Cudowne plaże otoczone zielonymi klifami i krystalicznie czystą wodą
Zabytkowe klasztory i kościoły z pięknymi freskami
Doskonałe miejsca do nurkowania i podziwiania podwodnego świata
schludnie, czysto, dość skromne wyposażenie pokoi, brakowało kawy i herbaty oraz szklanek mimo że był czajnik bezprzewodowy i lodówka, serwis sprzątający i obsługa hotelu bardzo grzeczna i uczynna
Niewielki, kameralny hotel w stylu greckim. Skromnie urządzone pokoje ale codziennie sprzątane. Bardzo pomocny personel hotelu. Jedzenie smaczne. Basen niewielki ale nie było problemu ze ciasno albo ze zabrakło leżaków przy basenie. Plaża w okolicy z bardzo ładnym płaskiem. Trzeba jednak dojść kawałek od hotelu. Spacer na plaże zajmował 10 mim. W pobliżu przystanek autobusowy. Info o dojazdach autobusu w recepcji.
Pomocny personel i kameralna atmosfera.
Bardzo kameralne miejsce. Jak ktoś chce odpocząć w spokoju, z dała od hałasu, tłumów ludzi to jest odpowiednie miejsce. My byliśmy z mężem i 7 letnim synem i jesteśmy bardzo zadowoleni z tego miejsca.
- codziennie pokoje są sprzątane i wymieniane ręczniki - basen z różnymi poziomami wody i ratownikiem - miła sympatyczna obsługa - można wypożyczyć auto w hotelu - klimatyzacja w pokoju - darmowe leżaki przy basenie i nie trzeba ich wcześnie zajmować bo zawsze są dostępne - bardzo blisko piękna plaża
- brak naczyń w pokoju np. kubka czy talerza - strome zejście na plaże - monotonne jedzenie przez cały tydzień praktycznie to samo - brak animacji
Pokoje w głównym budynku hotelu bardzo ubogie , wrażenie jakby z poprzedniej epoki, ale czyste. Jedzenia zdecydowanie nie polecam, śniadania w formie bufetu bardzo ubogie, obiadokolacje katastrofa. Panie kelnerki miłe a panowie minęli się z powołaniem. Nie powinno ich tam wogole być. Daleko do plaży.
Hotel na dwie gwiazdki a nie trzy.
Pokoje w głównym budynku bardzo ubogie. Posiłki katastrofa, niedobre.
Przebywałam w hotelu tydzień w sierpniu z opcja śniadania i obiadokolacje. Chciałabym aby opinia była maksymalnie obiektywna. Ktoś we wcześniejszych opiniach napisach,że mu się podobało,bo generalnie nie miał żadnych oczekiwań i to chyba jest właśnie hotel dla takich osób. Hotel i pokoje może 10 lat temu były Ok,aktualnie to poziom dwie gwiazdki(łazienki na jedną gwiazdkę) Jedzenie śniadania monotonne, nastawione na Brytyjczyków i niestety niezbyt dobre. Obiadokolacje jak Ci się trafi,dwa dni coś strasznego,jeden dzień całkiem Ok. Basen czynny w godz 10-19,wiec jeśli zwiedzasz,a później chcesz skorzystać to juz nie masz takiej możliwości. Zalety: hotel leży nad cudowną plażą (piaszczysta)bardzo długo jest płycizna (info dla rodzin z dziećmi). Plaża jest Ok 400 m od hotelu z górki, co ma znaczenie,bo jak z niej wracasz to masz te 400 m pod górkę do hotelu.Przy płazy prysznic i beach bary. Miejscowość to tylko i wyłącznie same budynki,zero infrastruktury, najbliższy sklep 1.5 km. Wieczorami zapomnij, że wyjdziesz gdzieś z hotelu. Plusy hotelu są takie,że jest 20 min od stolicy i jeżeli masz wypożyczone auto to zawsze możesz podjechać i pochodzić po mieście. Hotel to dobra baza wypadowa autem wszędzie max 40-50 min. My cały pobyt jeździliśmy autem,ale dla osób które były cały tydzień w hotelu,wyrazy współczucia. Obsługa w 80% miła,ale zapomnij o serwisie na wysokim poziomie(jak poprosisz o szklankę to idą po nią i juz nie wracają). Podsumowując jeżeli komuś kompletnie nie przeszkadza standard i będzie miał auto na cały pobyt to Ok. Ja bym nie wróciła w to miejsce i jak sobie pomyśle,że ludzie piszą tu super pozytywne opinie to chyba to są pracownicy (...). W hotelu raczej starsze osoby, głównie Brytyjczycy.
