Kassandra Mare

Słaby

2.5

Nie polecam tego hotelu. Wyglada jakby zaraz miał zostać zamknięty, obsługa bardzo nieprzyjemna. Wszędzie niedbalstwo. Plaża w petach, brak nawet huśtawki, napije w plastikach, jedzenie wyliczone i monotonne. Trafiły się potrawy z włosami, albo przepłukane woda by wyglądały na świeże. W hotelu bardzo dużo starszych ludzi, obiekty nieczynne (siłownia, basen wewnętrzny) Brak atrakcji, brak deptaka, portu. Smród, po obu stronach plaży hotelu ścieki wpadające do morza. Podłogi myte brudną wodą, szyby popękane, brak żarówek. Leżaki połamane, z klimatyzacji w pokoju woda kapie. Obsługa niechętnie wymienia ręczniki, sprząta - wszyscy pracują jak za karę. Właściciele są rozmieszczeni po całym hotelu i obserwują wczasowiczów. Zejście na plaże niebezpieczne, pęknięte ostre płytki w hotelu i przy basenie. Okolica ponura, strach wyjść, nie polecono wypożyczenia roweru. W stroju nie można zjeść na zewnątrz posiłku, alkohol bez %. Nie polecam, na pewno nie ma ten hotel 3/4 gwiazdek. Zdjęcia zretuszowane.

Hotel bardzo klimatyczny, czuć w nim prawdziwą Grecję. Pyszne jedzenie, czysto i obsługa miła i przyjazna.

Jesli znasz zasady all inclusive, to nie znajdziesz ich w tym hotelu. Posilki serwowane w okreslonych godzinach i w okreslonych ilosciach. Wybor dan bardziej niz skromny-6 dan na cieplo( cieplo to duzo powiedziane, bo wiekszosc dan byla juz zimna)+ 6 dodatkow salatkowo-surowkowych-przy czym na all inclusive wymagano zeby podac numer pokoju( hotel uwaga na ok 60 pokoi). Oczekiwanie przy all inclusive w tym hotelu na dania typowo Greckie i desery Greckie! To utopia!!! Jedyne co w tym hotelu cenilismy to cisza, brak imprez po 22 i brak ludzi na basenie. Wokol hotelu nie ma nic w promieniu 4 kilometrow! NIC! Wychodzisz z hotelu to idziesz waska drozka kolo autostardy, ktorej cudem nie slychac z hotelu-masz wybor w prawo albo w lewo, w zadnym z kierunkow nic nie znajdziesz w odleglosci min 3-4 km. Recepcja poinformuje Cie, ze taxi zabierze Cie do najblizszej miejscowosci, czyli 4 km za 12 Euro w jedna strone. Pokoj hotelowy calkiem duzy, ale nie wyposazony w SZAFE!!! Caly wyjazd z otwartmi walizkami. Kto chce niech pisze do mnie po wiecej opinii.

Generalnie jeśli chodzi o moje pierwsze wakacje all inclusive za granica to totalna wtopa. Z uwagii na jedzenie i całokształt hotelu - pół dnia zastanawiasz się czy zjesz kolacje czy zasmakujesz jabłuszka i będziesz głodował. Mega ale to naprawdę mega plus za obsługę - Pani na recepcji bardzo miła, pomocna (problem z Pokojem pani rozwiązała natychmiastowo). Dodatkowo Gdy potrzebowaliśmy zamówić taksówkę również nam w tym pomogła. Obsługa kelnerów bardzo miła są bardzo pomocni i zawsze kulturalni i dobrym humorze. Gdyby nie taka obsługa to dawno bym się przeniósł z tego hotelu bo moje wakacje bo by już totalnie zniszczone. Najbardziej mi szkoda pani recepcjonistki wy tym wszystkim bo widać po niej że bardzo chciałaby dogodzić każdemu z gości ale niestety nie jest w stanie nic zrobić - Ale ludzie tego nie rozumieją i wyrzucaja na nie swoje frustracje. Na pewno tutaj nie wrócimy Pokoje: Woda z prysznica się wylewa w każdym pokoju, a prysznic musisz brać na baczność żeby nie ochlapać podłogi z powodu malutkiego prysznica. W naszym pokoju nie działała klimatyzacja (obsługa tutaj momentalnie pomagla) najpierw dostaliśmy klimatyzacje przenośna - potem zmieniono nam pokój. Pokoje ładne i w miarę nowoczesne. Jedzenie i napoje: Totalny dramat, od trzech dni żywie się jabłkiem i bułka - na obiad do wyboru 6 ciepłych propozycji dziennie (niestety jak podróżujesz z dziećmi to zostaną one skazane na jabłuszka i czasami arbuza jak akurat będzie dostępny. Z rzeczy ciepłych żadnego klasyku w stylu (frytek, kurczaka etc. - tylko mało zjadliwe rzeczy.) Podsumowując moje All IN - dla osoby przeciętnej zjadasz jabłka, arbuzy i popijasz pepsi. Przekąski w barze to frytki i zimne nugettsy z marketu.

