Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
To był laścik z dnia na dzień, za bardzo niską cenę. Byłam w tym hotelu w 2023, też w październiku i było super, dlatego z przyjemnością wybrałam się ponownie.
Prywatny basen, wspólny basen, dobre jedzenie, blisko plaża. A ta góra przed hotelem...... cudo. Czysto, piękny ogród, dobre drinki, przemiła obsługa, polecam.
Za mniej niż 2 tyś. nie ma wad.
Hotel bardzo czysty jak w pokojach tak i na zewnątrz. Obsługa rewelacja głównie w barze.
Lokalizacja, basen, bar, obsługa.
Jedzenie i kolejki do stolika. Brak herbaty oprócz śniadań. Mały wybór i ciągle to samo w podobnym smaku.
Hotel w spokojnej okolicy, obsługa zarówno na recepcji jak i w restauracji i barze bardzo miła i pomocna. W hotelu głównie Polacy, Czesi i Słowacy. Pokoje są odpowiednio wyposażone i bardzo czyste - sprzątane codziennie, jednak mimo to zdarzają się w nich mrówki. Basen odpowiedniej wielkości jak na taką liczbę gości, jednak jest zbyt mało leżaków, na które miejsca nie brakuje bo ogród jest bardzo duży. W barze przy basenie spory wybór napoi i drinków, barmani nie żałują gościom alkoholu. Przekąski słabe - jakieś ciastka czy inne malutkie rzeczy które zostały z restauracji głównej. Animacji brak (co dla mnie jest plusem), podczas całego pobytu zorganizowana 1 wieczór grecki. Posiłki smaczne, chociaż wszystko powtarza się w cyklach 2-3 dniowych, więc po tygodniu pojawia się już ochota na zjedzenie czegoś innego. Pomimo przyjazdu w godzinach porannych, można było korzystać z całej infrastruktury hotelowej i restauracji do czasu przygotowania pokoju, podobnie w przypadku wyjazdu w godzinach wieczornych.
Bardzo uprzejma i pomocna obsługa, czyste pokoje, dobre jedzenie, piękny widok na góry,
Byt duża powtarzalność posiłków, ciasne łazienki, kamienista plaża przy hotelu, zbyt mała liczba leżaków przy basenie
Jeśli szukacie hotelu na spokojny wypoczynek to zdecydowanie polecam. Mniejszy kameralny hotel, bez imprez i animacji (dla nas zaleta), mocno nastawiony na Polaków, napisy na stołówce i basenie po polsku, barmani dużo rozumieją. Czystość w porządku, nie ma wielkich luksusów, standardowe proste pokoje. Na pewno na duży plus hotelowy sklepik, gdzie ceny są nawet niższe niż w mieście, jest wyposażony we wszystko co najpotrzebniejsze. Na posiłkach każdy znajdzie cos dla siebie, śniadania na bazie jajek (omlety, jajecznica itp.), na obiady zawsze spaghetti (również wege), dwa rodzaje mięsa, rybka i dodatki typu ryż/frytki/makaron, zdecydowanie najlepsze dla nas były kolacje, zapiekanki makaronowe i z ciasta francuskiego powtarzały się ale codziennie z innymi dodatkami. Na plus na pewno bar i barmani, drinki bardzo uczciwe. Lokalizacja dla nas była idealna, blisko na plaże, a z niej kawałek morzem można dojść do bardziej piaszczystej plaży pod górą, dla lubiących aktywny wypoczynek polecamy łatwą wspinaczkę (około 1.5h) na górę niedaleko hotelu - świetne widoki, oraz nurkowanie wzdłuż skał - dużo ryb i krabów. Wokół spokojna okolica, żadnych wielkich hotelowców. Około 10 min od hotelu centrum Kolymbii ze sklepami i barami. Przed hotelem jest przystanek autobusowy, do Rodos i Lindos dojazd za około 4 euro/osoba, klimatyzowane, jeździły bez zarzutu. Z pobytu byliśmy bardzo zadowoleni, obsługa przemiła, a atmosfera hotelu pozwala na spokojny wypoczynek.
- hotelowy sklep, - lokalizacja, - miła obsługa, - spokojna atmosfera, - posiłki, - bar (uczciwe drinki), - nastawienie na Polaków, - dużo leżaków, zawsze wystarczyło, - szybko dostępne pokoje, - WiFi na terenie całego hotelu
- hotel jest dość rozciągnięty przez co z ostatnich pokoi trzeba kawałek przejść na posiłki, - brak owoców morza (raz były krewetki), - obok hotel z wieloma animacjami przez co w pokojach na tyle hotelu do 22-23 w nocy spory hałas, - brak kocy/kołder - trzeba spać pod narzutą
Rezerwuj, jeżeli naprawdę musisz/ nic innego nie znalazłeś.
