Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
Hotel pieknie polozony widoki super ale zdecydowanie nie jest to hotel dla rodzin z dziećmi
Cisza i piękne widoki jedzenie dobre obsługa rewelacja
Jest za mało oświetlony w środku i to daje takie przytloczenie pierwsze wrażenie nie robi żadnego szalu
Przesympatyczna obsluga, pokoje codziennie sprzatane,przepiekne widoki, jedzenie smaczne
Widok z pokoju ma morze przecudowny ,pieknie zagospodarowany teren kolo hotelu
Hotel położony w przepięknej scenerii na sklanym brzegu morza .
Bardzo dobre jedzenie,przemiła obsługa.
Można by było odświeżyć już pokoje.
Wspaniały hotel , przepięknie położony .Z balkonu przepiękny widok na morze. Hotel czysty , bardzo miła obsługa , dobre jedzenie, bardzo miło wspominam pobyt w tym hotelu, który oferuje usługi na wysokim poziomie.
Położenie , bliskość morza , piękny basen , duże pokoje
Nie zauważyłam
Piekny hotel, obsługa na najwyższym poziomie.Hotel dla rodzin bez dzieci które chcą odpocząć.
Komfort, czystość, obsługa,wygoda,widoki
Hotel położony na zboczu skały, na obrzeżach miasta. Pokój przestronny, czysty, dobrze wyposażony i codziennie sprzątany. Restauracja duża, stoliki na tarasie oferują niezapomniane widoki podczas posiłków. Jedzenie bardzo dobre, bez większych mankamentów. Mini bar uzupełniany codziennie. Hotel polecam dla osób bez dzieci.
Pobyt w hotelu bardzo udany, pokój dobry(codziennie sprzątany, mini barek uzupełnianie każdego dnia) , jedzenie bardzo dobre, obsługa świetna ( cieszą się z napiwków, ale nikt nie pokazuje, że chce napiwek( w hotelach na riwierze tureckiej dało się to odczuć). Polecam z całego serca.
Umiejscowienie hotelu, obsługa, jedzenie
Pobyt bardzo udany. Pokój zlokalizowany od strony ulicy z częściąwym widokiem na morze. Brak uciażliwości. Bez zastrzeżeń. Czysto, klimatyzacja ok. Łazienka funkcjonalna z prysznicem, codziennie czyste ręczniki. Hotel idealnie wpisany w zatokę usytuowany na wzgórzu. Piękne widoki zarówno z morza jak i basenu oraz restauracji i kawiarni. Dużo ogródków i alejek wśród zieleni i "ala rzymskich" murów i ścian oporowych (trafione dla fanów komórek i instakxowców). Co do kąpieli w morzu: jedna króciutka plaża kamienista z rampą od strony Kusadasi i jedna rampa po drogiej stronie hotelu przy skałach dla wytrawnych pływaków totalna cisza i spokój (piękny zakamarek) oraz jeden pomost. Hotel to idealna baza wypadowa do Kusadasi 15 min piechotą, Pamukale - 2h, Efes - 20 min. (warto zobaczyć).
Dobre jedzonko i j.w.
Brak. Co warto poprawić: dodatkowy bar przy basenie, brak chłodziarek z wodą mineralną (nie potrzebne wystawanie w kolejkach po wodę w dość daleko zlokalizowany barze od basenu). Niestety wybraną obsługę należy podkręcić bakżyżem co jakiś czas.
Wypoczynek w hotelu bardzo udany, pokój (lokalizacja od ulicy z częściowym widokiem na morze, brak uciażliwość) bez zastrzeżeń, łazienka ok. czysto, klima ok. chociaż w nocy jest zbędna. Idealne usytuowanie hotelu w zatoce i na wzgórzu, piękne widoczki podczas wypoczynku zarówno w morzu jaki na basenie oraz restauracji i kawiarni. Dużo ogródków i alejek wśród "ala rzymskich"murów i ścian oporowych oraz roślinności (trafione szczególnie dla młodzieży z komórkami, instakxami) blisko do Kusadasi. Idealna baza wypadowa do Pamukale - 2h i Efez - 20 min. (koniecznie, jezeli ktoś jeszcze nie był). Ogólnie hotel zasługuje na 5 gwiazdek wg mnie.
J. W. Oraz jedzenie.
Nie ma wad. Co powinno się poprawić: brak baru przy basenie. brak samoobsługi szczególnie co do wody w chłodziarkach, niepotrzebne spacerowanie i wystawanie w kolejce przy barze. Obsługa - więcej energii, uśmiechu i kontaktu podczas obiadu i kolacji. Wieczorem w kawiarni długie oczekiwanie na zamówienie (warto wybranym osobom z obsługi wcisnąć, dyskretnie, co jakiś czas 1, 2 euro - działa:) ).
Hotel z pięknym widokiem,z własną plaża. Obsluga pomocna,bardzo miła.Jedzenie pyszne.Pokoj standardowy bardzo mały jak na 4osoby, ciężko było się w nim poruszac,widok na droge.Codziennie sprzątany,czyściutko.
Usytuowanie hotelu,przepiękna panorama.Blisko do centrum.Czystosc.Obsluga.Jedzenie zróżnicowane, duży wybór.
Zamały pokój jak na 4 osoby z widokiem na droge.Zeby otworzyć lodówkę lub sejf musieliśmy przesuwać łóżka.
