Długie, piaszczyste plaże nad Morzem Egejskim
Bliskość mitologicznej góry Olimp oferującej niesamowite widoki
Urokliwe miasteczka z tradycyjną grecką architekturą
Czystość, panie naprawdę bardzo się starały wymiana ręczników codziennie. Obsługa uśmiechnięta na 5, jedyne mocno krępujące obserwowanie przy nakładaniu posiłków na talerz. Hotel mały kameralny ale to bardzo wpłynęło na jakość jedzenia i opcji all.
Czystość, blisko do plaży
Reszta to nieporozumienie, drinki z butelek bez etykiet, zmiana podania obiadu na serwowany przy opcji all, która tu raczej nie powinna być sprzedawana. Zmiana godziny posiłków od tak. Zgłoszony problem z kartą wejściową w pierwszym dniu bez rozwiązania problemu, aby włączyć światło trzeba było „cudować” z ułożeniem karty. Kontakt a raczej brak ze strony rezydenta. Na spotkaniu tłumaczyła się że mieszka w piwnicy bez zasięgu.
Schludny czysty nowoczesny hotel, minus za monotonność śniadań:)
Blisko do centrum, do supermarketu, plaży oraz do wszystkiego co najważniejsze
Minus za 6 drinków na karcie, w których nawet nie było czuć alkoholu, monotonne sniadania
Bardzo przyjemny, kameralny hotel z bardzo miłą ekipą pracowników. Położony blisko centrum miejscowości w spokojnym miejscu., bez hałasu i gwaru turystów. Blisko do plaży, sklepów. Basen o głębokości od 1,3 do 2,2 m. pozwala na swobodne pływanie. Wchodząc do morza lepiej nałożyć specjalne obuwie bo są kamienie i jeżowce. Warto przejść kawałek plażą do jej piaszczystej części czyli w stronę Nei Pori.
Zaletą jest położenie, czystość w pokojach, bardzo miła i pracowita ekipa. Osoby palące mogą posilać się i dymić na zadaszonym tarasie a w sali jadalnej jest czyste powietrze. Pokój z klimatyzacją i obszernym tarasem. Na trasie stolik i krzesła oraz suszarka. Posiłki smaczne, urozmaicone, dużo owoców morza, warzyw i owoców. Można zdrowo zjeść coś innego jak w domu. Piękne drzewa - platany i inne rośliny w otoczeniu hotelu.
Jedną wadą była spora ilość palaczy przy stolikach nad basenem. Drugą - mało drożny system kanalizacji który wymaga wrzucania zużytego papieru toaletowego do kosza a nie do wc.
Hotel ładny czysty i zadbany, małe pokoje i basen, mało leżaków , posiłki bardzo monotonne , śniadania codziennie takie same , obiady kolacje trochę lepiej, blisko kamienista plaża i nie miałabym uwag gdyby nie dwóch pracowników obsługi restauracji, którzy tak zepsuli nam wakacje, że nigdy tam już nie wrócimy. Umilali nam pobyt składaniem parasola zakazami wchodzenia do basenu w największym upale (zamieszczam dowód w postaci zdjęcia, że tylko nam złożyli parasol a jak poszliśmy do recepcji poinformować o tym tłumaczyli się, że wieje wiatr ale jak widać tylko nad naszym parasolem), ogólnie byli bardzo niemili , zgłaszaliśmy to ale bez skutku, inni goście też skarżyli się na ich zachowanie lecz bali się mówić o tym głośno , po wystawieniu nagrywanego komentarza zostaliśmy wezwani do recepcji żeby się z niego tłumaczyć. Ogólnie czytaliśmy komentarze dotyczące obsługi ale wiadomo jak to z ludźmi nie wszystkim można dochodzić lecz nie spodziewaliśmy się takiej tragedii i takiego traktowania nas, robienia na złość , szeptania między sobą i pod nosem na nasz temat. Zamiast odpoczywać martwiliśmy się co znowu nam zafundują. Nie polecam.
Czysty i blisko plaży
Pracownicy prześladujący gości , pani i pan z porannej zmiany wydający posiłki, pracownicy przychodzący wieczorem bardzo mili ale nie wynagradzano to zachowania poprzednich pracowników , cały wyjazd stres i nerwy zamiast odpoczynku. Radzę się zastanowić nad pobytem w tym hotelu
Hotel czysty, przyjemny, codziennie sprzątany, wymieniane ręczniki. W pokoju TV, lodowka, sprawna klimatyzacja. Pokoje mają balkony. Umiejscowienie hotelu na dość ruchliwej ulicy, ale nie słychać hałasu samochodów. W koło hotelu sporo zieleni. Basen czyściutki z ciepła woda. Jak dla mnie zbyt mało leżaków dostępnych dla gości. Jedzenie średnie, lody tylko 2 razy w tygodniu w ramach all inclusive. Zbyt mało serwowanych owoców. Obsluga hotelu miła, może wydawać się, że patrzą na ilość nakładanego jedzenia jednak ciężka stwierdzić czy chodzi właśnie o to czy o sprawdzanie czy czegoś nie brakuje. Kelnerzy wynoszą naczynia zaraz po zjedzeniu z miłym zapytaniem czy mogą zabrać talerz. Na nagrodę za bardzo miłe przyjęcie gości oraz ich obsługę z dużym i szczerym uśmiechem przysługuje Panu kelnerowi, przychodzącego codziennie około godz. 18 do 22. Można było odczuć, że pracę wykonuje z przyjemnością i dużym zaangażowaniem, a gości traktuje z szacunkiem i uśmiechem 😊. Medal dla tego Pana za obsługę gości 🏆
Czystość, blisko do plaży kamienistej ale i też żwirowo-piaszczystej. Blisko do sklepów, supermarketów, kawiarnii itd.
