Hotel położony na klifie z niesamowitą scenerią.
Dla dzieci: mała zjeżdżalnia, miniklub dla dzieci od lat 3, plac zabaw, animacje, wydzielona część w basenie.
Na terenie hotelu znajdują się 3 duże baseny: ok. 1000 m2, ok. 700 m2 oraz ok. 250 m2.
Świetna opcja zarówno na rodzinne wakacje, jak i wyjazd z przyjaciółmi.
Jesteśmy zadowoleni z pobytu w Kaliakra Resort. Pokoje czyste, ręczniki codziennie wymieniane, pościel wymieniana co 2 dni, balkon duży z widokiem na basen i morze. W pokoju suszarka do włosów, suszarka na pranie i Żelazko, Zestaw kosmetyków. Aneks kuchenny. Animacje wieczorne - dyskoteka, quizy muzyczne i karaoke.
Położenie na klifie, jedzenie, pokoje, animatorzy świetni!
Daleko do miasta
Wraz z chłopakiem wybraliśmy się we wrześniu 2018 roku do Kaliakri. Powiem szczerze, że nieoczekiwalismy super luksusów ponieważ zapłaciliśmy bardzo mało za tydzień urlopu. Jednak zostaliśmy mile zaskoczeni. Dostaliśmy wielki pokój w sumie wyglądał jak mieszkanie (sypialnia, łazienka, salon suszarnia duży taras. Coś pięknego. Pokoje codziennie sprzątane. Nawet szklanki po napojach mieliśmy umyte. Pościel codziennie wymieniana. Jedzenie pyszne codziennie coś innego. Niestety do plaży daleko, ale na terenie hotelu są 4 baseny więc idzie przeżyć bez plaży. Pobyt zaliczam jak najbardziej do udanych i miło wspominam ten czas. Przede wszystkim dlatego, że poznaliśmy tam super znajomych z różnych stron Polski. Pozdrawiam całą ekipę z KALIAKRIA RESORT. Myślę, że jeszcze kiedyś do nich zawitamy.
Piękne czyste duże pokoje, bardzo miła obsługa, pyszne jedzenie
Brak atrakcji. Niestety hotel dla osób ceniących sobie spokój szczególnie dla dużych rodzin, które potrafiłyby fajnie zorganizować sobie czas na miejscu.
Hotel Kaliakria Resort oceniamy bardzo dobrze. Opis oferty zgodny ze stanem faktycznym. *Pokoje- duże, przestronne, czyste, codzienne wymieniane ręczniki, myta kabina prysznicowa, podłoga, na życzenie Pani sprzątająca wymieniła pościel i przyniosła wodę do picia. Balkon duży z widokiem na basen, dwa krzesła i stolik. W pokoju dodatkowo znajdują się: żelazko, suszarka do włosów, suszarka na pranie, zestaw kosmetyków, aneks kuchenny, lodówka. *Wyżywienie- przepyszne! Różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie, jest to chyba największa zaleta tego hotelu, w jeden dzień w tygodniu jest wieczór bułgarski, gdzie można posmakować ich dań, jest też wieczór z grillem i wtedy wszystko odbywa się na dworze, dodatkowo przygrywa orkiestra, która podchodzi do każdego stolika i gra oczekując jakiegoś napiwku, ale nie są nachalni jak ktoś nie ma przy sobie pieniędzy to uśmiechają się i idą dalej :) *Baseny- jest ich ogólnie 5, 2 są duże, 3 są mniejsze. Dla opcji all inclusive jest wyznaczony jeden basen przy którym jest bar z którego można korzystać (alkohole, owoce, przekąski, po 15.00 tosty, hot-dogi, rogaliki itp.). Mimo, że Pani rezydentka twierdziła, że tylko z tego basenu można korzystać, korzystaliśmy z wszystkich i nikt nie miał z tym problemu. Przy basenie infinity jest napisane, że leżaki są płatne, ale jak chcieliśmy kupić, to Pan kazał nam wchodzić normalnie. Baseny są czyste, głębokość do 1,60 jest wystarczająca, woda w basenie akurat do schłodzenia ciała, ale nie była zimna, wydaje nam się, że jedynie w basenie infinity była chłodniejsza, ale w niczym to nie przeszkadzało. *Plaża- są dwie plaże, pierwsza, do której można dojść ścieżką ekologiczną bardzo mała, wąska, nic specjalnego, ale warto się chociaż raz przejść (pod górę jest już trochę ciężko, ponieważ ścieżka jest dość stroma), widoki są przepiękne. Druga plaża, która jest przy polu golfowym Bendida jest już większa, tam to dopiero są widoki :) Bus hotelowy dowozi co godzinę, zatrzymuje się na górze i trzeba dojść do plaży tak około 500 m. Również późnij wejść na górę jest trochę ciężko, ale jeżdżą co chwilę meleksy z gośćmi z innego hotelu i zabierają jak jest miejsce. *Animacje- był Pan Tomek,który w dzień zabawiał dzieci, a wieczorem organizował dla dorosłych karaoke lub dyskoteki. Był bardziej pomocny na miejscu, niż Pani rezydentka, która praktycznie nie wiedziała nic o hotelu.
