko schładza. Nam wystarczało, w nocy nawet było za zimno. Potwierdzam poprzednie pozytywne opinie o hotelu. Naprawdę dużo leżaków, a właściwie solidnych, drewnianych łóżek przy basenach z grubymi, wygodnymi materacami. Ręczniki są rano przygotowane w rulonach już na tych "leżakach". Dużo zieleni i ciekawych zakątków z widokami

Zalety

Bardzo komfortowy. Dobrze zaprojektowane przestrzenie wspólne: baseny, bary restauracje, windy panoramiczne, pomosty, tarasy, amfiteatr i inne. Dużo tego jest a zachowana jest kameralność. Nowe hotele często tego nie mają i przypominają szpital. Tu jest zachowana proporcja. Nawet duża ilość osób gdzieś tu znika, każdy znajduje odpowiednie miejsce.

Wady

Małe stoliki w restauracjach są chybotliwe.

Wojciech

Hotel połóżony z dala od miejskiego zgiełku z własną plażą w kształcie malowniczej zatoczki. Rozległy teren zieleni schodzący tarasowo aż do plaży jest zadbany i czysty. Budynki hotelowe [ 2 budynki ] w charakterystycznej tureckiej architekturze są czyste, technicznie sprawne. Obsługa hotelowa bardzo sympatyczna i uczynna. Sala jadalna utrzymywana w czystości na bieżąco nawet w trakcie posiłków. Menu niezwykle urozmaicowe i smaczne. Leżaki wokół basenów oraz na plaży codziennie wyposażone w czyste ręczniki.

Zalety

bardzo smaczne posiłki codziennie czyste ręczniki na leżakach

Wady

zbyt głośna muzyka w obszarze basenów

EMILIA

Hotel oceniam bardzo dobrze, pomimo pełnego obłożenia hotelu to codziennie znalezlismy miejsce na leżakach, plaża obłędna, woda czysta. Jedzenie bardzo dobre, dużo restauracji, urozmaicone. Obsługa bardzo miła i pomocna. Pokoje czyste i zadbane, co mnie zaskoczyło bo spodziewałam się gorszego stanu. Nasz pobyt był spontaniczny i krótki więc nie dopłacaliśmy do pokoju a dostaliśmy piękny pokój z widokiem na morze co prawda w drugim budynku ale odległość 2kroki. Basenów dużo, atrakcje dla dzieci, animacje naprawdę ok.Hotel oceniam bardzo dobrze.

Zalety

Widok, czystość, jedzenie, obsługa

Wady

Chyba naprawdę brak

Janusz

Hotel ładny, czysty zadbany, obsługa hotelowa bardzo pomocna i życzliwa. Bardzo ładna piaszczysta plaża blisko hotelu. Jedzenie bardzo dobre rozmaite każdy znajdzie coś dla siebie. Codzienne animacje wieczorne w amfiteatrze hotelowym. Polecam.

Zalety

Piękne widoki, dużo miejsca na wypoczynek, animacje wieczorne w amfiteatrze hotelowym, blisko do miasta i promenady.

Wady

Problemy z windami w głównym budynku hotelu jak również przy plaży (częste awarie). Problem z zajmowaniem leżaków, trzeba być wcześnie rano aby zająć sobie leżak.

Waldi

W trakcie wakacyjnego pobytu w hotelu Laur Experience & Elegance miałem okazję doświadczyć wyjątkowego komfortu i relaksu wraz z moją rodziną. Fantastyczna lokalizacja – hotel położony jest bezpośrednio przy plaży, co sprawia, że poranne spacery czy wieczorne zachody słońca można podziwiać tuż po wyjściu z pokoju. Wspaniałe widoki na morze oraz Marine to ogromny atut. Pobyt w hotelu Laur Experience & Elegance był bardzo udany, a bliskość plaży i wysoki standard usług to zdecydowanie największe atuty tego miejsca. Idealne miejsce na relaks i oderwanie się od codziennych obowiązków. Z pewnością jeszcze tu wrócę!

