Kipriotis Aqualand

Hotel lata świetności ma za sobą ale jest zadbany, pokoje duże przestronne i czyste, klimatyzacja działa, niestety z pokojów szczególnie o wyższych numerach do restauracji/basenów jest kilkaset metrów pod stromą górkę, co przekada się natomiast na rewelacyjny widok. Do plaży jest daleko natomiast hotelowy busik jeździ bardzo często więc wystarczy poczekać kilka minut i można się zabrać z plaży do lobby lub pod sam pokój. Na plaży leżaki dodatkowo płatne (3euro/szt) a w barze plażowym jedynie napoje bezalkoholowe. Baseny ładne niestety z niesamowicie zimną wodą(morze o wiele cieplejsze). Jedzenie dobre, różnorodne a stoliki sprzątane na bieżąco. Animacje ciekawe, wieczorem po mini disco codziennie coś innego.

Bardzo dobre wrażenie. Pokój duży przestronny. Duży balkon. Piękny widok z balkonu. Dzieci zadowolone, aquapark z 6 zjeżdżalniami plus dla maluchów. Obsługa bardzo miła. Jedzenie urozmaicone.

Idealny hotel na pobyt dla rodzin z dziećmi. Hotel znajduje się na wzgórzu, trzeba sie sporo nachodzić ale za to jest przepiękny widok na morze.

Pobyt przyjemny, czysto , piękne widoki ! Mega smaczne jedzenie . Pozdrawiam 👋

Pobyt wspominam bardzo miło. Pokoje czyste a to najważniejsze codziennie sprzątane, ręczniki i pościel zmieniana też. Jedzenie urozmaicone, bardzo pyszne. Baseny super i Agua jin :) Personel bardzo miły ;) Zaletą hotelu uważam jest autobus ;)

Nazwa  Kipriotis Aqualand
Miejsce  Grecja / Kos / Psalidi
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rowery, parking

Udogodnienia dla dzieci: 2 baseny ze słodką wodą, klub dla dzieci i nastolatków, minizjeżdżalnie w parku wodnym.

Atrakcyjna lokalizacja: malownicze usytuowanie na wzgórzu z fantastycznym widokiem na wybrzeże wyspy Kos.

Tylko 400 m do długiej, żwirkowo-kamienistej plaży (na plażę kursuje bezpłatny bus hotelowy).

Bogata oferta rekreacyjna: 2 baseny ze słodką wodą, park wodny, 2 korty tenisowe, miniboisko do piłki nożnej.

Wyświetlono 59 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
MARCIN

Zalety

Aquapark, Widoki

Wady

Bardzo zimna woda w basenie Odległość od plaży, i pokoju od lobby Brak wody butelkowanej w pokoju (tylko 1szt po przyjezdzie)

Renata

Zalety

Bardzo miła obsługa. Pokoje sprzątane codziennie. Ręczniki wymieniane też codziennie. Super widoki na Turcję. Jedzenie i bary bez zarzutu. Do tego animacje dla dużych i małych.

Wady

Wg mnie za zimna woda w basenie.

Mateusz

Zalety

Bardzo uśmiechnięta i sympatyczna obsługa hotelu. Jedzenie przepyszne, bardzo duży wybór. Dużo atrakcji dla dzieci jak i dla dorosłych. Są dwa duze baseny do plywania jeden płytszy, drugi głębszy. Nie brakuje leżaków, jest ich bardzo dużo. Aqualand zjezdzalnie bardzo fajne, jest adrenalina, można poszaleć. Codziennie wieczorem jest disco dla dzieciaczków, a później wieczory tematyczne. Busikiem można dojechać na plażę, który kursuje nom stop. Plaża kamienista.

Wady

Remont w łazienkach by się przydał. Pokoje sprzątane powierzchniowo, nie korzystalismy z szafek bo wszedzie bylo bardzo dużo kurzu. Woda w aqualand na strefie z atrakcjami dla dzieci bardzo zima, nie dało się korzystać.

