Kouros Palace

Zarezerwowaliśmy pokój deluxe w atrakcyjnej cenie. Sprzątanie codziennie, do plaży 50 m, wygodne łóżko. Wyżywienie dobre, ale bez szału. W pokoju czajnik, ekspres do kawy.

Hotel położony z dala od innych kurortów. Idealny dla osób, które chcą spędzić spokojnie wakacje. W hotelu codziennie odbywa się wieczór tematyczne ( muzyka na żywo, taniec, disco, bingo ) oraz aktywności fizyczne prowadzone przez animatorów hotelowych. Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna. Obiady i kolacje są różnorodne, każdego dnia inne potrawy. Pokoje są codziennie czyszczone i ręczniki wymieniane.

Hotel bardzo fajny, prywatna plaża, bardzo dobre jedzenie.

Pobyt w hotelu jak najbardziej przyjemny , smaczne jedzenie , dobre drinki , co wieczór inne występy. Bardzo blisko plaża , sklep za drogą. Do centrum 3 km, my wzięliśmy rower 🙂 wypożyczalnia aut obok sklepu, piękny zachód słońca na plaży . Na kolacji była jedna z najlepszych pizz jaką jedliśmy na wakacjach. 3 rodzaje win podczas obiadu

Hotel zadbany, pokoje czyste. Budynki znajdują się w pięknym ogrodzie. Jedzenie smaczne, zróżnicowane. Zawsze dostępne stoliki.

Nazwa  Kouros Palace
Miejsce  Grecja / Kos / Mastichari
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis, rowery, golf

Tylko 250 m do publicznej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Udogodnienia dla dzieci: 2 brodziki, plac zabaw.

Rozrywka: sportowo-rekreacyjne animacje dla dorosłych.

Nowoczesny hotel zbudowany w stylu nawiązującym do tradycyjnej greckiej architektury.

Wyświetlono 54 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Tetiana

Zalety

Blisko plaża, bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki, blisko portu lotniczego.

Wady

Stare pokoje, napoje w restauracji a la carte płatne.

Kacper

Zalety

siłownia, urocza plaża, obsługa hotelowa, wieczory tematyczne

Wady

ala carte gdzie napoje i wiekszosc potraw dodatkowo płatne; tylko niektóre drinki są w ofercie All Inclusive ( aperol, mohito dodatkowo płatne - 9 euro ).

Emil

Hotel bardzo fajny, prywatna plaża, bardzo dobre jedzenie.

Zalety

Organizacja, atrakcje, jedzenie.

Kinga

Zalety

Blisko plaża , smaczne jedzenie , basen. Przy plaży bar z pysznymi frytkami i gyrosem. Smaczna pizza na kolacji, bardzo dobra kawa w barze przy recepcji

Wady

Brak wody w butelce , pierwszy raz na wakacjach musieliśmy swoją wodę kupować do picia. Na 7 dni tylko raz sprzątane w pokoju, trzeba było prosić o posprzątanie. Rezerwacje z samego rana leżaków , a nie było ich dużo. Mały wybór drinków na all in. Większość płatne

Grzegorz

Zalety

Duży basen, nawet 2 i brodzik dla dzieci. Miła obsługa. Blisko do plaży, która codziennie była sprzątana. Bar na plaży z bardzo miłą obsługą, oferujący zimne napoje, przekąski i lunch.

Wady

Barman z lobby bardzo zajęty, nie koniecznie obsługą klienta.

Janusz

Witam Hotel doskonały pod każdym względem . Polecam wszystkim lubiącym spokój

Zalety

Cisza z dala od zgiełku doskonałe miejsce na odpoczynek dla ludzi lubiących spokój. Doskonała kuchnia , wspaniała obsługa.

