W pobliżu hotelu piękna plaża o długości 200 m.
Przepiękne, historyczne Lindos oddalone około 8 km od hotelu.
Liczne zabytki w miejscowości Lardos: Wieża Bizantyjska, Fontanna Era Vrissi czy Klasztor Spieni.
Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Miałam przyjemność spędzić sierpniowe wakacje w tym hotelu jako osoba podróżująca solo i jestem bardzo zadowolona z mojego pobytu. Choć hotel jest kameralny i w głównej mierze dedykowany rodzinom z dziećmi, mogę go z czystym sumieniem polecić każdemu, kto planuje wyjazd w pojedynkę. Nawet jeśli twoje plany grupowe nie doszły do skutku lub po prostu nie masz z kim podróżować, nie wahaj się — to idealne miejsce na samotny wyjazd. Sama przekonałam się, że można tu naprawdę w pełni cieszyć się wypoczynkiem. Obsługa hotelu zasługuje na najwyższą ocenę — wszyscy pracownicy są niezwykle mili, uśmiechnięci i pomocni. Zawsze czujni na potrzeby gości, reagują szybko i profesjonalnie. Podczas mojego pobytu miałam do czynienia z prawdziwie przyjazną atmosferą, co sprawiło, że czułam się jak w domu. Przykładem może być Greg, który widząc moje oparzenia słoneczne, od razu zaoferował mi pomoc w postaci aloesu. Takie gesty naprawdę umilają pobyt. Jeśli chodzi o jedzenie, byłam zachwycona. Regionalne potrawy były bardzo smaczne i urozmaicone. Jako osoba z alergiami pokarmowymi, szczególnie zwracam uwagę na to, co jem, i muszę przyznać, że hotelowa kuchnia bardzo mi odpowiadała. Nie potrzebowałam pizzy czy przekąsek, które i tak są poza moim codziennym menu, a tutejsze dania były zdrowe, różnorodne i idealnie dopasowane do moich potrzeb. Pokój, który otrzymałam, również spełnił moje oczekiwania. Był ładny, wygodny, z pięknym widokiem na basen. Codziennie wracałam do czystego pokoju, co zawdzięczam uśmiechniętej i sympatycznej pani sprzątaczce, która dbała o porządek i dobrą atmosferę. Miałam też okazję cieszyć się piękną pogodą oraz bliskością morza, które było idealnym miejscem na relaks. Uwielbiam grecki klimat, więc chętnie korzystałam z możliwości zwiedzania okolicznych miejscowości na własną rękę. Samodzielne wycieczki pozwoliły mi jeszcze bardziej docenić uroki tej części Grecji. Ostatecznie, jednym z największych plusów pobytu były animacje. Z radością wzięłam udział w zajęciach tanecznych, co jest dla mnie niezwykle ważne — mogłam się bawić i poczuć atmosferę wakacyjnego luzu. Podsumowując, jestem zachwycona moimi wakacjami w tym hotelu i gorąco polecam go wszystkim — zarówno rodzinom, jak i osobom podróżującym solo. Bez wątpienia wrócę tu w przyszłości.
1. Przyjazna i pomocna obsługa. 2. Świetne warunki dla podróżujących solo- warto dodać, że jest to miejsce kameralne i spokojne, bez imprez typowych dla singli - ja oczekiwałam spokoju i odpoczynku. Zależy od oczekiwań. 3. Różnorodna, zdrowa, smaczna, regionalna kuchnia. 4. Czyste i ładne pokoje. 5. Bogaty i adekwatny poziom animacji nie za dużo nie za mało. 6. Bliskość do morza.
All inclusive light - herbata do śniadania. A potem do obiadu i kolacji trzeba kupować herbatę czy kawę. Alkohol do obiadu i do kolacji tylko, bary płatne. Dla mnie akurat na plus dlatego, że będąc w Polsce nie piję alkoholu a tu na wakacjach 2 razy w ciągu doby wypić te 2 lampki wina do obiadu i kufelek czy dwa piwa do kolacji w zupełności wystarczy. To samo tyczy się kawy ja nie pije a tu jedną dziennie jestem w stanie sobie kupić. Jak się jedzie na wakacje to ma się drobne na kawę.
