Kilimanjaro

3.5

Hotel czysty codziennie sprzątany pokoje. Ładny basen kameralny z barem.Recepcja bardzo pomocna. Posiłki ( sniadania) dobre tylko cały tydzień to samo.

Hotel czysty i przyjemnym z winda. Spokojna okolica a zarazem blisko do plazy i promenady.Obsługa hotelowa pomocna. Kompleks basenowy z kawiarnia otwarty do 22.00 Polecam dla małych i dużych.

Byłam w tym hotelu w czerwcu z mężem i córką. Oceniam hotel na 4 w 5-stopniowej skali. Za tę cenę naprawdę fajny, czysty hotelik. Ręczniki wymieniane codziennie, jedzenie dobre, obsługa miła. To jest hotel 3* nie wiem czemu inni oczekują luksusów na 5*. Polecam!! Beata

Hotel bardzo średni, widok z balkonu na slamsy, jedzenie słabe, tylko Polka na recepcji sympatyczna, ogólnie tego hotelu nie polecam, opcja śniadania plus obiadokolacje wykluczają zwykle napoje do wieczornego posiłku.

Nazwa  Kilimanjaro
Miejsce  Hiszpania / Majorka / El Arenal
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, windsurfing, żeglarstwo, tenis, rowery, golf

Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami

Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą

Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki

3.5

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Wioletta

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Dobre położenie niedaleko do promenady. Spokojne miejsce. Czysto codziennie sprzątane.

Wady

Brak możliwości zrobienia kawy itp. w pokojach, brak lodówki i sejfu.

Wioletta

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Hotel przyjemny blisko promenady i komunikacji miejskiej. Winda, basen miła i pomocna obsługa hotelowa.

Wady

Brak sejfu w pokojach dostępne na parterze Brak lodówki jest też trochę uciążliwe

Beata

Pobyt - Czerwiec 2022

4.1

Zalety

Wady

Jedzenie bardzo średnie, widok z pokoju na budynki obok

1.7

Pobyt - Maj 2022

Zalety

Polka na recepcji miła.

Wady

Widok z hotelu na budynki obok, słabe jedzenie, wejście na stołówkę często poprzedzone niemiłym zapachem

1.7

Pobyt - Maj 2022

Zalety

Polka na recepcji miła.

Krystyna

Pobyt - Sierpień 2019

Mój pobyt w hotelu był wspaniały, wróciłam z koleżanką 06.08.2018r. i jeszcze do dzisiaj nie zdjęłam opaski na ręku z nazwą hotelu. Ten hotel nie jest położony na odludziu, wokół wszędzie tętni życie i do morza jest dość blisko. Wzdłuż morza jest pełno sklepów, restauracje,kafejki i muzyka, można kupić pamiątki. W hotelu było bardzo dużo obywateli niemieckich i innych narodowości. W recepcji hotelowej pracuje bardzo miła pani z Polski, ona zawsze służy pomocą. W barze przed basenem pracuje także Polka Aleksandra ... ona obsługuje Polaków wyjątkowo, a reszta obsługi baru zasługuje także na słowa uznania. W restauracji na śniadaniu witała nas uśmiechem pani Carmel (czarne włosy z grzywką) Duży wybór posiłków jak na 3-gwiadkowy hotel (stół szwedzki) owoce, lody, ciasta napoje bez ograniczeń, a obrusy zmieniane bez przerwy. W pokoju hotelowym nie ma lodówki z wodą mineralną i żadnych czajników, ręczniki wymieniane są codziennie. Bardzo polecam hotel Kilimanjaro.

Zalety

Hotel bardzo czysty, codzienna wymiana ręczników i sprzątanie. Miła obsługa w hotelu a obrusy wymieniane bez przerwy. Posiłki bardzo dobre.( szwedzki stół)

Wady

Nie ma w pokoju lodówki z wodą mineralną i czajników do gotowania wody ( ale to jest przecież hotel 3 gwiazdkowy)

Jarosław

Pobyt - Październik 2018

Wskazówka dla przyjeżdżających, przy rezerwacji zwrócić uwagę na lokalizację pokoju. Im dale i wyżej od basenów to lepiej.

Zalety

Miła obsługa

Wady

Widoczna i odczuwalna wilgoć, głośne szczególnie w nocy urządzenia do filtracji i pompowania wody w basenach.

Grażyna

Pobyt - Sierpień 2018

Porządne smaczne i luksusowe jedzenie nic do narzekania.Personel w barze, restauracji super przyjacielski . Utrzymane w czystości pokoje codziennie sprzątane utrzymują w pokojach porządek klimatyzacja Hotel bardzo czysty .

Zalety

Super pomocna Pani SARA Polka w recepcji z czarującym wdzięcznym uśmiechem .

Wady

Jedynie co głośna młodzież Niemiecka powracjąca nad ranem z imprez nocnych z miasta.

