Kleopatra Fatih

lokalizacja dobra i to koniec plusów. Basen zimniejszy niz morze w tym samym czasie. pokoju zavaw dla dzieci nie da sie znalesc. niewrocimy tam. pracownicy robia co mogą ale widac że zarządzanie slabe. Jak sie zepsuje dozownik na mydlo to trzeba czekac 5-6 dni na wymianę.

Nie polecam nikomu. Mnóstwo głośnych Rosjan. Jedzenie okropne, napoje bardzo ograniczony wybór. Leżaków kilka sztuk i wszystko zajęte. Jedyny plus to dość blisko do morze i codziennie sprzątane pokoje ale to akurat standard.

Pokoje czyste, codziennie wymieniane ręczniki. Obsługa miła i pomocna. Basen mały o miejscach przy nim można zapomnieć z powodu minimalnej ilości leżaków (są zarezerwowane już od samego świtu przez czyjeś ręczniki pomimo, że nikogo nie ma). Jedzenia starczy dla każdego, ale wszystko smakuje tak samo. Mi nie smakowało nic, przez tydzień nie miałam co jeść. Frytki pojawiają się sporadycznie, pieczone w piekarniku bo rozmięknięte i zimne, niekiedy kurczak gotowany bez smaku. Drinki all inclusive to hit… trzeba samemu zobaczyć, żeby zrozumiem konkluzje.

Hotel położony jest w cichej i spokojnej okolicy, ma swój urok. Około 2 godzin drogi od lotniska Antalya. Pomimo dużej odległości warto jest odwiedzić to miejsce, ponieważ widoki w Alanya są bezcenne. Pokoje w hotelu przestronne , na życzenie klienta mogą być sprzątane codziennie, z klimatyzacją , telewizorem oraz balkonami. Ręczniki zapewnione, suszarka w łazience również. Ja miałam pokój od strony basenu, ale to w niczym nie przeszkadzało ponieważ okna świetnie wycieszyły wszelkie hałasy dobiegające z zewnątrz. Łazienki wymagają raczej odnowienia. Internet trzeba kupić we własnym zakresie , hotel jego nie udostępnia ( na jeden dzień 3 euro, na 7 dni 14). Posiłki zróżnicowane, każdy znajdzie coś dla siebie, bardzo smaczne zupy-krem, codziennie świeże owoce, desery. W opcji all inclusive alkohole przy barze wydawane za darmo (piwo, wódka ) oraz kawa, herbata, napoje dostępne cały czas. Kto będzie chciał skorzystać z późnego śniadania ( taka opcja również jest w ofercie ) może na stołówce już nic nie dostać :(Obsługa miła i pomocna. Hotel usytuowany w odległości ok. 150 metrów od pięknej plaży Kleopatra ( przejście tylko przez ulicę). Leżaki i ręczniki na plaży płatne, piasek gorący, że nie da się przejść boso. Ale sama plaża cudna, woda czyściutka i bardzo ciepła. W odległości ok. 800 m centrum miasta z licznymi straganami, bazarami jest co oglądać i kupować. Polecam wjechać kolejką (wjazd płatny), aby zwiedzić zamek. Widoki obłędne :))) Hotel nie jest przeznaczony dla rodzin z dziećmi, brak jest jakichkolwiek atrakcji dla nich, tylko niewielki basen, ale taka informacja jest dostępna w opisie. Jak na trzy tureckie gwiazdki ja dałabym nasze 2 :) , ale nie narzekałam na nic , wszystko było ok. Na pewno tam wrócę :)))

Witam, zdecydowanie nie polecam nikomu. Obsługa to jeden wielki dramat, byłam kilka razy w Turcji i żaden hotel nie rozczarował mnie tak bardzo jak ten. Jeśli szukacie hotelu w centrum wybierzcie każdy inny bardzie lepszy. Większość gości to głośni obywatele Rosji. Brak podstawowych norm czystości. Restauracja to raczej stołówka która ma obrzydliwy zapach , stoliki brudne brak miejsc żeby usiąść i zjeść. Co do jedzenia to nawet ci najmniej wybredni będą mieli problem żeby znaleźć coś dla siebie. Obsługa fatalna.

Nazwa  Kleopatra Fatih
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi

3.7
3.5

Wyświetlono 28 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.1
Ewelina

Zalety

lokalizacja, pracownicy zaangażowani, serwis sprzatajacy bardzo sie stara. Panie kucharki robia pyszna rybkę

Wady

łazienka do remontu, baterie uniemozliwiaja ustawienie temperatury wody albo zimna albo gorąca, klima raz dziala raz nie, sa przerwy w dostawie prądu, np,. w nocy, baterie z osadem z kamienia. bardzo male mrowki czerwone sa wszedzie, nawet jesli niema slodkich zachet. przywiezlismy je z nami. jedzienie w 50% niejadalne, tzn. cukinia i papryka zawsze smacznie a reszta to loteria. niebylo zatruc ale to widac po talerzach ze nie idzie.