Edyta

Pobyt przyjemny, czysto , piękne widoki ! Mega smaczne jedzenie . Pozdrawiam 👋

Zalety

Pyszne jedzenie , piękne widoki

Mirela

Zalety

Jedzenie, autobus, który kursował od godzin porannych do późnych co dosłownie 10 minut w stronę morza, które nie było daleko. Hotel polecam gorąco dla rodzin z dziećmi. Super widok z balkonu :)

Marek

Hotel Kipriotis Aqualand to jeden z wielu hoteli sieci Kipriotis całym "kompleksie Kipriotis" w Psialidi, na wschodnich przedmieściach miasta Kos. Sam hotel jest bardzo "w porządku", pokoje są czyste (codziennie sprzątane), z klimatyzacją i co ważne - bardzo przestronne. Wystrój może ciut wiekowy, ale przecież to nie Mariott - łóżka w każdym razie olbrzymie i wygodne. Byliśmy z dwójką dzieci i dostaliśmy całe "studio" 2-pokojowe z małym tarasem i widokiem na morze, razem na oko ok. 50 mkw. 3 baseny, wolny dostęp do aquaparku (goście z innych hoteli Kipriotis musieli opłacać wstęp), 3 bary (z czego 1 otwierany dopiero wieczorem koło amfiteatru). Przez cały dzień dostępne też przekąski z zimnego bufetu + lody dla dzieci. Wybór drinków w AI całkiem szeroki, a barmani bardzo sympatyczni. Na duży plus muszę powiedzieć, że ZAWSZE gdzieś znalazł się wolny leżak, nie było nerwowego biegania rano i zajmowania miejsca. Jedzenia jest mnóstwo i jest PYSZNE. Wybór jest tak szeroki, że każdy niejadek coś dla siebie znajdzie, zdecydowany plus. Zaskakujący był wybór ciast, ciasteczek, kremówek, torcików i innych deserów - w żadnym z hoteli w których byliśmy do tej pory nie było tak szerokiego wyboru słodkości (chyba mają swoją cukiernię :) ). Przyjechaliśmy wcześnie rano, ale od razu dostaliśmy opaski i mimo że trzeba było zaczekać na pokój, to można już było korzystać ze wszystkich udogodnień hotelu, włącznie z jedzeniem. Sam pokój dostaliśmy koło 11:30 rano, mimo że doba zaczynała się chyba dopiero o 14:00, więc duży plus. Wyjeżdżając, można zamówić sobie darmowy pokój na pół godziny, żeby wziąć szybki prysznic i przebrać się przed wylotem (wyjazd z hotelu mieliśmy ok. 19, a jeszcze o 15 byliśmy na basenie + był spokojnie czas na obiad, prysznic i przebranie się). Co 15 minut z hotelu jeździ darmowy hotelowy bus na plażę. Jeśli się ma opaskę hotelową, to leżak na plaży jest za symboliczne 3 EUR / szt., a do tego przy barze na plaży są darmowe napoje (ale bez %). Plaża żwirkowata + trochę kamieni, więc bardzo przydały się buty plażowe. Miasteczko Kos super urokliwe, z piękną starówką i zabytkami. Cała wyspa Kos jest mała, odrobinkę (w porównaniu z Kretą i Rodos) może taka nieco "biedniejsza", ale jest za to wiele urokliwych miejsc. Zdecydowanie warto jechać na plażę do Kefalos (na plażę Agios Stefanos), oraz do wioski górskiej Zia na zachód słońca (widok wciska w fotel). Wynajmując auto nawet na 1 dzień można właściwie na spokojnie ogarnąć niemal całą wysepkę, jest malutka i spokojnie da się zaliczyć kilka fajnych miejsc. 2 dni z autem pozwalają zaliczyć dosłownie CAŁĄ wyspę.

Zalety

Hotel jest bardzo w porządku, czysto, wszystko działa jak należy. Zaplanowany tak, że właściwie z każdego pokoju jest piękny widok na morze (z górnych pięter oczywiście lepszy). 3 baseny są bardzo fajne, auqapark super (nawet jest tuba z pontonami dla dzieci). Obsługa miła, stołówka duża, świetne jedzenie, bardzo szeroki wybór. Raz w trakcie pobytu można iść na darmową kolację do restauracji w hotelu Kipriotis Panorama (z pięknym widokiem).