Roksana

Pobyt - Sierpień 2016

Blisko do plaży bo 3min i promenady z sklepami i pamiątkami obok pełno jest przystanków autobusowych które dowiozą cie gdzie tylko chcesz za jedyne 1,5 Euro ! Dyskoteka dla aktywnych położona od hotelu może z 15min drogi pieszo. Chociaż nie ma klimy w tym hotelu to wiatrak tak daje popalić w nocy nad łóżkiem lepszy niż niejedna klima :D polecam bardzo ten hotel bo posiłki były świeże codziennie inne i mnóstwo owoców :D jak dla mnie 10/10

Zalety

Blisko do Plaży i super obsługa hotelowa

Wady

ja tam serio nie widziałam wad

monia

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel polecam tym, którzy nie chcą wydać dużych pieniędzy i mieszkać w dobrych warunkach. Hotel czysty, pokoje sprzątane codziennie-łącznie z wymianą ręczników. Jedyną jego wadą jest brak klimy ale w recepcji można wynająć wentylator (ok 18 eur na tydz.) oraz brak telewizora w pokojach. Jedzenie monotonne ale i tak każdy może wybrać coś dla siebie. Na półpiętrze jest piękny basen dla dzieci i dorosłych ( różne głębokości)oraz bar przy basenie gdzie można było zjeść przekąski i był szeroki wybór alkoholi i nie tylko. Obsługa bardzo miła a my spędziliśmy cudowne wakacje w pięknym miejscu.

Anita

Pobyt - Marzec 2009

Hotel położony 300 m od plaży i praktycznie w samym centrum miasta, blisko promenady. Ładny hotel, z dużą restauracją, dobrym jedzeniem. Pokoje też ładne, z dość ładnym widokiem. Hotel posiada fajne baseny, jeden z małym wodospadem. Podczas mojego pobytu w hotelu było bardzo dużo Niemców, którzy mocno imprezowali i w związku z tym było dość głośno. No ale Majorka ma to do siebie, że jest bardzo popularna wśród niemieckich turystów. Mi to nie przeszkadzało.

Karlik

Pobyt - Czerwiec 2008

W hotelu panuje bardzo miła atmosfera. Obsługa poruzumiewa się po angieslku i po niemiecku. Obok hotelu znajduje się Supermercado (supermarket). Ceny oprócz głównej promenady są mniejsze. W czwartek za hotelem odbywa sie targ na ulicach, gdzie można wszystko kupić. Regionalnym napojem, który każdy musi spróbować jest Herbes de Mallorca

dorcia

Pobyt - Lipiec 2006

Po przeczytaniu dwóch poprzednich opinii byłam przed wyjazdem przerażona co zastanę na miejscu, ale podobało mi się bardzo. Na szczęście w barze przy basenie nie było kolejek i poza tym, to bez problemu można było wziąć po dwa drinki czy piwa. Jedyny mankament hotelu, to dość mały basen, który miał tylko dwie głębokości- albo 80 cm albo 2 m (jest też malutki brodzik dla dzieci). Poza tym, to Majorka jest pięknym miejscem i warto ją zwiedzić. Jeśli ktoś odczuwa awersję do Niemców, to owa wyspa nie będzie dla niego dobrym miejscem, bo chyba jest ich tam więcej niż tubylców :) Zainteresowanym chętnie prześlę zdjęcia hotelu oraz bardziej szczegółowe info.

extrem

Pobyt - Kwiecień 2006

Byliśmy i wróciliśmy. Hotel typowo niemiecki, co oznacza, że 99% gości to Niemcy. Osobiście, po 2 tygodniach pobytu, dostałem na nich uczulenia. Są głośni i rządzą. Dodatkowo nasze wrażenia w temacie ich bytności niewątpliwie spotęgowały MŚ 2006 w piłce nożnej. Brak klimatyzacji w pokojach! Byliśmy w okresie 14.06.-28.06.2006. Upał makabryczny - średnio 35 st. w cieniu, co przekłada się na jakieś 45 st. w pokoju. UWAGA: formuła all inclusive w barze przy basenie - 1 napój na głowę jednorazowo. ŻENADA. Przykład z życia: zamawiasz 1 piwo (plastik 0,2 l); wypijasz i masz chęć na drugie. Czeka cię ponowne odstanie swojego w kolejce. A Niemcy, 99% populacji w hotelu, również takie potrzeby mają. Kolejka ma średnio 25-30 osób :) co oznacza jakieś 10-15 min. stania. Ponownie po 1 napój... Oczywiście w grę wchodzą układy z szefem baru Tonym :) Ale nie po to wyjeżdżam z Polski żeby się z kimś układać :)

Izabella

Pobyt - Kwiecień 2006

W pełni potwierdzam opinię zamieszczoną przez EXTREME, byłam w tym hotelu w tym samym terminie. W żadnym katalogu, w internecie i oczywiście w biurze podróży, w którym załatwiałam wyjazd, nie poinformowano mnie, że hotel znajduje się na sporym wzniesieniu. Przy panujących upałach powrót do hotelu z plaży (materac, ręcznik, parasol, butelka wody) był ciężkim wysiłkiem fizycznym. Komentarze rodziców z dziećmi w wózkach nie nadają się do powtórzenia. Płacenie za opcję all incl. jest bez sensu, gdy na plaży nie ma baru, a z plaży do hotelu jest 300 metrów i to pod górę. Pokój jednoosobowy to mała klitka, bez żadnego wentylatora.

Kilimanjaro