2068 opinii
Hotel bardzo zadbany bardzo dobra obsługa super jedzenie bardzo urozmaicone obsługę dwa o otoczenie hotelu Ogrody naprawdę super pokoje trochę słabsze szczególnie łóżka bardzo twarde być może nie we wszystkich pokojach i częściach hotelu ale my takie mieliśmy natomiast nie ma co marudzić bo na wakacje jedzie się odpoczywać i resetować ogólnie polecam
Wszystko fajnie
Niektórych pokojach nie wygodne łóżka i dosyć głośno w sensie cienkie ściany jakby miało się kogoś w pokoju ale do przeżycia
Obsługa nie chce pomagać. Ja pojechałem z rodzina (mama, żona i syn) oraz z kolegami. Przy meldunku poprosiłem o to, aby żona z synem mieli pokój obok, bo ja jestem w pokoju z kolega. Dostaliśmy pokoje na dwoch różnych końcach kompleksu. Do pokoju dostaje się 1 karte. Nie ma mowy o dwoch. Jest to bardzo uciążliwe. Do posiłków często brakowało sztućców. Nie były myte na czas. Szklanki w hotelu, plastikowe, wyglądały obrzydliwie. Popękane, stare i poplamione. Mimo, ze umyte, wyglądały boleśnie. Wifi w hotelu znikome. Łóżka małe i niewygodne. Poduszki tragedia. Jedzenie dobre. Ogólnie to 2 gwiazdki to wspaniałomyślność jeśli chodzi o ten hotel.
Nic ponad normę 2 gwiazdek.
Hotel dla angielskich ,, turystów”. Kibole pijący browary w basenie, ciężarne palące pety, krzyczące dzieci grające w piłkę z lodami wpadającymi do basenu. Głośna muzyka, brudno! Lokalizacja dobra. Blisko na wypady. Plaża hotelowa jako jedyne miejsce warte pobytu. Był to nasz ostatni wyjazd w pakiecie all. Anglicy nas z tego wyleczyli. Awantury, krzyki, wyzwiska- patologia.
Ładnie położone miejsce ale klientela walczącą. Szkoda miejsca bo przyrodniczo ładnie ale reszta…ech… No chyba ze ktoś jedzie po podróbkę guciego.
Brudno, grzyb na ścianie- kropidlak. Głośno. Balkon nie na dwie osoby- naprzeciw mieszkania drących się Anglików. Żadnego pakietu śniadaniowego w ostatnim dniu. Szkoda. Położenie hotelu jest Ok. Ale opcja all przyciągnęła specyficznych klientów.
Bardzo dobre jędzenie i miła obsługa, jestem zadowolona z pobytu i mogę polecić ten hotel.
Bardzzo dobre Jedzenie, lokalizacja - blisko sklepy, bary, dość blisko do błękitnej laguny, wieczorne animacje, miła obsługa w hotelu
Brak ciekawych drinków w ofercie all inclusive, nieszczelny prysznic i wyciekala woda na podłogę w łazience
Generalnie udany wypoczynek w pięknej okolicy i wśród miłego, uśmiechniętego personelu.
Lokalizacja, wyżywienie, obsługa. Dobra usługa za niewygórowaną cenę.
Drobiazgi [mieliśmy włączony tryb wakacyjny :-)] Jedynie nieco mało wygodny materac na łóżku i stara, zużyta armatura łazienkowa(bateria umywalkowa i prysznicowa do wymiany)
Hotel jest pięknie położony, niedaleko do plaży, jakieś 8 min spacerem przez główny deptak miasteczka, co zapewnia także bliskość sklepów i barów z muzyką. Pokoje ładne i czyste (codziennie sprzątane), roślinność w obrębie hotelu pięknie zadbana. Obsługa hotelu i restauracji hotelowej bardzo miła, zawsze gotowa do pomocy. Smaczne i urozmaicone jedzenie, codziennie wspaniały wybór świeżych lokalnych owoców i pysznych ciast. Okolica jest niezwykle atrakcyjna i różnorodna (piękna plaża, blisko błękitna laguna, a w pobliżu majestatyczna góra Babadag zapewniająca dodatkową atrakcję w postaci lotów na paralotni) - wszystko to sprawia, że pobyt w Karbel Hotel to niezapomniane, wspaniałe doświadczenie!