Wady

Unikajcie (jeśli to możliwe) pokoi 901, 911 i 921 - są zaraz obok centralek klimatyzacyjnych przy głównym budynku i jest tam odrobinkę głośniej niż w pozostałych pokojach.

Sławek

Super lokalizacja. Bardzo miła i cały czas uśmiechnięta obsługa hotelu. Przepiękne widoki z balkonów i tarasów. Duże i czyste pokoje choć wymagające już odnowienia i nakładów. Klimatyzacja działa choć bardzo głośno pracuje. Pyszne i bardzo zróżnicowane posiłki szczególnie tematyczne kolację. Aquapark dosyć skromny ale wystarczający na przyjemne spędżemie czasu przez najmłodszych. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne i chętnie tu jeszcze wrócę z rodziną. Polecam

Zalety

Obsługa na wysokim poziomie, bardzo przyjazna i uśmiechnięta. Duże i przestronne pokoje z pięknym widokiem na Morze i Turcję. Pokoje wymagają już remontu lecz są czyste i codziennie sprzątane. Bardzo dobre i zróżnicowane posiłki.

Wady

Głośna klimatyzacja.

Gosia

Hotel ogólnie przyjemny, ale lata świetności już minęły. Według mnie zasługuje na 3 gwiazdki, a nie 4. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, ale wymagają remontu wraz z łazienką. Obsługa miła i sympatyczna, pomocna. Codzienne animacje w ciągu dnia, również dla dzieci. Jedzenie smaczne, różne kuchnie świata, ogólnie duży wybór podczas każdego posiłku, więc każdy znajdzie coś dla siebie.

Przemek

Bardzo miła obsługa dbająca o każdy drobny szczegół, przepyszne jedzenie i tematyczne kolacje, piękny widok na morze Egejskie i tureckie wybrzeże, rewelacyjne atrakcje w aquaparku, oraz niesamowita życzliwość i zaangażowanie animatorów - rewelacja.

Zalety

- czysto - pyszne jedzenie - wiele atrakcji - piękna lokalizacja

Wady

- brak

Szymon

Hotel jak najbardziej spełnił nasze oczekiwania. Byłem w tym hotelu 2 + 2 dzieci, jedzenie wyśmienite, baseny duże, nie było problemów z leżakami ( zawsze jakiś był wolny), aquapark bardzo fajny dzieciaki miały super zabawę. Miałem pokój na 2 piętrze z cudownym widokiem na morze Egejeskie i Turcję. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Do pokoju trzeba było podejść około 250 m pod górkę. Animacje fajne, dzieciaki miały fajną zabawę. Plaża żwirowo - kamienista - zalecam wziąść buty do pływania. Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

Zalety

Jedzenie, pokoje z widokiem, baseny z aquapqrkiem, wolne leżaki.

MArtyna

Pobyt - Maj 2024

Generalnie wszystko super, obsługa, jedzenieee baaardzo smaczne, pokoje sprzątane codziennie (jedynie balkon nie byl zamiatany i popielniczka nie opróżniana ale to szczegół). Polecam bardzo hotsl szczególnie dla rodzin z dziećmi 😀.

Zalety

Hotel przyjazny dzieciom Widok na morze Piekne otoczenie

Wady

U nas w pokoju nie chłodził nawiew

Wojciech

Pobyt - Maj 2024

Obiekt dosc podstarzaly wymagajacy odnowienia. Ogolnie nie polecam ale tragicznie tez nie jest.

