Kefaluka Resort

Piękne widoki, Hotel też ładny, w miarę czysto. Barek codziennie uzupełniany tak samo ze sprzątaniem. przemiła obsługa, jedzenie - każdy cos znajdzie dla siebie.

Super hotel, wszystko tutaj mi pasowało. Jedzenie dobre, szczególnie polecam a'la'carte Turecką, alkohole międzynarodowe, fajne baseny, w morzy ławice lokalnych rybek. , Jedyny minus to w okolicy hotelu nie ma żadnych sklepów gdzie można coś kupić.

Hotel bardzo ładny, widoki przepiękne, jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie. Można by jedynie zwrócić uwagę na czystość. Hotel wymaga już lekkiego remontu, zwłaszcza łazienki

Hotel godny polecenia, najlepszy w okolicy. Pokoje czyste, obsługa bardzo miła.

Ogólna ocena O.K. pokój bardzo słaby. Zapłacone za 3 dorosłe osoby + dziecko a dostaliśmy 2 podwójne łóżka i w dodatku jedno krótsze niż standardowe- dla dziecka ok ake dla dorosłego już za krótkie. Uważam że powinniśmy dostać 2 pojedyncze i 1 duże. Średnia jakość sprzątania.

Nazwa  Kefaluka Resort
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Bodrum
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, windsurfing, żeglarstwo, tenis, rowery, bez paszportu, rozrywka i życie nocne, parking

Przy hotelu prywatna plaża hotelowa z pomostem

Bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu w lobby

Aquapark z 5 zjeżdżalniami

Kilka świetnych basenów, w tym jeden z hydromasażem

Wyświetlono 82 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
EDYTA

Zalety

Miejsce i widoki

Wady

daleko od miasta

Zalety

Piękny widok, miła obsługa, dobre jedzenie. Fajne ale nie uciążliwe atrakcje.

Wady

Brak sklepików wokół hotelu, ale w samym hotelu jest market, fryzjer i inne.

Małgosia

Zalety

Widoki , przepiękne.

Wady

Stare , niedoczyszczone łazienki

Michał

Hotel godny polecenia, najlepszy w okolicy. Pokoje czyste, obsługa bardzo miła.

Zalety

Lokalizacja hotelu rewelacyjna, jakość i wykonanie posiłków na wysokim poziomie.

Wady

Wieczorne animacje nie powalają, to jedyny słaby element tego hotelu.

Karla

Zalety

Piękny, zadbany teren wokół hotelu. Czysciutko wokół basenów, nie ma walki o leżaki czy to przy basenie czy też przy plaży. Super restauracja a'la Carte turecka. Bar Agora z extra jedzonkiem i przemiłym kelnerem Hasanem🙂. Najlepszy drink bar przy basenach na wysepce👌mohito jak żadne inne🍸🍹

Wady

Jedyne czego mogłabym się przyczepić to jakoś sprzątania w pokojach i częściach wspólnych.

