Kleopatra Ramira

pokój ładny i czysty,często sprzątany,budynki jak nowe

Hotel zgodny z opisem i opiniami wcześniejszych gości. Bardzo pomocna obsługa hotelowa recepcja,barmani, kelnerzy, sprzątaczki. Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie. Duży wybór potraw, ciast sałatek, owoców.

Pokoje schludne, jedzenie różnorodne i co najważniejsze smaczne, obsługa hotelowa miła i pomocna. Kawałek do plaży, ale kursowały bezpłatne busiki, które dowoziły na plażę Kleopatry.

Odległość z lotniska do hotelu do 3 godziny jazdy autokarem. Po nocnym 3 godzinnym locie i 3 godzinnej podróży znaleźliśmy się w hotelu ok. 7 rano. Okazało się, że doba hotelowa zaczyna się od godz. 14 i następnych 7 godzin spędziliśmy drzemiąc w recepcji. Z logistyki należy się Coral Travel pała! Hotel znajduje się przy małej uliczce nieomal w centrum miasta w którym istnieje gęsta, lub bardzo gęsta zabudowa. W konsekwencji jeśli ma się bardzo dużo szczęścia to z balkonu ma się widok nie tylko na sąsiedni hotel, ale i na basen. Najczęściej jednak widzi się kilka, czy góra kilkanaście metrów przed sobą inny balkon w innym hotelu. Sam budynek jest stosunkowo nowy, a pokoje średniej klasy, wyposażone w lodówkę, elektryczny czajnik i sejf; codziennie sprzątane, ale zawsze popołudniami, co nie jest najlepszą porą. Tuż przy hotelu dwa niewielkie baseny w cieniu tego i sąsiednich budynków, co w konsekwencji powoduje, że woda w nich ma temperaturę jak w Bałtyku. To następny minus. Stołówka, bo trudno to nazwać salą restauracyjną jest niewielka, co powoduje, że oprócz śniadań są tam przy obiedzie i kolacji tasiemcowe kolejki do szwedzkiego stołu. Asortyment potraw mizerny, w szczególności na śniadanie. Na obiad i kolację zawsze to samo, czyli rąbanka z kurczaka i jakaś ryba, wyjątek jeśli trafił się ze dwa razy jakiś „gulasz” z koziny, czy baraniny. Wyraźnie widać, które z mięs są u nich najtańsze. Podkreślam, że z głodu trudno umrzeć, ale z przejedzenia zachorować jeszcze trudniej! Do plaży ok. 15 min pieszo, lub 3 min hotelowym busem. Busik to rozlatujący się rzęch wyposażony w 14 siedzeń. Jeździ rzadko i o tak niewygodnych porach, że zawsze jest pełen; jednego razu naliczyłem w nim 27 pasażerów; stojący trzymają się powietrza i przewiduję, że przy najdrobniejszej stłuczce będzie sporo rannych. To jest naprawdę igranie z losem! Plaża pełna Rosjan, którzy muszą dysponować swoimi środkami transportu i po 10 rano już trudno upolować wolny leżak. Na plaży brak bezpłatnego baru. W przeddzień wylotu zdarzyło się nam nieszczęście i jedna z pań skręciła nogę w kostce. Skontaktowaliśmy się telefonicznie z rezydentem (...) i uzyskaliśmy zapewnienie, że na lotnisku w Antalyi będzie czekał na nas ktoś z wózkiem inwalidzkim. Czekaj tatka latka! Za coś takiego powinno się zwolnić rezydenta z pracy w trybie ekspresowym! Szczęśliwie obsługa lotniskowa wykazała się serwisem na najwyższym poziomie i ranna pani nie dość, że została dowieziona do samego wnętrza samolotu, to na dodatek przebookowano jej i mężowi bilety na miejsca na samym początku samolotu. Co więcej powiadomiono lotnisko w Gdańsku i tutaj również mimo późnej pory czekał na nią wózek inwalidzki. Czapki z głów dla obydwu lotnisk: w Anmtalyi i w Gdańsku.

Wielki plus. Polecam wszystkim z całego serca. Hotel przepiękny, pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, kosmetyki dokładane. Jedzenie różnorodne i pyszne, każdy znajdzie coś dla siebie pysznego. Obsługa przyjazna, pomocna i gotowa do pomocy. Przez tydzień naszego pobytu 3 razy animacje - wieczór turecki, muzyka na żywo i pokaz ognia. Bardzo dobra lokalizacja hotelu.

Nazwa  Kleopatra Ramira
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, parking

Długa, piaszczysta i publiczna plaża oddalona o ok. 800 m od hotelu.

Hotel świetnie ulokowany: blisko tętniącego życiem centrum Alanyi z restauracjami, barami i sklepami.

Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: brodzik, mini klub dla dzieci, plac zabaw, opiekunka.

Wyświetlono 35 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Irena

pokój ładny i czysty,często sprzątany,budynki jak nowe

Zalety

super jedzenie,30 rodzajów sałatek do posiłków,lokalne wina i raki wysokiej jakości

Wady

po 24 godz. głośne rozmowy przy basenie ,co przeszkadzało w spaniu

Marek

Zalety

Bardzo dobra i pomocna obsługa hotelowa. Różnorodne i urozmaicone jedzenie. Kameralność hotelu, brak kolejek przy posiłkach.

Wady

Dla osób przebywających pierwszy raz: - problem z dojściem na plażę i z powrotem, czas marszu 20 -25 minut, - problem z dojściem do centrum, portu, wzgórza kale. Brak animacji dla dorosłych i dla dzieci.

Marcin

Zalety

jedzenie, czystość pokoi

Wady

drinki słodkie malo alkoholowe

4.8
Jerzy

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Sympatyczna obsługa

Wady

Spora odległość od lotniska

Angelika

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Hotel, jedzenie, obsługa

Wady

Wspaniały hotel, w cichym spokojnym miejscu, choć blisko centrum i plaży. Jest to idealna lokalizacja dla tych co cenią sobie życie wśród mieszkańców Alanyi. Dookoła mnóstwo lokalnych sklepików i restauracyjek nastawionych na okolicznych mieszkanców a nie tylko turystów. Spod hotelu na plaże 10 minut jedzie się busikiem, ale z doświadczenia odpowiadam ze lepiej iśc sobie pieszo i po drodze eksplorować Alanyę. Ja w ten sposób odkryłem świetną Lokantę w drodze na plażę. Czystośc w hotelu absolutnie bez zarzutu, obsługa bardzo sympatyczna ukierunkowana na pomoc turystom, sugeruję pierwszego dnia zostawić na łóżku 10 euro dla sprzątaczki, nie pożałujecie. Hotel ma bardzo dobrą kuchnię, widać ze szefostwo hotelu dba o róznorodnośc kulinarną. Jak wiadomo jest to Turcja więc niestety i zatrzęsienie Rosjan, zostawiłem im na tablicy gdzie się wszyscy wpisywali, czułe pozdrowienia: "russkij korabl idi..." (wiadomo gdzie) :) Pokoje bardzo wygodne, nam się trafił pokój ze wspaniałym widokiem na wznoszące się nad Alanyą góry. To dało gwarancję ze przez cały pobyt będziemy odizolowani od wrzasków na basenie :) Warto zrobić z recepcjonistą taki deal :) Niedaleko hotelu normalny turecki bazar dla miejscowych, głównie spożywczy, warto tam sie obkupić przyprawami. O animacjach nic nie piszę gdyż z nich nie korzystam, więc nie wiem na jakim są poziomie Jednym słowem - wspaniały wypoczynek zapewnił nam Hotel Kleopatra Ramira.

Zalety

Lokalizacja, czystość, kuchnia

Wady

brak wad

Hotel kameralny z miłą obsługą trochę monotonnym jedzeniem ale ogólnie godny polecenia

Zalety

Bardzo dobry hotel z przemiłą obsługą

Wady

Klimatyzacja do poprawy

Patryk

Hotel na wysokim poziomie, jeśli zostawi się odpowiedni napiwek, zostanie ładnie posprzątane i zaścielone łóżko, w przeciwnym razie sami musimy sobie posprzątać 😃 jedzenie na duży plus, spory wybór, bardzo mili kelnerzy 👍 hotel godny polecenia 👍

Ola

Czysty hotel, kameralny, miła i pomocna obsługa, pyszne i rożnorodne jedzenie, polecam z całego serca!:)

Sylwia

Popyt rewelacja, pokój ok, ale mógłby być bardziej czysty, otoczenie super

Zalety

Blisko centrum, wspaniałą obsluga

Wady

Czystość w pokojach

Bożena

Spędziłam z koleżankami super 10 dni w tym hotelu. Pierwsze wrażenie po przyjeździe nie było aż tak cudowne. Ale od następnego dnia już wszystko było ok. Czysty zadbany pokój, lodówka zaopatrzona w wodę mineralną. Przygotowane kubeczki, szklanki dzbanek, herbata i kawa. Obsługa pomocna i uprzejma dla gości

Zalety

dużo zadbanej zieleni, czysto

Wady

za daleko od morza - dojście piechotą.