Zalety

Swieze warzywa i owoce. Duze baseny, duzo leżakow. Bardzo dobry program animacyjny

Wady

Brak klimatyzacji - podobno wlaczana jest w czerwcu. W pokoju bylo panad 28C. Na zewnatrz duzy chalas od urzadzen wentylacyjnych- nie da sie spac przy otwartych oknach. Dostalismy pokoj chlodniejszy na parterze lecz bez widoku na morze. Pokoje oglonie czyste lecz bez "deep cleaning" - duzo kurzu za szafkami. Karaluchy i robactwo - glownie juz podtrute- wylaza padniete. Jedzenie w bufecie rozgotowane, malo smaczne.

Alan

Pobyt - Maj 2024

Hotel nie jest najnowszy ale czysty. Pokoje sprzątane codziennie (przmywana podłoga i wymienione ręczniki oraz pościel). Mieliśmy pokój rodzinny. Pierwsze wrażenie średnie: brudne materiały na krzesłach,kurz i mrówki. Jednak jak na pokój hotelowy bardzo duży z dostępem do kuchenki i lodówki (brak naczyń, tylko 3 szklanki). Widok z balkonu obłędny, rekompensuje wszystko. Jedzenia ogromny wybór jednak większość to mrożone kiełbaski, kotlety do hamburgerów i frytki. Mięso długo trzymane w piecu ponieważ suche i gumowate. Dużo warzyw i owoców, sałatek, pieczywa, ołówek, serów.... Obsługa sprawna, uśmiechnięta i sympatyczna.

Zalety

Położenie, Busik odwożący do głównej ulicy i przywożący pod hotel Lody praktycznie od rana do wieczora Dla dzieci atrakcje Animacje, aquafitness Dużo leżaków Baseny z różną głębokością każdy znajdzie odpowiedni dla siebie Sporo zjeżdżalni Wymiana ręczników i pościelowe codziennie

Wady

Hotel nie jest najnowszy Brudne obicia krzeseł i kurz Dla osób lubiących estetykę i nowoczesność nie polecamy Stoły bujające się,musieliśmy podkładać chusteczki (nie we wszystkich) Trzeba sie liczyc z tym że WiFi może nie działać w pokoju. My mieszkaliśmy nad recepcją i WiFi nie działo. Łapalismy czasami na balkonie. Działało w restauracji, recpcji i basenie przy recepcji.

Msrio

Pobyt - Maj 2024

Łóżka wygodne, dużo mrówek w pokoju, baseny nie są podgrzewane w zimniejszych miesiącach, wietrznie, obsługa bardzo miła, jedzenie bardzo mały wybór ale ok, brak możliwości kupienia ultra all inclusive ( tylko lokalne drinki - bo ceny innych drinków porażają i jak już zapłacisz 10E za mohito to dostajesz w plastikowym kubku i okropne) , cola z nalewaka jakiś dziwny smak ( Greco cola czy coś takiego, snaki na lunch tylko zimne kanapki w barze, mini disco dla dzieci 6 dni w tyg. ( mają jeden dzień wolny ). Ogólnie nie tak źle ale jak dla mnie to jakieś 3 gwiazdki ten hotel.

Zalety

Ludzie

Jacek

Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Hotel odnowiony.

Zalety

czystość, miła i pomocna obsługa, piękny widok z pokoju

Wady

Hotel usytuowany na wzniesieniu, więc dotarcie do niektórych pokoi wymaga wejścia pod górę do 300 metrów ( w zależności od numeru pokoju).

John

Byliśmy w hotelu Kipriotis pierwszy raz, jak na grecką kategoryzację hotel w miarę ok. Pokoje codziennie sprzątane , kuchnia też ok . Bardzo miła obsługa , Panowie za barem robią robotę ! Dwa duże baseny , i jeden typowy ze zjeżdżalniami i mega zimną wodą w miniaquaparku dla dzieci... I tu jesteśmy trochę zawiedzieni bo nasz syn nie mógł korzystać z miniaquaparku ze względu na mega zimną wodę , zresztą w ogóle nie było widać tam dzieci które by korzystały z tego basenu , w innych jak najbardziej woda ok. Kawałek drogi do plaży, codziennie kursuje bus praktycznie co 5-10 minut także opcja też ok , miły kierowca , pomocny ! Plaże niestety większość kamienistych , jedna prywatna z kilkom leżakami sztucznie piaszczysta ale zejście do morza tragiczne bez butów nie wejdziesz. Do miasta 3 km , jeździ autobus co 40 minut cena biletu 1,50 euro za osobę . Animacje dla dzieci i dorosłych też w porządku .

