Labranda Blue Bay Resort

Pobyt całkiem okej, jednak 4 gwiazdek tam w życiu nie ma, max 2.

Pobyt ok. Zastrzeżenia mamy co do kolejek na kolację, bo mimo końca sezonu, obsługa chyba nie wyrabiała ze sprzątaniem stolików. Aż skóra cierpnie, co tam się musi dziać w sezonie. Podobnie przy śniadaniu w Posejdonie, ciągle brak miejsc, sztućców itd. Poza tym hotel bez zastrzeżeń.

Pobyt w hotelu był okej, pokoje uważam że nadają się już do renowacji. Reszta terenu była jak najbardziej okej.

Otoczenie hotelu ok ale plaża kamienista i zdradliwe wejście do morza. Część Garden w ogrodzie z dwoma basenami w zaciszu ale część od nr 6000 do remontu mocno zmęczona szczególnie winda, korytarze ale pokoje czyste i super sprzątane.

Ogólnie oceniam pobyt pozytywnie. Jedzenie smaczne i urozmaicone - obsługa super, szczególnie Panie z recepcji pomocne bardzo!! Sam hotel w części Garden już mocno wiekowy wymaga odnowienia -np. windy z czasów naszego PRL-u ale czysto w pokojach, obsługa sprzątająca super miła i dokładna! Blisko kamienistej plaży zalecane obuwie do wody i ostrożność.

Nazwa  Labranda Blue Bay Resort
Miejsce  Grecja / Rodos / Kremasti
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, windsurfing, tenis, rowery, golf

Doskonała lokalizacja: ok. 2 km do centrum i ok. 12 km do Rodos.

Bezpośrednio przy hotelu znajduje się publiczna, piaszczysto-żwirowa plaża z łagodnym zejściem do morza.

Atrakcje dla dzieci: brodziki, plac zabaw i miniklub.

Na terenie hotelu: punkt wymiany walut, minimarket, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia samochodów, skuterów i rowerów.

Wyświetlono 172 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.1

Pobyt całkiem okej, jednak 4 gwiazdek tam w życiu nie ma, max 2.

Zalety

Komunikatywna recepcja, zakwaterowanie i wymeldowanie w ekspresowym tempie.

Wady

Czas zatrzymał się tam w latach 2010 max, obsługa w restauracji Ukraina, z miną jakby każdy był wrogiem, aż odechciewa się jeść, bez słowa podchodzą i zabierają talerze, to samo z obsługą sprzątającą, drą japy od 8 godziny non stop po Ukraińsku, karaluchy na kuchni, restauracji, koty robiące do basenu to norma.

Iwona

Nicole

Zalety

Było mnóstwo kotów więc dla mnie na plus, baseny oraz prywatna plaża.

Wady

Stan pokoi były pewne mankamenty.

Jerzy

Zalety

Bliskość plaży, dostępne bezpłatnie leżaki i ręczniki. Główny budynek nowoczesny. Obsługa super pomocna szczególnie panie z recepcji!

Wady

Czść budynku Garden do remontu

Jerzy

Zalety

Lokalizacja chociaż nie wszyscy lubią przelatujące nad głowami samoloty! Jedzenie w głównej restauracji - super mięsa! Bliskość miasta Rodos, dobre skomunikowanie.

Wady

Część Garden pokoje od 6000 do odświeżenia, remontu!

Arkadiusz

Hotel oceniam bardzo pozytywnie, pyszne jedzenie, bezpośredni dostęp do plaży, czysto, schludnie. Z minusów do siłownia całkowita porażka dwa orbitreki i dwa rowerki z czego tylko jeden orbitrek działał i jeden rowerek, poza tym zero innego sprzętu.

Zalety

Dobre jedzenie, blisko plaża, czysto.

Wady

Siłownia a w zasadzie jej brak.

Kazia

Pobyt w hotelu bardzo udany, pokój duży, codziennie sprzątany. Jedzenie smaczne, urozmaicone.

Zalety

Ładne pokoje, blisko plaży, leżaki przy plaży za darmo, obsługa bardzo miła, pomocna

Wady

Hotel wymaga remontu, ale i tak jestem bardzo zadowolona z pobytu

Paulina

Wybraliśmy pokój w części Garden- był czysty i schludny, klimatyzacja działała bardzo dobrze. Codziennie wymieniano nam ręczniki oraz myto podłogę. Co około 2 dni zmieniano pościel. Duży wybór jedzenia, każdy znajdzie coś dla siebie (potrawy mięsne, sery, owoce morza, ryba). Niektóre potrawy słabo doprawione. Główna restauracja jest duża i podczas naszego pobytu nie zdażyła się sytuacja, abyśmy musieli czekać na wolny stolik. W obrębie hotelu znajduje się dużo zieleni, co jest dużym plusem. Hotel posiada również dostęp do plaży z darmowymi leżakami, minusem jest to, że niektórzy zostawiają na nich ręczniki na nawet na całą noc, aby nikt nie zajął ich leżaka, ale na spokojnie uda się znaleźć miejsce dla siebie. Na uwagę zasługuje miła i uprzejma obsługa, zawsze uśmiechnięta. Będziemy wspominać nasz pobyt bardzo dobrze.

