Laguna Beach Resort & Spa ( Sozopol)

3.5

Hotel Ok bez zarzutu czystość i obsługa jedzenie bardzo fajne byliśmy kiedy już wygaszano np bar przy płazy szkoda ze z hotelu nie można wyjść na spacer No chyba ze na plaże

Jestem w trakcie pobytu. Sam hotel dość ładny. Oprócz głównego budynku jest kilka mniejszych. Wszystkie ładnie porośnięte bluszczem. Basen, nie zbyt duży, ale też tłoku specjalnego nie było. Łóżka (zainstalowane w basenie) do masażu przeważnie wyłączone. Oprócz basenu, jest jeszcze brodzik ze zjeżdżalnią dla maluchów. Ilość leżaków jak na taki termin wystarczający. Jadalnia wewnątrz budynku i dwie zewnętrzne. Posiłki urozmaicone, niestety, te, które powinny być podawane na ciepło przeważnie były zimne. Kilka razy zdarzyło się, że w trakcie posiłku zabrakło jakiejś potrawy. Trzeba było długo czekać na jej uzupełnienie. Pokój, miałem dwuosobowy, z widokiem na basen. Dość obszerny w porównaniu z pokojami w innych hotelach, w których spędzałem wakacje. Pokój z aneksem kuchennym (płyta elektryczna, mikrofalówka, lodówka, zlew, okap). W łazience kabina prysznicowa. Ciepła woda z elektrycznego bojlera, dość szybko się kończyła. Pokoje niby sprzątane codziennie, ale praktycznie w każdym rogu siedzi pająk. Obsługa nie spoufala się z gośćmi, co akurat mi bardzo odpowiadało. Brak baru na plaży. Dojście do plaży prosi się o jakąś modernizację. Kładka ledwo się trzyma. Dużo zielenie, ale to akurat jest normą praktycznie w każdym hotelu na całym świecie. Do dyspozycji gości centrum odnowy biologicznej, oczywiście dodatkowo płatne. Sam hotel jest około 4 km od Sozopolu. Brak komunikacji publicznej. Można wynająć rower w hotelu, iść pieszo lub zamówić taxi (kurs z hotelu do miasta 12 BGR). W okolicy nic nie ma. Takie trochę zadupie. Hotel oferuje WI-FI. Niestety sygnał jest dostępny tylko w lobby i częściowo przy basenie. Sama jakość połączenie również pozostawia dużo do życzenia. Brak jest również możliwości przedłużenie doby hotelowej. Do godziny 12 trzeba opuścić pokój. We własnym zakresie trzeba sobie znaleźć miejsce, w którym będzie się czekało na transfer na lotnisko. W żadnym hotelu wcześniej nie miałem z tym żadnego problemu. Po prostu dopłacało się i po temacie.

Hotel bez zarzutu gorzej z okolicą. Dojście do Sozopolu Ok 4km nie jest zachęcające bo chodnik wzdłuż drogi gdzie ruch samochodowy bez przerwy . Tu nie ma żadnej promenadki lub wciągasz spaliny więc spacer wykluczony . Można autobusem i to akurat Ok. Dlatego nie ma opcji na spacer wokół hotelu i to słabe . Ale plaża ekstra i woda tez .

Dobry hotel, czysto. Zadbany teren hotelowy. Własne dojście do plaży. Trasa do Sozopolu piesza moim zdaniem niemożliwa (niebezpieczna), bo jedyną drogą to pobocze.. lepiej wziąć taxowke. Teren poza hotelem nieciekawy..

Jesteśmy w trakcie pobytu. Rzeczywiście, jak nas uprzedzano, jest to kameralny hotel położony w zasisznej okolicy. Ogólnie jest fantastyczny. Zależało nam na swobodnym dostępie do basenu i morza. I tak jest. Basen nie jest oblegany, więc wolne leżaki są o każdej porze, a i na plaży łatwo znaleźć wolny zestaw parasol u dwa leżaki. Plus - są bezpłatne. Woda morska ciepła, aż za bardzo w niektóre dni. W basenie stosunkowo zimniejsza. Wyżywienie, nawet jeśli monotonne, to każdy znajdzie coś dla siebie. Pyszne potrawy, nie tylko mięsne, ale i warzywne. Niemalże o każdej porze można coś przekąsić. W razie czego na terenie sąsiedniego kampingu jest sklep spożywczo monopolowy. Dobre ceny. Zaskoczyło nas, że po transferze do hotelu (około godziny 11, musieliśmy czekać do godziny 14 na pokój i opaski all inclusive. Czyli dopiero po tym mogliśmy korzystać z przywilejów wykupionej opcji. A obiad jest do godziny 14 :) Obsługa bardzo stara się, abyśmy dobrze czuli się. Pokoje zadbane, w naszej łazience niestety stale gromadzi się woda na podłodze, ale z innych opinii taka niedogodność wynikała. Polecam w całej rozciągłości.