Zalety

Jedzenie duży wybór , piwko i drinki dobre nie rozlewane z wodą! Mega widoki z pokojów , każdy widok na morze! Baseny , zjeżdzalnie , dobra muzyka , dużo wolnych leżaków !

Wady

Zimna woda w aquaparku dla dzieci , nie dało się wejść do wody ! Brzydkie plażę , większość kamienistych !

Pobyt udany. Dużo atrakcji, w miarę czysto , jedzenie super, fajna lokalizacja, zasługuje na 8/10. Ogólnie jesteśmy zadowoleni z wyjazdu

Zalety

Bardzo dobre jedzenie 10/10 Dużo miejsc przy basenach Atrakcje dla dzieci i dorosłych

Wady

Kamienista plaża Woda w niektórych basenach trochę za zimna

Sandra

Podchodziliśmy do hotelu sceptycznie, a okazało się, że zupełnie niepotrzebnie! Hotel znajdujący się na wzniesieniu, dzięki czemu dostajemy piękny widok z okna, na morze. Co prawda podejście do hotelu, lekko męczące, jednak mega miły pan przez cały dzień jeździ hotelowym busem i podwozi na plaże jak i z plazy do hotelu. Ponadto dla nas osobiście ogromnym plusem była ogólnodostępna siłownia, która jak na warunki hotelowe była całkiem dobrze wyposażona, dało się zrobić tam trening bez problemu. 2 duże baseny dla dorosłych, przy których znajduje się spora ilość leżaków, wiec nie ma problemu, że trzeba na nie czatować od 6 rano, nawet popołudniu na spokojnie będzie miejsce. Bardzo blisko do przystanku autobusu miejskiego, który zawozi do stolicy za 1.5 euro za osobę i jedzie 15 minut. Jedzenie super, duży wybór (co dziennie kolacja w innym stylu, ale za każdym razem była pizza, jakiś makaron, sałatki, zupa, kurczak, ryż, duży wybor deserów i pieczywa) świetna obsługa, bardzo mili ludzie, dosłownie biegający po sali i zbierający naczynia. Pokoje z widokiem na morze, czyste, codziennie wymieniane ręczniki i myta podłoga. Szczerze nie widzę powodu, dla którego moglibyśmy się przyczepić, za tą cenę, hotel spełnił oczekiwania, a nawet je przewyższył. O animacjach i atrakacjach dla dzieci się nie wypowiemy, ponieważ nas nie dotyczyły, ale na pewno codziennie był poranny fitness w basenie i waterpolo popołudniami, a wieczorem karaoke.

Zalety

- siłownia - dobre i duża ilość jedzenia - miła obsługa, zwłaszcza w restauracji - duży basen i duża ilość leżaków - piękny widok z balkonu na turcje - polozenie blisko stolicy

Wady

Myśle, ze minimalnie lepsze mogłyby być przekąski między posiłkami, bo były to tylko kanapki i lody, ale to już szukanie dziury w całym :)

