Kerem Resort

kameralny, niska zabudowa. jedzenie b.smaczne, nic nikomu nie zaszkodzilo, nigdy niczego nie zabraklo, obsluga stara sie i jest mila. Faktycznie raz dziennie w pokojach od strony ogrodu dolatuje niezbyt fajny zapach, ale nie jest to bardzo uciazliwe, na te 30 minut klima i zamknac drzwi od balkonu i po klopocie. Na zakupy od razu polecam Bodrum, w Turgutreis maly wybor, ale miejscowosc na wieczorny spacer po kolacji fajna.

Bardzo mile spędzone 2 tygodnie ( nie licząc wycieczek fakultatywnych).
1) Łazienki czyste, choć przedostatniego dnia wołały o sprzątanie, reczniki wymieniane codzinnie
2) Muzyka przy basenie mało męcząca, basen bardzo ładny.
3) Dobry dostęp do plaży i dobra piaskowa plaża z parasolami, dodatkowo drewniany pomost z poduchami do odpoczywania :)
4) Internet z jednym komputerem i jedną cena 3 Euro za godzinę, ale bedąc posiadaczem laptopa z dostepem bezprzewodowym mozna skorzysztac z netu z sąsiedniego hotelu :))
5)Nie liczyłabym na grę w siatkówkę, bo boisko lekko kamieniste i piłka często ląduje w wodzie - mozna pograc z turystami w hotelu obok :)) Natomiast miło można spędzić czas grając w tenisa :))
6) Wszyscy wszedzie pala papierosy !!! Niestety, takze podczas posiłków ;((
7) Wycieczka plażą do Turgutreis to około 20 minut (mozna dojechać busami). Polecam bazar w sobotę - mozna kupić same "oryginalene" rzeczy z bawełny i ze skóry :))
8) Obsługa bardzo miła niezaleznie od wręczanych napiwków.
Polecam !!!

Rezydentka polska , ordynarna ,opryskliwa w stosunku do klientów,bez wytłumaczenia zmieniła hotel z Sunny Beach w Torba na hotel Rana Beach w miejscowosci Kadi Kalesi,była tylko raz na dyżurze w hotelu,obiecała kontakt z niezadowolonymi osobami telefonicznie nie czyniąc tego,poza ty tel konkaktowy który podała nie odpowiadał,chociaż była możliwość zmiany hotelu nie było rezydenta.W hotelu zdarzyła sie kradzież telefonu,przy odlocie recepcjonistka zażądała dopłaty za usługę podania kawy w wysokosci 12 euro.Goscie zmuszeni byli do wyjasniana tego osobiście znowu wielki minus dla rezydentki. Cześć gości narzekała na hałasy oraz smród,przeniesienie do innych pokoi w przypadku braku rezydentki było niemorzliwe.Hotel do którego nas zawieziono leży 18 km od Bodrum pierwotnie mielibysmy byc 8 km od Bodrum.

O ILE O HOTELU WIEDZIELIŚMY CZEGO OCZEKIWAĆ TO PRACA I ZACHOWANIE NASZEJ REZYDENTKI PRZESZŁO NASZE NAJŚMIELSZE OCZEKIWANIE - TA PANI TO PO PROSTU ŻENADA. JEJ ZACHOWANIE SPRAWIAŁO WRAŻENIE, ŻE TO WCZASOWICZE SĄ DLA NIEJ A NIE ODWROTNIE

Serdecznie polecam szukającym spokoju, odpoczynku, pięknych widokow i slonca. Hotel jest skromny ale spelnia wszystkie kryteria,a obsluga naprawdę stara się spelniac nawet dziwne zachcianki polskich turystow:-) Uwaga na wode sprzedawana w autobusie z lotniska- jest platna! Miasteczko Turgutreis ma maly bazar, gdzie można kupic jakies upominki, jest port i można tam dojść plaza spod hotelu, bardzo urokliwa trasa, zwłaszcza przy zachodzącym sloncu :-)))

Nazwa  Kerem Resort
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Turgutreis
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wyświetlono 39 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Weronika

mal14

Bardzo mile spędzone 2 tygodnie ( nie licząc wycieczek fakultatywnych).
2) Muzyka przy basenie mało męcząca, basen bardzo ładny.
6) Wszyscy wszedzie pala papierosy !!! Niestety, takze podczas posiłków ;((
8) Obsługa bardzo miła niezaleznie od wręczanych napiwków.
Polecam !!!

