Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
słaba klimatyzacja w pokojach
hotel raczej ok. ogromnym minusem jest brak plazy. Na plaże na wyspie można było dostać się łódką 4x dziennie ale plaża maleńka i żwirowo-kamienista. Baseny dwa dosyć duże , kryty zas maleńki. Jedzenie raczej dobre, każdy znajdzie cos dla siebie, napoje - jak to w Turcji nic specjalnego, brawo za jakość lodu do drinków/ napojów. obsługa raczej miła w zasadzie niemówiąca w innym języku niż turecki. Pokoje duże , sprzątane mało dokładnie. otoczenie - raczej nie trzeba sie zbyt dokładnie przyglądac- dla maowymagających. aminacje dla dzieci i dorosłych, dyskoteka w hotelu. Drugi duży minus za czystośc( śmieci na podłodze w restauracji ,na tarasie oraz stoliki, które raczej nie były myte i koty wałęsajace sie po tarasie i restauracji) Hotel polecam tym, którzy nie oczekuja zbyt wiele . Nie był najgorszy ale raczej już tam nie wrócimy.
Polecam ten hotel tylko osobą szukającym spokoju, hotel ładnie położony, czysty , smaczne jedzenie, obsługa bardzo miła, pokoje bardzo ładne. Dwa baseny i brodzik dla dzieci, leżaki ręczniki bezpłatne. Największym minusem hotelu jest brak plaży przy samym obiekcie i bardzo niezadbana plaża na wyspie... Zdecydowanie odradzam jeśli ktoś nastawia sięna plażowanie. Okolica hotelu bardzo spokojna, można powiedzieć ze nic się w niej nie dzieje kilka malutkich sklepików, ale można wybrac sie do pobliskich miejscowości :) Sam hotel oceniam pozytywnie, ale okolica i plaza pozostawia wiele do zyczenia....
Przebywaliśmy w Hotelu Kaya Prestige Sunshine przez 14 dni i uważam że był to bardzo udane wakacje.Hotel położony przepięknie w zatoce wśród gór . Otoczony pięknym zadbanym ogrodem. Pomimo kilku mankamentów takich jak brak plaży przy hotelu . Jedyna plaża znajdowała się na wyspie na kórą goście hotelowi kilka razy dziennie dowożeni byli bezpłatnie łodzią . Plaża na wyspie kamienista słabo zagospodarowana ,za mało leżaków i parasoli .Brak plaży przy hotelu rekompensowały za to dwa ładne baseny ze słoką wodą z dużą ilością leżaków .Okolica bardzo spokojna , czasem aż wręcz nudno ale dla lubiących rozrywkę polecam podjechać miejscowym dolmuszem do pobliskiego miasteczka Alacati.Obsługa hotelowa oraz kelnierzy mili i sprawnie obsługujący gości . Ogólne wrażenia z wypoczynku i pobytu w tym hotelu bardzo pozytywne ,polecam ten hotel ludziom którzy naprawdę chcą wypocząc i zrelaksować się .
Hotel Kaya jest wart uwagi- mały, kameralny idealny dla dwojga i rodzin z dziećmi. Posiłki bardzo dobre, urozmaicone, full owoców i warzyw. Pokoje czyste - codziennie sprzątane, łazienka czyściutka - wyjątkowo, my mieliśmy pokój 403 - 33m2. Baseny czyste, zadaszone, leżaki i ręczniki są bezpłatne. Hotel posiada własna plażę - dowozi turystów hotelowych łódka - wyznaczone godziny. Osobiście jestem zachwycony z pobytu. Gorąco polecam
Spędziliśmy tu tydzień w drugiej połowie maja. Był to bardzo sympatyczny tydzień. Hotel spokojny, czysty, z bardzo dobrym jedzeniem i dyskretną obsługą. Polecam.
Hotel dla osób szukających spokoju.Okolica bardzo fajna polecam wyjazd do Cesme i Alacati bardzo urokliwe miasteczka.rezydentka z Itaki p.joanna beznadziejna szkoda wydawać na telefony bo nic nie załatwi.baseny ok,animatorzy ok ale powolni.Lepiej samemu wynająć auto niż jeździć na wycieczki zorganizowane.nie wynajmujcie auta z recepcji( każdy ma z tego dziiałkę, hotel i Itaka) tylko samemu zadzwoncie. Do Izmiru tez wynajętym autem prosta droga.generalnie za takie pieniądze (990zl) warto.przedluzenie doby od 12-16 za 20usd od osoby co nie ma sensu bo osoby lecace do Warszawy wyjeżdżają o 24,więc lepiej wynająć auto za 40usd i jechać do Izmiru (70km) i zostać tam do wieczora.wymieniając pieniądze w recepcji traci sie 60groszy na 1usd.Pokoje czyste,skromne 4*,ale nie wymagajmy za takie pieniądze szału.
Widoki i taras do posiłków na 5. Polecam.
Hotel nie duży, teren wokół niego również co jest minusem-gdzieś trzeba śmieci wywalać więc lądują pod oknem pokoju hotelowego. Czystości - syf, nora, bród na każdym kroku. Posiłki np.spleśniały chleb w jajku.Plaża 10 minut łódką-załadowaną maxymalnie.Wypoczynek na plaży polecam tym, którzy nie muszą pić,jeść i załatwiać potrzeb fizjologicznych. Personel w tym hotelu (oprócz niskiej Pani na recepcji) do wymiany. Menager hotelu, potrafi stwierdzić \\\"jak nam się nie podoba to możemy sobie zmienić hotel\\\", potrafi za to doskonale pić wódkę z młodzieżą po dyskotece. Barman -syfiarz wyciera ręce w spodnie-fuj! Restauracja słabiutka, mała, brudna. Bar -1 okropnie śmierdzący Bar- 2 przy basenie syf i smród unoszący się w powietrzu.