Bardzo dogodne położenie hotelu - blisko do wielu atrakcji turystycznych (pływanie, nurkowanie, loty na paralotni, rejsy statkiem, rafting...), smaczne i różnorodne jedzenie, ciekawe animacje dla dzieci i wydarzenia kulturalne dla dorosłych (np. pokaz tańców tureckich, czy taniec brzucha). Dwa kroki do sklepów, barów i innych atrakcji miasteczka, a także do plaży i w góry.
Niektórzy narzekali na hałas dochodzący do ich pokojów ze sceny wieczorem (ale wyłącznie w tych pokojach, które były usytuowane blisko sceny i basenu). Szczęśliwie mój pokój był raczej oddalony od sceny, więc było w nim naprawdę cicho.
Generalnie hotel przyjemny ale zdecydowanie nastawiony na Anglików. Mieliśmy voucher na pokój z balkonem a dostaliśmy zimny pokoj bez okien, dopiero po 2 dniach udało się go wymienić. Od razu pytają Cię skąd jesteś a jak mówisz, ze z Polski to Pan fotograf albo z sauny od razu odchodzi. Jedzenie dobre i w miarę się zmieniało. Recepcja niezbyt pomocna, z odpowiedzią wracali do mojego męża, niestety wciąż tam panuje przekonanie, ze mężczyźni się bardziej liczą :)
Położenie, jedzenie
Niepomocna recepcja
Pobyt w hotelu super. Pokój przestronny nawet z dostawką 🙃 Basen dosyć spory jak na ilość osób przebywających akurat w tym czasie w hotelu (czerwiec). Blisko do morza. Po drodze można zrobić sobie jakieś zakupy czy to spożywcze czy jakieś pamiątki. Obsługa hotelowa bardzo sympatyczna 😁
Przede wszystkim fajna obsługa 😁 bardzo sympatyczna i komunikatywna 🙂
Za wadę można uznać to, że w pokoju brak takiej szafki żeby położyć sobie ubrania. Jedynie opcja powieszenia ich w szafie. Kolejną wadą może być to, że mimo zakazu ludzie rezerwują sobie już o 6-7 leżaki nad basenem, których jest zdecydowanie za mało na ilość osób przebywających w hotelu.
Bardzo dobra, przestronny, ładny , miła obsługa , niedaleko do morza i głównego deptaka na której można kupić wszystko
Widok na górę Babadag, dużo zieleni, restauracja na zewnątrz
Czasem za głośno muzyka ale jest drugi basen schowany w innej części hotelu, mniejszy gdzie w ciszy można poleżeć
Hotel oceniam bardzo pozytywnie za lokalizacje oraz czystość.
Bardzo grzeczna i uczynna obsługa hotelu. Bardzo dobre jedzenie.
Nie stwierdzono
Pokoje małe i stare wszystko ,klima w 207 nie działała ,restauracje ładne ta na tarasie jedzenie monotonne, słabe ,owoców tylko gruszki i jabłka i niedojrzałe twarde morelki,o arbuzie można pomarzyć ,hotel typowo dla Anglików,obsługa w barach super,na górze w barze sympatyczni uśmiechnięci panowie ,kelnerzy i kelnerki super,leżaki zajęte od 7 rano albo i wcześniej,,szkoda że nikt nas nie poinformował o dolomuszu na plażę ,z leżakami ,,rezydentka nic nie powiedziała , my nic nie wiedzieliśmy,dopiero pod koniec się dowiedzieliśmy kontakt rezydentki kiepski, lody od 16,do 17 jakby nie można cały czas ,za te pieniążki nie polecam.
Piękna stołówka na dworze z widokami na góry
Trochę stary pokoje powinny mieć remont kabiny stare zepsute
Przytulne i czyste pokoje, dobre jedzenie, piękna pogoda, spacerek do plaży głównym deptakiem ~5min? Jak najbardziej polecam.
Bardzo blisko do plaży.
Właściwie jeden basen, dodatkowy to jakiś brodzik.
Polecam jakość stosowna do ceny. Pobyt miły i udany. Basen ciepły widoki piękne.
Basen
Internet
Hotel ma bardzo dobre położenie, kilka minut spacerkiem od plaży i choć jest w camym centrum jest w nim spokojnie. Obsługa w nim jest bez zarzutu. Wyżywienie urozmaicone, bardzo dobrej jakości. Można go spokojnie polecić.