Plaża, Duże baseny, Piwo i wino. I tyle.
Tragiczne samo-meldowanie przez tablet - kolejka stała ponad godzinę w lobby, a osoby meldujące się, musiały palcem wprowadzać dane na tablecie. To jest 2024, a nie 2004 do jasnej ciasnej! Jedzenie - jak na 4 gwiazdkowy hotel, masakra. Knajpka w mieście Kos, nieopodal dworca autobusowego -> o wiele lepsze jakościowo i przyjemniejsze jedzenie. Pokoje - family room -> czasy późnego gierka, klima niesprawna - mały pokój gorący, brak wifi, smród z rur kanalizacyjnych, etc etc.
Otoczenie ładne, hotel na pewno nie na 4 gwiazdki- tylko na 2 . Mimo że all ...to proszę się tym nie sugerować. Jedzenie możliwe , czasem trzeba było czekać by coś donieśli, szału obfitości w stołówce nie ma. Pokoje sprzątane codziennie, mimo to są mrówki i kalaruchy też bywają . Basen i bar przy nim w porządku. Na zakwaterowanie czekaliśmy od 8.30 do 12.30 - totalna masakra.
Położenie .
Karaluchy, mrówki, słabe jedzenie.
Ofertę hotelu należy oceniać w kontekście ceny jaką się zapłaciło. Inną cenę ma oferta last minut, a inna z ceną regularną. W moim przypadku było to 2079 zł/osobę/za 7 dni/1 dekada lipca. Dlatego hotel oceniam na 4+. Hotel dedykowany Polakom, Czechom i Słowakom co jest OK. Choć w przeszłości bywali tam Niemcy o czym świadczą komunikaty na stołówce w języku niemieckim aby nie zabierać jedzenia z restauracji. Czyli ... Niemcy też mają swoich .... Januszów i Grażynki :).
Hotel blisko morza. Plaża kamienista. Dość szybko jest głęboko. Słońce na plaży do godziny 18 potem chowa się za skałę-co ma swoje plusy. Przystanek lokalnego PKS-u zaraz przy wejściu do hotelu. Można dojechać do miasta Rodos, Lindos+inne kierunki. Lokalne markety + polskojęzyczne biuro podróży z tańszymi wycieczkami oddalone o 300 m. Jedzenie urozmaicone, każdy coś wybierze (bywały krewetki, małże). Do obiadu i kolacji lokalne wino (białe, czerwone, różowe). Obsługa miła i sympatyczna.
Mankamenty i niedociągnięcia to sprawa indywidualna. W moim przypadku to mrówki w pokoju, który znajdował się na 1 piętrze. Sypanie solą ze stołówki niewiele pomagało, więc warto zabrać ze sobą środek na mrówki. Barmani-sympatyczni-kombinowali z drinkami. Wybór szeroki ale problem polegał na tym, że z 6 składnikowego drinku np. BLUOCEN otrzymywało się wersję budżetową-4 składnikową. I tak było z większością drinków. Rozpuszczalna kawa z ekspresu, więc nie dla smakoszy. Mało leżaków przy basenie.
Wakacje bardzo udane. Miła atmosfera i cudownie spędzony czas. Co prawda, po przeczytaniu niektórych opinii byliśmy przerażeni jadąc na miejsce, ale zastanawia mnie to, czy opinie które przeczytałam odnoszą się do tego samego miejsca. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne, świeże i smaczne. Obsługa miła, pomocna i można łatwo zauważyć, że lubią tam swoją pracę. Pokoje czyste, bez zastrzeżeń, nic nam nigdy nie zginęło, basen przy pokoju także czyszczony na bieżąco. Brak zapachu szamba (do dziś nie wiemy skąd się to wzięło w opiniach). Plaża bardzo blisko, łagodne zejście. Hotel znajduje się z dala od ruchliwych ulic. Okolica - piękna, widoki niesamowite. Jestem pewna, że wrócę jeszcze na wyspę i zdecydowanie do tego samego hotelu.