Czysto, miła obsługa, blisko plaży. Smaczne jedzenie. Oczekiwania spełnione w 100%
czysto, miła obsługa
Hotel kameralny nie ma tłumów Ale są animacje na basenie Obsługa rewelacja Kelnerzy i animatorzy przemili Jedzenie rewelacja Brak kolejek na posiłkach
Kameralny pięknie położony Rewelacyjne jedzenie
Trochę małe pokoje
Hotel jest bardzo ładny, a pokoje są czyste i zadbane, oferując szeroki wybór smacznego jedzenia. Bliskość basenu była dużym plusem, szczególnie dla rodzin z dziećmi, które miały własne łóżko piętrowe w wydzielonej części pokoju, co zapewniało komfort i prywatność. Niestety, oferta all inclusive była ograniczona - między posiłkami dostępne były tylko ciasta francuskie z jabłkiem lub kiełbasą, a alkohol obejmował jedynie wino i piwo do obiadu i kolacji. Jadąc na all inclusive, człowiek liczy, że nie wyda mnóstwa pieniędzy na przekąski, kawę i alkohol, jednak tutaj inne drinki, kawa i lody były dodatkowo płatne, a cola nie smakowała jak prawdziwa cola. Plaża była blisko hotelu, jednak bardzo zaniedbana, więc my korzystaliśmy tylko z basenu i na 2 dni wynajęliśmy auto i wybraliśmy się na piękne plaże.
Jedzenie, animacje, pokój przy basenie, obsługa,
Niepełny All Inclusive brak alkoholu dodatkowej kawy, lodow
Hotel Lardos Bay to kameralny hotel, który spełnił nasze oczekiwania. Mieliśmy 4 osobowy pokój z łóżkiem piętrowym dla dzieci, które okazało się bardzo wygodne. Czystość pokoju oceniam bardzo dobrze. Panie sprzątały codziennie, ręczniki wymieniały co drugi dzień. My byliśmy na przełomie maja i czerwca więc było już bardzo ciepło i prześcieradła (zamiast kołder czy kocy) wystarczały nam dorosłym, choć dzieci narzekały trochę, że im zimno. Klimatyzacja dawała radę w pełni w ciągu dnia. Plaża bliziutko 3minuty drogi, kamienista, nic specjalnego. Parę minut jazdy autem dalej do Lindos i plaże przepiękne. Kameralny basen plus mały basenik dla dzieci wystarczający. Leżaki zajęte od rana jednak było ich na tyle dużo, że nigdy nie brakowało miejsca. Animacje super, aqua aerobik, tańce przy basenie, mini disco dla dzieci, sportowe zajęcia typu joga, gry w rzutki, ping pong. Wieczorem oprócz soboty na scenie przy barze występy. Polecamy grecki wieczór. Jedzenie było smaczne i wystarczająco dużo choć na obiady i kolacje mało zróżnicowane. Mięso z kurczaka w sosie, krewetki i małże na zmianę, ryby duszone w jakiejś zalewie jakby octowej, cukinie i bakłażany w różnych sosach, pieczarki duszone, warzywa każde w osobnych misach, ryż z warzywami, ziemniaki opiekane i zawsze jedna zupa.. Zawsze też danie włoskie, pizza, makarony w różnych wersjach smaczne. Dla dzieci tylko frytki i raz nugetsty, poza tym bardziej pod dorosłych choć może inni nie mają takiego niejaką jak nasz😉. Nam brakowało np zwykłych gotowanych ziemniaczków czy ryżu bez dodatków. Śniadania super ale codziennie również to samo. Placuszki naleśnikowe z czekoladą hitem wszystkich dzieci😉 Arbuzy przepyszne, kawa, herbata do śniadania. My mieliśmy wersję HB i mogliśmy chodzić albo na obiady albo na kolację. Do tych posiłków wino, piwo i woda do wyboru. Alkoholu nie próbowaliśmy więc się nie wypowiadam. Okolica to niestety pustki. W wiosce Lardos -30minut spaceru polecamy restauracje Rules- wszystko przepyszne, typowo greckie. W Lardos parę knajpek i dwa spożywcze sklepy rodem z PRL. Wypożyczenie auta w hotelu, extra sprawa, dzięki temu zwiedziliśmy całą wyspę i się nie nudziliśmy a ceny przystępne. Warto zobaczyć Lindos i Rodos. Osoby odwiedzające hotel to głównie Włosi, Niemcy i Anglicy. Polaków praktycznie nie było. W recepcji i z obsługą dogadać się można po włosku, grecku i angielsku. Wspomagaliśmy się translatorem i wszystko dało się załatwic bez problemu. Wylot mieliśmy wieczorem i po opuszczeniu pokoju o 11:00 mogliśmy spokojnie przebywać na basenie i całym obiekcie.