Jacek

Pobyt - Październik 2013

Paulina

jolka

Pobyt - Sierpień 2013

Hotel mały, kameralny w bardzo ładnym ogrodzie, idealne miejsce na wypoczynek o ile ktoś ceni sobie ciszę i spokój. Przy basenie i na plaży leżaki dostępne o każdej porze. Obsługa super - młodzi zawsze uśmiechnięci kelnerzy. Pobliskie Turgutreis to bardzo ładne miasteczko, warte odwiedzenia. Polecam też Bodrum i wycieczkę na Kos. Zdecydowanie odradzam wykupowanie rejsu statkiem w sąsiednim hotelu Yelken, statek o nazwie Burak 3 a raczej jego właściciel to prawdziwy BURAK, zaraz po odpłynięciu od brzegu zabrał wszystkim napoje a tym samym zmusił do kupowania u niego za niewyobrażalnie wysoką cenę- np cola200 ml -4 euro, lunch wliczony był w cenę -25 euro za osobę- ale niejadalny. Załoga statku niekompetentna , miała problemy z cumowaniem i ogólnie panowaniem nad statkiem, cały rejs to traumatyczne przeżycie. Poza tym wszystko super, no może troszkę zawiedliśmy się na posiłkach, były dość smaczne ale bez rewelacji no i skromny wybór nawet jak na 3* hotel. Mimo pewnych niedoskonałości chętnie pojechałabym tam jeszcze raz:)

xdecoy

Pobyt - Sierpień 2013

Hotelik cichy,na uboczu, pokoje codziennie sprzątane (ręczniki wymieniane), obsługa kompetentna i bardzo przyjazna bez względu na napiwki (lub ich brak). Jedzenie smaczne, urozmaicone i w ilościach nie do przejedzenia praktycznie przez cały dzień. Alkohole lane od serca. Basen raczej skromny (25 m. długości, 1,65 głęboki) ale można z przyjemnością spędzić nad nim czas. Muzyka łatwa, lekka i przyjemna, nie natarczywa. Plaża piaszczysta trochę mała (około 100m.), morze ciepłe z brzegiem kamienistym (przyda się obuwie do pływania)długi pomost wychodzący w morze. Niedaleko (około 20 minut plażą) miasteczko Turgutreis z mnóstwem sklepów, straganów i knajpek (taniej niż w bardziej oddalonym Bodrum). Chcesz odpocząć i zapewnić sobie piekną opaleniznę? Polecam!

Josiek

Pobyt - Lipiec 2013

Byliśmy z rodzinką w lipcu.Generalnie ok.ale mały wybór w jedzonku chociaż było smacznie.Nie podobało mi się jak barmani gołymi rękami wkładali lód do drinków i napoi , długo im to zajęło zanim zakapowali o co chodzi że zwraca im się uwagę z tego powodu.Poza tym super a i jeszcze dobrze mieć dobre buty jak chce się pograć w siatę bo boisko kamieniste.

wczasofanka

Pobyt - Lipiec 2013

Ogólnie o.k., ale gdybym wybierała jeszcze raz, wolałabym trochę dołożyć i zarezerwować lepszy hotel . Basen na całej długości 165cm, brakuje materacy na leżaki. Jedzenie najsłabsze jakie do tej pory nam się trafiło ( a nie jesteśmy zbyt wybredni, byliśmy w wielu hotelach 3 i 4* i tu było najsłabiej ). Właściciel / menadżer , który je posiłki "razem" z wczasowiczami wzywa kelnerów, by czystą ściereczką wypolerowali mu sztućce ( !!! ). Duży plus dla kelnerów, którzy uwijali się jak mróweczki ( i czasem zabierali nawet talerze z niedokończonym jedzeniem :) Jedyne miejsce gdzie można dostać napoje gazowane , piwo i wino to bar basenowo / plażowo/ ogólny - w porze posiłków robiło się tam więc tłoczno. Polecam wycieczkę busikiem do Bodrum i rejs na Kos. Woda w morzu zimna, słoneczko jednak nie zawodzi , a wiaterek przyjemnie chłodzi, więc w miłych okolicznościach można się opalić ( schłodzenie w morzu dla odważnych :)

Pobyt - Wrzesień 2012

Ciche, spokojne miejsce godne polecenia lubiącym po prostu odpocząć.

