Kavros Garden

3.5

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu kavros beach. Bardzo dobra baza wypadowa, jednocześnie ciekawa okolica. Blisko miejsca warte zobaczenia takie jak słodkowodne jezioro czy gourgopolis. Miła obsługa służąca pomocom. Pokoje bardzo przestrzenne ale trochę za skromne/ mało przytulne. Jedzenie zmaczne i różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Dużym atutem jest plaża przyhotelowa z piaszczysta plaża i leżakami. Hotel też posiada kilka tarasów z pięknym widokiem na góry bądź wodę.

Kavros Garden/Beach to miejsce dla cierpliwych i spragnionych słońca, którym nie przeszkadza niewysoki standard i muzyczny jazgot z pobliskich ośrodków wczasowych. O drodze krajowej, przecinającej na pół Kavros nie wspominam, bo o tym każdy, kto tam był, wie doskonale -:) Obsługa miła i pomocna. Jedzenie przez pierwsze trzy dni OK. Później zaczyna gonić w piętkę, a wędlinę, którą widziało się na śniadanie, można było dostrzec w zmodyfikowanej formie na obiad - czyli norma dla trzygwiazdkowych fregat greckiego hotelarstwa. Plaża z.....a! Okolica wspaniała. Do Rethymno - 16 km, Chani - 60 z hakiem, Knossos 99. Za ten "piniądz" - jak mawiał pewien pan, co kandydował z "Bydgoszczu", nie ma co więcej oczekiwać.

Super miejsce. Byliśmy tydzień we wrześniu 2024. Czytając wcześniej negatywne opinie byłam bardzo sceptycznie nastawiona do wyjazdu. Mój mąż dużo podróżuje i jest raczej wymagającym człowiekiem. Lokalizacja, otoczenie, wyżywienie oceniamy bardo dobrze, wręcz idealnie. Pokoje troszeczkę gorzej( przestarzałe wnętrza, czuć nieprzyjemny zapach kanalizacji) czyste

Hotel o standardzie średnim, brak możliwości zamykani drzwi balkonowych (tarasowych)

Jak na 3 gwiazdki ok. Cały kompleks hotelu to 3 osobne budynki, Kavos Garden rozdzielony drogą krajową, problematyczne przejście do restauracji.

Nazwa  Kavros Garden
Miejsce  Grecja / Kreta / Kavros
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, rowery, bez paszportu

Hotel jest z jednej strony otoczony górami, a z drugiej turkusowym morzem.

W niedalekiej odległości od hotelu znajduje się długa, piaszczysta plaża.

Bogate zaplecze sportowe, m.in.: tenis stołowy, rzutki, bilard, koszykówka, siatkówka plażowa, kort tenisowy.

Z myślą o najmłodszych: wydzielona część basenu, pokój zabaw, animacje.

6.5
5.9

3.5

Wyświetlono 46 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Lisa

Zalety

* piaszczysta plaża * czysty obiekt * przemiła i pomocna obsługa

Wady

* skromne pokoje

Tomasz

Zalety

Piękny ogród. Drzewa oliwne, trzydziestoparoletnie fikusy, palmy, albicje, granaty, juki, guajawy i majestatyczna araukaria przed samym wejściem do hotelu. Do morza raptem 50 metrów - z Kavros Beach., a nie Garden! Miła obsługa, zwłaszcza Labros - cierpliwy barman, biegunowe przeciwieństwo swojego kolegi z pierwszej zmiany, którego do życia ktoś podstępem najwyraźniej namówił, bo uśmiechał rzadko i tylko po napiwkach od Francuzów. Klasyczny model barejowskioego szatniarza.

Wady

Podstawową wadą jest droga krajowa, która przebiega w odległości zaledwie 30 m od hotelu.

Bożena

Zalety

Urozmaicone i bardzo dobre wyżywienie. Położenie, zagospodarowanie terenu przy hotelu, przemiła obsługa.

Wady

Nieprzyjemny zapach z kanalizacji( bolączka całej Grecji)

5.2
Lesław

Zalety

Spokój w hotelu.

Wady

Słaby standard, sprzęt kwaterunkowy z lat 80.

6.5

Zalety

Cisza i spokój. W pobliżu wypożyczalnia aut i sklepy.

Wady

Aby dojść do restauracji trzeba kilka razy dziennie przebiec przez drogę krajową, nie ma przejść dla pieszych. Serwis tylko na żądanie. Smród kanalizacji.

Doskonałe miejsce, czysto, piękny hotel, duże pokoje ,wszystko jak w umowie . Bardzo miła obsługa, dwa duże baseny. Bardzo gorąco polecam.

Zalety

Świetna lokalizacja, dużo restauracji w okolicy i tawern. Blisko dwa markety. Blisko plaży.

Wady

Nie mam uwag.