Animacje, basen, spokój, brak hałasu
Brak jedzenia pod dzieci i mała jego różnorodność.
Hotel czysty zadbany ,nam się trafił wyremontowany pokój. Jedyny minus to że pokoje są ważkie a klimatyzacja jest zawieszona na ścianie przy łóżku ,pół metra obok było łóżko piętrowe . Niestety przy takich temperaturach nie da się funkcjonować w pokojach bez klimy.. więc wieje wprost na twarz i było zimno nawet przy ustawieniu na 30 * nie można było przesunąć łóżka. Ręczniki zmieniane co 2 dni. Nie ma ręczników na basen trzeba wziazc swoje.. Stołówka czysciutka, jedzenie dobre nie można narzekać. All inclusive soft. Kawa tylko do śniadania. Reszta płatne. Lody platne. Piwo wino tylko do obiadu i kolacji. Hotel bardzo na uboczu więc wieczorem nie ma gdzie wyjść. Animacje dla dzieci i dorosłych. W godzinach popołudniowych aqua aerobic a popołudniu Waters polo. Hotel ma 3 * lokalne ale zasługuje na więcej. Nie ma się do czego przyczepić . (Są jednak też stare pokoje z którymi ludzie mieli problem żeby wymienić.)
Sam hotel czysty, daleko położony od zgiełku. Wypożyczanie samochodu obowiązkowe by pojechać gdzieś dalej o dziwo wypożyczenie auta w hotelu taniej niż przez portale. Jedzenie bardzo dobre. Minus kabiny nie zamykane- przy korzystaniu z prysznica zalana cała łazienka.
Jedzenie
brak zamykanych kabin prysznicowych
Hotel oceniam bardzo dobrze. Obiekt zasługuje na znacznie więcej niż trzy gwiazdki. Personel dba o gości. Wszyscy są mili i uśmiechnięci. Zwłaszcza Panie z recepcji są bardzo pomocne i wyrozumiałe. Pokoje są nowoczesne i czyste. W pokojach jest oddzielna klimatyzacja, mini lodówka oraz taras widokowy. Pokoje zamykane i otwierane są na kartę magnetyczną, oprócz tego można zamknąć je od środka, jeżeli ktoś nie chce aby mu przeszkadzano. Podczas prysznica trzeba uważać aby nie zalać łazienki. Jedzenie, a zwłaszcza obiady i kolacje składają się z wielu różnych i pysznych dań. Są także dania dla dzieci i potrawy z grilla. Menadżer (szef) kuchni świetnie zarządza częścią restauracyjną. Do napoi z automatów trzeba się przyzwyczaić. Basen dość duży, a woda ciepła. Niektórzy goście przeginają z zostawianiem ręczników na leżakach aby je sobie zarezerwować na później. Powinno być to moim zdaniem zakazane. Takie ręczniki na miejscu innych gości zrzucałbym z leżaków. Sporym rozczarowaniem była brzydka i zaniedbana plaża w sąsiedztwie hotelu. W innych częściach Rodos plaże są o wiele ładniejsze, a woda błękitna. Dodatkowe atrakcje oferowane przez hotel są na słabym poziomie (gry, animacje, itp.). Hotel znajduje się w bardzo spokojnej okolicy, co dla jednych będzie zaletą, a dla innych wadą. Aby zobaczyć jak wygląda nocne życie na Rodos, trzeba wybrać się do okolicznego Lindos lub Pefkos. Na szczęście hotel jest bardzo dobrze skomunikowany i z całą wschodnią częścią wyspy. Aby poznać lepiej klimat i życie (siga, siga) na Rodos polecam zwiedzacie wschodniej części wyspy lokalnymi autobusami. Kierowcy autobusów są autentycznymi Grekami, mają swój niepodrabiany styl. Podsumowując: bardzo dużo plusów i małe minusy. Generalnie wakacje bardzo udane. Chętnie jeszcze kiedyś tutaj wrócę :)
+ nowoczesne i czyste pokoje + bardzo miły i uśmiechnięty personel + pyszne jedzenie + sklep na terenie hotelu + duży basen bez zjeżdżalni, dzięki czemu można swobodnie pływać i odpoczywać
- brzydka i zaniedbana plaża przy hotelu - brak w regulaminie hotelu zakazu rezerwowania leżaków basenowych poprzez rzucanie ręczników i opuszczanie terenu basenu - animacje dla dzieci pod balkonami gości - okoliczne miasteczko Lardos, to tak naprawdę wioska i wieczorem za bardzo nie ma co tam robić
Super hotel. Czyste i wyremontowane pokoje. Bardzo dobre jedzenie. Plaza nie zatloczona, ale jak to w Grecji kamienista. Piekne widoki. Bardzo urocze miasteczlo Lindos w poblizu. Hotel polecany. Jedyny minus to słaby internet w pokojach. Rodos jest piekne.
