L'etoile Beach

Udany pobyt z dzieckiem lat 3. Dziecko opisać pobyt już po za sezonem. Bardzo dobre jedzenie, czystość w pokojach ok. Wieczorem zawsze był krótki pokaz artystyczny. Wakacje udane

Polecam. Blisko morza, bardzo dobre i różnorodne jedzenie.

Hotel oceniam tak na 3*, pokój ładny duży codziennie sprzątany .Jedzenie ok mało owoców ale słodkości pyszne ciasta i torty super.

Ogólnie bardzo fajny hotel. Jedzenie, napoje, trunki- wszystkiego pod dostatkiem i bardzo dobre. Ciasta, desery, owoce - czego tylko podniebienie zapragnie.Nikt nikomu niczego nie wyliczał, jedynie butelek plastikowych nie wolno było uzupełniać w hotelowych dystrybutorach, ale mimo wszystko znaleźli się tzw "chytrzy" turyści, którzy to robili.....Żenada.Obsługa hotelowa- tj. barmani, kelnerzy, sprzątaczki, boye hotelowi - mili i uprzejmi. Zagadnięci rozmową i uśmiechem- chętnie nawiązywali kontakt, co później mogło zaowocować jeszcze milszą i bogatszą obsługą ;-) . Plaża hotelowa - 30 m od budynku,leżaki,materace - bezpłatne. Minus obiektu to mały basen jak na ten hotel, leżaki trzeba było rezerwować już o 7mej rano. My woleliśmy jednak plażę i cieplutką prawie 30stopniową wodę, czystą, bez chloru. Animacje dla dzieci i dorosłych słabej jakości, monotonne i powtarzalne, jednak mnie i mojej żony praktycznie w ogóle nie interesowały. Goście hotelowi- no cóż: przewaga Brytyjczyków i Holendrów.Sporo Rosjan.Praktycznie zero Niemców. Rzecz jasna trafiali się także nasi oraz spotykało się Czechów. Najgłośniejsi oczywiście Anglicy ale na naszym turnusie akurat jeszcze wszystko w normie. Alkohole ichnie, tj.piwko Efes, wódka 37voltowa Rublovskaya, ichni whiskacz i gin ze Schwepsem itd. No i koniecznie trzeba spróbować Yeni Raki tylko z lodem- turecka wódka anyżowa, coś w stylu greckiego Uozo.Klima w pokoju chodzi trochę głośnawo ale idzie wytrzymać a już na pewno ulga nocą w zasypianiu po upalnym dniu. Polecamy wycieczkę na Rodos z polskiego biura podróży Biedronka- 500m od hotelu w Marmaris. Taniej,niż z biura podróży. Kelnerzy ze stołu sprzątają bardzo sprawnie i szybko- nawet nie wiadomo kiedy znikają puste talerze po posiłku. Ogólnie hotel dla par oraz ludzi starszych 50+,których bywa tu liczne grono. Ręczniki zmieniane codziennie i sprzątanie pokoju także.Nic nam nie zginęło,ale można skorzystać z sejfu, jeśli ktoś się obawia. W sumie baaardzo polecamy ten hotel. M i A.

Byliśmy w tym hotelu z mężem od 10 sierpnia 2015 przez dwa tygodnie.Jak za takie pieniądze to oczekiwałam zdecydowanie czegos lepszego!!!!.Brak klimy w recepcji,lobby, windach no i niestety na stołówkach.Tragedia!!!! W pokojach klima wyłączana od 20 do 23,30. W nocy też potrafia wyłaczyć licząc na to, że sie durny kliencie nie zorientujesz!!!!Internet tylko płatny 50 lirów za tydzień.Plaża faktycznie pod nosem ale syfiasta i malutka.Centrum bliziutko, ale uwaga ceny w funtach brytyjskich.Trzeba się upominac o płatnośc w euro lub dolarach.Obsługa miła i pracowita.Pokoje sprzatane codziennie.Ale łazienka tak mała że ledwo mieści się w niej jedna osoba.Bardzo dużo Turków w hotelu a kobiety włażą do basenu w burkach!!!! Basen znacznie mniejszy niż na zdjęciach.Notoryczny brak leżaków .Jedzenie dobre jesli ktos lubi kurczaki i jagnięcinę.Zdecydowanie nie polecam tego hotelu.Chyba że mocno zejdą z ceny!!!!!!