Jedzenie oceniam na średnie. Za mało produktów typowo dla dzieci jak frytki.
Hotel czysty, pracownicy mili i pomocni... Jedzenie dla mniej wymagających, ale bardzo smaczne Brak basenu dla malutkich dzieci a więc cisza bo małymi dziećmi inny hotel
Bliskość morza, cisza, piękna okolica oraz mila nie za duża miejscowość
Trochę za mało dan i potraw
Hotel mały, kameralny 55 pokoi w turystycznej miejscowości. bardzo blisko kamienistej plaży, należy pamiętać o obuwiu do wody - w morzu są jeżowce. Skromna oferta all inclusive - ale każdy znajdzie coś dla siebie do zjedzenia.
Mały, kameralny, położny w centrum miejscowości, bardzo blisko kamienistej plaży.
Mało leżaków, na basenie nie można korzystać z kółek i materacy.
Hotel bardzo zadbany , czysty- codziennie sprzątane pokoje, wymieniane ręczniki, obsluga hotelowa bardzo uprzejma, mówi w języku angielskim. Jedzenie bardzo dobre choć nieco monotematyczne, jednak każdy znajdzie cis dla siebie,głodni nie chodziliśmy. Hotel położony zaraz przy plaży, gdzie po zamówieniu jakiegoś napoju można korzystać z parasoli oraz leżaków. Wspaniały basen, czysty i wystarczająco duży. Polecam
Czystość, bliskość do morza, basen od 10-19, bardzo uprzejma obsluga, jedzenie ok
Hotel bardzo ładny! Pokoje sprzątano codziennie.jedzenie jest dość zróżnicowane.personel jest bardzo przyjazny.
Po zapoznaniu się z opiniami o hotelu, jechaliśmy na te wakacje w lekkim stresie, jednak na miejscu okazało się, że nie ma czego się obawiać. Hotel kameralny, ładny i zadbany, a przede wszystkim czysty. Pokoje sprzątane codziennie, a pościel zmieniana co 2 dni. Dużym plusem była też lodówka w pokoju. Woda pod prysznicem około 22 była już zimna, dlatego polecamy brać prysznic, kiedy jest jeszcze jasno, ponieważ słońce ogrzewa wtedy bojler, który jest na dachu budynku. W sutenerach hotelu dostępne były toalety, dzięki czemu nie trzeba było chodzić ciągle do pokoju. Dostępne było tam także pomieszczenie z żelazkiem. Dla gości All Inclusive znajdował się bar przy basenie, gdzie dostępna była kawa, napoje, ciastka oraz drinki. W tych ostatnich wybór był raczej średni, jednak alkohol do nich dodawany był mocny i z całą pewnością nie był rozcieńczany. Obsługa bardzo miła, rzeczywiście często stali przy jedzeniu i patrzyli, jednak było spowodowane to tym, że byli „na posterunku”, czy nie trzeba było czegoś dołożyć. Od razu, jak czegoś brakowało, to było to donoszone. Jedzenie dobre i różnorodne (w porównaniu do hotelu, w którym byliśmy rok temu), ale też bez jakiegoś szału. Hotel Kronos ma świetną lokalizację, jest położony prawie w samym centrum miasta, dzięki czemu wszystkie supermarkety, sklepiki i restauracje są bardzo blisko. Minutę od hotelu dostępna jest plaża kamienisto-żwirkowa, a 10-15 min dalej dostępna jest plaża piaszczysta. Polecamy wziąć buty do wody, wtedy bardzo łatwo można przejść z jednej plaży na drugą przez wodę. Z plaży polecamy obejrzeć wschód słońca, który jest przepiękny i naprawdę warto wstać rano, usiąść na dostępną przy plaży ławkę i podziwiać zapierający dech w piersiach widok. Wieczorem natomiast trzeba koniecznie zobaczyć pięknie oświetlony port, który znajduje się 5 min spacerem od hotelu. Wtedy także można zobaczyć prawdziwe, greckie życie. 30 minut spacerkiem od Platamonas jest miasteczko Nei Pori, które także warto odwiedzić. Dostępna jest ogromna piaszczysta plaża, restauracje oraz sklepiki. W piątki od godzin porannych do mniej więcej 11-12 dostępny jest targ z lokalnymi produktami w przystępnych cenach. Warto wykupić także wycieczki w biurze podróży, ponieważ z Platamonas do atrakcji wartych odwiedzenia jest bardzo daleko. My byliśmy na wyspie Skiathos i uważamy, że warto na nią popłynąć. Ciekawą atrakcją są także Meteory oraz miasteczko Paleos Panteleimonas. Podsumowując, wyjazd był naprawdę udany i serdecznie polecamy, ponieważ Kronos zdecydowanie jest miejscem, w którym warto się zatrzymać, kiedy jedziemy na Riwierę Olimpijską.
hotel, lokalizacja, blisko plaża, czysto, dostępne żelazko, widoki, czysta woda w morzu
mały wybór drinków, zimna woda po godz. 22
Hotel super, czysty, obsługa bardzo miła,dobre jedzenie.