Wyremontowane, czyste pokoje. Bardzo dobre jefzenie. Obsluga hotelu
Slaby internet w pokojach.
Super miejsce. Spokój, daleko od zgiełku. Bardzo mało gości z Polski. Dominują Włosi.
Trudno wyróżniać coś konkretnego. Wszystko było ok.
Brak.
Zacznę od tego ,że hotel nie oferuje all inclusive w standardowym wydaniu tylko all inclusive soft . Mimo ,że niektóre biura podróży piszą ,że to all. W ofercie jest dopiero napisana prawda. Kawa tylko do śniadania , wino piwo tylko do obiadu i kolacji. Przy basenie napoje niealkoholowe za darmo reszta płatne, nawet kawa , lody itd. W lobby wieczorem tez wszystko płatne. Mógłby być większy wybór jedzenia . Tyle minusów, reszta plusy. Hotel odnowiony , czysty zadbany . Mimo 3 * lepszy od niejednego greckiego 4* , w których byłem. Duży hol, lobby, jadalnia częściowo na tarasie z super widokami. Basen czysty duży , wystarczająca ilośc leżaków i kanap. Pokój. Tak pokój na 5+ . Czysto, płaski tv, meble nowe, łazienka jak nie grecka, w końcu nie bałem się wziąść prysznica. Lekkie animacje za dnia i wieczorem. Obsługa miła , sklep na terenie hotelu. Wypożyczalnie samochodów też : od 30 euro za dobę 50 za dwa dni. Miejscówka dobra. Bisko na czystą niezaludnioną plażę. Piaszczysta , zejście do morza żwirkowe. Przystanek przed hotelem, bilet do Lindos 1,8 euro. Ogólnie oprócz braku all inclusive byłem pozytywnie zaskoczony i bardzo mi się podobało
Czystość , nowe wyposażenie , miła obsługa
all inclusive soft
Generalnie hotel ok, największym rozczarowaniem było wprowadzenie w błąd przez coraz travel w ofercie bylo all inclusive natomiast na miejscu okazało się soft!! Z minusów jeszcze słaba plaża przy hotelu obraz kiepskie położenie hotelu nie ma nic w pobliżu. Po za wymienionymi mankamentami wszystko inne bardzo ok, pokoje czyste i przyjemne, basen fajny, posiłki smaczne i urozmaicenie, obsługa przyjemna, wypożyczalnia aut hotelowa tania i ok.
Miła obsługa Przyjemne pokoje Smaczne posilki
Położenie Brak all inclusive Plaża
Tak więc mieliśmy świetne wakacje. Ale to nie zasługa hotelu czy też nie zasługa biura podróży. Pożyczyliśmy samochód i zwiedziliśmy wyspę . MEEEGGGAAA. Polecamy . Hotelu nie . Pomimo miłej obsługi w miarę jedzenia, Alinclusieve tylko w godzinach posiłków poza tym CLOSE . Przy basenie płatne!!! Innymi słowy Oszustwo po stronie biura podróży.