1.9
Aneta

Zalety

W miarę blisko morze.

Wady

Okropne jedzenie, brak leżaków.

Gość

Zalety

Blisko do plaży. Czyste pokoje. Dobra herbata.

Wady

Brak leżaków, słabe jedzenie, brak przekąsek pomiędzy posiłkami.

Zalety

- bliskość pięknej plaży - kameralna atmosfera - blisko centrum

Wady

- łazienki wymagające odnowienia, co pewien czas unosił się tam brzydki zapach

2.3

Zalety

Brak zalet

Wady

Brud , smród. Brak miejsc przy basenie hotel pełen gości bez zalecza żeby ich pomieścić. Jedzenie obrzydliwe. Skorzystanie z basenu jest niemożliwe nawet jak wstaniesz o 7 rano nie uświadczysz wolnego miejsca. O 22 gaszą światła i hotel umiera. Nic się tu nie dzieje. Obsługa tragedia prawie nikt nie mówi po angielsku język do komunikacji jedynie rosyjski. Nie polecam !

Andrzej

Hotel jak najbardziej godny polecenia, pomimo drobnych niedoróbek. Jedzenie w formie szwedzkiego stołu, wiec jesz co chcesz i ile chcesz.

Zalety

Klima działa i to jest najważniejsze, gdy w cieni temp dochodzi do 40

Wady

Brak strefy wolnej od osób palących, a palą gdzie popadnie.

Wojtek

Ładny duży i czysty pakoj, dobra lokalizacja blisko morza

Zalety

Lokalizacja blisko morza i centrum miasta

Wady

Mało urozmaicona kuchnia

Świetny hotel, będziemy wspominać bardzo miło. Przemiła, przesympatyczna obsługa, która tworzy klimat tego miejsca i zawsze pomoże w razie problemów. Bardzo uczynni kelnerzy. Pokoje czyste i nowoczesne. Codzienne sprzątanie. Jedzenie różnorodne i bardzo dobre. Zdecydowanie 4 gwiazdki dla tego hotelu. Nie ma ani jednej rzeczy, której mogłabym się przyczepić - może poza all inclusive do godz. 22, a nie do północy. Wahałam się przed przyjazdem, jaki hotel wybrać, jednak przyjechałabym tu drugi raz i mogę polecić z czystym sumieniem.

Zalety

Czyste, ładne pokoje Dobre, różnorodne jedzenie Przemiła obsługa Dobra atmosfera

Kruki

Pokoje bardzo ładne, okolica super, blisko sklep przypominający biedronkę ze śmiesznie tanimi produktami, 2 minutki do plaży, nie jest w samym centrum tylko na uboczu co jest plusem bo nie zdechniesz z natłoku ludzi

Zalety

Hotel bardziej przeznaczony dla starszych zero atrakcji do dzieci, super obsługa mili i pomocni

Wady

Godziny posiłków oraz jedzenie po 5 dniu jedzenia tego samego nie miałem ochoty tego jeść

1.9

Nie polecam, warto dołożyć 1000 zł i wybrać hotel 5*. Jedzenie bardzo słabe, już nawet nie chodzi o monotonię, ale o smak. Ręczniki nie zostały wymienione ani razu podczas pobytu 7 dniowego, zapach papierosów, stęchlizny i moczu w pokoju. Ogólny zaduch w hotelu. Brak wifi chyba, że się zapłaci, ale to i tak na jedno urządzenie tylko. Hotel zupełnie inny niż na zdjęciu. Nie warto.

Zalety

Wady

Nie wymienione ręcznikami ani razu, jedzenie okropne, smród w pokoju

Gosia

Pokój ok otoczenie również,blisko do plaży. Są dwa baseny,drugi mniejszy z boku z kilkoma leżakami,nie ma zjeżdżalni jak było w opisie. Jedzenie bardzo średnie Nie ma internetu,trzeba wykupić, a i tak nie działał -podobno awaria Tragedią był brak klimatyzacji na jadalni

Valentyna

Ogólnie nie jestem bardzo zadowolona!!! Jedzenie mało wyboru, Basen mały, piwo w ogóle nie smakowało, jedynie co spodobałaś tylko to że blisko plaża Kleopatry!

5.3
Tomasz

Pobyt - Wrzesień 2022

Hotel sam w sobie nie jest najgorszy. W miarę czysto, pokoje sprzątane. Do personelu nie mam zastrzeżeń. Największym minusem było jedzenie. Oczywiście smaki dla każdego są inne, ale przez 10 lat wyjazdów nie spotkałem się z tak niedobrym jedzeniem (nie jestem wybredny). Dodatkowo różnorodność posiłków była znikoma. Mały wybór wszystkiego (na ciepło, owoce, słodkie). Plaża dość blisko. Dojście bezproblemowe. Sama plaża okazała się brudna. Słabo sprzątana. Miejsca z wykupionymi leżakami ok (bodajże 3 euro za dwa leżaki i parasol). Sama okolica jak najbardziej na plus. Dużo sklepów, barów, restauracji, dyskotek. Można też polecieć na paralotni, co osobiście polecam - 35 euro po "negocjacjach". Wycieczka kosztowała niecałe 1900zł co uważam za adekwatną cenę do otrzymanej jakości.

