Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: zajęcia w miniklubie, brodzik, 2 zjeżdżalnie wodne, krzesełka w restauracji.
Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, sauna, łaźnia turecka, szachy, kort tenisowy, koszykówka, siatkówka, siatkówka.
Rozbudowana infrastruktura: hotel usytuowany na powierzchni 8 000 m2, 2 restauracje, 5 barów, centrum biznesowe, 2 zjeżdżalnie.
Atrakcyjna lokalizacja: zapierający dech w piersiach widok na góry Taurus, ok. 2 km od Mahmutlar, 17 km od Alanyi.
Nie polecam, hotel bardzo przeciętny, nie rozumiem skąd taka wysoka ocena, jedzenie kiepskie, alkoholu nie próbowałem, mówią, że jest źle, wejście do morza z molo bo tam jest dużo kamieni, internet jest płatny, wymiana ręczników plażowych jest płatna, sejf jest płatny. Nie ma animacji. Nakręciliśmy wiele filmów na YouTube, przegląd pokoju i terytorium.
15 kilometrów do Alanyi.
Jedzenie w hotelu jest zbyt tłuste, zbyt obfite, wybór jest bardzo ograniczony, to, co było gotowe, nie było już uzupełniane. Wejście do morza jest kamieniste, płytowe. meble na ulicy, na plaży są brudne, parasole na plaży praktycznie nie dają cienia. Bar na plaży jest bardzo (...). Pościel jest syntetyczna, nie ma zwykłych koców, tylko koce akrylowe.
Pobyt w hotelu uważam za udany choć do wielu rzeczy można by się czepiać jednak stosunek ceny do warunków w hotelu uważam za satysfakcjonujący.
Smaczna kuchnia i spory wybór dań (mogły by być cieplejsze ) Miła obsuga możliwość komunikacji w języku Polskim w recepcji
Hałas w pokojach od strony drogi szybkiego ruchu dość uciążliwy w nocy. Słabej jakości napoje alkoholowe
Hotel oceniam tak na 7/10. Pobyt oceniam dobrze ale na pewno nie jest to 5 ***** na standardy europejskie. Porównywując do Polskich standardów jest to zapewne 3 ***.
Obsługa bardzo miła i pomocna, łóżka a dokładnie materace bardzo wygodne zasypiałam jak niemowlę. Przepiękny widok z balkonu na morze.
Jedzenie zawsze zimne, bez względu na godzinę o jakiej zeszło się na posiłek jedzenie zimne i codziennie to samo. Bardzo duży -----. Kolejny minus to basen przy hotelu, woda wręcz lodowata!! nie da się wytrzymać, no i basen czynny tylko do 17, tak samo jak wszystkie inne pozostałe np. sauny, jacuzzi itp.
to chyba najgorszy hotel 5 w jakim byłem nie spełnia zadnych oczekiwan
nie ma zalet
same wady
Hotel jak na standardy w Turcji nie powinien mieć 5*. Pokoje przynajmniej w częście nieodnowionej katastrofa, brudne ściany, rozwalające się panele, a w łazience coś takiego jak wanno-prysznic, czyli stara wanna, która pamięta jeszcze czasy antyczne, do tego stopnia że kolor biały zmieniła w żółty, udogodnieniem w starej wannie było to że była zrobiona pleksa jak w prysznicu. Natomiast problem pojawiał się gdy chciałam umyć włosy, bo słuchawki brak, pod prysznicem znajdziesz tylko deszczownice a w wannie tylko kran. Nie polecam się kąpać późno w nocy lub na ranem, brak ciepłej wody. A w samej łazience psuje się wentylacja i po prostu śmierdzi. To o samej łazience, przejdźmy do pokoju, tu w miare czysto jak na to że jest przedpotopowy. Zamiast pościeli jakiś dziwny pled pod którym nie da sie spać, nie ma tego złego w niektórych szafach jest 100 letni koc, ale do szafy nie polecam nic wkładać bo jest tam mocny a nawet bardzo intensywny zapach. Pokój dostalam extra, z widokiem na morze, wszystko super ale nikt nie spodziewał się ze bezpośrednio pod balkonami przechodzi tak ruchliwa droga ze niestety nie da się w nocy w spokoju spać, przez okna przechodzi każdy