Karolina (Sunny Beach)

3.5

Bardzo fajny hotel polecam wszytko było w porządku bardzo smaczne jedzenie w restauracji na terenie hotelu dobry osoby przed rejestracją mega spoko polecam mam nadzieję że jeszcze raz pojedziemy

Niewielki hotel położony w oddaleniu od zgiełku Słonecznego Brzegu, nie jest bardzo daleko od plaży, trzeba kawałek dojść. Ma basen, ale ze względu na ustytuowanie budynków prawie nigdy nie świeci tam słońce, w związku z czym woda nie ma szans się nagrzać. Blisko są też sklepy, restauracje i przystanek autobusowy z którego można pojechać zwiedzać najbliższą okolicę, między innymi do starego miasta w Nesebyrze, do Burgas czy do samego centrum Słonecznego Brzegu.

W hotelu bardzo czysto, obsługa uprzejma, otoczenie przyjemne. Hotel był blisko plaży, sklepów. Blisko komunikacją miejska żeby dostać się np do Aqua parku(darmowy autobus).

Byłem w hotelu przez 2 tygodnie i jestem bardzo zadowolony. Mój apartament składał się z trzech pokoi (2 sypialnie i salon z aneksem kuchennym) i dwóch łazienek. Był czysty, zadbany. Codziennie był sprzątany i zmieniane były ręczniki. Jedzenie było all inclusive i jak na standardy tego typu było dobre u w miarę urozamicone. Każdy mógł znaleźć to co mu odpowiada. Ponadto hotel ma bardzo dobrą lokalizację. Jest blisko do płaży, do Nessebaru (ok. 1km). W okolicy dużo atrakcji dla dzieci, sklepy itd.

Nie polecam tego hotelu parom. Dużo wrzeszczących i biegających między nogami dzieci, które są wszędzie i mają pozwolone na wszystko, łącznie z okupowaniem baru aż do zamknięcia, co skutecznie zniechęca do przebywania na terenie kompleksu. Zdecydowanie za mało personelu, a ten co jest w większości pracuje jak za karę i w efekcie nie ma właściwej obsługi. Wpuszczają na posiłki pomimo braki wolnych stolików więc po nałożeniu sobie jedzenia trzeba z talerzem w ręku czekać aż się zwolni miejsce, potem wyścig do stolika i konsumcja przy resztkach pozostawionych przez poprzedników! Samo jedzenie dość monotonne, może byłoby nawet smaczne gdyby nie było zimne. Bar dość duży wybór ale za mało barmanek, które nie wyrabiają się z obsługą takiej ilości gości z czego większość to wiszące na barze dzieci zamawiające kolorowe napoje. Trzeba więc długo czekać na piwo, czy drinka które serwowane są w plastikach!!! jak na wiejskim festynie a nie jak w 4-gwiazdkowym hotelu! Stoliki wokół baru również brudne, uklejone z pozostawionymi kubkami i pełnymi popielniczkami. Brak jakiejkolwiek organizacji, a pani menadżer na nic nie reaguje - jej głównym zajęciem jest odhaczanie przy każdym posiłku kto wchodzi żeby przypadkiem nie wejść drugi raz na jedzenie.

Nazwa  Karolina (Sunny Beach)
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, parking

5.2
5.9

3.5

Wyświetlono 43 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Yevhen

Jolanta

Zalety

Zaletami sa na pewno położenie hotelu, bliskość komunikacji miejskiej oraz to że pokoje są sprzątane codziennie.

Wady

Mieliśmy wykupione tylko śniadania i to było nasze szczęście. Było z czego wybierać i wszystko byłoby w porządku, gbyby nie wątpliwa świeżość pewnych produktów. Niestety nasze organizmy to odczuły, na szczęście tylko lekko. Minusem są też malutkie i stare windy - trzy osoby to już ścisk, jeśli chodzi o bagaże też nie jest łatwo.

Ola

Zalety

Czystość hotelu i lokalizacja

Wady

Jedzenie, często się powtarzało.