Sam pobyt oceniam raczej pozytywnie. Jeżeli chodzi o morze to jest blisko, morze ładne i czyste i do wyboru piaszczyste jak i kamieniste, no ale jak to w Grecji niestety plaże niezadbane, ale to norma u nich. Hotel jest mały i są z tego plusy jak i minusy:
Mały hotel = mało ludzi = spokój. Jeżeli ktoś chce spędzić spokojnie wakacje, bez animacji i krzyczących dzieci to jak najbardziej. Dużym plusem jest czystość, pokoje dziennie sprzątane i cały obiekt bardzo zadbany. Bardzo miła obsługa, która serwuje dobre drinki i dobre piwo. Największym plusem położenia jest blisko znajdujący się port wzdłuż drogi w stronę ruin zamku, a wieczorem przy zachodzie słońca miasteczko Platamonas prezentuje się pięknie i czuć prawdziwie grecki klimat
Są także minusy małego hotelu, mianowicie mały wybór jedzenia. Mimo dobrej jakości, wyboru było mało i bardzo często się powtarzały dania. W ofercie podane są przekąski, które okazują się jakimiś wysuszonymi ciastkami? od godziny 15 do 19 oprócz tych ,,przekąsek" nie ma nic do jedzenia, nawet żadnych owoców - powinni to zmienić, bo na początku nie wiedząc jak ktoś zje obiad o 13:30 (obiady są 13:30-15) to może być w niezłym szoku i głodzie jak się dowie że kolejny posiłek dopiero o 19
Byliśmy ze znajomymi we wrześniu 2023. Hotel mały, kameralny przy ruchliwej ulicy w Platamonas. 200m od plaży kamienistej, do lepszych plaż również kamienistych okolo 600m. Hotel czysty i zadbany. Codziennie Room Service. Niestety minusem jest jedzenie- monotonne i mały wybór. Jedliśmy głownie na mieście. Mały wybór alkoholi, wina z kartonu., ouzo, brandy. Dodatkowo 3m od talerza jest droga i czuć spaliny.. jeszcze w trakcie naszego pobytu byl remont i zdzierali asfalt.
Cisza, spokój. Codzienny room service, czysto.
hałas z ulicy, jedzenie
Obsługa bardzo miła, pokoje sprzątane codziennie.
Hotelowe koty to dodatkowa atrakcja dla miłośników zwierząt :)
Woda w basenie bardzo zimna.
hotel bardzo ładny, pokój czysty, basen duży, miła obsługa
Super hotel, czysty, jedzenie super, urozmaicone, obsluga miła, bardzo polecam
Wszystkobrak
Wszystko jest ok
Pobyt w hotelu był udany, otoczenie ok, do plaży bardzo blisko
Czystość, kameralna atmosfera
Zbyt głośna klimatyzacja
Witam. Spędziliśmy z żoną urocze wakacje. Bardzo miły i kameralny hotel, prawie w centrum miasteczka (ale cisza i spokój). Bardzo miła i pomocna obsługa. Pokoje czyste z balkonami. Codziennie sprzątane z wymianą ręczników. Blisko do plaży. Basen czynny od 10-19 godz. Świetne baza wypadowa na różne wycieczki. Polecam "METEORY"( zakupione w Greckim biurze (...) u Pani Swietłany) 25 EUR. od osoby z Polskim przewodnikiem. Menu śródziemnomorskie, ale dla każdego coś się znajdzie ciekawego. Natomiast desery Szefa kuchni Mistrzostwo Św. Ja I żona jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w KRONOS, Bardzo polecamy ten kameralny hotelik. Pozdrawiam Jacek G. Wrocław
Lokalizacja, obsługa, czyste pokoje, menu.
Hotel bardzo ładny, pokoje duże, teren wokół zadbany. Hotel blisko centrum miasta i promenady, ok 5 min. Wokół plaże żwirkowo piaszczyste. Widoki piękne.
Hotel fajny, przede wszystkim czysty. Pokoje i łazienki przestronne, czyste. Sprzątanie i wymiana ręczników co drugi dzień.
Śniadania trochę monotonne, więcej na słodko. Obiady dobre z wyjątkiem zup. Kolacje często na ciepło. ALE OGÓLNIE Smacznie
Pobyt fajny, hotel również. Blisko centrum i promenady. Blisko morza i plaż.
Hotel bardzo czysty, pokoje duże, łazienki również. Obsługa pomocna.
Trochę mało urozmaicone śniadania, zbyt monotonne. Reszta posiłków dobra, smaczna.