Anastazja

Hotel składa się z trzech budynków, Apollo I to budynek główny, przy tym budynku znajduje się recepcja, restauracja z miejscami w budynku i w ogrodzie duży basen. Około 100 m dalej jest drugi budynek hotelu Apollo II również z basenem. Jest jeszcze Apollo apartamenty, jest to trzeci budynek kompleksu jest on około 300-400 m od budynku glownego, do apartamentów oferowany jest dowóz, ale nie korzystaliśmy, bo to dosłownie 5 minut spacerem. W budynku z apartamentami nie ma basenu, ale można korzystać z basenu który jest w hotelu zaraz obok, bo są zaprzyjaźnieni. Za to jest piękny ogród i widok na morze. Do morza jest bardzo blisko, dosłownie 10 minut spacerem. Jest przejście przez ulicę, ale pokonuje się je bez problemu nawet z dziećmi. Baseny czyste z dużą ilością wygodnych leżaków. Jedzenie bardzo dobre, różnorodne i świeże, duża ilość warzyw i owoców, zawsze pyszne ciasto lub deser. W opcji HB brak napoi do kolacji, ale jak masz swoje to jest ok, bo nikt tego nie zabrania. Ceny wody i napoi w sklepach jak w Polsce albo i taniej. Sprawna klimatyzacja, pokój duży, łazienka ok.

Zalety

Wszystko bardzo dobrze, czysto, pachnąco, super obsługa, dobre jedzenie.

Elżbieta

Bardzo przyjazny hotel,funkcjonalny pokój z lodówką i klima

Zalety

Blisko piaszczystej plaży,darmowy serwis plazowy , urozmaicone meni w jadalni.Bardzo pomocna i empatyczna rezydentka Pani Elzbieta - dziękuję

Wady

Niezaleznie od Wakacji pl -problem z dojsciem na plaze przez ruchliwa jezdnię

Rafale

Jak najbardziej pozytywnie, hotel czysty i zadbany, baseny z darmowymi leżakami i niezbyt oblegane, blisko na przystanek autobusowy, do plaży i na stołówkę ok 4 min spacerkiem

Zalety

Przestronne pokoje, soki , winono i piwo dostępne cały dzień, leżaki darmowe przy basenie I na plaży, najwięcej było Polaków o dziwo

Wady

Brak animacji po polsku, na atrakcje wieczorne typu dyskoteki tylko sporadycznie i skromnie, z kavros garden trzeba przejść do plaży i na stołówkę ok 4 minuty i przez ruchliwą drogę

Hania

Wszystko było ok w samym hotelu, przestronny pokój, wygodne łóżko, klimatyzacja. Z jednym ale. Jedzenie na stołówce - niestety ciężko było mi coś wybrać, a wybredna raczej nie jestem. Parówki, sery - raczej niskiej jakości. Da się zaspokoić głód, da się coś zjeść, ale zdecydowanie nie jest to w tym hotelu żadna przyjemność. Może jeszcze wrócę na opcję bez wyżywienia bo cała reszta na plus.

Zalety

Duży basen koło hotelu, blisko plaża, sklepy, piękne widoki

Wady

- słaba jakość jedzenia i mała różnorodność

Aga

Jechaliśmy z lekkim niepokojem po przeczytaniu opinii, jednak jesteśmy bardzo mocno pozytywnie zaskoczeni, pomimo tego że hotel jest po drugiej stronie ulicy niż jego matka (gdzie jest stołówka) to był najlepszy, mało ludzi, super zabawa na basenie, duże i przestronne pokoje.

Zalety

ładne otoczenie w środku hotelu, blisko plaża i basen, brak kolejek w barze

Wady

mała opcja all inclusive, ciasto i kanapki w ciagu dnia, alkohole ograniczone, ale i tak wystarczająco, jedzenie troszkę monotonne ale pomimo to przez 11 dni nie chodziliśmy głodni :)

Radek

Mega miłe zaskoczenia pomimo złych opinii, przestronny pokój, sprzątanie na życzenie

Zalety

przestronny pokój, sprzątanie na życzenie, basen bez tłoku

Wady

stołówka po drugiej stronie (ale bez przesady), mała oferta allinclusive

Hotel przyzwoity,czysto,pokój duży. Jedzenie dobre. Leżaki na plaży w cenie .

Zalety

Leżaki bezpłatne.

Wady

Wymiana ręcznikøw i sprzątanie na zgłoszenie w recepcji, przejście przez ruchliwå drogę na plażę i na posiłki.

Zbyszek

Pobyt - Październik 2023

Bardzo miły pobyt, świetna lokalizacja, cisza i spokój. Mila obsługa. Pobyt można urozmaicić zwiedzaniem środkowej i zachodniej Krety

Zalety

Cisza, uprzejmość personelu, czystość.

5.1
Kamila

Pobyt - Październik 2023

Hotel i otoczenie dobre. Polecam dla osób które nastawione są na zwiedzanie , a nie spędzanie w hotelu.

Zalety

Blisko do plaży , cicha okolica, bardzo dobra lokalizacja, ładny hotel.

Wady

Niska jakość jedzenia .

Olga

Pobyt - Październik 2023

Nasz pobyt oceniamy na bardzo dobrze. Jesteśmy zadowoleni z pobytu, wspaniały wypoczynek.