Witam wszystkich. Chciałbym się z wami podzielić swoimi opiniami świeżo po powrocie z hotelu Karbel (z biura Alfa Star). Na początku niestety zapowiadało się niezbyt różowo. Przyjechaliśmy grubo po północy (w sumie było nas tylko 3 rodziny do tego dość sporego hotelu), rezydentka Magda szybko uciekła, a recepcjonista zameldował nas do... zupełnie innego hotelu, a mianowice Karbel Sun. Niby nazwa podobna, ale jest to zupełnie inny hotel, po drugiej stronie deptaku. Nasz pokój był całkiem znośny, na 1 piętrze, ale pozostali dostali pokoje... w piwnicy. Następnego dnia odbyło się spotkanie z rezydentką Anią, (bardzo serdecznie ją pozdrawiam, bardzo kompetentna osoba, najlepsza rezydentka z jaką kiedykolwiek mieliśmy do czynienia), która po usłyszeniu co zaszło od razu pobiegła załatwiać do recepcji. Okazało się, że nie mają chwilowo wolnych pokoi w Karbelu i stąd te przenosiny. Oczywiście żądaliśmy bezwarunkowo umieszczenia nas w Karbelu. Więc obiecano nam przenosiny do super pokojów w czwartek (przyjechaliśmy we wtorek nad ranem) i dodatkowo pokrycie kosztów wybranej wycieczki (oczywiście nie tej najdroższej, ale zawsze...). I faktycznie w czwartek dostaliśmy na prawdę rewelacyjne pokoiki w Karbelu. W ogóle to hotel jest bardzo, bardzo ładny, cichy, ogród zielony, zadbany i na prawdę miło się tak mieszka. Wszystko jest ładnie odnowione, pokoje są sprzątane codziennie, panie sprzątające potrafią zaskoczyć np. przyozdobieniem łóżka żywymi kwiatami (oczywiście spodziewają się za to napiwku). Co do wyżywienia to przy HB kolacja zaczyna się dopiero o 20, a to jest stanowczo za późno i to jest spory minus. Co do wyboru-jeśli ktoś lubi warzywa i generalnie sałatki to będzie miał z czego wybierać, jeśli natomiast liczysz na normalne śniadanie to się rozczarujesz. Właściwie, codziennie jedliśmy gotowane jajka (raz była jajecznica). Można oczywiście za 12 funtów kupić prawdziwe "English breakfast" z sadzonymi jajkami, bekonem, fasolą i co tam jeszcze. Kolacje były bardzo fajne i smaczne, zawsze do wyboru 2 rodzaje mięsa (oczywiście bez wieprzowiny), w środę grill też bardzo smaczny, rewelacyjne zupy, bardzo dużo warzyw i sałatek. Szkoda tylko, że oliwki z pestkami... Generalnie można przytyć. Co do animacji... były właściwie codziennie, raz taniec turecki, raz, pokaz żywego ognia, raz karaoke, raz disco. Bardzo fajnie bawią się kelnerzy, zawsze próbują zaciągnąć do zabawy. W sumie jednak animacje bez rewelacji, mało kto się dobrze bawił, karaoke śpiewała jedna dziewczyna, muzyka na disco tragiczna, uczestnictwo polegało z reguły na biernym patrzeniu. Generalnie obsługa bardzo miła, trzeba jednak dać tu i tam napiwek, bo inaczej zaczynają traktować oschle. Dla nas jeszcze jednym minusem było to, że w hotelu 95% turystów to Anglicy, to sprawiało, że wszystko było ustawiane głównie pod nich. Czasami czuliśmy się jak w Londynie, a nie na wczasach w Turcji. Poza tym okazuje się, że Anglicy nie garną się do wspólnej zabawy.
Bardzo miło wspominamy wycieczki, szczególnie Jeep Safari i dwudniową do Efezu i Pamukkale. Co ciekawe, wszystkie te same wycieczki oferowane przez biuro podróży można kupić w wielu punktach na miejscu za 60-80% ceny. Jednak ponoć może się okazać, że Turcy po drodze i tak znajdą sposób, żeby trochę więcej kasy jednak wyciągnąć. Poza tym polski przewodnik to komfort i możliwość pogłębienia wiedzy.
Pobyt w Karbelu i generalnie w Oludeniz wspominamy bardzo, bardzo przyjemnie, jesteśmy zadowoleni i polecamy gorąco wszystkim!