Odległość od stolicy i najważniejszych punktów na mapie. Piękna piaszczysta plaza z mnóstwem ryb i jeżowców w wodzie
Tragiczne pokoje Słabe jedzenie W samej miejscowości nic nie ma,a sklep 1.5km od hotelu
Moja opinia jest oczywiście subiektywna, chociaż podzielają ją moje koleżanki przebywające wraz ze mną w tym hotelu. Przede wszystkim to miejsce ciche, spokojne i bardzo kameralne, co dla mnie stanowi ważny atut. Pokoje nieduże, ale wystarczające na nocny odpoczynek, bo tylko do tego nam służyły. Ważnym aspektem było to, że sprzątano je codziennie, wymieniano ręczniki, których biel i czystość była idealna. Podobnie jak i pościeli, na której miło było się położyć. Położenie hotelu również satysfakcjonujące, dobry punkt wypadowy do zwiedzania uroków wyspy. Można korzystać z autobusów,.taksówek, ale najlepszym rozwiązaniem jest wynajęcie auta i podziwianie uroków Kefalonii własnym tempem. Położenie hotelu również jest zadowalające, blisko morza, u stóp gór, z basenem, w którym nie ma tłumów, brodzikiem dla dzieci, małym ogrodem wyposażonym w dostateczną ilość leżaków. Tenis, bilard to dodatkowe możliwości rekreacyjne. Obsługa bardzo miła, pomocna. Posiłki mało zróżnicowane, ale można najeść się do syta. W mojej ocenie to miejsce godne polecenia. Jedyne, czego było mi brak, to możliwości podziwiania wschodów i zachodów słońca. Położenie hotelu uniemożliwiało takie atrakcje. Ogólnie polecam.
Czystość, miła obsługa, blisko do morza, kameralne warunki, dobra baza wypadowa.
Hotel położony w cichej i spokojnej okolicy, na wzniesieniu z pięknym widokiem na morze. W okolicy nie ma niestety żadnego sklepu, ale przy najbliższej plaży są dwie taverny. Najbliższa plaża jest piaszczysta, ale trochę zatłoczona. Polecamy przejść kawałek dalej na skałki. Co prawda nie jest tak wygodnie jak na piasku, ale nie ma tam praktycznie w ogóle ludzi, a zejście do wody jest po drabinkach. Hotel jest idealną bazą wypadową, aby zwiedzić całą wyspę, ale do tego potrzebny jest samochód. Wyspa nie jest aż tak nastawiona pod turystów jak inne bardziej znane greckie wyspy. Obsługa w hotelu zdecydowanie zasługuje na najwyższą ocenę! Wszyscy przemili, uprzejmi i do tego bardzo pomocni oraz dobrze mówiący po angielsku, więc nie ma najmniejszych problemów z dogadaniem się. Czytając inne opinie na temat tego hotelu, natknęliśmy się na opinie że jedzenie monotonne, nie do końca smaczne, z czym absolutnie się nie zgadzamy! Na śniadaniu zawsze do wyboru 3 rodzaje pieczywa, przeróżne dżemy, marmolady, miody, nutella, różne rodzaje płatków śniadaniowych, warzywa, owoce, soki owocowe, kawy, herbaty. Dodatkowo zawsze były 3 rzeczy na ciepło do wyboru, codziennie coś innego. Obiadokolacje serwowane i również bardzo smaczne. Każdego dnia wybierało się menu z dwóch pozycji na kolejny dzień. Obiadokolacje obejmowały sałatkę, przystawkę, danie główne oraz deser. Porcje nie za duże, ale po zjedzeniu wszystkiego naprawdę można było się najeść. Napoje do kolacji dodatkowo płatne, do śniadania bez limitów i bezpłatne. Pokoje nie za duże, ale na pewno wystarczające, ładne, czyste i zadbane. Dodatkowo sprzątane codziennie. Zdjęcia pokoi na stronie dość nieaktualne. Pokoje są odnowione, ładniejsze i zdecydowanie bardziej nowoczesne. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i polecamy każdemu!
Obsługa, czystość, smaczne jedzenie, cisza i spokój.