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja hotelu, przy głównej trasie ale spokojna okolica. Wspaniały widok na morze z naszego pokoju. Bardzo dobre wrażenie robi układ budynków z ogrodowym wewnętrznym przejściem między budynkami. Ładny duży basen z bezpośrednim dostępem do plaży. Dobry punkt wypadowy do zwiedzania Krety. Poza hotelem ale bardzo blisko znajduje się bezpłatny parking dla wynajętych samochodów. Bardzo pomocna i miła obsługa. Syte i urozmaicone obiadokolacje. Bardzo dobra kawa.

Wady

Brak wymiany ręczników i sprzątania. Pokój został sprzątnięty po naszym zawiadomieniu w recepcji, na 11 dni pobytu to słabo. Śniadania były mało urozmaicone.

Artur

Pobyt - Październik 2023

Byłem tam 20-25 października 2023,na całym obiekcie było 20 osób.Hotel w świetnej lokalizacji,sklep,bar,przystanek wszędzie blisko,jako miejsce wypadowe do zwiedzania idealne miejsce.Basen przy samym morzu,idealnie.Piekne miejsce ,plażą można dojść do kościoła sw .Mikołaja w na wodzie w Jeorjupoli,jezioro słodkowodne Kourna Lake 4 km z żółwiami,Rethimnon miasto około 20 minut autobusem,Chania około godziny autobusem.Wszystkie te miejsca,obowiązkowo do zwiedzenia.Hotel czysty,pokoje ok.Ale.......mize dlatego że po sezonie,jedzenie jak dla mnie fatalne,przez wszystkie te dni ,nie zmieniało się nic ,porażka totalna.Wszystko na plus ,oprócz koryta😜

Zalety

Usytuowanie,czysto,ok

Wady

Jedzenie na 2

2.0
Edyta

Prawdę mówiąc nigdy nie wystawiłam jeszcze opinii po urlopie, ale tym razem muszę to zrobić ku przestrodze innym. Hotel z zewnątrz nie wyglada zle co może mylić… pokoje jak w PRLu, choć dobrze wyposażone to jednak wszystko miało tam minimum 20 lat, ale ba to się jeszcze godziłam… jednak co do jedzenia… jeżeli nie chcecie tracić wakacji to odnoście konsumpcji. Wraz z mężem bardzo się struliśmy i to już po pierwszym dniu… W aptece zabrakło już leków, a wszyscy mieszkańcy znali już realia jakie spotykają osoby zamieszkujące hotel… Miały być animacje, a zamiast tego to przy jednym z barów zdarzyło się ze puścili muzykę i to byłoby na tyle. Napoje alkoholowe… bardzo ograniczone (choć całe szczęście był to wyjazd na którym nie miglam pic, bo kto wie czy bardziej bym się nie rozchorowała). Brak cieplej wody pod prysznicem, a do tego zasłona zamontowana tak, ze potrafiła spaść po delikatnym dotknięciu, a i jakby było za mało brudna i spleśniała…

Zalety

Cisza i spokój w ciągu dnia, gdyż ludzie chorowali w pokojach. Lokalizacja, blisko sporo wynajmow aut i morze.

Wady

Jedzenie - monotonne i nie świeże Brak cieplej wody

Mirosław

Mieszkaliśmy w dwójkę w pokoju dla 4 osób, więc było dużo miejsca. Urządzenie hotelu normalne jak na tą klasę. Nie oczekiwaliśmy niczego więcej gdyż naszym zamiarem było zwiedzanie Krety i to się udało. Wyżywienie w normie. Polecam dla chcących zwiedzać.

Zalety

Cisza, spokój, blisko przystanki autobusowe w obie strony (wschód - zachód). Świetna i niezmiernie pomocna opiekunka (...). Rewelacyjna przewodniczka po Knossos i Heraklion.

Wady

Wyżywienie w innym obiekcie do którego trzeba dojść przechodząc przez jezdnię z pędzącymi samochodami.

Patryk

Kavros Garden to to samo co Kavros Beach Resort. Hotel bardzo średni.

Zalety

Blisko plaży, możliwość korzystania z basenu w Kavros Beach Resort, Wi-Fi przy basenie w Kavros Beach Resort działa bez problemu, jest bar przy basenie oraz zejście bezpośrednio do plaży. W Kavros Garden jest basen i z leżakami nie ma problemu. Sklepy, markety, restauracje, przystanek autobusowy,wypożyczalnie samochodów obok, wieczorem przyjemna atmosfera. Dobra miejscówka wypadowa do zwiedzania pobliskich atrakcji, jeziora, miast.

Wady

Brudna, stara łazienka, jedzenie jak w polskiej jadłodajni, najecie się ale średni wybór. Recepcja i restauracja znajdują się przy głównej drodze w Kavros Beach Resort. Basen krótko otwarty 10-18. Wi-Fi w pokoju czasem działa przez parę minut lecz zazwyczaj rozłącza zaraz po połączeniu. Janusze na Kavros Beach Resort stałe zajmują ręcznikami leżaki więc jak nie upolujecie rano swojego to nie poleżycie przy basenie i na plaży.

Kavros Garden