Cichy i spokojny, w ładnej okolicy. Po zwiedzaniu w tłumach Dubrovnika to OAZA SPOKOJU.
Hotel położony na małej wyspie, blisko Dubrownika (dobre połączenie promowe, czas w jedną stronę - ok. 25 minut). Bardzo czyste pokoje, codziennie sprzątane, dobre jedzenie, brak tłoku przy basenie (zawsze można znaleźć wolny leżak), uwaga: brak brodzika dla dzieci. Na wyspie brak samochodów (tylko kilka skuterów). Wyspę można obejść urokliwymi ścieżkami. Plaża przy hotelu piaszczysta, poza tym dostępnych jest kilka innych - kamienistych. Dla odważnych: plaża nudystów. Leżaki i parasole przy basenie bezpłatne, przy plaży płatne dodatkowo. Jedyny minus to brak możliwości rezerwacji w BP Itaka pokoju z widokiem na morze lub o wyższym standardzie, pokój jaki dostajemy to loteria... Na wyspie jest mini market, w którym można kupić podstawowe produkty, choć ceny są nieco wyższe niż w Dubrowniku. Hotel bardzo kameralny (jedyny na wyspie) i godny polecenia dla tych, którzy chcą uciec od gwaru kurortów.
Hotel bardzo ładnie położony, składa się z ośmiu budynków położonych na zboczu; ładnie zagospodarowane otoczenie; zadbane. Możliwość pieszych wędrówek po wyspie - wspaniałe widoki. Możliwość wypożyczenia kajaków i podziwianie wyspy z innej perspektywy. Jesteśmy bardzo zadowoleni! Dodam, że rezydentka biura Itaka, bardzo dobrze wypełniała swoje obowiązki; czuliśmy się bezpiecznie i pewni, że ktoś dba o nas i nasz wypoczynek.