Uważam, że jest to wspaniały hotel. Ma świetną obsługę, kelnerzy są zabawni, komunikatywni, przystojni. Panująca tam atmosfera jest bardzo pozytywna, odległość od plaży w żadnym stopniu nie przeszkadza. Jestem bardzo zadowolona z pobytu i chętnie pojechałabym tam jeszcze raz.. albo i dwa.
Po przyjeździe (ok. 8 rano) wiedzieliśmy, że musimy poczekać na pokoje do godziny 14. Jednakże wiedząc, że wyjeżdżamy w nocy, byliśmy przekonani, że otrzymamy możliwość skorzystania z posiłków (opcja all inclusive). Niestety, dopiero po zdecydowanej interwencji, założono nam opaski i pozwolono skorzystać z jedzenia. Mieliśmy zapłacone pełne 7 dni, więc powinniśmy już od rana mieć możliwość skorzystania z posiłków. W innych hotelach, także w Turcji, ale i w Grecji, mimo oczekiwania na pokój, przy opcji all inclusive nie było problemów z posiłkami. Ogólnie oceniam jednak hotel bardzo dobrze i polecam.
Znakomita obsługa kelnerska. Świetne jedzenie, urozmaicone i obfite. Można nawet wziąć ze sobą wodę mineralną w butelce. Dużo zieleni. Indywidualna, dobra klimatyzacja. Codzienne animacje, w tym dla dzieci. Codziennie aqua aerobic. Bardzo ładny basen - dużo leżaków. Widoki zapierające oddech. Hotel położony niedaleko od plaży, blisko głównej ulicy handlowej. Wiele sklepików spożywczych w pobliżu.
Nie najlepsza ekipa sprzątająca.
Ogólne wrażenie jak najbardziej pozytywne, hotel zdecydowanie godny polecenia. Największy plus - jedzenie, dużo i smacznie. Jeżeli ktoś uważa, że mało urozmaicone, to niech sobie porówna ze swoim codziennym menu domowym... :-) Drinki: piwo, trzy rodzaje wina, wódka, whisky, rum, gin, rakija. Niektórzy narzekali, że drinki są słabe - głównie byli to ci, którzy odnosili się z wyższością do kelnerów. Nasze drinki na pewno słabe nie były... Rezydent z Rainbow mało rozgarnięty, na pytanie o możliwość wjazdu na Babadag polecił nam skontaktować się z którymś z biur oferujących paragliding. Oni oczywiście mogli nas podwieźć za 20 euro od osoby. Na szczęście zapytaliśmy dyspozytora na pętli autobusowej - dojazd na górę dwa razy dziennie, bilet za 6,50 TL.
Dobre położenie, świetnie się nadaje jako baza wypadowa do zwiedzania okolicy.
Zdecydowanie za głośna muzyka przy basenie, najwyraźniej dopasowana do gustów młodych, mało wymagających turystów z Anglii. Do naszego pokoju sprzątaczki przychodziły ok. 16 - 17, kiedy akurat wypoczywaliśmy po powrocie z wycieczek.
Polecam cudne piekne miejsce warte polecenia dla mnie super
Bajeczny cudowne miejsce a obsługa przemila
Dla mnie brak wad
Za cenę, którą zapłaciliśmy, spodziewaliśmy się niższego standardu - stąd bardzo pozytywne zaskoczenie. W zasadzie jedyny minus to odległość od plaży. Ostrzeżenie dla wyjeżdżających - warto kupować wycieczki \\\"na mieście\\\" - są dużo tańsze, niż oferowane przez rezydentów (nie tylko polskich, np. angielskich też). Przy spadku wartości liry - na miejscu tanio jak barszcz - atrakcje typu paragliding czy wędkarstwo morskie są obecnie +/- dwukrotnie tańsze, niż miało to miejsce podczas naszej ostatniej wizyty. Jak kto ma urlop w najbliższym czasie - nic tylko jechać. I jeszcze jedno - w zasadzie standard wszystkich pokoi w hotelu jest zbliżony - nie sposób trafić na jakiś kiepski. Tyle, że jak ktoś jedzie z małymi dziećmi, które wcześnie kładą się spać, to warto wziąć pokój w tzw. bloku z jak najwyższym numerem (jest ich 9) - do ok. 23 trwają ciekawe programy artystyczne (tańce tureckie, akrobaci z Mongolii, karaoke) - w blokach położonych blisko basenu do tej godziny jest dość głośno.