Zalety

- Duży apartament z balkonem - Dobra lokalizacja - Czysto - Basen ze zjeżdżalniami dla dzieci - Dobre jedzenie - Miła obsługa

Wady

- Brak

3.4
J i M

Zalety

czystość w pokojach, bliskość do plaży

Wady

zimne jedzenie, syf na stolikach, zimne i monotonne jedzenie, wszystkie napoje w barze plastikach, za mało personelu obsługi, wszędzie niezaopiekowane i wrzeszczące dzieci, brak jakichkolwiek animacji i zainteresowania ze strony personelu.

Ewelina

Sam hotel bardzo duży, czysty, pokoje sprzątanie, wymieniane ręczniki. Pozytywnym zaskoczeniem okazało się bezpłatne Wi-Fi, gdzie w ofercie mieliśmy że jest płatne.

Zalety

Bardzo dobre i różnorodne wyżywienie, blisko do plaży ok 5 min, w sąsiedztwie wszystkie potrzebne sklepy

Dawid

Hotel czysty, duży wybór jedzenia, komunikatywna obsługa.

Wady

Rezerwacja leżaków przez gości, czego nie pilnuje obsługa, ale to już jest chyba norma

Majkelina

Hotel bardzo ładny, robi wrażenie, pokój 2+2 bardzo przyzwoity. Przyhotelowa restauracja super! ale... obsługa to jakiś koszmar, szczególnie Panie kelnerki obrażone na cały świat, brudne stoliki, śniadania beznadziejne, pokój niesprzątany przez 10 dni tylko wymienione ręczniki. Miejsc na basenie brak, bo ludzie zostawiają ręczniki na leżakach już dzień przed. Pobyt uważam za baaardzo udany, bo położenie hotelu jest super.

Wady

obsługa kelnerska, okropne śniadania

Magdalena

Hotel dobry, pokoje czyste, zadbane, codziennie room service i wymiana ręczników, jedzenie Ok- śniadania różnorodne ale raczej to samo każdego dnia, przy czym codziennie można zjeść coś innego, obiady różnie: raz smaczne i doprawione innego razu ciężko było wybrać coś sensownego (brakowało mi informacji o potrawach) basen czysty, ale nie dla małych dzieci- najmniejsza głębokość to 90cm także moja 4-latka nie sięgała nogami do dna, raczej dla dzieci powyżej 6 lat. Brakowało mi kogoś odpowiedzialnego za bezpieczeństwo przy basenie- chyba z 7 plakietek informacyjnych aby nie skakać z wodospadów do basenu, a wszystkie dzieci ( te starsze nastoletnie, jak i te po 6-7 lat skakały do tego płytkiego basenu) no i oczywiście rezerwowanie leżaków z samego rana, na których do godziny 12 potrafiły grzać się tylko ręczniki. Ogólnie pozytywne wrażenia, ponieważ przyjechaliśmy korzystać bardziej z plaży niż basenu. Genialna pizza w porze podwieczorku, ale monotonnie przez cały pobyt te same kruche ciasteczka. Bardzo dobra komunikacja autobusowa oraz meleksami (tutaj cena 6lv dorosły 3lv dzieci powyżej 3 lat) do Nessebar oraz centum słonecznego brzegu.

Zalety

Czystość, całkiem smaczne posiłki, świetna lokalizacja.

Wady

Brak nadzoru nad strefą basenową i trochę zbyt chłodna woda w basenie dla dzieci.

Rafał

Hotel bardzo piękny, pokoje czyste, sprzątane codziennie oraz wymieniane ręczniki każdego dnia. Przestrzeń do wypoczynku wokół hotelu bardzo przyjemna. Do dyspozycji basen dla dzieci oraz drugi dla dorosłych oraz leżaki przy basenie. Obsługa hotelowa bardzo miła oraz pomocna. Jedzenie bardzo smaczne oraz różnorodne (nawet najbardziej wybredna osoba znajdzie coś dla siebie). Szeroki wybór zarówno potraw mięsnych, wegetariańskich, dodatków do obiadu jak i deserów i owoców. Wbrew opinii innych komentarzy potrawy nie były monotonne. Przed wejściem do restauracji należało podać pracownikowi swój nr pokoju w celu weryfikacji czy dane osoby mają wykupioną opcję all inclusive. Ponadto hotel położony bardzo blisko plaży ( około 5 min drogi). Jak ktoś planuje pobyt w tym hotelu to nie ma się nad czym zastanawiać tylko jechać i wypoczywać.