Hotel Korumar Deluxe to idealne miejsce na wakacyjny wypoczynek w Turcji. To nasz 8 pobyt w tym kraju i uważam, że najlepszy. Przepiękny widok na urokliwe miasteczko Kusadasi dostępny jest z każdego miejsca hotelu. Profesjonalna i uprzejma obsługa, pyszne jedzenie, czystość na medal. Obsługa kelnerska - tzn napoje w lobby barze i restauracji oraz całkowita w snack barze. Pokój przestronny, czysty, wyposażony w szlafroki, kapcie, bezpłatny mini bar, zestaw do kawy i herbaty. Codziennie sprzątany. Restauracja duża, stoliki na tarasie gwarantują niezapomniane widoki podczas posiłków. Brak kolejek czy przepychanek. Basen duży, woda czysta. Leżaków wystarczająco. Brak zjeżdżalni dla dorosłych czy starszych dzieci. Animacje wieczorne na wysokim poziomie. Plaży prawie brak (kawałek kamienistej), za to jest długi pomost, z którego można wejść bezpośrednio do wody. Hotel oddalony o ok 2-3 km od centrum, można dojechać dolmuszem nr 1 spod hotelu (2 euro za 3 osoby) lub taksówką (5 euro). Brak gości zza wschodniej granicy. Obsługa bez problemu mówi po angielsku. Rainbow spisało się na medal. Z czystym sumieniem polecam ten hotel.
Obsługa, jedzenie, czystość, widoki
Ładny Hotel, położony na zboczu skały, na obrzeżach miasta. W większości odpoczywają rodowici turcy, mało rosjan, anglików czy niemców.
Ładne wyposażenie i wykończenie, dobre jedzenie, fajna lokalizacja, dość miła obsługa.
Hotel zdecydowanie dla par, mniej dla rodzin z dziećmi. Super molo, fajna plaża, ale poza basenem atrakcji dla dzieci za dużo nie ma. Obsługa chociaż miła to mocno zajęta. Bardziej skupiali się na wynoszeniu talerzy niż bieżącej obsłudze
Przepięknie położony hotel z bajecznym widokiem za okna dech zapiera już widok w dzień ale zachód słońca jest jak z pocztówki w nocy można podziwiać oświetlone całe miasto oraz port pokoje czyste sprzątane codziennie czyste
Klimatyzacja nie monotonne posiłki uzupełniany codziennie mini bar woda woda gazowana i Pepsi czystość miła atmosfera panująca w hotelu personel pomocny godzinę animacje i animatorzy starający zapewnić się rozrywkę na najwyższym poziomie
Mała kamienista plaza
Hotel rewelacyjny. Bardzo dobre wyżywienie, pokoje czyste, codziennie sprzątane. Codziennie dokładana woda i pepsi do lodówki znajdującej się w pokoju. Sejf bezpłatny. Dopłata za widok na morze warta każdej ceny. Większość osób która wykupiła widok na skały, a nie na morze bardzo nam zazdrościła. Było czego. Codziennie do portu po drugiej stronie Kusadasi wpływały ogromne wycieczkowce i widok był niesamowity. Zachody i wschody słońca niezapomniane. Polecam wycieczkę do Efezu (w pakiecie z Domem Maryi). Wspaniała obsługa. Spokojnie z hotelu można przejść piechotą promenadą wzdłuż morza-Kusadasi. Polecam gorąco. Alicja i Marcin z Rodzicami
Wspaniała obsługa, jedzenie, napoje bezalkoholowe i alkoholowe. Przepiękne położenie.
Pokój oceniam bardzo wysoko, czyściutko, kosmetyki codziennie uzupełniane, Pani sprzątająca bardzo miła.
Obsługa hotelowa
Brak wieczorem atrakcji dla gości hotelowych, ograniczone godziny barów, brak animacji w trakcie dnia, muzyka przy basenach ograniczona. W niedzielę nic nie funkcjonuje nuda w hotelu.
Wszystko zgodnie z opisem ,przepiękne widoki,super obsługa ,czysto,trochę brakowało animacji ,hotel dla osób lubiących ciszę i spokój nie dla osób z dziećmi
Widoki ,widoki i jeszcze raz widoki ,obsługa ,czystosc
Polecam wszystkim zainteresowanym którzy chcą odpocząć i podziwiać piękne widoki
Blisko do miasteczka dodatkowo bus za 2Euro pod hotel
Nie ma się do czego przyczepić
Hotel można określić jako poprawne 5 * Czyściutko , pachnąco w pokojach Pościel oraz ręczniki codziennie świeżutkie Obsługa miła i donosząca wszystko do stolików Jedzenie smaczne ale bez szału Drinki z lokalnych alkoholi
Niesamowite jest położenie hotelu Widok z balkonu to prawdziwe przeżycie - morze, zatoczki i wycieczkowce wpływające do portu prawie na wyciągnięcie ręki Cudo .. Do portowego miasta Kusadasi ok 2 km Można tam chodzić codziennie i się nie znudzi Bardzo polecam to miejsce
Hotel może nie najnowszy ale proszę wierzyć naprawdę warto, widok z pokoju na Kusadasi zapiera dech( warto dopłacić - pokój z widokiem na morze) W pokoju jak i w całym Hotelu czyściutko, posiłki bardzo smaczne. Z hotelu 15 min spacerkiem do przystani oraz lokalnego baru :) Polecam wycieczkę 1 dn. na grecką wyspę Samos !
Czystość, smaczne posiłki, widoki !
Byliśmy ponownie dwa tygodnie w tym Hotelu. Było fajnie ale standard się pogorszył i tak byliśmy zadowoleni.
Bardzo dobre i rozmaite jedzenie, czyste pokoje, miła obsługa.
Brak WC na plaży, wpuszczanie klientów do restauracji głównych w strojach plażowych.