Zorganizowana grupa przestepcza w OSCADNICY przy VELKIEJ RACY na Slowacji KRADNIE NARTY
Pensjonat "KYCERA", wlasciciel JOZEF
Calkowity zakaz przechowywania nart w pokojach, nakaz przechowywania sprzetu w narciarni.
Narciarnia miesci sie z tylu budynku w piwnicy, jest zamykana na klucz i monitorowana przez kamery. Kazdy z pokoi ma swoj boks na narty zamykany na klodki. i pech chcial, ze pewnego wieczoru podczas kolacji "otworzono" kilka boksow wyciagajac z nich cenniejsze narty.
Przyjechala Policja, spisala zeznania i ocenila nasze straty, Nastepnie pojechalismy na komisariat, gdzie wydano nam protokol ze zdarzenia w jezyku slowackim :). Trwalo to CALY DZIEN, czyli z nart tego dnia nici. Wezwany na miejsce ubezpieczyciel pensjonatu "KYCERA" powiedzial, ze WYPLACI ODSZKODOWANIE ZA NASZE SKRADZIONE NARTY wlascicielowi, a on przekaze je nam, zakladajac ze troche moze to potrwac, bo trzeba czekac na umozenie sprawy prze policje.
Czekalismy, czekalismy, czekalismy, mailowalismy, dzwonilismy, w wiekszosci wypadkow odbierala zona wlasciciela pensjonatu (kto tam byl, na pewno ja zapamietal - wyjatkowo niesympatyczna osoba) i twierdzila, ze wlasciciela nie ma w domu. OKAZALO SIE PO KILKU MIESIACACH, ZE WLASCICIEL OTRZYMAL ODSZKODOWANIE OD UBEZPIECZYCIELA ZA NASZE NARTY ALE NAM NIE WYPLACIL.
Na marginesie: z analizy poszkodowanych wynikalo, ze obsluga restauracji w pensjonacie najprawdopodobniej byla w zmowie ze zlodziejami, gdyz okradziono tylko gosci ktorzy podczas kradziezy przebywali w restauracji na kolacji.
PRZESTRZEGAM PRZED OSZUSTEM z OSCADNICY.
Zdecydowanie odradzam, zwłaszcza korzystanie z posiłków.