Nazwa  Laguna Beach Resort & Spa ( Sozopol)
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Sozopol
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, windsurfing, tenis, bez paszportu

Tylko 30 m do piaszczystej plaży Golden Fish Beach z łagodnym zejściem do morza.

Udogodnienia dla dzieci: brodzik, plac i pokój zabaw, animacje.

Atrakcyjna lokalizacja: ok. 3 km od centrum Sozopola, ok. 12 km od Beglik Tash, ok. 15 km od parku przyrodniczego Ropotamo.

5.5

3.5

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Malgorzats

Zalety

Czysto ładnie zadbany

Wady

Trudno się doczepić do czegoś

Ryszard

Zalety

Dużo zieleni.

Wady

Położony na odludziu, kiepskie dojście do plaży, często zimne posiłki, brak jakichkolwiek animacji. Moim zdaniem hotel na maksymalnie 3 gwiazdki.

Malgorzats

Zalety

Jedzenie fajne czystość bez zarzutu

Wady

Wokół hotelu syf

Kamila

Pobyt - Sierpień 2022

Zalety

Czystość Jedzenie smaczne, kolacje tematyczne

Wady

Bar zamyka się o 22 Słabe animacje

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Kameralny charakter, dużo roślinności, blisko na plażę. Dla dzieci plac zabaw, tzw dmuchaniec, animacje każdego dnia, małpi gaj w budynku.

Wady

Usytuowany na uboczu.

Barbara N.

Pobyt - Sierpień 2017

Polecam ten , hotel. Dużo zieleni ładne pokoje . Hotel składa się z budynku głównego oraz kilku willi. Otrzymałam pokój w budynku głównym i był ładny. U mnie sprzątano codziennie. Hotel nie jest duży ale ja takie lubię. Jedzenie dobre, urozmaicone ,smażono omlety i małe naleśniczki ale faktycznie stolików za mało a zwłaszcza na zewnątrz. Codziennie przed południem pizza ( w barze po drodze na plażę), lody a po południu ciasteczka . lody , gofry. Do morza ok 50 metrów a morze cieplutkie plaża piaszczysta , morze też. Na plaży dużo muszelek. Do Sozopola 3 km, i taryfa kosztuje 10 lewa a bus ( blisko hotelu przystanek) 2,5 lewa. Warto zwiedzić Sozopol , zwłaszcza stare miasto i promenadę i Nessebar, odnosząc się do którejś opinii - po prawej stronie hotelu jest rzeczka, mostek , trochę zaniedbana ale urokliwa. Nie czułam tam strasznego fetoru a jak postało się na mostku można było zobaczyć , pływające w niej żółwie.

Zalety

cisza i spokój, bardzo ładny ogród,są palmy i bananowce, w pokojach jest wszystko tj. czajnik,kubki , sztućce, lodówka , codziennie uzupełniane kosmetyki

Wady

brak bezpłatnych leżaków na plaży, trzeba iść trochę dalej są tańsze o połowę

Andrzej Hetmańczyk

Pobyt - Sierpień 2017

Cena za pobyt w tym hotelu zdecydowanie za droga. Poziom hotelu i usług w nim świadczonych na niskim, albo bardzo niskim poziomie. Ale chyba taka jest Bułgaria - świetne warunki klimatyczne i geograficzne, ale jeszcze mentalność komunistyczna. Pokoje w miarę ładne, sprzątane tylko gdy pozostawiło się zwyczajowy napiwek. Jedzenie w pierwszym tygodniu fatalne, choć nie jesteśmy wybredni, potem ponoć na skutek skarg, w drugim tygodniu nieznacznie się poprawiło, chyba, że była to kwestia przyzwyczajenia się. Bardzo ładna plaża, z łagodnym zejściem, czyste i ciepłe morze, ale koszt pobytu na plaży, czyli wynajęcia 2 leżaków i stacjonarnego parasolu zdecydowanie za drogo (12 Euro na dzień). W hotelu właściwie nie ma żadnych atrakcji (brak boisk do piłki, czy siatkówki) - jedyna to stół do ping-ponga. Woda w basenie zimna, ale my byliśmy raczej na plaży. Kolejnym niestety minusem warunki na jadalni. Bardzo irytowało nas, że praktycznie na każdy posiłek trzeba szukać miejsca i stolika dla 4 osób, bo np. przy stoliku dla 6 osób siedzi jeden pan. Trudno bez przerwy się dosiadać. Podobnie w tzw. wieczorne animacje na bardzo zresztą niskim poziomie, kiedy to nie było stolika na zewnątrz i ludzie siadali na złożonych leżakach przy basenie.