szmer nie mowiąc już o trąbieniu i hałaśliwym hamowaniu. Ten kto trafi na pokój od tylnej strony, nie martwcie się, hotel sąsiaduje z meczetem, nie trzeba nastawiać budzików, oni zaczynają modły o 4.30 potem po wschodzie słonca , następnie w południe i już potem tylko przez i po zachodzie i tak wygląda każdy ich dzień i słychać wszystko w pokoju. Także wyjdźmy już z tego pokoju. Hotel ma 5 pięter, windy oczywiście są nawet dwie, małe , bez klimy ale za to przeszklone i tak z tego 5. piętra to trzeba sobie dłuższą chwilkę zaczeć aż przyjedzie i potem aż dojedzie na parter, cała procedura trwa tyle że polecam chodzić na nogach, jedenym minusem że korytarze kompletnie bez klimy więc polecam zrobić to szybko. Wchodząc do restauracji wszystko fajnie, duży wybór, jak to w all inclusive bywa duży wybór ale codziennie to samo ale to wszędzie, w każdym hotelu natomiast w tym mały dodatek, a mianowicie zimne jedzenie. I to nie tak ze pomyślicie że śniadanie do 10, a my przychodziliśmy 9.50 i narzekamy. Bemary w ogóle nie utrzymywały temperatury, do tego stopnia że jak ktoś jest rannym ptaszkiem i chciałby przyjść na 7 na śniadanie, to jajka, omlet, jajecznica zimna i tak przez pół godziny nie znjdziecie pieczywa, chleb dojeżdża nieco później. Na obiedzie i kolacji potrawy zimne lub letnie, nic gorącego tam nie spotkacie. Przekąski między lunchem a kolacją a mianowicie hamburger na plaży który można sobie zrobić, nie wygląda apetycznie. Jeżeli chodzi o owoce jak na Turcje dramat, arbuz, jabłko , winogrona i tyle wyboru. Pan z Beach Baru i jeden pan z baru przy basenie bardzo nie miły, a właśnie, jakby ktoś chciał z nimi podyskutować po angielsku to nie musi się produkować, oni nie rozumieją nic. Animacje którymi szczyci się hotel brak , aerobik prowadziła pani z taką miną że nikt nie chciał ćwiczyć, a życie nocne polegało na tym że animator puszczał muzyke i bawcie się i tyle z jego roboty. Dyskoteka po 23 w hotelu taka se , w podziemiach gdzieś między śmietnikami i drinki tam już płatne i to nie mało ! Plaża hotelowa powiedziałabym że bardziej żwirowo- kamienista niż piaszczysta, ale niech będzie, piasku w każdym razie nie uświadczysz. Wejście do morza po skałach. Hotel miał taki pomost z zejściem do morza , super sprawa tylko szkoda że zmontowali go w ostatni dzień naszego pobytu. A jeśli chodzi o baseny, to dwa małe i niestety do godziny 14 baseny są w cieniu i tym samym woda w basenach nieco zimna. Niestety baseny zlokalizowane właśnie pod balkonami przy tej hałaśliwej drodze. Daleko od miasta , wokół hotelu 3 bazarki i kebab, jak to sami rezydenci mówili, hotel na końcu świata, jeśli chcesz pojechać autobusem do miasta , godzina nie Twoja, a taksą to 20-25euro nie Twoje. Wykupiliśmy wycieczke, szkoda tylko że nikt nas nie poinformował że będziemy jechać 2,5h autokarem na tą wycieczkę. Z lotniska 3h a z powrotem na lotnisku 4h. Wszędzie daleko, zawsze wsiadaliśmy do autokaru pierwsi a wysiadaliśmy ostatani.
Zalety też były , jedna Pani na recepcji z Białorusi biegle mówiła po polsku i bardzo uprzejmi kelnerzy w restauracji.
Pokoje Jedzenie Windy Hałas
Hotel tragiczny! Śmierdzący pokój, klima działająca na jedną kopyto bez możliwości regulacji, jedzenie bez szału. Obsługa tylko serdeczna dla (...). Ja naprawdę nie mam pojęcia skąd te dobre opinie. Nie jestem jakiś wymagający ale tu była gruba przesada. To już któreś z kolei wakacje i chyba najgorsza jak dotąd… stary brzydki, nie zadbany hotel na całkowitym uboczu
Nie znalazłem żadnych.