Ładny hotel - roślinność Bardzo mili ludzie
Brak plaży (budowa nowych ośrodków) Brak alinclusive Napoje typu wino i piwo tylko w restauracji i tylko w godzinach posiłków . Bar przy basenie płatny
Wyjazd (17-24 maja) uznaje za bardzo udany jednak przy zakupie spodziewalismy sie all a to co bylo to jakas porazka .Brak jakiegokolwiek mocniejszego alkocholu tylko piwo (nie zawsze) i wino (nie zawsze).Herbata tylko do sniadania (do obiadu i kolacji niestety nie ).Posiłki skromne ale wszystko swierze i w odpowiedniej ilosci .Obsługa bardzo miła oprucz jednej pani w recepcji .Tak naprawde gdyby nie drobiazgi wyjazd byłby idealny.Dzieki braku alkoholi było cicho i bezpiecznie.Hotel na odludziu lecz autobus -miejski-odchodzi spod hotelu dwa razy na godzine .Samuchod wyporzyczymy w hotelu (30 euro doba) i rowery (10 euro).Plaza nie daleko kamienista troche zaniedbana ze sklepem dla plazowiczow.Woda czysta ciepla .Jesli szukasz cichego miejsca na wypoczynek nie potrzebjesz drinkow i dyskotek i nie przyjechałes sie nazrec to wspaniałe miejsce
Hotel bardzo ładny czysciutki zatopiony w zieleni cichy
brak drzwi w łazience opcja all inclusive nie istnieje to co oferuja to all inclusive soft a tak naprawde to trzy posilki
Hotel z zewnątrz wygląda niepozornie. Wewnątrz jest bardzo zadbany, chętnie bym tam wróciła.
Miła, pomocna obsługa, zabawni animatorzy, czyste pokoje- sprzątane codziennie, wystarczająca liczba leżaków, ogólnie smaczne jedzenie.
- nudne śniadania, brak świeżych warzyw. - zimne jedzenie - słona woda w kranie (wyczuwalne podczas mycia zębów) - lokalizacja
Hotel czysty i przyjemny, mimo kilku wad byliśmy w miarę zadowoleni jednak napewno nie wrócimy. Jedzenie codziennie takie samo z wyjątkiem dnia greckiego, jednego dnia trafiliśmy zepsute danie w bufecie. All inclusive to w zasadzie soft inclusive(z wyjątkiem piwa/wina do posiłku), brak kawy/herbaty chyba ze za dopłata w barze, napoje z automatu tragedia(rok temu napoje z takiego samego automatu na Kos były znacznie lepszej jakości). Plaża obok hotelu koloru cementu, dalej kamienie, najbliższa plaża oddalona o 4km, wiec bez samochodu ani rusz.
Animacje dla dzieci, tani wynajem samochodów w recepcji, uśmiechnięta i miła obsługa
Monotonne i nie zawsze smaczne jedzenie, moskitiery nie skuteczne i dziurawe, ewidentnie hotel budżetowy nastawiony na zysk i jak najniższe kosztu.
Sam hotel to mistrzostwo świata. Cała otoczka hotelu na najwyższym możliwym poziomie. Restauracja serwuje codziennie świeże i różnorodne dania , także każdy znajdzie coś dla siebie. Jedyny minus o ile można go tak nazwać to wypożyczalnia samochodów która znajduje się w tym hotelu. Zbyt długie oczekiwanie na reprezentanta firmy wypożyczającej dane samochody oraz brak negocjacji cen itp. Ale hotel obok funkcjonuje porządna wypożyczalnia która nie robi tego typu problemów. Ogólna moja ocena hotelu to wysokie 9/10.
Dobre położenie ,blisko plaży niezłe wyżywienie
Pobyt.bardzo udany. We wrześniu nadal jest upalnie choć wieczory czasami były chłodnawe, ale za to dużo mniej turystów. Hotel zadbany, przede wszystkim czysty. Posiada basen dla dzieci oraz normalny. Posiłki bardzo smaczne, każdy coś dla siebie znajdzie. Dobra komunikacja do najbliższych miejscowości. Przystanek autobusowy obok hotelu. Duża częstotliwość kursowania. Plaża blisko hotelu, kamienisto-żwirowa, z łagodnym zejściem do morza. W morzu można znaleźć podłoże piaszczyste. Hotel dla osób ceniących spokój, którzy nie są nastawieni na prowadzenie rozrywkowego trybu życia nocnego, położony w cichej okolicy.
Czystość, miła obsługa
Może łazienki- powinny być odnowione,no może animacje
Fajny, niedrogi Hotelik za nieduże pieniądze. Raczej dla ludzi ceniących spokój.Czysto. Pokoje skromne, ładne, i czyste. Daleko od lotniska
Dobre jedzenie. Pokoje są codziennie sprzątane. Miła obsługa. Ładny ogród
Daleko do lotniska. Łazienki nadają się do remontu, jednak są codziennie sprzątane a to jest najważniejsze