Wspaniała atmosfera Dobre i różnorodne jedzenie Pokoje czyste i zadbane Plaża bardzo blisko, czysta i urokliwa Obsługa miła i pomocna
Brak zastrzeżeń
Hoteł, ładnie położony, pościel ręczniki wymieniane codziennie, podłoga raz w tygodniu, kosmetyki dokladane codziennie,aż za dużo, jest kawa, herbata i czajnik w pokoju. Balkon i prywatny basen. Baseny i otoczenie, czyste i zadbane. Wszyscy bardzo mili i pomocni. Duży wybór drinków i nie rozcieńczonych, piwo, wino i inne napoje do woli. Jedzenie różnorodne i smaczne. Polecam ten hotel, sama chętnie tam wrócę. Blisko do plaży. A widok z basenu i plażyna skały zapiera dech.
To co napisałam wcześniej.
Nie ma się do czego przyczepić.
Hotel ładny jak za tą cenę czysty okolica zaciszna blisko plaży około 5 minut od hotelu
Podobało nam się spokój cisza
Niestety obsługa sprzątająca szpera po rzeczach osobistych zostaliśmy okradzeni pomimo ze portfel z pieniędzmi był schowany pod ubraniami w szafie z tego co nam wiadomo nie byliśmy sami okradzeni. Po tym zdarzeniu czuliśmy się niekomfortowo i niepewnie
Wczoraj wróciliśmy,naprawdę polecam.Pokoje czyste,codziennie sprzątane, klimatyzacja.Jedzenie na początku wydawało się takie sobie,ale każdego dnia bardziej wszystko nam smakowało. Nie można powiedzieć, że słabe.Dzieci nie narzekały,nawet nie musiałam kupować jedzenia na mieście,a przyznam,że moje dzieciaki to niejadki.
Plaża jest widoczna już przy hotelu,piękny basen,leżaki, wszyscy przemili.Londos plaża Tsambika -raj na ziemi.Polecam z całego serca
Wszystko ok,tylko jak to w Grecji nie można wyrzucać papieru do toalety,ale też można się przyzwyczaić.
Zdecydowanym plusem hotelu jest lokalizacja - tuż obok przystanek, z którego można dostać się do miasta Rodos i Lindos. Blisko do plaży, sklepów, niedaleko do centrum miasteczka. Bardzo słabą stroną jest jedzenie - bywało że z dostępnych potraw nie dało się wybrać nic smacznego, na plus że nikt się nie zatruł. Sam hotel byłby ok - zadbany, ładny zielony teren i fajny basen ale jest problem z kanalizacją co niestety generuje przykry zapach w łazience a w niektóre dni również na terenie hotelu - wg pracowników recepcji przyczyną jest hotel obok, ale co z tego.
Lokalizacja Czystość
Nieprzyjemny zapach przy hotelu, również na balkonie (rzadziej) oraz w łazience z kanalizacji (czesto). Niesmaczne, monotonne kiepskiej jakości jedzenie.
Hotel godny polecenia! Wracamy dopiero jutro, jednak już dziś zdecydowaliśmy się napisać o tym miejscu kilka miłych słów :) Obsługa fenomenalna, żadnych problemów w komunikacji, wszyscy są bardzo uprzejmi - pomagają bez mrugnięcia okiem nawet w tak kryzysowych sytuacjach jak zatrzaśnięcie całego swojego dobytku w sejfie - z uśmiechem, z żartem i bez żadnych roszczeń. Stały dostęp do wifi, sejf, suszarki w łazienkach i klimatyzacja sterowana, bardzo intuicyjnie, manualnie pilotem. Pokoje czyste, świetny basen (czynny od 10-18), bez zapachu chloru i przestrzeń wokół niego zagospodarowana tak, aby każdy mógł wypocząć. Plaża widoczna już od samych bram hotelu, 3 minuty spacerkiem - w cieplejsze dni, kiedy temperatura sięgała 42 stopni po zamknięciu basenu dobrze poratować się ciepłym morzem :) Jedzenie bez żadnych zastrzeżeń, wybór na tyle rozmaity, ze nikt nie powinien tu chodzić z pustym żołądkiem. Ogromny plus za bar przy basenie - czynny do północy, oprócz standardowej oferty softów i alkoholi niskoprocentowych dostępne alkohole wysokoprocentowe i rozmaite drinki; Obsługa na barze zawsze uprzejma i żartobliwa Przystanek autobusowy przy samym wejściu do hotelu, rozkłady jazdy dostępne w recepcji, świetna komunikacja po całym wschodnim wybrzeżu! Moglibyśmy tak pisać i pisać, wystarczy dodać, ze po długich całodziennych wycieczkach po wyspie na prawdę z przyjemnością wracało się do hotelu :) Jeśli kiedykolwiek wrócimy na Rodos to właśnie tutaj! :)
Obsługa!! Lokalizacja Czystość pokoi, przestrzeni użytkowej przy basenie oraz samego basenu Bliskość plaży oraz centrum Klimatyzacja, sejf, suszarki do włosów
Może za drugim razem uda się coś znaleźć :p
Hotel dobrze zlokalizowany. 100 metrów do morza. Przy hotelu przystanek autobusowy, skąd można pojechać do Rodos i Lindos. Pokoje codziennie sprzątane. Podczas naszego pobytu było gorąco. Klimatyzację można było włączyć dopiero po wejściu do środka. Pokoje były bardzo nagrzane i bardzo długo trwało zanim temperatura spadła na tyle, aby dało się zasnąć. Jedzenie mało zrożnicowane.