Obsługa, brud, lokalizacja, w sumie to wszystko…
Hotel zadbany, pokoje czyste. Obsługa pomocna. Hotel zlokalizowany blisko plaży i lokalnego bazaru
Manager mówi w języku polskim - Pani Neli - przesympatyczna osoba, bardzo pomocna. Hotel czysty, zadbany. Piękny ogród przy plaży, zaopatrzony w leżaki. Bar przy plaży - pyszne hamburgery. Animacje ciekawe i różnorodne
Wada - Polacy traktowani przez barmanów jako drugi sort. Niemili, drinki oraz napoje bezalkoholowe robione z łaską i od niechcenia
Jesteśmy po tygodniowym urlopie w hotelu, uważam że było okey ale bez rewelacji. Urlop oczywiście udany, choć niektóre rzeczy mogłyby inaczej wyglądać
- Hotel czysty - Jedzenie dobre i każdego dnia było coś innego - Dostęp do plaży i pomostu - Obsługa w recepcji - Blisko przystanek autobusowy - Blisko sklepy gdzie kupisz swój alkohol do pokoju :)
- Obsługa na barze przy plaży ( Pierwszy raz na wyjeździe zdążyło mi się że obsługa sama prosi o napiwek, pierwszego dnia barman poprosił mnie na lody i chciał 5euro, a kolejnego dnia inny barman chciał 10euro, próbując nam wmówić że piwo jest płatne) - Słabe alkohole ( drink 3/4 wódki zabarwiony colą i czuć tylko smak coli) Pijesz pijesz i nic się nie dzieje :) - Transfer z lotniska do hotelu.... 3,5h autokarem
Ogólnie pobyt uważam za udany. Hotel w porządku, jedzenie przepyszne, drinki podstawowe. Manager hotelu mówi w języku polskim - to jest super.
Ludzie z obsługi bardzo życzliwi i pomocni.
Daleko od lotniska - przejazd około 3 godziny. Małe zjeżdżalnie, jak na tak duży obiekt to basen mógłby być większy , co za tym idzie więcej miejsc na leżaki. Mało atrakcyjnie zagospodarowana plaża przy hotelu, na pomoście tylko leżaki, żadnych parasoli, brak obsługi barowej krążącej wśród gości. Opłata za wymianę ręczników basenowych.... Tylko dwie małe windy...
Hotel z dosyć dobrymi warunkami, lecz istniało trochę niedoskonałości o których należy wspomnieć. Zostaliśmy zameldowani w starej, niewyremontowanej części hotelu (5 piętro) w której nie było, bądź nie działała klimatyzacja i unosił się przykry zapach. Warunki w pokoju były w porządku, delikatnie odchodziła tapeta ze ściany, natomiast dużym plusem jest widok na morze prosto z balkonu. Jedzenie było znośne, typowe dla wakacji tego typu, nie występowały rewolucje żołądkowe. Wielkim minusem natomiast był mikroskopijny basen, przy którym odbywała się codzienna Wojna o Leżaki przy użyciu ręczników- bywały godziny podczas których niemożliwym było znalezienie tam wolnego miejsca. Animacje nudne, dzień w dzień to samo. Plaża natomiast bardzo ładna, w odległości dosłownie 100m od hotelu. Absurdalne zasady działania WiFI w obiekcie, darmowe było tylko w lobby, za internet w pokoju trzeba było płacić- uważam że WiFi w 5 gwiazdkowym hotelu w tym standardzie powinno być darmowe bez dwóch zdań. Ogólna ocena która wystawiam temu obiektowi to 6/10.
-kulturalna obsługa mówiąca po angielsku, -jedzenie zjadliwe, -100m do plaży,
-bardzo długi transfer z lotniska, -niewyremontowana, śmierdząca stara część obiektu, pozbawiona klimatyzacji, -dwie małe windy na cały obiekt, -codzienna walka o leżaki na basenie, -bardzo mały basen, -płatne WiFi słabo działające, -nudne animacje,
Zimne jedzenie ma obiad i kolację.nieprzyjemny barman.przy basenie.bardzo miła i pomocna w recepcji Elena
Nic
Żadnych rozrywek dla dorosłych
Bardzo przyjazny hotel, obsługa bardzo miła. Jedzenie bardzo dobre, chociaz drinki mocno srednie. Pokoje czyste i zadbane. Daleki transfer z lotniska w Antalyi. (Ok 3h)
Jedzenie, bliskość plaży, animacje.
Daleki transfer, brak późnego posiłku, basen zamykany o 18.
Pobyt udany. Hotel dosyć spory. Słabe animacje i klubik dla dzieci. Praktycznie w ogóle polskiej muzyki - tylko turecka i rosyjska.
Fajne dwa baseny, dużo jedzenia, miła obsługa, dobra lokalizacja, ładne widoki, spokojna okolica.