Zalety

- ładne pokoje sprzątane codziennie oraz wymieniane ręczniki każdego dnia - bardzo smaczne jedzenie nawet dla wybrednych osób - miła i pomocna obsługa - blisko do plaży - ładne otoczenie hotelu wraz z roślinnością - bar przy basenie

Wady

- jedyny minus to serwowanie drinków w barze przy basenie w plastikowych kubeczkach.

Hotel super, pokoje czyste sprzątane codziennie, wymieniane ręczniki każdego dnia. Dużo miejsca do wypoczynku. Basen dla dzieci i dorosłych. Obsługa hotelowa bardzo miła. Jedzenie bardzo smaczne oraz różnorodne, codziennie coś nowego ( nie ma monotonni ). Szeroki wybór potraw, dodatków do obiadu, deserów i owoców. Przed wejściem do restauracji należało podać pracownikowi swój nr pokoju w celu weryfikacji czy dane osoby mają wykupioną opcję all inclusive. Hotel położony bardzo blisko plaży -5 minut. Przy basenie bar - wbrew opinii innych drinki i napoje były w szkankach i filiżankach a nie plastikach.

Zalety

- ładne pokoje sprzątane codziennie oraz wymieniane ręczniki każdego dnia - bardzo smaczne jedzenie - duży wybór w formie szwedzkiego stołu - miła obsługa - blisko do plaży i do centrum - ładne otoczenie hotelu, hotel w kamieniach i marmurach.

Kamil

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel czysty zadbany, miły i życzliwy personel, dobre i smaczne jedzenie.

Zalety

Dobre i smaczne jedzenie dobra lokalizacja, czysto.

Wady

Zimna woda w basenie.

Bogusław

Pobyt - Lipiec 2023

Przyjemny pokój, miła obsługa. Zdecydowanie polecam.

Zalety

Pomocna obsługa.

Wady

Brak .

Pobyt - Lipiec 2023

Sam hotel czysty zadbany. gorzej już jedzeniem praktycznie codziennie to samo jedzenie. basen dostępny praktycznie dla wszystkich nie tylko dla gości hotelu., a jeśli chodzi o ofertę restauracji BURAGGI to żeby nie dać się nabrać dla gości ALL tylko w środę. i oczywiście nie omieszkam napisać o barze przy basenie że na koniec ludzie dostawali piwo czy drinki w plastikowych kubeczkach, a początkowo w kuflach i szklankach.

Zalety

Czyste pokoje. codziennie zmieniane ręczniki. blisko plaży

Wady

Jedzenie, basen

Iwona

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel ok, jak na Bułgarię. Szkoda, że nie ma własnej plaży a na tą co trzeba dojść też nie ma się za bardzo gdzie rozłożyć bo gonią, są tam w większości plaże hotelowe. Jak przyjechaliśmy to było mniejsze obłożenie i było ok, później dojechali głównie młodzi lokalsi którzy imprezowali w pokojach na parterze, nie sprzątali po sobie, wyglądało to mega nie fajnie, całe stoliki zastawione alkoholem i brudnymi szklankami. Masakra.

Zalety

Dobre jedzenie, bardzo duży wybór różnego rodzaju sałatek, zielieniny. Kolacje tematyczne.

Wady

Brak własnej plaży. Zimny woda w basenie. Brak animacji.