Zalety

Plaża blisko hotelu, piaszczysta, dość szeroka. Cicha okolica. Blisko Sozopola.

Wady

Kiepskie jedzenie i napoje, zdecydowanie za mało stolików w jadalni i zewnątrz. Fatalna obsługa w tzw. pool barze. Bardzo drogie leżaki na plaży 12 Euro za dwa leżaki i parasol dziennie.

Pobyt - Czerwiec 2016

Ogólnie hotel fajny. Ładny teren, bardzo fajny basen , plaża piaszczysta zaraz przy hotelu. Pokoje bardzo ładne, sprzątane codziennie. Napoje w barze przy basenie całkiem dobre podawane przez bardzo miłych barmanów. W barze w hotelu brak opcji all inclusive. A teraz ogromny minus dla hotelu. Jedzenie w restauracji oraz jej okropny manager. O ile o smaku potraw można dyskutować,Bo ludzie mają różne smaki (mi osobiście nic nie smakowało, a uważam bułgarskie jedzenie za bardzo dobre) to estetyka podania była okropna i te puste patery przez długie okresy. Czasem trzeba było czekać pól godziny jak coś doniosą. Jak raz w tygodniu smażyli piersi z kurczaka to były tylko przez 10 minut i koniec. Kto nie przyszedł na początek kolacji ten nawet nie wiedział, że były takie rarytasy. I jeszcze te ciągłe braki szklanek i talerzy. I na koniec coś o \"wspaniałym\" managerze, który codziennie kłócił się z klientami zgłaszającymi jakieś braki. Raz na złość przez pół godziny zabronił kelnerom uzupełniać dystrybutora z napojami i winem i tylko śmiał się w twarz zdenerwowanym turystom. Potrafił też robić zdjęcia przy stoliku osobom ,gdy ktoś nałożył np cały talerz owoców, co doprowadzało ludzi do szału. Na szczęście za wyjątkiem tego bufetu reszta hotelu była naprawdę bardzo fajna i wróciliśmy z Bułgarii zadowoleni.

Zalety

Hotel przy ładnej plaży, fajny basen, ładne pokoje

Wady

Niedobre jedzenie i okropny manager restauracji

Pobyt - Wrzesień 2014

Hotel ogólnie w porządku, ale położony przy śmierdzącej rzece, która wpływając do morza okropnie je zanieczyszcza (tuż przy hotelu). Dlatego fakt, że do plaży jest niedaleko nie oznacza niestety, że do czystej plaży, w której można się bezpiecznie kąpać. Aby dotrzeć do pięknej plaży trzeba dojechać do centrum miasta. Byliśmy w tym hotelu od 12.09.2014 przez tydzień i pogoda do opalania była tylko przez 2 dni, a poźniej trzeba było chodzić w bluzach... Także nie polecam tego regionu po 15.09 osobom, które liczą na słońce. Zresztą czuliśmy się kiepsko, bo 15.09 zwinęli już wszystkie budki przy plaży (nawet w centrum miasta), a w naszym hotelu zamknęli już snack bar i poskładali leżaki przy basenie (tak jakby czekali kiedy odjedziemy). Plusy zaś, to miła obsługa kelnerska, w miarę czyste pokoje, jedzenie dobre i dużo oraz fakt, że w hotelu jest jacuzzi i basen kryty, z którego można było korzystać bez dodatkowych opłat (co nas ratowało w chłodne dni).

Zalety

obsługa jedzenie bezpłatna siłownia i basen kryty

Wady

położenie przy rzece

Wiesław

Pobyt - Czerwiec 2014

Malo leżaków przy basenie, plaża zaniedbana i płynąca rzeka przy hotelu to zwykły ściek ,który wpada do morza,wieczorem straszny fetor z tej rzeczki. Co za tym idzie można się domyśleć .

Zalety

W miarę cichy i przytulny ładna roślinność. bardzo miły boy hotelowy o imieniu Boszko.

Wady

Laguna Beach Resort & Spa ( Sozopol)