Ogólnie wrażenie dobre, ale cieszę się że kupiliśmy wycieczkę 50% taniej, bo cena pierwotna jest nieadekwatna do oferty. Przy okazji serdecznie dziękuję wakacje.pl za zorganizowanie lotu zastępczego z uwagi na naszą pomyłkę... szkoda że Itaka nie dzwoni do klientów jak są mylące godziny wylotu.
Lokalizacja na klifie. Widoki z hotelu cudowne, szczególnie z dużego basenu. Z uwagi na położenie na klifie wieje wiatr, który przynosi ulgę w upale. Stadnina koni, park wodny to atrakcje dla dzieci z których skorzystaliśmy.
Ogromną wadą jest brak lobby... mieliśmy wylot o 3 w nocy dnia kolejnego i koczowalismy na leżaku przez 12 h... Nie było gdzie nawet iść się odświeżyć... Zimne baseny, chociaż córka i tak chętnie korzystała. Tłuste jedzenie.
Byliśmy w tym hotelu w lipcu 2018 r. Pokój otrzymaliśmy apartament z jedną sypialnią aneksem kuchennym i jadalnym, duży taras. Widoki z basenu wspaniałe widoki na morze. Jedzenie rewelacyjne codziennie wspaniałe przystawki, duża różnorodność, mule i ryby małe jak frytki (2 razy w tygodniu). Przy dużym obłożeniu problem przy śniadaniu szczególnie z wyrabianiem się przy naleśnikach gofrach, raz długo czekaliśmy na pieczywo. Dobre wino i piwo, drinki komponuje się samemu, dostępny lód i cytryna do drinków. Do plaży dojeżdża bus hotelowy co godzinę kierowca upycha ludzi do niego jak śledzie, zamiast puścić bus co pół godziny by rozładować kolejkę. Bus jedzie do dwóch plaż, jedna dla mnie beznadziejna gdzie na plaży są byle jakie parasole i leżanki poduszki (płatne 25 lewa) natomiast druga na polu golfowym dalej jest fajna (35 lewa za komplet) jest też restauracja ale droższa niż na pierwszej plaży. Bus wjeżdża na pole golfowe a tam w dół na plażę zabiera meleks. Powrót meleksem w górę i dalej busem ( o 16 bus nie jedzie na pole golfowe) Można zejść do plaży ścieżką jednak powrót to wyzwanie.Sprzątanie beznadziejne, już w trzecim dniu wymieniono nam tylko 2 ręczniki kąpielowe a małe zabrano w następnych w ogóle nie wymieniano dopiero po interwencji wymieniono tylko te dwa Masakra. Dzień wyjazdu był problem przez dwa dni nie mogliśmy dostać informacji czy możemy przedłużyć pokój przed 12 dostaliśmy informację , że nie ma możliwości. Koczowaliśmy na leżakach do 24. 15 w nocy, myliśmy się na siłowni ( sami znaleźliśmy siłownie gdzie można było skorzystać z toalety i prysznica). Restaurację zamykają o 23 i dla tych co mają później lot jest problem. Z Itaki brak informacji , na spotkaniu poinformowali nas , że jest pokój dla gości gdzie można odświeżyć się przed podróżą okazało się , że takiego pokoju nie ma a mieliśmy powrót w nocy. Problem jest gdy pada deszcz a nam tak się zdarzyło i niestety trochę marzliśmy na powietrzu na leżaku z zadaszeniem. Do Balczika zamówiliśmy sobie busika za 25 lewa dowiózł nas i z powrotem taryfą za 25 lewa, Tam super niskie ceny w knajpkach-polecam. Za cenę do 1800 ok powyżej raczej nie.