Nazwa  L'etoile Beach
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Icmeler
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

3.7
3.7

Wyświetlono 19 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Bartej

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, miła i pomocna obsługa personelu.

Wady

Moim zdaniem przydałoby się odnowienie holu itp Wymiana krzeseł, stołów,

Sylwia

Polecam. Blisko morza, bardzo dobre i różnorodne jedzenie.

5.7
Aleksandra

Pobyt - Październik 2019

Zalety

Plaża i morze super , zieleń i palmy przepiękne widoki.

Wady

Brudno w lobby i na stołówce kiepska obsługa .

Andrzej

Pobyt - Sierpień 2015

Iwona

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

miła obsługa

Wady

Brak klimatyzacji w recepcji,windach,w lobby i niestety na stołóce też.....masakra.A najgorsze jest to że od 20 do 23.30 wyłaczana jest klima także w pokojach!!! Szok!!!!! Internet tylko płatny 50 lirów za tydzień.Brak jakiegokolwiek Polskiego programu TV.

Angela

Pobyt - Lipiec 2015

Hotel przyjemny zadbany jak dla mnie minus mały basen

Zalety

Dobra lokalizacja ładne pokoje

Wady

Mały basen

stefan

Pobyt - Wrzesień 2014

Słaby przewodnik z Itaki na wycieczkach dodatkowych.

Zalety

dobre jedzenie, wystarczająco sprzątane pokoje, brak nacisku na napiwki, pokój i jego wyposażenie wystarczające.

Wady

mała plaża a czystość na niej pozostawiw wiele do życzenia, mały basen, mało miejsca dokoła basenu, przy plaży tego hotelu punkt odjazdu taksówek wodnych (hałas i spaliny!!!) fatalni animatorzy, lenie, w trakcie naszego pobytu tylko dwa razy była gimnastyka w basenie, brak możliwości otrzymania wody w butelkach.

mariusz1980

Pobyt - Lipiec 2014

serdecznie polecam wszystkim ten hotel... obsługa bardzo dobra jedzenie wyśmienite generalnie 5 z dużym plusem :)

Zalety

polecam wam ten hotel.. jedzenie wyśmienite... położenie też bardzo dobre(blisko plaży)

