Kennedy Nova

Hotel słaby. Nie zasługuje na 4 gwiazdki. Śniadania w hotelu beznadziejne. Jedyny plus to lokalizacja

Nie polecam. Bardzo słabe jedzenie chyba że ktoś lubi jeść przez 8 dni to samo i zimne śniadania. Jeśli chodzi o obiadokolacje to na 7 nocy tylko 3 razy udało nam się coś zjeść bo grupy licealistów wyjadały wszystko i dla nas już nie starczało. Basen nie czynny o czym nie wiedzieliśmy wcześniej. Obsługa mało miła ale mało kompetentna i ciągle przepraszająca za wszystko.: brak basenu, brak jedzenia. Trochę słabo jeśli za to zapłaciłeś. Jedyną rzeczą której trudno było zepsuć to widok na port i Vallette - dodam że za to trzeba dodatkowo dopłacić bo maja tylko 18 pokoi z widokiem na morze.

Hotel o bardzo średnim standardzie dla niewymagających urlopowiczów. Nic złego się nie stało ale jeśli komuś marzy się odrobina luksusu to tutaj jej nie znajdzie. Można potraktować go jako bazę wypadową ale trzeba mieć w pamięci, że zwłaszcza latem takie problemy jak słaba wentylacja i ledwie żyjąca klimatyzacja mogą obniżyć radość z wyjazdu.

Za tą cenę to wszystko ok. Tylko apartament nie ma balkonu i jest z widokiem na budowle.

Hotel bardzo dobrze położony, bardzo miła obsługa.

Nazwa  Kennedy Nova
Miejsce  Malta / Wyspa Malta / Sliema
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi

Atrakcyjne położenie: bezpośrednio przy promenadzie, z widokiem na port jachtowy i miasto Valetta.

Basen z tarasem na dachu hotelu.

Dla amatorów aktywnego wypoczynku: centrum fitness, jacuzzi, sauna oraz siłownia.

Valletta z barokową architekturą i bogatą historią

5.1
2.6
3.8

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
DAMIAN

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Wady

Brudny, śniadania beznadziejne

3.3

Zalety

Wady

Słabe jedzenie o ile w ogóle coś zostanie. Pokoje czyste ale vinage - jak ktoś lubi to może być zaleta. Spłuczka w toalecie nie działała.

Zalety

Bardzo dobre położenie - blisko promów do Valletta, blisko kilku przystanków autobusowych, blisko puntów sprzedaży wycieczek, w okolicy restauracje i centrum miejscowości.

Wady

Bardzo słabe i powtarzalne jedzenie. Fatalna klimatyzacja (co jest kluczowe zwłaszcza latem), niewielkie i ciemne pokoje. Hotel nie jest czerogwiazdkowy, tak na oko w Polsce miałby gwiazdki max dwie.

Zalety

Położenie super ale brak plaży w okolicy.

Wady

Zamykają taras widokowy na dachu już o 18-ej.

Pobyt - Grudzień 2023

Hotel bardzo dobrze położony, bardzo miła obsługa.

Zalety

Wady

Niektóre pokoje zniszczone i niewygodne łóżka

Marta Rubnikowicz

Pobyt - Kwiecień 2023

Za pokój z widokiem trzeba dopłacić 15 euro za dobę ,mimo to w pokoju nie działała suszarka do włosów ,duży problem z toaletą a dokładnie ze spłukiwanie wody !!dobrze .że był kosz na śmieci nalewali do niego wody i tak spłukiwałam 🫣 No i karaluchy !!!olbrzymy

Zalety

Miła obsługa

Wady

Karaluchy ,nie działająca spłuczka w wc ,Zapusta suszarka do włosów ,śniadania bardzo słabe

Maria

Pobyt - Marzec 2023

Hotel atrakcyjnie położony przy głównej ulicy z pięknym widokiem .