Jak na Grecje jedzie bardzo słabe, bardzo mały wybór. All inclusive oczywiście standard Grecki. Mój pokój był w porządku. Basen zewnętrzny w dobrym stanie. Problem z plażą... wąska i kamienista... nie zacheca do leżakowania. Hotel dla osób starszych, nie wymagających i którym zależy głównie na pogodzie. Osoby które były już w Grecji na wakacjach z pewnością będą zawiedzone.

Nazwa  Kassandra Mare
Miejsce  Grecja / Chalkidiki / Nea Potidea
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu

Złociste plaże otoczone sosnowymi lasami i turkusową wodą

Trzy malownicze półwyspy, każdy z unikalną atmosferą

Zabytki starożytnej Grecji, takie jak ruiny w Olynthos

Słaby

4.2
3.8
1.8
2.0

2.5

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.0
An

Zalety

Czysta woda w basenie.

Wady

Wszystko.

Małgosia

Zalety

atmosfera, jedzenie, obsługa, bliskość morza

1.9
Aga

Zalety

Malo ludzi

Wady

Zimne Jedzenie, niski standard hotelu, brak szafy w pokoju, otwarte walizki byly szafami

2.7
Tomasz

Zalety

Wady

Zbyt dużo wymieniać - cały hotel to jedna wielka wada

5.3
Marcin

Zalety

Przyzwoity pokój, obsługa miła i pracowita.

Wady

Zaniedbana plaża, jedzenie bardzo skromne.

1.7

Dno dna. Festiwal porażek. Jedzenie ochydne. Obok kanał z fekaliami wpadającymi do morza. Hotel jest 3, a nie 4 gwiazdkowy. Brak klimatyzacji w częściach wspólnych budynku. Przy autostradzie.

Zalety

Bliskość plaży

Wady

Nie starczy miejsca

1.5
Mamuśka

Słabo. Miała być cisza i spokój. Jest wrzask I płacz małych dzieci. Wszędzie daleko. Nawet nie ma gdzie pamiątki kupić.

Zalety

Blisko plaża ale bardzo mała . Leżaki przy basenie i plaży.

Wady

Jedzenie słabe. Nie dość że mały wybór to co dzień to samo. Ryż i makaron na obiad gulasz i watrobka Śniadanie jajko, parówka i dżem. Nic ekstra

pobyt czerwiec 2023 hotel lata świetności ma już za sobą i 4* są bardzo naciągane. W budynku nie ma pokoju z widokiem na morze bo tak jest zbudowany. Dostaliśmy pokój na drugim piętrze - spory, wygodne łóżko, duży balkon z trafnym pomysłem na jego wyjście a mianowicie można było zasunąć szklane drzwi albo roletę zaciemniającą z małymi otworami lub oba rozwiązania równocześnie. W pokoju szafa, w której była mini lodówka a raczej chłodziarka bo bardzo słabo działała i ekspres kapsułkowy z którego nie korzystaliśmy oraz sejf. W naszym pokoju niestety na ścianach był grzyb zasłonięty dużą zasłoną. Łazienka to dramat, szafka umywalkowa napuchnięta od wilgoci ledwo stojąca - cała spleśniała, malutki prysznic bez szyby/zasłony więc nie dało się umyć tak, żeby cała łazienka nie pływała. Był dodatkowo przewidziany odpływ poza kabiną ale słabe to rozwiązanie bo woda była wszędzie i nie było płytek tylko beton i nie dało się go powycierać w związku z tym wodę roznosiliśmy na klapkach po całym pokoju. Uwaga głównie dla kobiet - brak suszarki, można było wypożyczyć za kaucja 10 euro w recepcji ale było ich tylko kilka więc dla sporej części zabrakło. Pokój sprzątany codziennie - nawet w niedzielę. Bardzo sympatyczna recepcjonistka, która służyła pomocą. Kwestia jedzenia rozwiązana słabo: śniadanie: trzy rodzaje wędlin i jeden sera żółtego, ogórki i pomidory, niedobre oliwki. Mleko, jogurt, płatki i dżem. Pieczywo to tylko i wyłącznie bagietka, którą sami kroimy co mi osobiście bardzo nie odpowiadało. Ciepłe pozycje były wydawane przez obsługę więc trzeba było ustawiać się w kolejce i mówić/pokazywać co się chce dostać i tak było również na obiad i kolację więc totalny bezsens bo w ciemno musieliśmy wybierać ile i czego chcemy żeby nam nałożyli. Przy nakładaniu obsługa pytała o numer pokoju. Obiad - mały wybór potraw, które co drugi dzień się powtarzały, wszystko pływające w wodzie więc jeśli wzięło się zapiekane ziemniaki i do tego bakłażana lub fasolkę to woda z tych warzyw zalewała cały talerz. Do wyboru zazwyczaj była wieprzowina, nadziewana ryżem papryka lub pomidor, małe rybki typu sardynki, zapiekanka ziemniaczana z mięsem i makaron z sosem. Właściciele obiektu jedli na sali razem z gośćmi ale nigdy nie to co my - mieli podawane ryby, pizzę i inne wymyślne dania. Przekąski w barze przy plaży były ok chociaż też trochę słabo to rozwiązane - trzeba było zamówić frytki, frytki z kulkami mięsnymi lub burgera na picie i super jakby to przychodziło ciepłe ale niestety tak nie było i przez to zamawianie robiło się zamieszanie bo niektórzy nic nie zamawiali a zabierali to co kelner przyniósł. Alkohol to "brandy", wino czerwone i białe oraz ouzo. Duży czysty basen oraz blisko plaża z darmowymi leżakami.