Brudne fotele w lobby, jedzenie dosyć monotonne, bardzo ciepło na korytarzach, wieczorami zbyt mało stolików na zewnątrz przy takiej ilości wczasowiczów.
Hotel w większości po remoncie, czysto, obsługa b.uprzejma. Jedzenie różnorodne ,smaczne.
Piękny widok z pokoi- na morze oraz góry. Czysto
Kiepskie Wi Fi w pokojach,mimo opłaty. Odległość z lotniska w Antalyi do hotelu ok 3 godz.autokarem.
Hotel...hmmm .... dla mnie 4* i to takie z przymrużeniem oka. Jeżeli chodzi o jedzenie to dużo i smaczne, pokoje trochę ciasne ale pewnie dlatego, że wybrałem pierwszą opcję aczkolwiek klimatyzacja dawała radę pomimo 50° C za drzwiami. Zawiodłem się trochę z barem bo drinki były kiepskiej jakości i podawane były na szybko bez znajomości składu podstawowych drinków. No i windy...trzeba długo czekać... ogólnie 3.9 /5
Hotel napewno nie jest hotelem 5 gwiazdkowym, myślę że maksymalnie zasługuje na 3. Pokoje były czyste. Plaża jest zadbana i bez tłoku ale nie polecam jej raczej dla osób nie umiejących pływać ponieważ są bardzo duże fale i nierówny teren w wodzie. Drinki bardzo kiepskie, napoje też. Natomiast jedzenie zawsze było świeże. Transport do hotelu trwał okolo 3h busem z ledwo działającą klimatyzacja i kierowcą nieustannie naciskającym na napiwek. Jednak mimo wszystko to w stosunku do ceny polecam to miejsce. Obsługa była zawsze uprzejma i miła. W pokoju jest klimatyzacja a do miasta obok jeździ bus co 5 minut.
Hotel prawie trzydziestoletni, niby po remoncie ale bardzo pobieżnym. My mieszkaliśmy na 5 piętrze, które w ogóle nie było remontowane. Na szczęście było czysto, klimatyzacja działała bez zarzutu. Generalnie porównując wcześniejsze pobyty w Turcji za te pieniądze można wybrać lepszy hotel.
Blisko na plażę, bardzo dobre jedzenie, dobra kawa po turecku w barze w lobby. W większości miła i pomocna obsługa.
Brak klimatyzacji na korytarzach i w windach, WiFi tylko w lobby, przez co wieczorem brakowało tam miejsc siedzących. Małe baseny, mała ilość leżaków i brak reakcji na leżaki, które przez pół dnia stoją puste, bo ktoś rzucił na nie ręcznik. Najdłużej czynny bar przy basenie, przez co przez większość dnia napoje podawane są w plastikowych kubkach. Słabe animacje. Wejście do morza żwirowo-skaliste, przydają się buty do wody. Spora odległość hotelu od lotniska.
Pokój z widokiem na morze z jednej strony, z drugiej na baseny i scenę. Różnorodne jedzenie. Piękny ogród między hotelem, a plażą.
Dobre jedzenie. Miła obsługa.
Mało różnorodne animacje
Hotel czysty i zadbany. Tak jak w wcześniejszych komentarzach faktycznie transfer z lotniska dość długi, jednak widoki, bliskość morza, jedzenie, obsługa - bajka. To nasze pierwsze zagraniczne wakacje z skrajnym niejadkiem. Jednakże ilość jedzenia, różnorodność naprawdę robiła wrażenie.
Bliskość morza . Czysto , jedzenie pyszne
Dwie windy w obiekcie
Wakacje marzeń! Pierwsze wrażenie robi się tylko raz i ten hotel zrobił na nas bardzo, ale to bardzo wielkie i pozytywne wrażenie. Piękne wnętrze, przemiła obsługa na najwyższym poziomie 👌 Cudowne otoczenie i jedzenie... Niebo w gębie. Polecam gorąco z całego serca. W przyszłym roku również zagościmy w Kirbiyik Resort.
Hotel urządzony bardzo gustownie i bez przepychu, czysto a obsługa stawała na wysokości zadania 🫶 dobrze usytuowany hotel, piękne widoki. Plaża w zasięgu ręki, lazurowa woda i majestatyczne góry, to wszystko tworzy Raj na ziemi.
Transfer z lotniska trwa trzy godziny i to jest jedyną wadą, ale sam hotel, widoki i obsługa rekompensuje wszystko.