Wady

mało animacji

ROBERT

Pobyt - Czerwiec 2014

Bylismy w tym hotelu na poczatku czerwca 2014.Hotel ładnie polożony blisko ładnej plaży. Naszą polską grupę z Itaki zakwaterowano na ostatnim pietrze czyli na poddaszu. Mimo to pokoje byly bardzo ładne z balkonami. Pokoje o numerach parzystych widok na morze i basen.Wyposażene w nowe meble tv lcd i lodowke oraz czajnik bezprzewodowy. W szafie był sejf ale dodatkowo płatny 28 lir za tydzień ale nie ma potrzeby z niego korzystac bo nikt nie słyszał o kradzieżach.Ręczniki plażowe wypozycza się za kaucją zwrotna 10 euro za sztukę.Aby je pobrać trzeba na recepcji dostać kartę z którą idzie sie do hotelowej sauny w podziemiu gdzie są wydawane. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Wybór owoców mógłby byc większy. Nam brakowało arbuzów i bananów.Brak kolejek do restauracji czy barów, Bar przy plazy dodatkowo platny ale chcąc się czegoś napić wystarczyło podejśc do baru przy basenie około 30 m od plaży,Plaza ładna z bezpłatnymi leżakami i parasolami.Za materace placiło się po 3 lira.Nie bylo problemów ze znalezieniem wolnego leżaka. Animacje tylko wieczorem. Na terenie hotelu przewaga anglików i osób starszych. Icmeler bardzo piekne i zadbane. Duzo knajpek i sklepów, Do Marmaris kursują co chwile minibusy oznaczone ponaranczowym paskiem.Wycieczki u rezydenta Itaki drogie. my korzystaliśmy z wycieczek z miejscowego biura Biedronka które znajduje się naprzeciwko banku Vakif Bank w Icmeler. Bylismy w Efezie za 45euro z polskim przewodnikiem gdzie oprócz Efezu zwiedzaliśmy bazylike św Jana i meczet Isa Bey. Chetni mogli podjechac do Domu Marii ale podobno nie warto.Wycieczka z itaki kosztowała 60 euro a znajomi zobaczyli dużo mniej. Poplynelismy na Rodos za 45 euro a z itaki wycieczka kosztowała 75 euro z tym że mieli przewodnika.Warto pojechać na wycieczke Daylan z Biedronki za 27 euro gdzie identyczna wycieczka z itaki kosztuje 45 euro, W Marmaris wieczorem kolo 21 fajne przedstawienia tanczace fontanny i pokazy laserowe trzeba wysiąść przy pomniku prezydenta

Damian

Pobyt - Czerwiec 2014

Obsługa hotelowa przyjazna i uśmiechnięta. Skarbonki rozmieszczone w wielu miejscach, więc napiwki są mile widziane. Pokój był czysty (sprzątany codziennie) i ze standardowym wyposażeniem (+ elektryczny czajnik, szklanki i filiżanki, kawa w saszetkach), łazienka przyjemna i też czysta, bez pleśni i robactwa. Klimatyzacja w pokoju była i działała. Jest wyłączana centralnie między 8:00 a 11:00. Żadnych sensacji żołądkowych nie mieliśmy, ale wody z kranu nie piliśmy. Jedzenie było dobre i do wyboru do koloru. Mnóstwo różnych surówek, sałatek i dodatków. Owoce oczywiście też były. A słodycze to po prostu bajka. W porze kolacji często podawano także lody. Uwaga: od samego patrzenie się tyje. Do picia była woda z dystrybutora, wino (białe i czerwone), napoje owocowe, kawa, herbata. Proste drinki i piwo (Efes Pilsen) w barze przy basenie. Na plażę nie wolno zabierać napoi w twardych plastikowych kubkach. W tych miękkich można. Przestrzegają też, aby nie napełniać swoich plastikowych butelek. Hotelowa piaszczysto-żwirowa plaża jest dość blisko, a po drodze znajduje się bar (Pier 15) z 25% zniżką dla gości hotelowych. Dla wrażliwych stóp przydadzą się buty do wody albo chociaż klapki. Podłoże mocno się nagrzewa. Leżaki i parasole gratis. Materac płatny. Problemów ze znalezieniem wolnego nie było. Za kaucją można wypożyczyć ręcznik plażowy. Wieczorne animacje na kolana nie powalają. Pokazy tańca, w tym taniec brzucha, jakieś akrobacje, śpiewy, quiz, bingo, magik. W ciągu dnia na basenie wodny aerobik i piłka wodna. Uwaga: Wieczorami/nocami w pokojach z widokiem na basen dosyć głośno z uwagi na niekończące się rozmowy gości w barze na dole (muzykę wyłączają o 24:00). Jednak gdy człowiek jest zmęczony całodziennym plażowaniem i/lub wycieczkami, to wieczorem wali się jak kłoda na łóżko i zasypia. Można się też lekko znieczulić w hotelowym barze np. winem. Podsumowując: Fajnie było i hotel mogę z czystym sumieniem polecić na spędzenie fajnych wakacji.