Zalety

Bliskość plaży, duży wybór jedzenia, czystość w pokoju i na terenie hotelu, miła obsługa

Wady

Baseny otwarte tylko do 18:00; nad hotelem lata dużo samolotów, ale nam to nie przeszkadzało

2.7

Małżeństwo z dzieckiem. Czytajcie dokładnie co oznacza pokoj double room annex. Już na poczatku okazało się, że zostalismy zakwaterowni do odrębnego budynku Hotelu pod nazwą Garden.WiFi w budynku Garden nie działa. Po wielu zgłoszeniach i prośbach o zmianę pokoju, obsługa hotelowa olała nas totalnie. W pokoju zepsuta, brudna i śmierdząca klimatyzacja. Nikt chyba filtrów nie czyścił od kilku lat. Dramat! Pani rezydentka z Corala poinformowała nas, że już były takie sytuacje odnośnie pokojów. Karaluchy w hotelu i przy basenach to standard.Brak wolnych leżakow, wszystko zajęte już od 5 rano. Restauracja główna oblegana przy każdym posiłku, kolejki i czekanie na wolne miejsce non stop. Klimatyzacja tam praktycznie nie działa, więc człowiek nim zje , już jest upocony. Koty wszedzie chodzące , nawet po głównej restauracji Dionizos podczas wszystkich posiłków, leżące przy stołach, chodzące miedzy nogami. Zjeżdżalnie są chyba z lat 80. Stopnie drewniane obślizgłe, zagrzybione. Drinki rozwodnione na maxa, za np. zrobienie mohito trzeba płacić. Restauracja ala carte porażka! Radzę odpuścić kuchnię włoską, bo lepsze dania przygotujecie sami w domu. Na koniec dzień przed wyjazdem zamówiliśmy wczesne śniadanie. Restauracja rano była pusta, zero jedzenia tylko stare czerstwe bułki z dnia poprzedniego. Po zgłoszeniu tego faktu w recepcji, Pan upierał się że wszystko jest w restauracji. Olał nas i innych czekających na śniadanie. Finalnie śniadanie kupiliśmy na lotnisku.

Zalety

Z plusów: *Piękna woda... choć plaża bardzo kamienista.( w opisie była piaszczysta) * Gwarantowana pogoda * Bardzo blisko lotnisko * Wypożyczalnia aut 20m od hotelu

Wady

wyżej wymienione

Plaża przy morzu , Aquapark i baseny ok. Pokoje w miarę .

Zalety

Aquapark i bliskość do morza

Wady

Pokoje wymagają remontu

Baseny do 18-moim zdaniem to za krótko. Bar niby do 1:00 ale przed północą już nie dostaniesz drinka. Fajnie że plaża jest przy hotelu.

Zalety

Plaża przy hotelu, kilka basenów

Wady

Czystość, godziny otwarcia basenów i barów. Po 21:15 nic nie zjesz.

Ewelina

Pobyt w hotelu spełnił nasze oczekiwania. Jedzenie bylo pyszne i było go sporo. Każdy smakosz znajdzie cos dla siebie. Kelnerzy i kelnerki bardzo pomocni i mili. Pokoje byly sprzątane codziennie. Kosmetyki w łazience są. Hotel znajduje sie przy plaży. Lezaki i parasole dostępne dla gości hotelowych. Nic dodac nic ująć. Bylo pieknie

Zalety

Cudowny wypoczynek w greckim stylu.

Adriana

Hotel obszerny, typowy dla rodzin z dziećmi, kilka basenów do pływania, duży Aquapark I wiele animacji. Własna plaża i dostępne leżaki. Zielone ogrody z kolorowymi nasadzeniami.

Zalety

Aquapark, dostępność wielu basenów do wyboru z ratownikami I długa plaża przy hotelu z bezpłatnymi leżakami. Dużo się dzieje, wieczorne występy, szeroki wybór dobrego jedzenia. Mila i uśmiechnięta obsługa.

Wady

Plaża kamienista i potrzebne są buty. Baseny z aquaparkiem w godzinach 10.00-18.00. Zbyt krotka przerwa między śniadaniem a obiadem.

Maria

Warto wybrać pokój z widokiem na morze, żeby nie dostać pokoju z którego okna widać jedynie zaplecze gospodarcze. Samo pomieszczenie nie było byt duże, natomiast łazienka zdecydowanie przestronna, codziennie sprzątane.