Zalety

Rewelacyjna lokalizacja – plaża dosłownie kilka kroków od obiektu. - Elegancki wystrój wnętrz – gustowny design, który dodaje miejscu wyjątkowego charakteru. - Przyjazna i pomocna obsługa – personel chętnie służył pomocą i zapewniał, że czuliśmy się komfortowo. - Czystość – pokoje oraz całe otoczenie hotelu utrzymane były w nienagannym porządku. - Świetna kuchnia – restauracja serwowała pyszne dania, z możliwością wyboru świeżych, lokalnych produktów.

Wady

W godzinach szczytu w restauracji mogły pojawiać się lekkie opóźnienia w obsłudze, co jest zrozumiałe przy większej liczbie gości. Ręczniki wydawane są od 09:00, dlatego zalecam skorzystać ze swoich podczas porannej rezerwacji miejsca przy basenie lub na plaży.

5.7
Aneta

Hotel ogólnie daleko od lotniska 3 godziny ponad na początku się cieszyłam bo pomyślałam że zwiedzę z autobusu ale szczerze mówiąc nie ma co zwiedzać po drodze widoki nic specjalnego . Hotel ładny czysty ale szczerze mówiąc pokoje małe jak dla 4 osobowej rodziny jedzenie nie jestem łakomczuchem ale według mnie słabe codziennie to samo owoców mało rodzai na terenie hotelu plaża piękna piaszczystą łagodne zejście do morze animacje wieczorne bardzo fajne w ciągu dnia zero atrakcji drinki alkohol według mnie nie dobry obsługa bardzo miła ale mało zna angielski mini klub super czyściutko ładny i przemiłe Panie moja córka uwielbiała w nim być . Zjeżdżalnie według mnie słabe dla małych za straszne dla dużych ok ale byłam w fajniejszych . Region poza hotelem fajny blisko do promenady bardzo ładnej i pełnej sklepów . Za dolara jeździ autobus na rynek 40 minut . U nas mini bar przez 8 dni uzupełniony 2 razy tzn 1 dnia jak przyszliśmy do pokoju był pełny i jeszcze jeden raz . Prosiłam o uzupełnienie niestety zero reakcji . Sprzątanie pokoju też słabe nie uzupełniane kosmetyki ręczniki trzeba było prosić tzn łapać tą Panią na korytarzu bo nie wymieniała . Byłam koniec sierpnia początek września słabo z miejscami na leżakach i nie ma ręczników najlepiej mieć swoje

Zalety

Ładna okolica niedaleko do promenady ze sklepami ładna Plaża Zatoka port

Wady

Daleko od lotniska w Izmir 3 godziny . Podstawy językowe typu herbata drinka kawa ok coś więcej ciężko się porozumieć

Paulina

Hotel cu-do-wny! Całkowicie spełnił nasze oczekiwania zarówno pod względem wygody, relaksu, jak i rozrywki. Posiłki rozmaite, a restauracje rozmieszczone na terytorium całego obiektu. Także jeśli mieliśmy ochotę mogliśmy skorzystać z obiadu w restauracji całodobowej zamawiając z menu lub udać się do restauracji głównej, w której odbywały się każdego dnia śniadania, obiady i kolacje w formie szwedzkiego stołu. Plaża bardzo ładna, do której można dojść pieszo mijając piękne ogrody i mniejsze ogródki, albo zjeżdżając windą. Duża dostępność leżaków na plaży jak i przy basenach. Na plaży kilka stref- boczny pomost, dla chcących odpocząć od hałasu, zgiełku. Dalej główna plaża z barem all in (tu tłoczno, dużo rodzin z dziećmi) i w końcu strefa VIP z płatnym pomostem i barem, w którym serwowane są tylko płatne napoje, drinki etc. Jeśli chodzi o baseny to również każdy znajdzie odpowiedni dla siebie, przy głównym budynku odbywały się animacje typu aerobik wodny. Wieczorami zdecydowanie nie można było się nudzić. Hotel oferuje pokazy, występy na wysokim poziomie zapraszając np. profesjonalnych akrobatów z Etiopii.

Laur Experience & Elegance