Hotel zadbany. Brak luksusów, ale można spędzić udane wakacje. Plaża na wyspie kamienisto -żwirkowa (brak piasku i nie nadaje się dla dzieci. Konieczne buty do pływania. Opalanie urozmaicają odgłosy głośnego alernatora prądotwórczego, który często się psuje i wtedy nie ma picia ani siusiania. Posiłki smaczne, niezbyt urozmaicone ale można znależć coś dla siebie. Brudne obrusy. Nie odnalazłam kortów tenisowych. Brak jest sportów na plaży. Ostatniego dnia jedzonko tylko do godz.12. Przy pożniejszych wylotach trzeba zapłacić 17 euro/osoba za wyżywienie, o czym nie uprzedza Itaka. Najbardziej wspominam rezydentkę- najgorszą jaką spotkałam (niepomocna, niemiła i niekulturalna). Z powodu rezydentki i dopłata był to mój ostatni wyjazd z Itaką
Pokoje klimatyzowane, bardzo fajne animacje, hotel ma codzienne rejsy na wlasna wysepke z mini plaza.
Hotel naprawdę świetny ! Obsługa bardzo miła, dobre jedzenie. All inclusive w hotelu po prostu świetne ! Bar w lobby serwuje drinki aż do 23, dodatkowo dla głodomorów o godz. 23.30 podawana jest jeszcze zupa, przez całą dobe soki i woda. Dowóz stateczkiem do plaży trwa ok. 10 min i jest to naprawdę fajna atrakcja.Codziennie od 23 do 3 czynna dyskoteka hotelowa. Kelnerzy są wspaniali, potrafią powiedzieć po polsku podstawowe zwroty. W pokojach bardzo czysto, wykupowanie sejfu jest nie jest konieczne, w hotelu nie było żadnych kradzieży. Okolica malownicza i bardzo spokojna. Hotel idealnie nadaje się dla rodzin z dziećmi oraz dla osób, które nie potrzebują mieć w pobliżu dyskotek oraz hałaśliwych knajp. Ogólnie wyjazd wspominamy cudownie !!!
Hotelik spoko-nie ma luksusów ale wszystko ok.Gorzej z położeniem-w ogóle w tym rejonie Turcji jest znikoma ilość hoteli, w owej miejscowości tylko ten i życie nocne poza hotelem nie istnieje.Co drugi dzień z hotelu jedzie wieczorny busik do którejś z pobliskich miejscowości za 5 lira.Jedzenie mi smakowało,zawsze coś wybrałam ale jeśli chodzi o a\'la carte-nie ma sensu tracić kolacji.Drinki takie sobie, piwo ok.Nie ma kompletnie nic do zobaczenia w promieniu kilkunastu kilometrów.My braliśmy zamiennie-dzień leniuchowania i dzień wycieczka fakultatywna i wtedy wychodzi super;-)Gdyby kaya prestige leżała w innej miejscowości byłoby naprawdę ok bo czasem chciałoby się przejśc po kolacji a tam nie ma dokąd;-(
Polecam hotel dla osób, które cenią spokój i chcą wypocząć. Polecam dla rodzin z dziećmi. Hotel jest OK, wyżywienie ekstra, wieczorne animacje takie sobie (dla dzieci mini disco - ok). Do plaży dojazd łodzią (kilka razy dziennie). Są tam leżaki, poduchy i parasole oraz bufet z napojami (b.a. piwo). Baseny na terenie hotelu są dwa: główny i mniejszy (1,3m) ze zjeżdżalnią. Leżaków dużo. Poszukujący nocnych rozrywek będą zawiedzeni, bo okolica jest bardzo spokojna. Widoki przepiękne. Do Cesme lub Alacati jeżdżą dolmusze spod hotelu.
Hotel po remoncie, czysty, ładne pokoje z widokiem na Morze Egejskie, 2 baseny - 1 większy drugi bardziej dla dzieci ze zjeżdżalnią, plaża zaraz przy hotelu z bezpłatnymi leżakami, dobre jedzenie i duży wybór. Najbardziej muszę zwrócić uwagę na przemiłą obsługę - po prostu super (przydałoby się mieć taka obsługę w Polsce)!!! Hotel położony w maleńkiej miejscowości z dala od pubów i dyskotek dlatego polecam ludziom nastawionym na spokój i wypoczynek. Jest dużo animacji dla dzieci dlatego polecam również rodzinom z dziećmi. Osoby, które chcą aktywnie spędzić czas mogą przemieszczać się miejscowymi busami do pobliskich miejscowości np. Cesme. Komunikacja bardzo dobra. Ja jestem bardzo zadowolona i z czystym sumieniem polecam ten hotel.
Jak już ktoś podkreślił - świetna obsługa. Być może to zasługa tego, że zatrudnieni byli młodzi ludzie - sympatyczni, pomocni, szybko się uczący. Pokoje w sam raz - nie takie, że nie da się wyjść, bo tyle atrakcji i nie nudne. Co wieczór zabawy (niestety nie byłam na nich, więc nic więcej nie mogę powiedzieć). Dwa baseny - duży i mały. Posiłki okej; trzy razy dziennie, nie mam nic do zarzucenia. Polecam dla kogoś, kto szuka spokoju - w okolicy nie ma zbyt wielu atrakcji prócz oczywiście animacji hotelowych. Dla rodzin także dobry.