Zalety

Personel, lokalizacja.

Wady

Przede wszystkim jedzenie. Małe pokoje. Cieknący prysznic. WiFi w hotelu płatne.

3.9
Kornelia

Pobyt - Sierpień 2022

Ogólna ocena 2/10. Jedzenie i obsługa fatalna. Próbują nadrobić lokalizacja i ładnymi pokojami ale to wszystko. Jeśli nie zajmiesz sobie leżała o 5 rano przed basenem to nie ma szans na wolny w ciągu dnia. Ludzie zostawiają ręczniki na pare godzin i zajmują tylko miejsce.

Zalety

Ładne pokoje . Dobra lokalizacja .

Wady

Jedzenie fatalne, monotonne, zimne. Obsługa jeszcze gorsza, w żadnej sposób nie uzyskasz pomocy, zbywają gości.

Waldek

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel przyjemny, miła obsługa szczególnie w recepcji, czyste sprzątane regularnie pokoje, dobra lokalizacja. Blisko do centrum, w pobliżu sklepy, restauracje, plaża. Ogólnie za tę cenę hotel wart polecenia.

Zalety

Lokalizacja, miła obsługa, blisko do pięknej plaży, smaczne jedzenie

Wady

ograniczony wybór drinków, słabe i drogie wi-fi, zajęte od rana miejsca przy basenie

Magda,Łukasz

Pobyt - Sierpień 2022

24 sierpnia 2022 Pokoje czyste , sprzątane regularnie, obsługa pomocna , jedzenie jak na 3 gwiazdki nie ma co narzekać , kawioru i szampana w tej cenie nie będzie, piękna plaża tylko prze ulicę ogólnie warunki dobre .

Zalety

Miła obsługa, dobre jedzenie , piękna plaża blisko .

Wady

Brak wi fi w hotelu oraz duża ilość rosyjskich turystów, którzy liczą się tylko z sobą i większość atrakcji jest ustawiana pod nich, mała ilość leżaków przy basenie hotelowym , ponieważ są osoby , które przed śniadaniem zajmują leżaki i swędzą tam przyklejeni cały dzień nawet jak gdzieś idą to zostawiają swoje ręczniki i nie można skorzystać z leżaka .

Maciej

Pobyt - Sierpień 2022

Adekwatna jakość do ceny. Do plaży 3min do marketu Migros (coś jak Biedronka) 3min i do przystanku miejskiego autobusu 1min (jedzie do centrum bilet u kierowcy 1euro linia 101 lub 1)

Zalety

Ciekawe jedzenie - ci co piszą że monotonne nie mają racji. Wybór sałatek i dań bardzo duży codziennie była jakaś inna propozycja. Oczywiście nie jest to schabowy ;) tylko jedzenie regionalne. Dużo papryki.

Wady

Polecam wymienić kubki plastikowe. Kto wcześnie przyjdzie ten załapie się na szklanki. Wieczory tureckie w hotelu były tyko w poniedziałki niestety nie załapaliśmy się z powodu układu lotów .

Mykola

Pobyt - Sierpień 2022

Lokalizacja hotelu jest dobra, zakwaterowanie odpowiada gwiazdom hotelu. Personel jest normalny.

Zalety

Wystarczająco blisko plaży, 200-300 metrów. Uważam ten hotel za opcję budżetową na wakacje. Radzę. 7+

Wady

Niestety jedzenie nie jest urozmaicone.

Wiola

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel ok. Czysto, ładnie. Świetne położenie, wszędzie blisko. Jedzenie jednak oceniam 6/10 nie było złe, ale po 8 dniach już miałam dość. Obsługa bardzo miła. Goście w hotelu bardzo z różnych zakątków świata, ale na szczęście nie było żadnej dominującej.

Zalety

Świetne położenie, czystość, piękna okolica, promenada, plaża, blisko do miasta, do portu.

Wady

Jedzenie ok, ale bardziej w stronę "srednie". Nie chodziłam głodna i jadłam ze smakiem, co ważne było świeże, ale takie "stołówkowe". Na krotki pobyt naprawdę ok. Jakbym tam miała być 2 tygodnie, to już bym narzekała na monotonność.

2.3
Jarek

Pobyt - Sierpień 2022

Nie sugerujcie się zjeżdżalnią, ze zdjęcia bo jej tam nie ma, nie ma WCALE atrakcji dla dzieci, brak animacji. Jednego dnia kręciła biustem tancerka i to wszystko na 7 dni. Jedzenie słabe, alkohole słabe.

Zalety

Lokalizacja to jedyny plus tego hotelu. Blisko centrum można iść spacerkiem.

Wady

Brak atrakcji, animacji, jedzenie 3/6 .

Kleopatra Fatih