5.3

To były nasze pierwsze wakacje, w dodatku podróż poślubna. Już pominę, jak bardzo biuro podróży rozminęło się z tym, o co prosiliśmy. Skupię się TYLKO na ocenie tego - ponoć - czterogwiazdkowego hotelu. Zapach kanalizacji na szczęście dotyczył tylko wspólnych terenów jest też częstym zjawiskiem w Grecji, ale warto o tym uprzedzić co dla wrażliwszych. Przy stołówce brudny, zawsze pełen dzieci basen, gdzie dokładnie było widać na podstawie osadu na kafelkach, ile wody z niego ubyło po pierwszym napełnieniu. Na drugim basenie dwie smutne ślizgawki - trochę za dużo na nazywanie tego Aqualandem. Obsługa O ile na kelnerów narzekać nie mogę, o tyle trochę nie rozumiem tendencji zabierania każdego talerza i szklanki ze stołu, jak tylko odłoży się sztućce. Do tego, gdy sami ze względu na kulturę chcieliśmy odnieść je na stojący tuż przy nas wózek manager grzecznie, acz dobitnie nam tego zabronił sugerując "że jesteśmy na wakacjach". Dzięki za info, w sumie ciężko zauważyć bo ilość bodźców dźwiękowych przewyższała normę dzienną w dużym mieście. Druga sprawa - ponoć każdy z gości miał dostęp do romantycznej kolacji w Panorama Hotel, który był poniżej, a legendy głosiły, że serwuje normalne, greckie jedzenie. Trzeba było tylko ustalić termin z managerem. Zatem poszliśmy do niego w środę rano, żeby zarezerwować termin na piątek wieczór - stwierdził, żebyśmy przyszli jutro. Przyszliśmy następnego dnia i oświadczył, że nie ma miejsc. Dlaczego zatem od razu nie zarezerwował nam terminu w środę? Ano dlatego, że to ściema. W recepcji pan obsługujący, na moje pytanie, gdzie mogę najszybciej kupić jakieś leki odpowiedział, że w aptece. Rozumiem, że mój blond kolor włosów może być mylący, ale żeby aż tak nisko postrzegać gości z Polski to trzeba mieć naprawdę mylące doświadczenie. Jedynym plusem był hipisowski Janis, kierowca rozklekotanego scooby busa, który cały dzień kursował góra - dół po kompleksie hotelowym. Więcej info nam udzielił niż Grecos czy reszta obsługi. Standard pokoju Samo łóżko wygodne, pokój przestronny, piękny widok i to tyle z plusów. Wyposażenie i stan to dobre lata 90. Łazienka zupełnie odbiega od tego, co obiecywane jest na zdjęciach (stara, wąska wanna, pozaciekana rdzą armatura, czerwone mrówki, przedpotopowa suszarka, mydło tylko w dozowniku przy prysznicu). Klimatyzacja (jeśli chodzi, to już plus bo w większości pokojów nie działała) wydaje odgłosy, jakby odprawiano na niej egzorcyzmy, ale gorsze jest chyba to, że wlatują przez nią komary! Praktycznie w każdą noc zrywałam się z klapkiem w ręce, wyruszając na krucjatę przeciwko kilkunastu krwiopijcom. Żadne spraye nie