Kriss

Pobyt - Wrzesień 2012

Hotel niewątpliwie do polecenia dla lubiących spokój. Cichy, na uboczu. Kilkadziesiąt pokoi gwarantuje, że po kilku dniach będzie się znało większość odpoczywających. Może i pokoje nie są najwyższego standardu, ale w końcu nie jedzie się do Turcji, aby siedzieć w hotelu. Plaża bliziutko, leżaki, parasole, małe molo. I ciepła, przejrzysta woda. Jedzenie super, urozmaicone, gruby kucharz budzi zaufanie. Kelnerzy sympatyczni, uwijają się jak w ukropie. Bar może nie oferuje zbyt wyszukanych napojów, ale nie oszczędzają na niczym - stężenia drinków są zabójcze. Barman Ibrahim mówi nieźle po polsku. Niepotrzebnie tylko TUI sprzedaje to jako 4 gwiazdki, choć 3 to byłoby zbyt mało. Na początku zwykle rozczarowanie, ale potem nie chciałoby się być nigdzie indziej w okolicy, zwłaszcza po spacerze do Turgutreis - dużo lepsze i droższe hotele nie mają plaż, ludzie leżą prawie na deptaku, ryczy muzyka... Wycieczki - z oferty TUI to zwykłe oszustwo. W Turgutreis (miły spacer wzdłuż morza) można te same wycieczki kupić za 40% ceny, z polską przewodniczką (Darią) - z deptaku należy odbić nieco w lewo w kierunku targu warzywnego. Dobrze wypłacić liry z bankomatu - kurs ok. 1,8 PLN za 1 LTR (zwykle sklepikarze liczą 1 LTR = 0,5 Euro, czyli 2,2 PLN). W soboty w Turgutreis jest bazar - ciekawa przygoda, przy dobrym targowaniu można zejść nawet do 50% ceny wywoławczej. Słowem - gorąco polecam!!!

Radek

Pobyt - Sierpień 2012

mały, spokojny i cichy hotelik blisko plaży ( niestety bez widoku na morze ), pokoje czyste zadbane, jedzenie bardzo dobre, w miarę urozmaicone, hotel godny polecenia zwłaszcza dla nie lubiących hałasu i zgiełku pobyt sierpień 2012 , bardzo dobra obsługa biura TUI na miejscu

Pobyt - Sierpień 2012

Wrócilismy poczatkiem sierpnia z tego hotelu. Jestesmy bardzo zadowoleni. Spokojne miejsce, blisko plaża na której nie trzeba rezerwować wcześniej leżaków, basen czysty i duży. Jedzenie zasługuje na pochwałę, bardzo pyszne, dużo wszystkiego, i częste posiłki. Kolacje codziennie na polu. Obsługa bardzo miła. Dbają o czystość i porządek. Jeden z barmanów bardzo dobrze mówi po polsku. Jak najbardziej polecam hotel i okolice.

ala

Pobyt - Lipiec 2012

Hotelik kameralny,czysty, zawsze uśmiechnięci kelnerzy.Jedzenie urozmaicone,można naprawdę wybrać coś dla siebie. Dużym plusem bardzo blisko do plaży,o każdej porze nie było problemu z leżakami.Polecam spacerek brzegiem morze w kierunku miasteczka Turgutries,zajmuje około 40 minut,piękne widoki,warto zobaczyć. Wyprawa wodolotem na wyspę Kos zajmuje 20 minut,jestesmy w Europie.Warto zobaczyć zabytki i delektować się historią.Byliśmy na początku lipca za nie całe 1500zł,które są adekwatne do tego hotelu.Polecamy osobom szukających wypoczynku i kameralnego hotelu.