4.9
Elwira

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel usytuowany blisko plaży, bardzo czysty, schludny, codziennie wymieniane ręczniki. Jedzenie urozmaicone każdy znajdzie coś dla siebie. Cisza, spokój dla rodzin z dziećmi. Bardzo miło spędzone wakacje. Polecam dla niewymagających

Zalety

bardzo blisko do plaży, miła obsługa, codzienny room service,

Wady

brak sejfu w pokoju, brak urozmaicenia na kolacji jeśli chodzi o dzieci , zimna woda w basenie

Adam

Pobyt - Sierpień 2019

Generalnie nie ma się nad czym zastanawiać. Hotel naprawdę bardzo w porządku, obsługa bardzo miła. Pokój codziennie sprzątany przez przemiłą panią, codziennie wymieniane ręczniki, podczas 7dniowego pobytu wymieniona pościel. Hotel cichy, spokojny, ceny w barze hotelowym przystępne (genialny barman :)). Śniadanie w formie szwedzkiego stołu, naprawdę duży wybór potraw, każdy znajdzie coś dla siebie, kelnerzy non stop się uwijali uzupełniając na bieżąco braki. Jedyny minus dotyczy basenu - woda w basenach dosyć zimna co w połączeniu z przewiewem poskutkowało u córkizapaleniem płuc po powrocie, niestety nikt nie widział czemu jest tak zimna. Trzeba się również nastawić na rezerwację leżaków przy samym basenie - nie jest ich niestety zbyt wiele - tak więc o godz. 8 wszystkie leżaki były zajęte... ręcznikami. Często bywało że do godziny 15 nikt na nich się nie pojawiał. Leżaków jest więcej na tarasie powyżej basenu, niemniej z leżaka na tarasie nie ma bezpośredniego widoku na basen (a tym samym brak bezpośredniego nadzoru dzieci w basenie). Podsumowując: bardzo dobra lokalizacja, świetne warunki, doskonałe śniadanie, super lokalizacja (blisko do plaży, piechotką 20 minut do Neseberu).

Zalety

super, polecam

Wady

zimna woda w basenach hotelowych

Michał

Pobyt - Lipiec 2019

Bawiliśmy się świetnie z rodziną,hotel czysty i schludny, śniadania w formie bufetu dawały rade, codziennie głownie te same potrawy ale też kazdy mogł zjeść cos innego. woda w basenie dla dzieci delikatnie za chłodna w porównaniu z Morzem, Drink Bar przy basenie przyzwoite ceny piwo 2 Lewa, kawa 2 lewa, drink 7-8 Lew, szoty 5 lewa chyba, takie same ceny na plaży 2 lewa piwo, 7 lew pizza, dania miesne 10-20 lew. Z astrakcji polecamy jeszcze Action Park ( odkryty kompleks basenów) warto sie tam zabawić. Polecamy,

Zalety

-Blisko plazy/morza -czyste pokoje -cisza spokój

Wady

nie wiem nie było, ale może trochę za zimna woda w basenie ? ;-)

Andrzej

Pobyt - Lipiec 2019

Bardzo blisko do plaży, spacerkiem 10 minut. Niestety większą część plaży zajmują komercyjne leżaki i parasole ( albo płatne albo wyłącznie dla gości innych hoteli ). Czasami brakowało miejsca na części plaży ogólno dostępnej. Pokoje czyste - mieliśmy dla 4 osobowej rodziny studio składające się z sypialni, pokoju dziennego z aneksem kuchennym, łazienka oraz balkon. Blisko do Nesebaru - spacerem 3- minut. Posiłki smaczne, duży wybór, zawsze można było znaleźć coś dla siebie.

Zalety

Cisza i spokój

Mila

Pobyt - Czerwiec 2019

Hotel Karolina położony jest na samym początku Słonecznego Brzegu nieopodal (3 min spacerku) pięknej piaszczystej plaży do której dochodzi sie przez wydmy. Do największej atrakcji Słonecznego Brzegu a mianowicie Nesebaru idzie się wzdłóż morza promenadą w 20 minut. W pobliżu hotelu na plaży znajduja się 2 dyskoteki warte odwiedzenia. Sam hotel bardzo czysty, zrówno pokoje jak i części wspólne. Śniadania przez cały tydzień te same, ale za każdym razem mozna coś innego zjeść. Obiadokolacje urozmaicone. W hotelu brak animacji - i dla mnie było to na rękę. Nie było ryków w ciagu dnia i wieczora. Basen hotelowy czysty. Wszędzie blisko. Polecam

Wady

Brak wad

Karolina (Sunny Beach)