Nicola

Hotel bardzo ładny ,obsługa miła wszystko było na plus czystość ,jedzenie bardzo dobre i świeże ,piękne widoki z hotelu :)

Zalety

- zawsze sprzątany pokój -wyposażenie pokoju ( codziennie dokładana woda ) -dobra lokalizacja

Wady

-koty biegajace po stołówce w czasie jedzących posiłków

Hotel nieduży, klimatyczny, czyściutki. Położony na wzgórzu w spokojnej części miasta, ale w pobliżu centrum. Cała obsługa życzliwa, uśmiechnięta i pomocna dla wszystkich gości bez względu na nację, czy wiek. Dzięki temu na terenie hotelu bardzo przyjazna atmosfera. Pokoje i łazienki po starannym remoncie. Nowe meble i wyposażenie łazienek. Bezpłatne ręczniki plażowe. W pokoju lodówka, czajnik, kawa, herbata i woda mineralna codziennie uzupełniane. Klimatyzacja indywidualna, wydajna. Duży wybór smacznych posiłków, owoców, słodyczy i napoi bez ograniczeń. Baseny usytułowane między trzema budynkami, więc słońce nie dogrzewa wody, ale to zaleta przy tak wysokich temperaturach w Alany. Leżaków nigdy nie brakuje. Na plażę Kleopatrę, gdzie można korzystać z bezpłatnych leżaków kursuje bezpłatny bus.

Zalety

W czasie posiłków nie brakuje stolików, a całe menu jest uzupełniane. Przy basenie i na plaży nie brakuje leżaków. Bezpłatne leżaki na plaży Kleopatra. Transfer na plażę i do centrum miasta. Obsługa w drink barze sprawna i szczodra.

Wady

Pobyt w tym hotelu oceniam na 6-7, hotel owszem ładny i wyremontowany, pokoje przestronne i sprzątane codziennie ale restauracja to jakiś dramat! bardzo mało miejsca, wiecznie niekończące się kolejki i brak wolnych miejsc do siedzenia, jedzenie mało urozmaicone, ale fakt ,że świeże obsługa bardzo miła i pomocna 2 małe baseny przy hotelu i standardowo brak wolnych leżaków z hotelu do plaży kursuje bus, choć my ani razu z niego nie skorzystaliśmy, zawsze wybieraliśmy spacer - ok 15-20 min polecam skorzystać z oferty wycieczek fakultatywnych, my wybraliśmy oferty nie z biura podróży a te polecane przy plaży, przyznam że miałam trochę obawy co do wiarygodności ale ostatecznie wyszło super!

Zalety

hotel ładny, zadbany miła i chętna do pomocy obsługa polecam pity wypiekane przez kucharza, serwowane od g. 11 (nie codzienie)

Wady

zdecydowanie za mała restauracja małe urozmaicenie jedzenia za mało stolików w restauracji

Marzena

Z powodów osobistych,do hotelu przyjechaliśmy dwa dni później. Było już po kolacji,ale menager zajął się nami rewelacyjnie. Zostaliśmy zaproszeni do stolika, gdzie znalazły się przekąski ,napoje i drinki . W dzień wyjazdu,z powodu,że nie w korzystaliśmy dwa dni z pokoju ,mogliśmy korzystać z pokoju i opasek do momentu wyjechania na lotnisko. Dziękujemy:)

Zalety

Czysty , miła obsługa Animacje Mało atrakcji dla dzieci Dobre jedzonko i drinki Były nawet lody :) Między posiłkami dobre przekąski i ciasta Bus kursujący ci 10 minut na plażę i z powrotem Okna tłumiące hałas Dobra klimatyzacja

Wady

Rosjanie!!!

Aleksandra

Pokój piękny duży z dwoma balkonami z widokiem na basen. Recepcja bardzo miła i pomocna. Pokój czysty i nowoczesny. Bardzo udany pobyt i zdecydowanie polecam.

Zalety

Pyszne, świeże i zróżnicowane posiłki.

Wady

Daleko do plaży i centrum.

Polecam. Hotel bardzo czysty. Personel miły i uvzynny. Posiłki świeże, bardzo dużo owoców i warzyw. Co dzień ryż, ziemniaki, spaghetti i krczak pod różnymi postaciami. Oczywiście były też inne dania, np. ryby, kulasz itd. Lunch i diner to, jak dwa obiady i jeszcze od 12 do 17 coś w rodzaju zapiekanek/ pity. Lody algida i w lodówce codziennie 2 duże butelki wody Nestle, którą można pić na plaży. Leżaki i parasole bezpłatne ale jedzenie i inne napoje płatne. Natomiast przy samym morzu, tj. na pasku można pić i jeść swoje bez ograniczeń. Zjeżdżalnia działa od 10.30 do 17 z małą przerwą. Baseny czyste i zadbane. Do plaży co 10 minut jeździł bus z hotelu a o 20 i 20.30 do centrum. My taxi zapłaciliśmy 6 euro w 3 osoby. Ładne miasto. Warto zwiedzić zamek i jaskinię, wejście na plażę nr 3. Hotel ma nr 15. Jestem zadowolona z wyjazdu.