Wioletta

Pobyt - Październik 2023

Hotel super Zasługuje na 5* Jedzenie , pokoje i baseny na 5

Zalety

Ogród

Wady

Brak wad

Zaczynając od samego początku - transfer z lotniska ok. 1.5-2h. Po przyjeździe szybkie załatwienie spraw w recepcji - bez względu na godzinę przyjazdu trzeba czekać na pokój do godziny 14:00, chyba że będzie on gotowy wcześniej (raczej nie). W czasie oczekiwania można już korzystać ze wszystkich atrakcji. Po wejściu do pokoju - pokój standard - nadgryziony zębem czasu, poobijane ściany i meble, ubytki w panelach, ogólnie średni standard, ale bardzo czysto, "wystrój" pokoju nie jest szczególnie istotny, ponieważ przy ilości atrakcji i tak nie spędza się tam wiele czasu. Najważniejsze, że było czysto. Codziennie wymieniane ręczniki, ładnie ścielona pościel, uzupełniany mini-bar(darmowy) i ręczniki basenowe dostępne codziennie rano na karty, które otrzymuje się wraz z kartami do pokoju. Idąc dalej położenie hotelu - super widoki, z jednej strony góry, z drugiej piękne morze, widok na palmy, jachty, żaglówki, przyjemnie powiewająca bryza. Wystrój samego hotelu świetny, to co nie zostało zainwestowane w wystrój pokojów, zostało zainwestowane we wszystkie inne elementy. Różne restauracje, budka z lodami, restauracje typu fastfood, restauracja ze szwedzkim stołem, budka z kebabem, kawiarnia, miejsce z przekąskami, kilka barów rozmieszczonych w różnych miejscach. Dużym plusem jest to, że 24h/7 znajdzie się miejsce, gdzie można zjeść, u nas było to zbawienne, gdy wyjazd mieliśmy o 6, a przez 5 poszliśmy coś jeszcze zjeść w "Agorze" . Pomost nad morzem z leżakami i barem. Baseny duże, ale problemem jest tradycyjnie mała liczba leżaków, pomimo oznaczeń wokół basenu, nawet w języku polskim, aby nie rezerwować leżaków ręcznikami, te i tak były rezerwowane w ten sposób - niestety trzeba być "typowym polaczkiem" i robić to samo, aby dorwać chociaż 2 leżaki. W barach duży wybór alkoholi - nie trzeba się martwić o rozwodnione drinki, jak w niektórych hotelach - tutaj alkoholu leją aż za dużo :), a poza tym, duży wybór napojów niealkoholowych. Posiłki smaczne i różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Warto skorzystać z resturacji Agora czy Zuzu Snack, gdzie dostaniecie do stolika przygotowane na kuchni posiłki. Kuchnia z różnych zakątków świata + dni tematyczne np. owoce morza, ryby, kuchnia turecka itd. Po prostu jest w czym wybierać, a dodatkowo wybór ciast i tortów jest ogromny. Dużo świeżych owoców, na bieżąco przygotowywanych. Wi-Fi o dziwo działa wszędzie, ale najgorzej w pokoju. My zaopatrzyliśmy się w karty eSIM, dzięki którym za stosunkowo małe pieniądze nie musieliśmy się martwić o chwilowe braki zasięgu. Obsługa - jak to zwykle bywa, jedne osoby są milsze, inne mniej, inni bardziej "ogarniają", inni mniej. Największy problem, to brak znajomości języka angielskiego przez obsługę, lepiej się dogadacie z nimi państwo po polsku, niż po angielsku (dla niektórych osób może być to spory plus :) ) Oczywiście zrozumieją proste sformułowania lub prośbę o wodę/napój/posiłek, ale z bardziej skomplikowanym zdaniem sobie nie poradzą. W recepcji nie ma najmniejszego problemu - recepcjoniści rozmawiają po angielsku bardzo dobrze. Atrakcje dla dzieci - nie interesowaliśmy się tym, ale były liczne, place zabaw, zjeżdżalnie, jakieś pokazy w ciągu dnia i zabawy. Co do popularnych wieczornych "animacji", mam sporo zastrzeżeń, nie wiem czy jest tak zawsze, ale przez cały tydzień trafiliśmy na same "dance show", które przez pierwsze dwa dni były ciekawe i podbiły poprzeczkę na tyle wysoko, że kolejne 3 dni były po prostu nudne. Sport i rozrywka - jest wszystko to co opisane i można z tego korzystać, niektóre rzeczy dodatkowo płatne. Duże zastrzeżenie, co do gości hotelowych ( na co nie ma się wpływu ) - brak kultury i generują ogromny syf, na szczęście jest on szybko ogarniany przez obsługę. Ceny usług dodatkowo płatnych typu SPA bardzo wysokie, tak samo jak ceny w hotelowym sklepiku, często bardzo nieadekwatne. Ogólnie tygodniowe wakacje bardzo udane i jeżeli przymknie się oko na "wykończenie" pokoju hotelowego, to ciężko jest się do czegoś na dłuższą metę przyczepić. Idealne miejsce dla wielbicieli natury i pięknych widoków.

Jan

Dość słaby hotel jak na 5 gwiazdek,sprzątanie dramat,mini bar zapomnij,a powinien być, mimo skarg nic się nie zmienia,to nasz 12 wyjazd do Turcji i chyba najgorszy,wi-fi teoretycznie ma być a w praktyce go nie ma,jedzenie monotonne a podobno kuchnia urozmaicona tak piszą w ofercie,ogólnie hotel na 3*i szczerze nie polecam za te pieniądze

Zalety

Obsługa w restauracjach i długa plażą choć kamienista

Wady

Rozluźnienie i brak kontroli managererów oraz zimne baseny

5.9
Łukasz

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel ma zdecydowanie zawyżoną standaryzację Maksymalna ocena jaka powinna widnieć to 3 gwiazdki. Koszt pobytu 2 dorosłych +2 dzieci na poziomie 27 000 zł jest całkowicie nieadekwatny do standardu hotelu (...)