Hotel zgodnie z oznaczeniem, 3*, spełnił oczekiwania, pokój standard, bardzo duże i wygodne łóżko, codziennie sprzątany, obsługa bardzo dba o wszystko.
Piękne widoki na góry i zatokę, cisza i spokój, sympatyczny personel, czysto, duży basen, jedzenie smaczne.
Sugerując się opiniami z poprzedniego roku wybraliśmy ten hotel ,niestety nie do końca jesteśmy zadowoleni . Jeżeli chodzi o pokój ,było ok ,sprzątany ,ręczniki wymieniane codziennie ,malutka szafa -dla 3 osób stanowczo za mało miejsca na rozłożenie rzeczy . Basen czysty ,spokój i cisza .Najsłabsze jedzenie ,śniadania skromne i mało urozmaicone ,z owoców jabłka i pomarańcze . Obiadokolacja bardzo słabe na cały pobyt dwie kolację były smaczne,deser to dwa kawałki arbuza ,lub 3 razy zdarzyło się kawałek ciasta . Jeżeli chodzi jako baze wypadową to rewelacja ,mieliśmy na cały pobyt samochód i zwiedziliśmy całą wyspę ,polecam jest piękna każda część ma urokliwe miejsce . Gdybym miała wrócić do tego hotelu to raczej już nie ,nie jesteśmy wymagającymi osobami .e zeszłym roku byliśmy w innej części wyspy inny hotel za te same pieniądze i było naprawdę pysznie i bardzo przyjemnie.
Bardzo dobre miejsce wypadowe.
Jedzenie
Bardzo kameralny hotel położony w przepięknej scenerii, z cudownymi widokami. Hotelowy basen jest duży i zadbany. Pokoje są schludne, obsługa hotelu bardzo uprzejma. Miejsce idealne dla osób, którym zależy na wypoczynku w spokojnym miejscu. Dla swobodnego zwiedzania wyspy warto wypożyczyć samochód, hotel położony jest w okolicy z dala od miejskiego zgiełku.
przepiękne widoki, kameralna atmosfera, świetna obsługa
Bardzo fajny hotel z dużym basenem. Posiłki bardzo dobre, polecam!
Blisko plaży, fajny basen, dużo leżaków, piękna natura .
Troszkę daleko od centrum, autobus jeździ tylko raz dziennie.
Hotel jest w porządku. Pokoje sprzątane codziennie. Jedzenie wyśmienite. Większość pokoi z widokiem na morze. Pobliska plaża cudownie piękna. Klimat Kefalonii mega super. Ogólni nie spodziewałem się za wiele po tym hotelu. Okazało się jednak mega przyjemnie.
Posiłki Plaża(polecam wybrać się na drugą, mniej kameralną gdzie nie ma tylu ludzi). Przejście trochę problematyczne po skałkach ale warto! Trzeba iść w lewą stronę stojąc przodem do morza.
Mało animacji albo ich brak
Polecam, schludny hotel z pysznym kedzeniem, miłą odsługą i ładnym widokiem
Miła obsługa, mało dzieci, ładny widok, dobre różnorodne jedzenie, autobus do stolicy podjeżdza pod sam hotel, niedaleko do plaży, kawałek dalej piekne skaliste wybrzeże, a z drugiej strony schowana mała bezludna plaża
Zasłonka od prysznica mogłaby zostac wymieniona, osy próbujące zjeść coś z twojego talerza
Super. Jedzenie dobre śniadanie w formie bufetu szwedzkiego. Kolacje w formie alakarte składające się z sałatki dość duży talez przekąski i głównego dania plus ciasto woda gazowana 1.5za butelkę litrową. Wynajem samochodu 101euro 3dni skuter 20za dzień. Plaza kamienista 400m.piaszczysta około 2km.lidl 7km dwa sklepy 1400m drugi 2.5km
Czystość. Jedzenie. Widok
Wynajmijcie samochód, inaczej będziecie jak uwięzieni. Hotel maksymalnie na jeden tydzień. Wyspa senna, gaje oliwne i kozy. W okolicznych dwóch sklepach drogo. Jedyny Lidl w odległości 9 km od hotelu. Warto pojechać do Agrosoli, urok małego portowego miasteczka.
Cisza, ładne widoki, zadbana zieleń i piękne drzewa w hotelowym ogrodzie. Duży basen.