Zalety

Fajna okolica, przyjemny hotel, czysty pokój i łazienka, przyjazna obsługa, dobre i różnorodne jedzenie, słodycze, lody

Wady

Proste drinki, skrzypiące łóżko, dosyć głośno wieczorami, materace na plaży płatne (3 Liry), palacze wszędzie wokoło.

Agnieszka i Łukasz

Pobyt - Czerwiec 2014

Hotel jak najbardziej spełnił nasze oczekiwania.Pokoje czyste sprzątane codziennie. Łazienki różne od najnowszych do trochę starszych, ale na prawdę wystarczające. Jedzenie pyszne, urozmaicone. Obsługa prze miła tak na barze jak i w restauracji. Całe Icmeler tętni życiem, dużo sklepów dla amatorów zakupów szaleństwo.. Przyjemna plaża do której jest na prawdę blisko. Leżaki bezpłatne, lecz materace płatne (chyba 2 liry). Przepiękna promenada prowadząca do samego Marmaris. Basen stosunkowo nie duży, lecz miejsca starcza dla wszystkich tak samo jest z leżakami. Z ogromną przyjemnością odwiedzę hotel ponownie może nawet jeszcze w tym roku.... Polecam hotel.

Zalety

Blisko do plaży, obsługa prze miła,pokoje czyste, leżaki przy basenie zawsze się znajdą

Wady

winda od strony restauracji hałasowała, internet tylko przy recepcji, brak baru przy plaży i zakaz wynoszenia napoi z hotelu

Greta

Pobyt - Czerwiec 2014

Wróciłam z tygodniowego pobyty w tym hotelu w czerwcu i uważam ,że dobre opinie o tym hotelu są trochę na wyrost chyba ,że trafi się komuś oferta wyjazdu za niewygórowaną cenę to polecam ten hotel,bo widoki są piękne i jedzeni smaczne.Plaża zapchana leżakami które są w nie najlepszym stanie .Pod koniec maja średnia wieku to 50+przewaga Holendrów.Nie polecam hotelu rodzinom z dziećmi ,bo się zanudzą, basenik malutki z zimną wodą i bez żadnych atrakcji.

Zalety

Miła obsługa i smaczne jedzenie i piękne widoki z okna.

Wady

Łazienka mała, duszna w której panował nieprzyjemny zapach szamba.

adam

Pobyt - Maj 2014

Hotel położony blisko plaży z bardzo dobrą kuchnią . Przeważająca ilość turystów z Anglii . Polaków jak na lekarstwo, ale może to i lepiej ;) . Pewnie dlatego, że przed sezonem nie mieliśmy problemu z miejscem w restauracji czy przy basenie .Zajmowaliśmy pokój od strony zachodniej i słońce mieliśmy na balkonie po 14 . Głośne, wieczorne animacje nam nie przeszkadzały i jeżeli byliśmy zmęczeni oglądaniem ich przy basenie spokojnie mogliśmy udać się do pokoju, wiedząc, że nie będziemy ich słyszeli .Wycieczki fakultatywne zdecydowanie tańsze uw biurze turystycznym polsko-tureckim Biedronka . Wszystkie wycieczki zaczynały się w Icmeler, co miało znaczenie w wyborze miejsca . Pozdrawiam :).

Zalety

Hotel położony blisko plaży w spokojnej okolicy.