Wady

Jak dla nas to Brak wad

Magdalena

Pobyt - Maj 2024

Hotel jak najbardziej spełniał nasze oczekiwania, może sam pokój tak jak już pisali poprzedi goście nie zasługuje na 5 gwiadek, ale ogólnie cały obiekt juz zdecydowanie tak. Tam jest pięknie, pełno palm dookoła, jest gdzie spacerować, plaża piaszczysta, codziennie sprzątana, leżaki na plaży były bezpłatne. Jedzenie bardzo smaczne, świeże i duży wybór. Cały personel bardzo pomocny i zawsze uśmiechnięty. Codziennie wieczorami była grana przepiękna muzyka na żywo :)

Zalety

Piękne widoki, smaczne jedzenie, bardzo miły personel

Grażyna

Pobyt - Maj 2024

Tak mam powinni przydzielać pokoje stosownie do wieku.My z mężem po 70 dostaliśmy pokój na 1 p gdzie trzeba było wchodzić po stromych schodach kilka razy dziennie.To jest duży minus .A tak jest super.Czysto ,posiłki bardzo dobre i wieczorki taneczne także jak ktoś lubię Także nie można się nudzić.

Zalety

Piękne położenie, obsługa na 10.P

Wady

To co uwzględniłam wyżej to nie mam żadnych zastrzeżeń.

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel na wysokim poziomie, bardzo czysto, jedzenie dobre, a obsługa bardzo miła i pomocna .

Zalety

Największą zaleta są ludzie pracujący w hotelu, szczególne pozdrowienia i podziękowania należą się dla Thio, Ari, Mick oraz Aleksandry bo sprawili że czuliśmy się wyjątkowo.

Wady

nie ma

Tomek

Zaznaczę, że piszę swoja opinie po wakacjach z wakacje.pl w Turcji gdzie hotel byl wysmienity, więc mogę być bardziej krytyczny. * Hotel - bardzo fajne położenie na klifie w północnej części wyspy. Kos to wyspa wietrzna i wiatr jest właśnie północny, więc morze przy hotelu jest wzburzone z falami dla miłośników, a prywatna plaza otwoerana od 9:30 est piasczysta. Hotel nie jest jednym wielkim kompleksem tylko składa się z mini segmentów, gdzie każdy ma swoje własne wejście od zewnątrz i budyneczki tworzą małe miasteczko. Do plaży prowadzi betonowy chodniczek który wygląda jak aleja palm i odległość w zależności gdzie otrzymamy pokój to od 100m do +/-600m. Pokoje są czyste z dobrze działającą klimatyzacją i sejfem, a obsługa jest miła i codziennie ścieli łóżko czy wymienia ręczniki. Większość gości hotelowych to Niemcy 60+. Ocena 7,5/10 * Rozrywka - Fakt, że mój pobyt był we wrześniu ale w hotelu nie było w ogóle dzieci, więc można go traktować jako ten dla dorosłych. Animacje również były tylko dla starszych, a hotel nie posiada zjeżdżalni tylko mały brodzik dla dzieci. Codziennie o 21:00 odbywał się inny show (koncert, karaoke, latino dance itd) Ocena 7/10 * Jedzenie i alkohol - jedzenie jest smaczne i każdy wybierze coś dla siebie. Wiadomo to nie Turcja i przepych ale zawsze mamy do wyboru kilkanaście produktów z którym możemy sobie skomponować wiele dań. Z alkoholi mam 8 drinków do wyboru + lokalne piwo, wino, wódka itd. Drinki przy barze są podawane w szkle, na basenie już w plastiku, a na plaży niestety w kubkach papierowych co znacznie osłabia walory smakowe. Za drinki typu mohito czy aperol musimy zapłacić 7 euro. Raz na popyt w ramach all-inclusive mamy kolację ala carte na dachu hotelu. Ocena 7/10 * Lokalizacja - Hotel jest położony na odludziu i do najbliższego malutkiego miasteczka mamy 4 km. Dla osób lubiących spokoj to będzie zapewne plus bo nie mamy doczynienia kompletnie z ludźmi z ulicy czy innych hoteli. Niestety dla młodych to duży minus, gdyż wieczorem bez taksowki nie ma gdzie iść na spacer czy na atrakcje poza hotelem. Najladniesze plaże są również po drugiej stronie wyspy jakieś 15 km, a stolica to 23km drogi. Całą wyspę można zwiedzić praktycznie w jeden dzień autem. Plusem jest odległość od lotniska (15 min autobusem). Ocena 7/10 Podsumowanie wyjazdu - Kos to mała wysepka (około 45km x 12km). Którą zwiedzicie autem w 1 max 2 dni. Polecam wypożyczenie auta przez rezydenta. Płacimy 10 euro więcej ale nic nas nie interesuje, auto jest podstawione pod Hotel i pozostawiamy je również przed hotelem, wrzucając kluczyki do środka. Hotel i położenie bardziej dla tych co lubią spokój i wypoczynek oraz nie posiadają dzieci. Dla osób szukających wrażeń i widoków, polecam okolice miasta Kos i Południową cześć wyspy. Miło małej powierzchni, wyspa jest malownicza z pięknymi zatokami, wzburzonym morzen na północy i spokojna lazurową wodą na południu. Posiada naturalne źródło wody termalnej, która wpada bezpośrednio do morza (okolice Kos). Obsługa rezydenta (...) na wysokim poziomie, przywitanie na lotnisku, pożegnanie na koniec również osobiście, organizacja auta i udzielenie wszystkich potrzebnych informacji beż nachalnej sprzedaży wycieczek. Wyspa warta odwiedzenia jednorazowo, jednak nie jest to moim zdaniem miejsce tak jak majora do którego można kilka razy wracać. Ostateczna ocena 7/10