Zalety

Czysty, miły serwis hotelu

Wady

Można palić przy basenie i restauracji na patio

3.6
Paulina

Pobyt oceniam na takie 4/10, jest to miejsce zdecydowanie dla osób mało wymagających. W sezonie (lipiec) gości hotelowych jest bardzo dużo, a miejsca w/przy hotelu zdecydowanie za mało. Nasza pierwsza kolacja to był jakiś koszmar, kolejka po talerze, kiedy już je zdobyliśmy i nałożyliśmy te bylejakie jedzenie to znalezienie wolnego, nie mówiąc już o czystym miejscu graniczyło z cudem, straszna duchota, tłumy ludzi, obsługa sprzątająca talerze sprzed nosa oby szybciej, o sztućce nie dało się doprosić, musiałam sama zlokalizować ich miejsce- szufladę i sobie je przynosić. Wracając do jedzenia jest słabej jakości w większości mrożonki- np. nuggetsy, smażone cząstki ziemniaków- na każdy obiad/ kolacje. Na obiad i kolacje 4/5 dan na ciepło, te lepsze znikały szybko. Np lasagnia później była uzupełniona już tylko zwykłym makaronem spaghetti z serem/ sosem…. Sporo serów natomiast nie wiesz co to za ser bo opisane są tylko Dania ciepłe nic więcej. Czystość owoców pozostawiała wiele do życzenia, np. po winogronach chodziły ślimaki… w misce po pomidorkach brudna woda na dnie.. Napoje z automatu to koncentrat który musisz rozcieńczyć sobie z woda bo inaczej nie da się tego pić. Kawa z automatu smakuje jak rozpuszczalna. Czystość wokół automatów tez nie zachęca, filiżanki także zanim wybrałam czystą 5 musiałam odstawić. Podwieczorek przy basenie to w większości suche ciastka. Po pity długie kolejki. Baseny dwa, jeden malutki ze zjeżdżalnia, drugi niewiele większy, leżaki zajmowane ręcznikami od samego rana, jest ich na tyle mało że jeśli nie wstaniesz wcześniej to nie masz nawet na co liczyć. Na plaże jeździ bus to jest jeden z niewielu plusów tego miejsca, można przejść tez pieszo ale w upał wygodniej pojechać busem. Plaza bardzo ładna, natomiast nie można na niej napic sie nawet własnej wody, pilnują i podstawiają kartę menu aby zamawiać napoje i jedzenie tam.

Zalety

Czystość w pokojach ( choć zdecowanie lepsza w budynku nr 3 niż nr 1- tu jedynie wymiana ręczników i bylejakie ułożenie pościeli, w budynku 3 pani sprzątająca bardzo się starała codziennie układała inne kompozycje z pościeli, dokładała wodę, herbatę, kawę) Bus na plaże

Wady

Długo by wymieniać… Słabej jakości jedzenie, napoje, za mała powierzchnia w stosunku do ilości gości, mała ilość leżaków przy basenie, ręcznik plażowy/ basenowy jeden na cały pobyt, wymiana to koszt 10euro, jeden z pracowników nastawiony tylko na tipy, beszczelnie się o nie upominający.

2.0

Hotel maksymalnie można ocenić 3/10. Bardzo słabe jedzenie, wybór tragiczny, monotonne i powtarzalne. Dominowała frytura, wszystko smażone ociekalo olejem. Posiłki opierają się na gotowcach - ziemniaki w ćwiartkach, krążki celubowe, nuggetsy, ryba to wszystko było z mrożonek. Poza tym 2 dania na ciepło ogólnie porażka. Słodycze niejadalne, wszystko z budyniem, smakiem się nie różniło. Klima przy śniadaniu wyłączona, sztućce kładzione bezpośrednio na bieżnik, który nie był zmieniany. Brakowało miejsc przy stolikach. Pokoje ładne jednak sprzątane pobieżnie. Animacje podczas 10 dni pobytu 2 razy i trwające maksymalnie 45 minut. Nuda. Do plaży daleko.

Natalia

Hotel nie za duży ani nie za mały. Położony w bezpiecznej dzielnicy. Nowoczesny budynek. Wszystkie sprawy załatwiane sprawnie.

Zalety

Bardzo przyjemnia obsługa. Zarówno w recepcji oraz restauracji Bardzo starano się zadbać o nas. Jedzenie różnorodne i smaczne. Desery pyszne i świeże. Co drugi dzień organizowane były pokazy tańca, folkloru oraz disco.

Wady

Jedyne co mogę napisać to odległości od plaży. Ale co parę minut kursował bus, który zawoził na plażę. Spacer na plażę trwał kilka minut, a miło było też zobaczycz okoliczne ulice.

Kleopatra Ramira