Pobyt - Czerwiec 2023

Idealne miejsce na pobyt z dziećmi. Bardzo dobre jedzenie, specjalna restauracja dla dzieci. Bardzo mila obsługa. Plac zabaw i wodne atrakcje - raj. Zjeżdżalnie wodne i wodny park przyjemnie chlodzily. W basenach ciepła woda i możliwość kapania się nawet po godzinie 18. Restauracje tematyczne: włoska, Meksykańska, chińska, owoce morza i turecka. Podczas 7 dniowego pobytu możliwość skorzystania z restauracji la carta. My wybraliśmy Meksykańska i było przepysznie. Gorąco polecamy ! Aż nie chciało się wracac 🙃

Zalety

Jakość jedzenia. Atrakcje dla dzieci

Wady

Większość pokoi wychodzi na morze, ale nasz wychodził na druga stronę. Po małej dopłacie zmienili nam pokój na ten z widokiem na morze

Rafał

Pobyt - Czerwiec 2023

Super hotel, wiele atrakcji, czysto i bardzo uprzejma obsługa. Jedzenie ekstra duży wybór.

Mateusz

Pobyt - Czerwiec 2023

Pobyt 10/10 pod każdym względem. Hotel / pokoje bardzo czyste, zadbane, sprzątane codziennie. Obsługa bardzo miła. Praktycznie na każdym kroku bar (przy basenie, na plaży itp.), dodatkowe restauracje gdzie można zjeść dobry posiłek. Jest nawet kawiarnia z pyszną kawą. Taras z pięknym widokiem na morze, gdzie można usiąść na sofach. W hotelu znajduje się także sala z bilardem, ping-pongiem, kręglami. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone - tyle tego było, że ciężko wszystkiego spróbować :). Super duży basen z wydzielonym miejscem, gdzie są nawet hydromasaże / bicze wodne. Plaża klimatyczna, czysta, przy każdym leżaku parasole, a nawet co jakiś czas oddzielające parawany. Na plaży jest również pomost gdzie można odpocząć na leżakach. Wokół obiektu / w drodze na plażę piękny i zadbany ogród na którym także znajdują się leżaki / hamaki. Wieczorami super występy w amfiteatrze. Na prawdę nie ma się do czego przyczepić, wszystko na ogromny plus - myślimy za rok jechać raz jeszcze do tego samego hotelu tak się spodobał :)

Zalety

Piękny i czysty hotel oraz pokoje, przepyszne urozmaicone jedzenie, duży basen, bardzo ładna plaża, dobre drinki, położony w cudownym miejscu gdzie jest cisza i spokój, piękne widoki, miła obsługa.

2.4

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel z pięknymi widokami i na tyle koniec. Obsługa dramat mieliśmy sytuacje ze straszyli nas policja Menager który zajmuje się relacjami między gośćmi zero kultury , obsługa nie ogarnia angielskiego … sprzątanie pokoi dramat , jedzenie jeżeli chodzi o Turcje bardzo ubogie 1 raz jestem niezadowolona a byłam już w Turcji kilka razy i zawsze był sztos niestety nie Polecam!

Zalety

Widoki

Wady

Napisałam powyżej

Lukas

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel w z ładnym widokiem i niestety jest to tylko jeden pozytywny aspekt. Pokoje nadgryzione zębem czasu. Mały i słaby wybór jedzenia. Obsługa fatalna , cześć personelu jakby na sile przemieszkała się po sali sztucznie szukając zajęcia, nie zauważając gości i ich podstawowych potrzeb np. zaproponowania czegoś go picia lub nakrycia stołu. Trzeba było ganiać za personelem i przypominać im, a mamy dopiero początek sezonu -co będzie w wakacje. Zamówienie kolacji ala carte mijało się z cudem ,stwarzanie ogromnych problemów to ich podstawa. Pan główny Manager od relacji z gośćmi minął się z powołaniem powinien pracować gdzieś w klubie nocnym na bramce bo napewno nie z ludźmi ,którzy chcą spędzić miło urlop. Chamski wytatuowany typ. Problemem było nawet łączenie kanap w lobby. Byliśmy większą grupą i normalne to było, byśmy mogli po kolacji usiąść wspólnie w miłej atmosferze. Niestety przybiegający managerowie , którzy nie pozwalali i dodatkowo robili przy tym zdjęcia. Szczerze nie polecam.