chroniły, przy łóżkach nie było moskitier. Żałowałam że nie wzięłam Raida do kontaktu. Mogłam zapomnieć o wysypianiu się - zresztą codzienne libacje w pokojach obok też nie pomagały - polscy turyści jak zawsze stanęli "na wysokości zadania". Była kuchenka w pokoju tylko nie wiem po co, skoro nie było żadnych garnków, a w hotelu non stop serwowano jedzenie. Sprzątanie to wylanie chloru na podłogę i zmiana ręczników. Atrakcje w pobliżu: W pobliżu jest plaża współpracująca z hotelem za 6 euro (po lewej stronie), ale osobiście polecam dopłacić 4 euro i mieć wygodniejsze łóżka, normalną muzykę i wysypany piasek (Theofilos Beach po prawej). Warto wybrać się na termy. Kursuje bezpośrednio autobus spod hotelu (2 euro bilet). Polecam zwiedzać muzea w niedzielę, bo wszystkie są wtedy darmowe. Jeśli chodzi o jedzenie i plażę piaszczystą - Lovely Bar! Najlepsi! Jedzenie i napoje I tutaj można by napisać epopeję. Jadąc do Grecji, podkreślałam w biurze, że liczę na typowo miejscową kuchnię. W hotelu dostałam jej tyle, co kot napłakał i koniec końców obiady jadłam poza nim. Sam cukier i tłuszcz, a z all inclusive powinni zmienić na all mass. Menu praktycznie to samo. Jak ktoś lubi amerykańsko - brytyjski styl posiłkowania będzie zachwycony! Drinki w słynnym Sofoklesie były prosto z słuchawki prysznicowej - zapomnijcie o jakimś shakerze, czy miksologii - tutaj drinki mają kolor radioaktywny i smakują, jakby ktoś dołączył do nich całą tablicę Mendelejewa. Jedynie wino było znośne i zawierało jakikolwiek alkohol. Osobna ocena należy się temu, kto wymyślił taki dobór muzyki na stołówce. Nie wiem, czy oni mają tam jakiś problem z prawami autorskimi, że musieli puszczać "covery" i przez dwa dni dwie piosenki Engimy na krzyż, ale jest to męczące, zważywszy że muzyka leci głośno a w połączeniu z wszech biegającymi i krzyczącymi dziećmi, przebywanie na stołówce było trudne - na zewnątrz zaś zapach stęchlizny przy basenie był zbyt silny, by spokojnie jeść. Gdy myśleliśmy, że gorzej nie będzie, DJ nieźle dowalił - przy "greckim wieczorze" puścił typową techno łupankę prosto z Manieczek. Istotne informacje ! Bierzcie z sobą Raida do kontaktu. ! Godzina podana na przystanku autobusowym to godzina, kiedy autobus wyjeżdża z bazy, a nie kiedy jest na przystanku. ! Wycieczki wykupujcie z lokalnych biur w mieście, a nie te oferowane przez przewoźników w hotelu - jest taniej i ciekawiej. ! Buty do pływania to "must have" - plaże głównie kamienisto-żwirkowe (do piaszczystych trzeba dojechać). ! Polecam wypożyczenie quada by spokojnie zwiedzać wyspę i wszędzie się wcisnąć (Grecy jeżdzą jak chcą, ulice są wąskie).