Majka

Pobyt - Czerwiec 2012

Hotel kameralny położony w spokojnej okolicy. Jedzenie bardzo dobre,urozmaicone. Napoi nigdy nie brakowało. Czstość w pokojach bez zarzutu. Obsługa miła i przyjazna. Starają się mówić po polsku.Spokojna okolica. Dla młodych możliwość zabawy na dyskotece w sąsiednim, dużym hotelu. Plaża ładna, nie brakuje leżaków i parasoli.Hotel można polecić każdemu a szczególnie osobom chcącym odpocząć od zgiełku.

Turystka1001

Pobyt - Maj 2012

Właśnie wróciliśmy z KR i w dodatku bardzo zadowoleni. Hotel czysty, pokoje sprzątane codziennie. Jedzenie przepyszne choć dośc mały wybór. Alkohole w ocji all incl leją się od 10 do 24 i to w ogromnych ilościach, nigdy niczego nie żałują jak to często się zdaża. 25min spacerkiem plażą i jesteśmy w Turgutreis. Bardzo ładne i malownicze miasteczko. W soboty jest targ ale tak naprawdę ceny ciuchów i torebek są wyższe niż w miejscowych sklepikach. Polecam sobotni targ z warzywani, przyprawami i serami - naprawdę świetny i wszystko świeże :) wycieczki kupowane w miasteczku o wiele tańsze niż u rezedentki np rejs na KOS 12euro, Calodzienny rejs statkim z lunchem ok 20euro, Efez 36euro z PL przewodnikiem. Hotel KR nie jest hotelem dla dzieci, basen na całej długości ma gł.1,65 a wejscie do morza jest kamieniste, plaża średnia ale za 15sekund od pokoju :)

Kasik

Pobyt - Maj 2012

Właśnie wróciła z tego hotelu. Było bardzo fajnie. Jeśli ktoś szuka ciszy i spokoju to trafi idealnie.Hotel dla osób, które nie lubią animacji, większość starszych ludzi i kilka parek, ale naprawdę rodzinna niemalże atmosfera,(Niemcy, Anglicy i Polacy, Rosjan nie było)Z dziećmi radzę nie jechać bo dzieci będą się nudzić i tak naprawdę nie ma warunków dla maluchów ( tylko mały brodzik i mizerny plac zabaw). Świetny haman naprawdę gorąco polecam, profesjonalna i miła obsługa bez względu na napiwki. Ibrahim - barman dobrze mówi po polsku, a żona właściciela hamanu mówi po rosyjsku więc z dogadaniem nie ma problemu. Naprawdę polecam

marta

Pobyt - Czerwiec 2011

Hotel położony w bardzo spokojnej miejscowości. dosłownie kilka kroków od plaży, niestety bardzo mała i mało leżaków ponieważ podzielona jest dla kilku hoteli. Na obsługę nie można narzekać, kelnerzy próbują mówić po polsku, jest barman- Ibrahim, któremu najlepiej to wychodzi. Jedzenie- takie sobie, dużego wyboru nie ma. Animacji niestety żadnych, no ewentualnie siatkówka. Przydałoby się coś wieczorami, ale nic z tych rzeczy. Często można przeczytać o nieprzyjemnym zapachu, ale to nie wina hotelu, w innych miastach czy na ulicach również czuć.

k

Pobyt - Lipiec 2010

Polecamy, polecamy i jeszcze raz polecamy! Świetna, sympatyczna i rzetelna obsługa (koniecznie zagospodarujcie pare lirów na napiwki). Jedzenie i czapka szefa kuchni - bezcenne :) Fajny, kameralny klmiat bez natrętnych i hałaśliwych \'animacji\'. Jesli nie szukanie tysiecznych molochów, neonów i techniawych aerobików-animacji - jedzcie do Kerem Resort!

Ola

Pobyt - Czerwiec 2010

Bardzo fajny, kameralny hotel z rodzinną wręcz atmosferą. Wart swej ceny. Bardzo blisko do morza. Jedzenie smaczne i w dużej ilości, nieograniczona ilość wszelkich napoi, alkoholowych i bezalkoholowych. Obsługa w hotelu bardzo serdeczna i pomocna. Chętnie pojechałabym do tego hotelu jeszcze raz.

Kerem Resort