hotel na klifie, piękne widoki , jedzenie bardzo dobre, pokoje jak się trafi małe i duże apartamenty
słabe animacje, brak lobby, brak możliwości przedłużenia pokoju, brak pokoju dla gości by można było odświeżyć się przed podróżą
Hotel położony jest na odludziu - jest kamarelanie na plus. Wprawdzie obok jest inny hotel, sklepik przyhotelowy i hotelowe restauracje i bary - ale to tyle. Baseny rewelacyjne - duże, z przepięknymi widokami i różną głębokością. Są tarasy widokowe! Okolice opustoszałe, ale ja uwielbiam takie klimaty, więc byłem zachwycony. JEDNAK! Plaża (Kibella Beach - rewelacyjna - mała, strzeżona, z barem z miłą obsługą - malownicza - 10 minut drogi, dla wprawionych spacerowiczów, od hotelu ścieżką ekologiczną - i dobrze, że trzeba iść na plażę, bo po drodze przepiękne widoki. W pobliżu także inne większe plaże. I jeździ bus. Wokół jest co zwiedzać, najlepiej rowerem. Pokoje - to mieszkania - my akurat dostaliśmy 70 m2 - dwa pokoje z aneksem kuchennym i wielkim tarasem z widokiem na baseny i morze! WOW - z czymś takim się jeszcze nie spotkałem. Pokoje czyste, wyposażone nawet w zmywarkę :) Posiłki dobre - obiady najbardziej urozmaicone (są owoce morza, bułgarskie przysmaki, dużo owoców także suszonych, warzyw i słodkości) - dobre wino, piwo. Inne alkohole - ok. Jeśli chodzi o bar przy basenie - obsługa cudowna - dziewczyny zawsze z uśmiechem na twarzy. No dobra Bułgarzy i Bułgarki są cudowni - najmilszy naród na świecie. Oczywiście zdarzył się Polak jeden z drugim - tatusiowie - uważali, że świat leży u ich stóp i nieładnie zachowywali się wobec personelu - niestety czarne owce zdarzają się wszędzie. Bardzo polecam ten hotel!!!
kameralnie, baseny!, widoki!, pokoje!, obsługa! spokój
brak sklepów w okolicy. i jeśli ktoś chce się przyczepić - to, że trochę tam trzeba pochodzić, ale to lepiej uznać za zaletę :) czepiałbym się polskich gości i imprez firmowych z Rumunii na weekendy - ale aż tak to nie przeszkadza
Obiekt idealny ja oceniam bardzo wysoko, jakość i wyposażenie pokoi luksusowe. To nie pokoje to apartamenty ogromne. Kameralna zabudowa, nie dla imprezowiczów szukających przygód, a dla całej reszty ludzi. Jedzenie bez przepychu ok. smaczne, może troszkę zimnawe. Piwo jest piwem a wino winem, reszta to głównie Savoy, tanie bułgarskie, smaczne, sieka, ale z kacem nad ranem :) Odległość od morza to 15 minut przez eko ścieżkę - ale za to ładną - lub bus hotelowy kursujący od 10 do 18. Czasami przy recepcji smrodek szamba ( recepcja to osobny budynek przy wjeździe na \\\"osiede\\\" Duże odległości wszędzie, nie polecam dla osób o dysfunkcjach ruchowych. POLECAM!
Wszystko super, jeżeli ktoś chce się przyczepić, patrz minusy
na odludziu, brak sklepów i komunikacji z innymi miejscami poza taksówką i wycieczkami fakultatywnymi. Brak animacji przed 15 czerwca...jakichkolwiek.
Pobyt spełnił nasze oczekiwania, jedzenie bardzo urozmaicone - każdego dnia można było zjeść coś innego, apartamenty duże i przestronne, codzienna wymiana ręczników. Aby gdziekolwiek się dostać to trzeba korzystać z busów, taksówek lub wynająć auto - w okolicy nic nie ma. Niestety brak zapewnienia przez biuro podróży pokoju i posiłków w dniu wylotu - pokój należy opuścić do 12.00 a transfer na lotnisko o 21.30. Fajnie zlokalizowany plac zabaw dla dzieci - tuż przy restauracji co dla rodzin z dziećmi było extra. Dla tych pragnących ciszy przy jedzeniu na terenie hotelu jest restauracja - extra płatna ale super zlokalizowana. Raz w tygodniu wieczór bułgarski z lokalna kuchnią. Podczas pobytu od połowy sierpnia woda w basenach zimna - morze było cieplejsze. Niestety dla gości hotelowych dostępny tylko jeden basen z leżakami ale bez tłoku - zawsze były wolne leżaki. Pozostałe baseny dodatkowo płatne - ok 50 PLN za leżak/dzień. W zasadzie brak możliwości realnego dojścia na plażę na piechotę chyba że ktoś lubi wspinaczkę górską - tylko transport busem hotelowym w ustalonych godzinach co 2h. Jedyna wada psująca pobyt to fetor z szamba/kanalizacji - nie można było przejść obok recepcji a co gorsza co kilka dni hotel wylewał w nocy na trawniki płyn z szamba więc w nocy nie było czym oddychać . Mimo to pobyt zaliczam do bardzo udanych i mogę polecić ten hotel dla rodzin z dziećmi - mimo że hotel na odludziu to dzieci nudzić się nie będą.
cicha okolica - pełne odludzie, duże pokoje/apartamenty, widoki
do plaży tylko busem, problem z kanalizacją - czasami nie można otworzyć okna czy przejść koło recepcji, tylko jeden basen dla gości hotelowych - pozostałe extra płatne, recepcja bardzo mała, zimna woda w basenach