Gizela

Pobyt - Wrzesień 2009

Plusy: rewelacyjne jedzenie, przepyszne, zróżnicowane, świeżuteńkie, ogromny wybór, a dodam,że jestem strasznie wybredna:);hotel położony bardzo blisko plaży, która jest zadbana i z dużą ilością leżaków (materace płatne 3 liry,ale spokojnie można się bez nich obejść) i w samym centrum Icmeler,także jeśli ktoś ma ochotę wyskoczyć gdzieś wieczorem,to nie ma z tym problemu (wokół pełno restauracyjek, w których można też tańczyć,ale tylko do 24:00, potem maja ciszę nocną, ale są też dwa kluby czynne całą noc);obsługa hotelowa miła, pokoje sprzątane codzienne i nawet centralna klima nie przeszkadza (jak ją wyłączają,to można włączyć w pokoju wiatrak, a poza tym wyłączają ją w takich godzinach,że i tak raczej nie ma wtedy nikogo w pokoju).Do plusów zaliczyłabym też basen.Jest stosunkowo duży i czysty.Leżaków jest troszkę za mało i czasami były problemy z miejscem,ale stosunkowo rzadko.Minusem tego hotelu jest prawie całkowity brak animacji w ciągu dnia (była tylko gimnastyka wodna) i niski poziom tych wieczornych.Niby coś dzieje, organizują jakieś pokazy,ale ludzie bawią się średnio.Poza tym muzyka była przestarzała i non stop puszczają to samo.Pokoje są średnio wyposażone,a łazienka stara i niezbyt przyjemna.Widok na morze w zależności od pokoju: albo wcale albo po wychyleniu z balkonu albo śliczny (co dotyczy pokoi usytuowanych tylko w jednej części hotelu).

Michał

Pobyt - Sierpień 2009

Hotel bardzo przyjazny. Duża uprzejmość i uśmiech towarzyszą na każdym kroku... recepcja, restauracja, bar. Przepiękne widoki. Absolutnie nie ma mowy o nudzie. Plaża przyzwoita / ukradli nam piękny ręcznik.../ Na plaży jest trochę sympatycznych...psiaków. Bardzo miłe i merdające... Podziękują za wodę, nie mówiąc o smakołykach przemyconych z restauracji. Jedzenie... przepyszne. Trzeba mieć dużo silnej woli, aby nie przybrać kilku kg. Sałatki, sosy, kremy, mięsa, ryby - można by wymieniać... Ogromna ilość, przepyszne i wspaniale zaoferowane. Wieczory, przy stolikach i drinkach są okazją do porozmawiania ze wszystkimi o wszystkim. Animacje - różne, choć prowadzący jest super - zawsze wszystkich wita w języku ojczystym. Można wygrać butelkę dobrego czerwonego wina. Właściwie nie ma się do czego przyczepić. Polecamy!!! Ola i Michał z Gdańska