Pobyt - Maj 2023

Całkiem mile wakacje, w miarę czysto, hotel ładnie wkomponowany w rzeźbę terenu, dobre jedzenie, sporo opcji na obiad

Zalety

Dobre jedzenie, dla dzieci duży, ładny plac zabaw, wodny plac zabaw, zjeżdżalnie wydzielone kąpielisko na plaży, mini plac zabaw na plaży, płytkie baseny dla dzieci

Wady

Daleko od wszystkiego, spacer tylko po ulicach miejscowości, mało atrakcyjny, brak możliwości spaceru plażą, Słaba sala zabaw dla dzieci, słabe animacje, jakieś podskoki przy basenie w ciągu dnia, dla dzieci tylko mini disco o 21, dla dorosłych coś tam o 22, dla rodziny z przedszkolakiem stanowczo za późno

Paulina

Pobyt - Maj 2023

Hotel na najwyższym poziomie. Obsługa bez zarzutu. Wiele osób, w opiniach, narzekało na pokoje, więc albo nam się udało albo wiele opinii jest przesadzonych.

Zalety

Widoki Jedzenie- duży wybór. Kolacje tematyczne. Kuchnia dla dzieci. Wszystko przepyszne Obsługa, zarówno kelnerska, barmańska jak i animatorzy. Wszystko super

Wady

W maju, woda w basenach jeszcze chłodna, w okolicach 20-21 stop, co w polaczeniu z wiatrem nie daje fajnej aury, ale to już nie wina hotelu a terminu wyjazdu

Pobyt - Maj 2023

Świetne wakacje. Hotel śmiało można polecić każdemu, w szczególności rodzina z dziećmi.

Zalety

Super jedzenie, czysto, miła obsługa, czyste wyremontowane pokoje, świetne animacje, dużo leżaków przy basenach.

Wady

Położony na uboczu

G.Z

Pobyt - Maj 2023

Dużo atrakcji-zjeżdżalnie,kręgle,kino,łucznictwo, boisko do piłki nożnej, tenisa, wspaniałe występy w amfiteatrze (wieczór mongolski, turecki, cyrk ect.), bilard, strzelnica itd., przeurocze miejsce to pomost z którego można skakać do morza, oprócz restauracji głównej bardzo dużo restauracji pobocznych. Jeżeli chodzi o jedzenie to każdy znajdzie dla siebie coś dobrego. Ogólnie hotel bardzo dobrze utrzymany i czysty. Teren wokół hotelu również ciagle sprzątany, skoszona trawa ect. Dostaliśmy pokój, który dosłownie wychodził na balkon sąsiadów tak, ze oni siedząc na balkonie mieli wgląd na cały nasz pokój.. wiec poprosiliśmy o zmianę - niestety pokój który otrzymaliśmy najprawdopodobniej uległ kiedyś zalaniu bądź szwankowała klimatyzacja - nieprzyjemny zapach. Nie chcą robić już zamieszania i ponownie zmieniać pokoju - po prostu klimatyzacji nie włączyliśmy (temperatura była Ok). Myśle, ze jak na ten standard hotelu (to był największy i chyba jedyny zarzut) pokój zdecydowanie powinien być odremontowany.

Zalety

Dużo atrakcji Fajne animacje Pomost Jedzenie Widok-z hotelu widać wyspę Kos

Wady

Bardzo nieprzyjemny zapach z klimatyzacji - po wyglądzie ścian obstawiamy, ze był zalany. Ciężko sie dostać do restauracji al carte- nam zależało na meksykanskiej i niestety była tylko czynna w sobotę, ale już nie było miejsc. Okolica poza hotelem fatalna - brudno, brzydko i nic nie ma. Pierwszy jakiś sklepik myśle ze Ok 1,5km od hotelu.

Emilia

Pobyt - Październik 2022

Pobyt oceniam bardzo wysoko, czystość, miła obsługa. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego hotelu, pobyt pod koniec pażdziernika ale pogoda utrzymywała sie cały czas koło 28-30 stopni. Gorąco polecam ten hotel

Zalety

Widoki, mnóstwo zieleni, bardzo dobra obsługa restauracji oraz barów, różnorodne drinki, żadnej monotonii, barek był codziennie sprawdzany i dokładany.

Wady

absolutny brak

Wiola

Pobyt - Październik 2022

Jak dla mnie słaby hotel,jak na takie opinie spodziewałam się czegos lepszego

Zalety

Widoki

Wady

Stary hotel słabe jedzenie

Kefaluka Resort