Zalety

- widok - kelnerzy i sprzątaczki - lokalizacja

Wady

- cztery gwiazdki mają tu takie znaczenie, jak opinia prezesa Narodowego Banku Polskiego o chlebie baltonowskim

Kamila

Uwaga ! Będzie długo ! Ale pomocnie i warto przeczytać 🤦🏽‍♀️🙉 Zacznę od tego że warto zarezerwować hotel przez agencje (...), iż cały urlop jest ogarnięty od początku do samego końca. Przyjeżdżasz na lotnisko, pokazujesz dowód/paszport i dostajesz swój bilet. Z biletem udajesz się na odprawę, trwa to tyle aby przejść przez sprawdzenie przez straż graniczną. Lot, no cóż trwa niecałe 3 godziny np z Wrocławia. Fajna sprawa bo nie zmęczysz się lecąc z Polski , a w samolocie dostaniesz ciepłą herbatkę, czy kawke [bezpłatnie]. Na lotnisku wychodząc już po locie czeka przemiła obsługa udzielając informacji na temat transferu. Jeśli chodzi o transfer, fajny, nowy klimatyzowany autokar. Bez zastrzeżeń. Dobrze, jest super, docieramy do hotelu! Check in (zameldowanie się) trwa dosłownie 3.5 minuty, pokazujesz dokument, płacisz za klimatyczne i cyk dostajesz klucze od pokoju (tu wileki plus bo byłam w hotelu o 13stej, a mój pokoj był już gotowy -środek sezonu). Hotel! Na niewielkim wzniesieniu, do plaży jakieś 500 metrów z górki. Jeśli był ktoś leniwy to jeździł autobusik hotelowy od 7 rano do 23 co kilka minut. Przesympatyczny kierowca jeździł po prostu w górę i na dół. Super sprawa! Jedzenie! No kurcze do niczego nie można się doczepić. Śniadanie, amerykańskie , placuszki [naleśniczki] , kiełbaski, czy jajecznica, no co kto chciał! Kawa z expresu, herbata i soczki. Obiad! Wow ! Rewelacja, dla młodszych i starszych! Poczynając od pizzy, po pastę, ryż, kurczaka, a wołowinka tak dobrze zrobiona, że rozpływała się w ustach niczym włoskie lody. Niesamowity wybór sałatek i deserów. Były również owoce takie jak arbuz, gruszeczki czy inne porzeczki i mandaryneczki. Kolacja ! O mój Boże! Mój partner nie wiedział co ma jeść! Więc jadł wszystko! Makarony, ryże i inne anyże. Piwko , czy winko no do wyboru do koloru, oczywiście dla pełnoletnich ! Białe, różowe i czerwone, a piwko lokalne prosto z beczki. Nawet jakby człowiek chciałby powiedzieć, że coś było źle to nie było takiej możliwości. Obsługa pięknie zbierała talerze ze stołów po spożyciu posiłku i to z uśmiechem, widać że nikt tam nie pracuje za karę. Basen! Z przodu coś dla starszych, relaks,leżaczki i drinki w barze. Można śmiało poczytać książkę, czy po prostu poleżeć, aby musnąć swoje ciało piękną opalenizną. Z Drugiej strony jest "aquapark" jak ktoś chce przyjechać z dziećmi, to polecam, bo są zjeżdżalnie natryski i inne bawialnie. Animacje ! Od piątku do środy różne pokazy na "amfiteatrze" stylizowany na czas starożytnej Grecji ! Rewelacja, bo , tam też jest bar, więc pokazy i animacje można oglądać w upojeniu pysznych drinków, bądź też piwka albo po prostu soczku. Wypożyczalnia aut/Rowerów/skuterów Jeśli udasz się z agencją (...) to pani rezydent pomoże w wynajęciu takowego sprzętu. Natomiast jeśli nie masz problemu w rozmowie po angielsku, można zjechać samemu hotelowym autobusem na dół i udać się do wypożyczalni samemu i coś ogarnąć (jest to cena około €20 mniej od ceny którą ogarnia rezydent- minus tylko jest taki, że nie masz auta/roweru podstawionego pod hotel). Plaża! Jak już wspomniałam hotelowy busik jezdzi od 7-23 pod samą hotelową plażę, gdzie można skorzystać również z all inclusive. Leżaki i drinki z palemką również dostępne. Co mogę dodać od siebie? Wyspa Kos, to jedna z pierwszych wysp gdzie wszystko jest na wyciągnięcie ręki, a jak masz autko a ja polecam, bo można zwiedzić piękne plaże. Sezon trwa od końca kwietnia do końca października. Polecam krem do opalania, bo mimo wiaterku, słońce pali ciało na piękny brąz. Obsługa! Szef chodzi po hotelu i pyta klientów czy wszystko jest okej. Stara się, aby każdy był zadowolony. Barmani z pięknym greckim uśmiechem nalewają drinki. U Pań w recepcji można zamówić Lunch box na następny dzień kiedy się wie, że nie będzie się na obiedzie. W lunch boxie jest bułeczka (świeża), jakaś mufinka, owoce i mega zimna super woda. Pokoje ! Czyste, łóżko wygodne, materace sztos, bo nie są za miękkie i dostosowują się do kręgosłupa. Łazienki zadbane. Panie sprzątające wymieniają ręczniki i pięknie ogarniają spanie, aby po leżakowniu na plaży móc się po prostu wykąpać i "wejść" w pościel. Telewizor w pokoju, polecam zabrać chromecast , bo można się podłączyć do szybkiego internetu i obejrzeć coś na Netflix. Są też polskie kanały. Klimatyzacja działa bez zastrzeżeń, można ustawić do swoich potrzeb. Balkon proszę państwa z widokiem na morze! No cóż chcieć więcej, po przebudzeniu taki widok pomaga nawet tym co nie są rannymi ptaszkami. Na koniec, woda w morzu jest bardzo słona, o czym powiadomiłam szefa hotelu i plus jest taki, że obiecali im wrócimy następnym razem, to postarają się takową wodę trochę osłodzić. Hotel ocieniam na 5☆☆☆☆☆ z dużym plusem. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to zapraszam (...) z miłą chęcią pomogę. Polecam i jestem zadowolona w 200%.

Kipriotis Aqualand