Zalety

Piękna plaża, brak problemów z leżakami, wiele basenów do wyboru. Bardzo dobre jedzenie, duży wybór zarówno dań jak i napojów. Lokalizacja to duża zaleta hotelu, do miasta Rodos można bardzo szybko udać się autobusem lub taksówką, natomiast wzgórze Filerimos znajduje się w odległości umożliwiającej dotarcie na piechotę.

Wady

Jest to hotel idealny dla rodzin z dziećmi, niekoniecznie dla par lub singli ceniących spokój i ciszę.

Maciej

Pokój bardzo funkcjonalny, wygodny, bardzo przestronna łazienka, miejsce na kosmetyki. Do pokoju był stolik, 2 krzesła na zewnątrz i dwa leżaki. Serwis ręcznikowy 5+ Obsługa bardzo serdeczna i pomocna - zepsuł mi się zasilacz do laptopa to znaleźli serwis który mi go naprawił w 2 dni Recepcja bardzo profesjonalna i bardzo miła oraz pomocna. Jedzenie różnorodne i smaczne Kolor morza przepiękny

Zalety

przyjemna plaża, różnorodny jadłospis, przyjazna atmosfera

Wady

Koty w jadalni, są jednak wszędzie i klienci je sami karmili więc przychodziły. W sumie nie były bardzo natrętne.

Edyta

Hotel duży, terenu sporo, duża ilość basenów plus aquapark. Dla rodzin z dziećmi jak najbardziej ok. Dla dorosłych chcących spokoju może niekoniecznie. Woda w basenach zimna, ale dzieci są niezniszczalne :) Jedzenie dobre, ale jak ktoś lubi gorące to tego niedostanie. Po 3 dniach wydawało mi się już monotonne. Nas ulokowano w części Garden, oddalonej od głównego hotelu. Garden to hotel zapomniany przez właściciela. Nie sprzątano u nas porządnie. Przez 7 dni nie wymieniono u nas pościeli, ani razu nie zamieciono nawet. Sporo robaków, pająków. Jedyny plus to cisza, Ale jak chcesz drinka to tylko do 18:00 a potem musisz iść do części głównej. W restauracji i barze kolejki. Wieczorami otwarty tylko jeden bar, czasem otwierali jeszcze barek przy animacjach, ale tylko czasem. Może w sezonie będzie lepiej.

Zalety

duża ilość basenów, leżaków i parasoli w cenie, przemiła uśmiechnięta obsługa, fajne animacje dla dzieci

Wady

część Garden zasługuje na 2 gwiazdki, zimna woda w basenach, kolejki do restauracji i baru, jedzenie chłodne albo zimne

Iwona

Hotel godny polecenia. Pokoj w glownym budynku z widokiem na morze duzy, jasny czysty

Zalety

Grzecznosc i zawsze usmiech na twarzy personelu

Wady

Nie ma wad

Pobyt oceniam bardzo dobrze. Hotel przyjazny zarówno dla rodzin z dziećmi jak I dla młodzieży. Mnóstwo basenów do wyboru. Wiele atrakcji w ciągu całego dnia. Pyszne jedzenie. Pokoje zadbane, czyste.

Zalety

Wiele basenów do wyboru. Blisko plaży. Animacje dla dzieci i dorosłych. Bardzo miła obsługa.

Wady

Jedzenie w większości nie doprawione.

4.3
Mar

Hotel jest najgorszy w jakim kiedykolwiek byłem. Zostałem ulokowany w budynku głównym. 1. Pokoje czyste ale starodawne. Materace są w tragicznym stanie, czuć każdą sprężynę. Klimatyzacja ledwo chłodzi, nie ma czym oddychać w pokoju. Do picia w pokoju tylko woda. Drzwi od pokoju ze sklejki, wszystko słychać co dzieje się na korytarzu i w pokojach obok. 2. Jedzenie na stołówce codziennie takie samo, żadnych zmian i nowości, nic nie jest doprawione, od rana frytki ser szynka itd leżą na tacach do samego wieczora. Trzeba czekać na wolne stoliki bo jest ich zbyt mało. Wieczorem tworzone są dania z tego co zostało z całego dnia. 3. Basen główny jest ok. Ale leżaki to już jakaś porażka. Od brudu zmieniają powoli kolor. A parasole przytwierdzone są do ziemi na stałe więc ciężko skryć się w dzień przed słońcem. 3. Od samego rana pracownik wyrzuca do pojemnika szklane butelki i budzi przy tym pół hotelu. Napisze szczerze, nie chce mi się już więcej wymieniać.

Zalety

Basen

Wady

Prawie wszystko, proszę przeczytać opis

Bardzo piękne miejsce, blisko do morzu, smaczna kuchnia, ale rzadko sprzątają w numerach hotelowych, a jak tak to nie dobrze. W całości rekomenduję hotel dla wakacji. Barmany najlepszy pracowniki hotelu😁

Zalety

Teren, kuchnia, blisko to miasta, personal, plaża

Wady

Rzadko sprzątają numera i nie dobrze

Labranda Blue Bay Resort