1.4
Cezary

Pobyt - Październik 2019

masakra dno zero nigdy więcej do tego hotelu pozdrowienia dla ratownika dla którego najlepiej się nie kąpać i właściciela który oberwuje gości podczas posiłków

Zalety

BRAK

Wady

Jeśli chcecie zrazić się do Grecji to tylko ten hotel położony przy autostradzie ,obsługa to nadąsani kelnerzy którym właściciel każe chodzić wkoło pustych stolików,jedzenie codziennie to samo brak owoców,deserów itp,zimne do najbliższej miejscowości 5km najlepiej taxi masakra że taki hotel jest w ofercie Rainbow zero animacji a grecką muzykę to mogliśmy usłyszeć tylko w taxi jeśli utopione pieniądze to tylko w tym hotelu

Katarzyna Pawlowska

Pobyt - Wrzesień 2019

Świetny hotel położony nad morzem, bardzo czysto mimo ze pokoje dosc skromne, pyszne posiłki, bardzo mila obsługa, cichy i spokojny hotel, rewelacyjny dla osób chcących odpocząć od zgiełku, idealna baza wypadowa. Polecam!!!

Zalety

Bardzo czysto, bardzo mila obsluga, jako alergik pokarmowy nie miałam najmniejszego problemu z jedzeniem, hotel położony nad samym morzem, cichy i spokojny hotel, rewelacyjny dla osób chcących odpocząć z dala od zgiełku

Wady

Skromne pokoje

Ela

Pobyt - Sierpień 2019

Cisza i spokój, świetny wypoczynek.Smaczne jedzenie,pomocna i sympatyczna obsługa hotelu.

4.2

Pobyt - Lipiec 2019

Byłam w tym hotelu z córką przez 10 dni, w lipcu 2019. Wyjazd był organizowany przez Rainbow Tours. Mając okazję zobaczyć wszystko na miejscu, doceniam uczciwość portalu wakacje.pl w oznaczeniu hotelu 3 gwiazdkami (Rainbow daje niezasłużone 4 słoneczka). Planującym wyjazd, polecam przeczytanie opinii turystów na stronie Rainbow tours oraz tripadwizorze Generalnie, gdyby tak zmienić mentalność właścicieli, to byłoby całkiem OK.

Zalety

Blisko plaży Mało gości, nie trzeba było martwić się dostępem do wolnych leżaków. Lodówka, czajnik i czystość w pokoju

Wady

Niemiła atmosfera stwarzana przez właścicieli. Wrażenie, że personel jest zaszczuty przez właścicieli. Budowa na sąsiedniej posesji (hałas i widok). Bardzo skromna opcja all inclusive, wydzielanie głównych posiłków zza lady, często brak możliwości zamówienia napojów lub przekąsek w godzinach obowiązywania opcji all. Brak możliwości używania suszarki do włosów w łazience oraz przed lustrem w przedpokoju (brak kontaktów w tych miejscach). Brak szafy i szafek do przechowywania rzeczy w pokoju dwuosobowym. Budynek nie jest przystosowany do deszczowej pogody- przeciekające stropy. Brak atrakcji dla dzieci

Kassandra Mare