Zalety

* Prywatna piaszczysta plaża * Położenie i widoki * Czystość

Wady

* Daleko od stolicy * Brak możliwości wyjścia wieczorem, ze względu na odległości do innych miasteczek czy knajp

3.9
Maciek

Trzeci i ostatni pobyt w tym hotelu Z roku na rok coraz gorzej

Zalety

Plaza i morze rewelacyjne Lovly Bar obok hotelu rewelacyjne prawdziwe greckie jedzenie

Wady

Szczur w pokoju Jedzenie coraz gorsze Sprzątanie 3 min z telefonem przy uchu Klimatyzacja nie działa po 6 dniach naprawili Zabierają brudne ręczniki z pokoi ale nie daj nowych

Hotel czysty, zadbany, kameralny, spokojne umiejscowienie pozwoliło nam odpocząć. Świetna i piękna plaża z miłą obsługa. Jedzenie bardzo smaczne, wszystko świeże, choć momentami monotonne. Jesteśmy zadowoleni ze swojego pobytu. Poleciłabym ten hotel każdemu kto chce się zrelaksować.

Jola

Hotel czysty, plaża ładna piaszczysta w bliskiej odległości od hotelu. Personel pomocny, miły i uśmiechnięty.

Zalety

Czystość hotelu

3.6
R i A

Sam hotel w sobie bardzo ciekawie rozłożony głownie pietrowe bungale.nie ma skupiska ludzi w 1 budynku i to mnie urzekkło. Byliśmy sami dla siebie .Ale co do zakwaterowania b.duże zastrzeżenia. Przyjechalismy w nocy a własciwie nad ranem pokój zalany wodą zepsuta lodówka , wanna - zlew brudny pełno włosów i pozostałosci po pianie po porzednich gosciach.Lustro tak jak przyjechalismy bylo zachlapane tak do momentu wyjazdu w smietnikach nie uprzatniete śmieci tak jak w pokoju tak i w łazience.Zastanawialismy sie nad położeniem do łóżka po pierwszym widoku. Ale wytrwalismy do rana zgłaszajac awarię lodowki i po kilku dniach tez klimatyzacji bo nie wyrabiała.Zostało naprawione a lodowkę otrzymalismy zupełnie nową. Przykrą rzeczą bylo to ze ginęły rzeczy meża koszulka w przedostatni dzień i byłam śwadkiem jak pani sprzatajaca basen zabrała klapki ktore ktos pozostawil i ukryła je ( czekała na moment gdy nie bede patrzyła)😔.Nie podobało nam sie mielismy sasiadów polaków i tez zwrocili na to uwagę że Polacy,Czesi, Słowacy,byli troche traktowani jak gorszy sort mieszkali w starej czesci natomiast Niemcy,Anglicy w zupelnie odrestaurowanych bungalach itp.Jedzenie powtarzało sie bylo bardzo urozmaicone nie bylismy w stanie skorztowac wszystkiego .Plusem Był bar przy samej plaży dobre jedzenie ( choc pokrywające sie w porze obiadowej ale nie trzeba bylo schodzic z plazy mozna bylo tam najesc sie do syta, obiad - owoce ,lody ,napoje, i alkoh.Ku naszemu zdziwieniu zdażyło sie to pierwszy raz był Pan Barman Bardzo sympatyczny ktory.....UWAGA Przychodził zbierał zamówienia i przynosił napoje na plaze kazde zamówienie bylosmy tym mega zaskoczeni oraz tym ze lody znanej firmy byly dostepne wszedzie dla każdego w barach ,na plaży, na basenie nie byly tylko dla dzieci.kolejnym atutem wycieczka na 3 wtspy polecamy!!! Zorganizowana przez biuro (...) byla super natomiast wycieczka do Bodrum -Turcja nie cieszyła sie dobrą opinią.Mozliwosc wypozyczenia skutera,auta,rowerów przy samym hotelu i z pomocą i zapewnieniem warunkow najmu przez hotel(NIE MA ŻADNYCH UKRYTYCH MYKÓW CO DO WYPOŻYCZANIA) wypozyczacz robisz zdjecie licznika paliwa ile jest i tyle ma myc po powrocie bez jakis dodatkowych wpłat kaucji itp+++ .Miasteczko Mastichari na koncu wyspy prawie wiec do Kos jest troche drogi z 6-8 . Plaża waska kazdy ma miejsce dla siebie nie bylo braku lezaków czy parasoli. Ogólnie polecamy hotel dla osób lubiacych spokój a nie tłumy i wieczorne spacery.Wiemy że hotel ma 5* w opisie ale ponoc pół zostało mu zabrane ale od nas 4* naet może3.5 ale to za warunki mieszkalne i brud.

