Kalidonio

Pokoje czyste, często sprzątane. Słabe wyposażenie aneksu kuchennego. Dość dobra odległość do pięknej piaszczystej plaży. Uwaga na komary!

Najlepsza tawerna to Stani leży tuż przy plaży, wspaniała obsługa, pyszne jedzenie i ceny do przejścia, pobliskie(za płotem)pole do mini golfa tanie pyszne drinki i fantastyczna obsługa(syn wlaściciela Dani)sama wyspa piękna i zielona tylko, szkoda, że tak zdominowana przez młodzież z Anglii

Hotel, tak jak i cała okolica dla osób ceniących spokój. Nasz wyjazd był bardzo udany, z wyjątkiem wyprawy dookoła wyspy. Wypoczęliśmy jak nigdy...

Spokojny hotelik dla niewymagających. Na basenie zawsze są wolne leżaki. Codziennie sprzątane. Za oknem pasą się owce i sąsiedzi chodują kury. Potrafią wydawać dzwięki w środku nocy :-). Plaża piaszczysta z dodatkiem pokruszonych muszelek. Łagodne zejście. Warto wypożyczyć samochód i pozwiedzać wyspę. Cena ok 200 e za 5 dni za mały sam z klimą.

kapa

Nazwa  Kalidonio
Miejsce  Grecja / Zakynthos
Wyżywienie  Bez wyżywienia
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny

Słynna plaża Navagio z wrakiem statku otoczona klifami

Błękitne groty z krystalicznie czystą wodą do nurkowania

Lokalne tawerny z wyśmienitą grecką kuchnią

Wyświetlono 15 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
W.M.

tom

kapa

bunja

Pobyt - Maj 2010

Byłam na urlopie w lipcu. Niestety wróciłam zła i rozczarowana. Cała wyspa przereklamowana. Godna uwagi tylko Zatoka Wraku. Jeżeli chodzi o hotel to nie polecam. Obsługa (właścicielka) skupiona na pilnowaniu terenu przy basenie aby nikt nie przyniósł własnej wody do picia. W tym hotelu zostaliśmy okradzeni poprzez wyłamanie rolet na parterze (2 pokoje).Żadnej rekompensaty od \"hotelu\", choćby przy opłacaniu klimy. Basen przyjemny, ale smutny. Przy bufecie nawet cienia muzyki.

Lukasz

Pobyt - Maj 2010

Hotel idealny dla mniej wymagających, cicha i spokojna okolica. Byliśmy tam w 2010 i jedziemy w 2011. Szkoda tylko, że basen jest nie czynny od 19:00.

Daniel

Pobyt - Maj 2010

Ciche i spokojne miejsce. Pokoje czyste, sprzątane co drugi dzień, pościel często wymieniana. Aneks kuchenny dość skromny ale da się na nim spokojnie coś ugotować. Polecam pokoje na parterze z widokiem na basen, rano do południa cień, a po południu grzeje słońce ale bez klimy da się wytrzymać. Basen czyściutki i przeważnie pusty. Właściciele uprzejmi choć czasami ma się wrażenie jakby cały czas patrzyli co się robi, trochę brak swobody. Polecam tawerne Iguana dobre i nie drogie jedzonko. Ogólne wrażenie bardzo dobre, można naprawdę odpocząć. Wyspa przepiękna więc koniecznie wypożyczyć auto.

ania

Pobyt - Maj 2010

Hotel dla osób lubiących spokój , cisze, pokoje duże, czyste. polecam te na parterze ( chłodniej).Idealne miejsce dla osób chcących zwiedzać wyspe autem . Klimatyzacja niekonieczna, gdyż wystarczające są ciemne żaluzje .Basen czysty, pusty , choć szkoda że tak krótko czynny tzn. po 20 już nie można sie kąpać gdyż właściciele chlorują wode. uważam że mogliby poczekać przynajmniej do 22 , w końcu to wakacje , ciepło i widno.Aneks kuchenny troszke za mały.w pobliżu hotelu polecam bar iguana - dobre i niedrogie jedzenie.

katja

Pobyt - Maj 2009

Bardzo sympatyczny kameralny hotelik prowadzony przez Grecką rodzinę. W upalnych dniach, przy możliwości wyboru pokoju polecam te z widokiem na łąkę a nie na basen ponieważ słońce na balkonie jest tam tylko do ok. 11.30 i po upalnym dniu można choć trochę posiedzieć w cieniu (odwrotnie do pokoi z widokiem na basen, gdzie od południa do samego wieczora na balkonach jest nieznośnie gorąco).

Andzia

Pobyt - Czerwiec 2008

Bardzo fajny, spokojny hotelik. Studio całkiem spore dla 2 osób. Aneks troszkę słabo wyposażony - tylko podstawowe naczynia, ale to wystarcza( chyba, że ktoś chce gotować pięciodaniowy obiad). Basen czyściutki, i zawsze można znaleźć wolny parasol z łóżkiem i swobodnie popływać. Skrótem do plaży - 400m, do centrum również. Kalamaki to miejscowość taka "w sam raz". Mnóstwo wypożyczalni samochodów i skuterów, sklepików i tawern ze smacznym jedzeniem i fajną atmosferą. Miasteczko gwarne, ale nie hałaśliwe w przeciwieństwie do pobliskiego Laganas (hałaśliwe skutery przejeżdżają przed nosem, nieprzyjemny zapach na głównej ulicy, szalejący Brytyjczycy). Tawerna Stanio - greckie wieczory w każdą niedzielę - fajna zabawa. A wyspa - marzenie!

Nadia

Pobyt - Czerwiec 2008

Bardzo przyjemne i kameralne miejsce. Idealne dla osób, które chcą odpocząć bez hałasu dyskotek i barów. Dużo zieleni wokoło, blisko do plaży i centrum. Pokoje sprzątane 3 razy w tygodniu, pościel i ręczniki zmieniane 2 razy w tygodniu, łazienka sprzątana codziennie. Pokoje przytulne, dobre wyposażenie aneksu kuchennego.

Zosia

Pobyt - Czerwiec 2008

Studia Kalidonio posiadają ładne i schludne pokoje, znajdują się w pobliżu morza gdzie znajduje się ładna piaszczysta plaża gdzie składają jaja żółwie careta- careta. Z uwagi na niską cenę uważam że są to przyzwoite pokoje, dla średnio wymagających klientów. Lokalizacja jest dobra, niewielka odległość do pięknego portowego miasta Zakynthos.

Nadia

Pobyt - Lipiec 2007