Daleko wszędzie i zawsze pod górę. Brak jakiejkolwiek komunikacji, bez wynajęcia samochodu trudno zrobić podstawowe zakupy, żeby urozmaicić posiłki. Brak warzyw na śniadanie, w posiłkach wieczornych główna przyprawa, to sól. Dania bez polotu, nuda jak z czasów FWP w PRL-u. Plaga os, które uniemożliwiają zjedzenie posiłku na zewnątrz.
było super spokojnie cicho dobre posiłki czysto przyjemnie POLECAMY serdecznie
czysto cicho miła atmosfera
Hotel bardzo słaby, małe ciasne pokoje i mikro łazienki. Jedna część hotelu jest po remoncie niestety pozostawia wiele do życzenia. Druga część to lata 80 XX w. Generalnie hotel porażka. Kefalonia to wyspa którą można zwiedzić w 3 dni. Bardzo słabo zagospodarowana bez żadnych atrakcji.
Hotel dla emerytów i ludzi którzy szukają spokoju
ciasne pokoje, maleńkie łazienki, standard lata 80 XXw, posiłki słabe
Polecam spokój cisza czysto wspaniała atmosfera odpoczynek gwarantowany
Przyjemnie miło cudownie
wybierajac ten hotel jako baze wypadowa to ok.Wszedzie daleko, Bylismy z małym dzieckiem to jedynie co mogło robic to siedziec w brodziku.Zadnej hustawki, zupełnie nic.Nie wiedzielismy,ze to hotel nie dla rodzin z dziecmi.Wynajecie samochodu na kilka dni rozwiązało sprawę .jedzenie bardzo dobre to jest wazny atut hoelu
dobre jedzenie
odludzie, dla ludzi starszych i ceniących spokój.Odradzam rodzinom z dziecmi-nuda.
Hotel dla niewymagających. Cichy i w cichej okolicy, goście to emeryci, albo pary - dzieci mało. Jeśli dostanie się pokój w głównym gmachu, to ok, w bocznych już nie do końca, bo jest to na uboczu i wygląda jak budynki dla służby. Obsługa miła, właściciel rozdawał wszystkim kobietom sadzonki bazylii na pożegnanie :) W holu i jadalni wi-fi. Jedzenie monoonne i proste. Polecam wziąć tylko śniadania, bo obiado-kolacje na prawdę marniutkie. Do ładnej plaży daleko, drogą, którą nie wszyscy dadzą radę przejść - raz pod górę, raz w dół, ulicą, ale stromo! Plaża bliska ok 600m - malutka i mega tłoczna, za cyplem troszkę większa, ale kamieni sporo w wodzie - obie piaszczyste. Przy plaży 3 tawerny - tam dobre jedzenie i można się najeść we dwoje za ok 25euro (taki normalny obiad z piciem). Ta konkretna miejscowość i plaże wypadają super słabo na tle tego, co można zobaczyć na Kefalonii. KONIECZNIE weźcie samochód! Bez tego, ani rusz. Nawet, żeby kupić cokolwiek do jedzenia czy picia, to najbliższy market jest oddalony o 2 km - również niełatwa trasa(góra/dół) Podczas zwiedzania zobaczcie koniecznie Poros - kamienista plaża, ale piękna czysta woda i miasteczko osotoczne górami, Assos - mini kurort, mnóstwo Anglików, Scalę - tam itaka ma hotel porto scala village, ale totalnie bez plaży. Najbliższa plaża w Scali własnie, jakiś dobry kilometr - żwirkowa, ale przede wszystkim Myrtos Beach! i niedocenianą przez wszystkich Antisamos beach! - boska :) Oczywiście blisko hotelu, bo jakieś 11km jest też super plaża piaszczysta CostaCosta Beach - bajowo tam jest z uwagi na zagospodarowanie piaszczystej plaży w łóżka z materacami, baldachimy i mnóstwo parasoli - w różnych cenach do wyboru od 8 do 6 euro. Reasumując, na kefalonie tak, ale jeśli macie w budżecie choćby 200-300zł więcej weźcie hotel Mediteranee - ma super lokalizacje, basen na morzem i niedaleko plażę costa costa, dużo tawern i miasto! :) p.s. rezydentka niepotrzebna na miejscu - wynajem auta tańszy w hotelowej recepcji, 40euro za dzien! A wycieczki Itaki za drogie!