Zalety

Cisza ,spokoj brak natłoku ludzi na plazy jak i na basenach.I to ze nie bylo ograniczen kąpieli w basenie mozna było isc o ktorej się chciało.

Wady

Brud w pokojach,reczniki wymieniane z brudnych na brudne,i mające lata swoje podarte tak samo jak posciel. Przywłaszczanie sobie cudzych rzeczy przez osoby sprzatające😔 przykre pierwszy raz sie z tym spotkalismy.Bardzo mało widoczny Przedstawiciel (...)tylko pod telefonem.

Pati

Zacznę od tego że była to bardzo spontaniczna decyzja, mamy roczne dziecko. Wycieczkę kupiłam o godzinie 22, wylot następnego dnia o 8 rano. Biuro podróży działa świetnie w takiej sytuacji! Była to odważna decyzja, której nie żałuję. Dziękuję Pani z biura że do mnie zadzwoniła. Hotel jest usytuowany na uboczu, jest tam cicho , prywatnie. Posiada piękna plażę, dwa baseny, brodzik idealny dla dzieci nawet rocznych bo jest bardzo płytki. Jedzenie zróżnicowane, duży wybór, przy hotelu jest sklep i wypożyczalnia aut więc niczym się nie martwiłam. W hotelu Korous Palace można na prawdę odpocząć, jest idealny na pierwsze i każde kolejne wakacje bo obsługa jest przemiła. Czułam się tam jak w raju.

Zalety

Zalet jest mnóstwo Piękne widoki na plaży, która jest ogromna posiada złoty piasek, pełno leżaków i bar. Obsługa która jest bardzo pomocna, uśmiechnięta. Hotel idealny dla ponieważ można leżeć na leżaku i obserwować swoje dziecko bawiące się w wodzie czy bawić się z nim. Jak i też dla starszych osób bo obsługa jest miła a hotel działa dość prostym schematem nie jest to ogromny moloch ale nie jest też mały. Inne plusy to dużo jedzenia, napoje nalewany sami. Duże pokoje z tarasem.

Wady

Wad nie ma. Jeśli miałbym coś wymienić to może brak kafelek przy basenie dlatego dla dziecka warto wziąć buciki do wody. Małe ilości arbuza i melona bo uwielbiam. Obsługa dość szybko sprząta jedzenie przy kolacji i trochę to przeszkadza, ale to już szukam na siłę. No i wanna w pokoju, ale można jej używać jak prysznica.

Mateusz

Pobyt jak najbardziej udany. Miła obsługa, pokoje ładne i zadbane, codziennie sprzątane. Duży wybór jedzenia, codziennie inne potrawy. Restauracja na piętrze z widokiem na morze. Przy kolacji niesamowity widok na zachód słońca. Nie było kolejek do baru, a barmani nie żałowali alkoholu wystarczyło puścić oczko i wiedzieli o co chodzi. Greckich kotów troche biegało, ale to nam nie przeszkadzało, były przyjazne. Codziennie wieczorem różne animacje. Plaża piaszczysta i czysta, nie było tłumów, cisza i spokój. Leżaki bezpłatne, wystarczająca ilość by każdy miał własny.