Zalety

Widok z balkonu cudny.Bliso stolicy Valetty Pani menager i obsługa b uprzejma

Wady

Monotonia jedzenia i brak możliwości samodzielnej obsługi

Mariola

Pobyt - Grudzień 2022

Dobry hotel. Wszystko na dobrym poziomie. Bardzo przywoite pokoje. Czyste łazienki. Bardzo komunikatywny personel.

Zalety

Lokalizacja. Swietne miejsce na wypady do kazdego miejsca na wyspie.

Wady

Brak wad.

Pobyt - Czerwiec 2019

Ogólnie jestem zadowolona z pobytu w tym hotelu. Polecam dla tych, którzy jadą na wakacje coś zobaczyć a nie tylko siedzieć w hotelu. Świetna baza wypadowa.

Zalety

- cudowny basen na dachu, z którego nie korzystało zbyt wiele osób, byliśmy kilka razy sami 09-13.06.2019. - świetny widok z tarasu, na którym można usiąść i coś zjeść, napić się. Bar na tarasie zamykany jest ok 18-19 ale do 22 można korzystać z tarasu. Piliśmy nawet swoje winko tam :) -pokoje bez szału ale też nie ma na co narzekać, w naszym było czysto i schludnie, klima działała, pokój bez widoku - położenie super ! prawie na przeciwko hotelu odpływa prom do Valletty jak i wszystkie statki na rejsy.

Wady

-mieliśmy tylko śniadania w tym hotelu, które nam nie smakowały, śniadania typowo angielskie i niedobra szynka (na całej Malcie)

Jan

Pobyt - Lipiec 2017

Wady: W nocy balujący goście. Ciągły remont obok w budynku. w nocy włączający si system przeciwpożarowy. Drzwi do pokoju które ciężko było zamknąć. Często się otwierały. brak personelu mówiącego w języku polskim (w ofercie hotelu jest taka informacja). Łazienka z grzybem. Często psujący się sprzęt - suszarka do włosów, TV. Zalety: Jedzenie bardzo dobre. Wspaniała lokalizacja. Personel stara się pomóc. Na korytarzach w miarę czysto. Ręczniki wymieniane w miarę regularnie. papier toaletowy dodawany na bieżąco.

Zalety

położenie, posiłki

Wady

czystość pokoi, ogólny stan. Trwający remont

MZ

Pobyt - Październik 2016

Pobyt w hotelu przebiegł spokojnie , poza kłopotami z jednym pokojem ,który był bardzo mały i warunki tam panujące uniemożliwiały zamieszkanie w nim, ale po rozmowie w recepcji pokój został zamieniony. Do minusów zaliczam bardzo słaby wręcz żaden kontakt z rezydentem , Bardzo dobry kontakt z pracownicami recepcji , szczególnie z Panią mówiąco po polsku SUPER! Położenie hotelu jest b. dobre skąd można łatwo poruszać się po całej wyspie .

Zalety

Dobre położenie , Czystość w pokojach.

Wady

Budynek i pokoje wymagają remontu , płatne WI-FI w pokoju , płatna waga bagażu w holu.

Pobyt - Czerwiec 2013

Byliśmy w tym hotelu przez tydzień. właściwie pokoje nadające się do zamieszkania to te z widokiem na morze- dodatkowo płatne. reszta pokoi posiada widok na......ściany, rury ściekowe, lub widok na balkon innego pokoju. my mieliśmy pokój na I piętrze ( hotel jest 7 piętrowy) i nie docierały do nas żadne promienie słoneczne ( załączone zdjęcia robione z fleszem) ani świeże powietrze- wręcz śmierdziało zaduchem i nieprzyjednanymi zapachami z toalet, których okna wychodziły na nasz balkon. do samego hotelu nie mamy większych zarzutów- jedzenie smaczne, na dachu przyjemny taras widokowy z pięknym widokiem na zatokę.hotel świetnie położony i stanowi rewelacyjną bazę wypadową.

Kennedy Nova