Dobra lokalizacja. Szybka obsługa na stołówce. Dość duży basen.
Głośna muzyka wieczorem przy barze. Stosunkowo mało leżaków przy basenie. Słabo działająca klimatyzacja w pokojach. Często unoszący się fetor ścieków.
Hotel bardzo ładny co do pokoju to okna na sąsiedni hotel gdzie głośne animacje trwały do 23. W pokoju zbyt mała łazienka, niepotrzebna wanna , wystarczyłby prysznic. Smród szamba z za okna.
Bardzo blisko do morza, piękny widok na góry , pyszne jedzenie urozmaicone. Nie wiem co ludzie jedzą w domu, ale tu codziennie można było zjeść coś innego. Pyszne drinki i wino.
Byliśmy w hotelu już koło 11 a na pokój czekaliśmy do 16.00.To było bardzo irytujące. Poza tym bardzo dużo schodków i progów niebezpiecznych dla starszych i niepełnosprawnych.
Hotel bardzo czyściutki. Położony trochę na uboczu miejscowości. Nie mam nic do zarzucenia - ale też nie było "wow".
Panie zawsze sprzątały rzetelnie. Basen ok. Bar - również.
Doba zaczyna sie od 15. My przyjechaliśmy rano. Trochę trzeba było czekać. Ale inne pokoje oddawali wcześniej. Jakie kto ma szczęście:)
Katastrofa, prowizorka i bylejakość. To wstyd sprzedawać tego typu \"hotel\" i markować jako 4 gwiazdkowy. Itaka, wycofajcie jak najszybciej ten hotel z oferty bo psujecie sobie przez to renomę. Polecam za to piękne hotele obok jak: Atlantic, Atlantic Beach, Kolymbia Beach i inne.. niestety niedostępne w ofercie Itaka.
Czysta woda w basenie bez wyczuwalnego chloru. W miarę czysto, codziennie panie sprzątają i wymieniają ręczniki. (nie licząc mrówek) Klima działa w pokojach ale tylko manualnie (brak możliwości automatycznej nastawy klimatyzatora na daną temperaturę). Teoretycznie funkcja jest ale nie działa. Plaża ładna jednakże bardzo daleko od tego hotelu. Inne bardziej luksusowe hotele mają dostęp bezpośredni do tej plaży.
- mrówki w kilku pokojach w dużych ilościach, - brak dostępu do morza, należy przejść 300 m wzdłuż asfaltowej ? czasem ruchliwej ulicy aby dostać się nad brzeg morza. Aby dojść do plaży (leżaków, parasoli) należy przejść kolejne 200m. - śniadania, obiady i kolacje w sztywnych ramach godzinowych. Wystarczy jedna minuta po czasie podawania posiłków a kelnerki już sprzątają pozostałe nie zjedzone potrawy z bemarów, - brak różnorodności potraw. Liczyliśmy na kuchnię śródziemnomorską ? grecką. Codziennie były te same dania. Gratulacje (!) dla kucharza, który potrafił wyczarować potrawę z resztek. Wiadomym było, że jeśli na śniadanie są parówki, to na obiad, zostaną pokrojone i podane w daniu z makaronem lub cebulą. Codziennie było to samo. Spaghetti na śniadanie, obiad i kolację. - snack bar nie istnieje, jedynie prowizorka snack baru. Po 3 dniu przebywania w hotelowym drink barze zapytałem o snack bar, kelner zadzwonił do kuchni skąd zostały przyniesione dwie tace odgrzewanych, zeschniętych pasztecików po obiedzie które rozeszły się w 3 minuty. Dalej już nie było tzw. \"snack baru\". Smak pasztecików ? ohyda! - woda niegazowana w drink barze ma posmak domestosa, nie zdatna do picia, -brak soków naturalnych, - bar jedzeniowy (niestety daleko tu mówić o restauracji) przez 7 dni serwuje niepowtarzalnie te same dania na śniadania, obiady i kolacje, - ubogie menu, wiele odgrzewanych produktów których nie da się zjeść, (jak frytki i niektóre mięsa), - muzyka przy barze basenowym w większości w greckim stylu (tylko tyle co czasem włączy barman z internetu) na głośnikach pamiętających lata 80-te ubiegłego wieku. Brak barwy dźwięku i jakości, - jeden stół bilardowy, stary, odkształcony, - stół do tenisa krzywy i uszkodzony nie nadający się do jakiejkolwiek gry (wstyd postawić taki stół), - telefony stacjonarne w pokojach hotelowych i łazienkach są tylko prowizoryczne, nie istnieje system telefoniczny. ( a do 4 gwiazdek jest to wymagane), - plac zabaw dla dzieci to 4 szt małe metalowe urządzenia (karuzela, zjeżdżalnia, huśtawka, pochylnia) - odmalowane pamiętające zeszły wiek, - jeden i ten sam człowiek obsługuje recepcję i mini sklepik hotelowy, - hałasujące urządzenia techniczne jak pompy, hydrofor znajdują się w piwnicach pod pokojami hotelowymi od nr 106 do 110. Praca tych urządzeń w nocy nie pozwalała spać, - w sąsiedztwie hotelu tuż za ogrodzeniem, znajduje się 5 gwiazdkowy hotel o nazwie Atlantica Holiday w którym animacje oraz głośna muzyka były prawie codziennie do godziny 23.00. Muzyka z tego hotelu skutecznie zagłuszała muzykę z naszego baru. A podobno mieliśmy znajdować się w cichej, spokojnej okolicy.
Czyściutko, zielono, przytulnie, tak jak na zdjęciach . Basen czyściutki, bez zapachu chloru, wada: czynny tylko do 18stej . Byliśmy od 30 lipca do 6 sierpnia, tydzień temperatur stulecia, w cieniu 42stopnie, więc tym bardziej to przeszkadzało. Obsługa bardzo miła i pomocna. Wyżywienie bez rewelacji, ale tydzień nikt głodny nie chodził . Brak przekąsek obiecanych w ofercie. Dokuczliwe szczególnie dla dzieci. Trafiliśmy pożar na wyspie, 3 dni poważne kłopoty z brakiem wody i prądu. Właściwie robił co mógł, zainstalowali agregaty, ale pół pobytu zmarnowane. Klima nie działającą, spanie na leżakach przy basenie. Niestety biuro Itaka nie stanęło na wysokości zadania. Na reklamację odpowiadają w szyderczy sposób, że wierzą, że pobyt pozostawił nam niezapomniane wrażenia. O tak, na pewno. Ten pożar, brak prądu i wody i ten upał. Do morza blisko, 5 min spacerkiem po drugiej stronie ulicy. I naprawde nie wiem, gdzie kto widział, że jest ona bardzo ruchliwa. Żałuję, że nie wzięliśmy pokoju z własnym basenikiem przy pokoju. W tym upale byłaby to rewelacja. Pomimo wszystko wróciłabym do tego hotelu kolejny raz, atmosfera spokoju, piękny widok na góry, czyściutki basen, jedzenie podane i posprzątane, dbałość w zakresie covid, autobus miejski przed hotelem za grosze, wszędzie można dojechać . Malkontenci niech zostają w domu. Miłego urlopu.
Położenie, zagospodarowanie terenu, mnóstwo zieleni, czystość , piękny widok, pomocna i miła obsluga
Słabo zróżnicowane posiłki, krótko czynny basen
SUPER HOTEL!!! Całkowicie odnowiony, czyściutki, zadbany, dobrze wyposażony - w pokojach sejf, lodówka, telewizor /jedyny minus - brak w łazienkach suszarek/. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne :-) Spędziłam tu tydzień we wrześniu i jestem zachwycona. Miła obsługa, fajna muzyka. Morze w odległości około 100 metrów, możliwość wypożyczenia sprzętu wodnego. Basen czyściutki, bez zapachu chloru. Przystanek autobusowy tuż obok hotelu, bardzo dobra komunikacja miejska do poszczególnych miejscowości. Hotel dla tych, co pragną odpoczynku z dala od zgiełku i krzyku małych dzieci. POLECAM!!!
klimatyzacja sterowana centralnie dla tego hotelu to pojecie abstrakcyjne-brak klimatyzacji.