Pobyt - Sierpień 2009

Hotel godny polecenia. Położony przy plaży (zatoka, woda spokojna, plaża piaszczysto-żwirkowa, w wodzie małe kamyczki ale nie ma problemu z wchodzeniem na boso. Leżaki i parasole bezpłatne i starcza ich dla wszystkich, za dopłatą 2,5 lira można dokupić materac. Plaża czysta codziennie wieczorem sprzątana. Na plaży nie obowiązuje opcja AL ale to w niczym nie przeszkadza bo można wstać, przejść 3 kroki i wypić coś zimnego przy hotelowym barze). Basen - niewiele mogę powiedzieć bo ani razu w nim nie byłam (preferuję morze) ale wydaje się duży. Jest tam tłok bo leżaków jest za mało i zajmowane są już o 6 rano. Obsługa - przemiła i traktująca wszystkich klientów tak samo. Posiłki - są przepyszne. Opcja Al obejmuje całą masę jedzenia a kucharz zajął 5 miejsce w międzynarodowym konkursie. Śniadanie kontynentalne ale można też podejść do kucharki, która robi omlet, jajka sadzone i placuszki. Na stołach sałatki, sery, wędlinki, chleb + opiekacz, owoce, słodkie bułeczki w różnych smakach, parówki, fasolka, jajka na miękko i na twardo. Napoje zimne, kawa, herbata, gorąca czekolada etc. Lunch i Obiadokolacja - ogromne ilości sałatek, słodyczy i owoców. Na świeżo przygotowana jest większość ciepłych potraw, więc można oglądać jak są robione. Zawsze jest drób i owieczka, dodatkowo makarony, frytki, ryż, zapiekane chlebki - dla każdego coś dobrego bo jest zarówno jedzenie kontynentalne i typowo Tureckie. Kilka razy pojawia się rożen z kebabem a raz w tygodniu lody na kulki. Każdy nakłada sobie ile chce i kiedy chce. Zawsze jest też zupa a wszystkie potrawy są świeże i przepyszne (nikt z turnusu nie miał żadnych problemów). Między Lunchem a Obiadokolacją są serwowane jeszcze przekąski przy basenie (hamburgery, frytki, makarony, zapiekane chlebki i sałatki) a przed kolacją popołudniowe słodycze (ciasta i ciasteczka). W opcji Al dostępne są napoje niegazowane, gazowane (cola etc.), lokalne wino i pyszne lokalne piwo Efes i wszelkie drinki z alkoholi lokalnych. To wszystko podawane jest cały dzień do godziny 23.00. Pokoje: bardzo ładne i czyste. Wszystkie pokoje (z tego co zauważyłam) posiadają prosty albo boczny widok na morze. Codzienne sprzątane. Klimatyzacja centralnie sterowana więc wyłączana jest w pewnych godzinach ale dobrze ustawionych (np. kiedy wszyscy są na plaży). Okolica: dużo sklepików, barów, restauracji i miłych uliczek. Ładnie przygotowany deptak i kamienne pomosty wychodzące w morze. Przejście z jednego końca Icmeler na drugi (idąc przy plaży) zajmuje 25-30 minut. Dojście do Marmaris 1 h 40 min ale można pojechać taksówką lub popłynąć stateczkiem. Ceny w mieście o wiele niższe niż w Olideniz, w którym byliśmy dwa lata temu. Zawsze warto się potargować bo da się coś kupić za 1/4 ceny podawanej na początku. Życzę miłych wakacji :) w razie pytań: ka_enigma@o2.pl

Jola

Pobyt - Maj 2009

Hotel wybrany przypadkowo i w ostatniej chwili okazał się dobrym strzałem według mnie najlepsza z propozycji biura, jako nieliczny ma własną plażę do której idzie sie około 30s.Nie jest bezpośrednio w zatłoczonym i nabitym hotelami Marmaris.Nie muszą Państwo biegać po nocy i zajmować leżaki, bo wolne znajdą się o każdej porze dnia. Olbrzymią zaletą jest zapewne jedzienie- dla mnie wspaniałe, na tyle zróżnicowane że można nie lubieć wielu rzeczy i nie chodzić głodnym. Dla rozrywkowych ludzi- okolica praktycznie nie zasypia.Wady- jest kilka o których mozna powiedzieć i najlepiej zignorować, centralna klimatyzacja, czysta łazienka nie grzesząca nowoczesnością, krótkie animacje i spora ilość rodaków.Widok na morze- po wychyleniu z balkonu.

Dorota

Pobyt - Kwiecień 2009

Hotel położony w naprawdę przepięknej miejscowośći Icmeler bezpośrednio przy plaży. Przepiękna promenada która ciągnie się ok 9 km. Hotel czysty, pokoje sprzątane codziennie. Posiłki przepyszne i różnorodne, powiedziałabym nawet dla wybrednych smakoszy. Obsługa przemiła i sympatyczna. Zarówno w hotelu jak i w miejscowości nie można się nudzić. Naprawdę polecam

Kurciak

Pobyt - Kwiecień 2009

hotel bardzo czysty obsługa bardzo dobra, prywatna plaża od razu przy hotelu i wybitnie dobre i zróżnicowane posiłki, każdy znajdzie coś dla siebie, mnostwo owoców sałatek słodyczy ale także dań głównych. hotel godny polecenia. Okolica bardzo fajna, jesli ktos chce poimprezowac to tez znajdzie cos dla siebie, a w samym hotelu cisza wiec odpocząc na prawde mozna

L'etoile Beach