Zalety

Obsługa, barmanka z plaży, jedzenie, drinki i jeszcze raz barmanka z plaży ;)

krzysztof

Pobyt - Lipiec 2022

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu KOUROS PALACE, znakomita obsługa, (również w języku polskim w recepcji pracuje Athina, która ma polskie pochodzenie i bardzo dobrze mówi po polsku) wspaniałe jedzenie, bardzo mili pracownicy chętnie służący pomocą. Nie tylko miło wspominam pobyt , ale chętnie wróciłbym tam. Polecam bardzo .

Zalety

Hotel położony bardzo blisko morza, dwa baseny dla dorosłych i jeden dla dzieci, bary dla wypoczywających all inclusive rozmieszczone są w bardzo dogodny sposób.

2.3
Zbyszek

Pobyt - Czerwiec 2022

Witam serdecznie Nie polecam 👎 tego hotelu mimo 5 ⭐⭐⭐⭐⭐ pokoje i łazienka o bardzo niskim standardzie Kuchnia i posiłki bardzo nudne i niesmaczne, brak jakiegokolwiek wyboru w jadłospisie Nie jestem wybredny Jedyny 👍to przemiła obsługa w barach w hotelu i przy plaży

Zalety

👎👎👎👎👎BRAK

Wady

Bardzo niesmaczne jedzenie , nudne brudne pokoje

Pobyt - Lipiec 2019

Doskonałe jedzenie. Zawsze duży wybór potraw. Miła obsługa. Dbałość o czystość i komfort.

Zalety

Piękne położenie z widokiem na zachód słońca.

Wady

Brak ratownika na plaży. Brak wieczornych animacji angażujących dorosłych.

MonikaPawel

Pobyt - Lipiec 2019

JEDZENIE: Każdego dnia inne potrawy. Codziennie niektóre rzeczy wymieniane więc przez miesiąc można jeść całkiem co innego. Była też Pani, która robiła świeże soki. Na kolację były dodatkowe stoiska z jedzeniem, była też pizza, oraz przemiły Pan, który miał zawsze pieczoną albo rybę, wołowinę, wieprzowinę czy drób. Kucharz potrafił po polsku powiedzieć co zrobił co było miłym zaskoczeniem, że nauczył się paru słów. Komentarz, że jedzenia mało i malourozmaicone wyssane z palca. Obsługa bardzo miła, sprzątała, od razu wymieniali sztućce, niczego nie brakowało. ALKOHOL: do wyboru wino, piwo, wódka, rum, gin, tequila. Dodatkowo różne drinki, a jak ktoś chce to zrobią też całkiem innego. Nie ma zarzutów. Bardzo fajna Pani kelnerka z Ukrainy.  OBSLUGA: wszyscy mili i uśmiechnięci, pomocni. Wszystko umieli wytłumaczyć. ANIMACJE: tutaj największy problem. Animatorzy chociaż się starali to coś było nie tak. Największy problem to język niemiecki i animacje robione w języku niemieckim trochę nas zniesmaczyly gdyż w hotelu byli nie tylko niemieccy goście. Generalnie wszystko było. Ręczniki były. Pokój bardzo fajny czysty. Dostaliśmy 15 minutowy karnet na masaż. Walki o leżaki nie było. Baseny fajne. Kolejek nigdzie nie było. Polecamy wybrać się do Mastachari gdzie można wypożyczyć samochód i wykupić wycieczki. Po drogach jeździ się dobrze, jest bezpiecznie. Fajna jest paradise beach, gdzie odbywają się różne atrakcje i można popływać w bąbelkach. Warto odwiedzić miasto Kos i wioskę Zia. Przy Zia są dobre winnice gdzie można spróbować lokalnego wina. Fajna wycieczka na 3 wyspy - rejs statkiem w Mastachari za 30 euro a i potargowac się można co do ceny. O hotelu można pisać pisać i pisać.

Zalety

Jedzenie Hotel Basen - od 9 do 20 Obsługa Ciekawa sceneria

Wady

Animacje

Kouros Palace