Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Jest to zdecydowanie miejsce dla osób, które chcą zwolnić i odpocząć od codzienności. Hotel daje ku temu odpowiednie warunki. Jest naprawdę mało rzeczy, do których mógłbym się przyczepić. Jedyne co przychodzi mi do głowy to mała ilość napojów alkoholowych, które są w pakiecie all inclusive. Na plus zdecydowanie należy podkreślić oszałamiający widok na morze i okolicę oraz codziennie podawane różnorodne potrawy, które zawsze były pyszne i oferowały kuchnię zarówno grecką jak i międzynarodową. Dodatkowo warto wspomnieć o leżakach, które nie dość, że są wygodne to jeszcze jest ich na tyle dużo, że każdy znajdzie dla siebie miejsce, co było dla mnie szokiem, bo często w innych hotelach ludzie zaklepują leżaki z rana. Ostatnim atutem tego hotelu jest sympatyczna obsługa hotelu. Sprawiają wrażenie jakby wszyscy dokładnie wiedzieli co mają robić i zawsze służą pomocą.
Widok na morze i okolicę, jedzenie podawane w hotelu, atmosfera, dostępność leżaków, sympatyczna obsługa hotelu
nie duża ilość napojów alkoholowych w pakiecie all inclusive
Podczas mojego pobytu w hotelu w Grecji miałem mieszane odczucia. Chciałbym podzielić się swoimi doświadczeniami, aby przyszli goście mogli lepiej ocenić, czy jest to odpowiednie miejsce na ich wakacje. #### Czystość Czystość w hotelu była w porządku. Pokoje oraz przestrzenie wspólne były odpowiednio utrzymane, co z pewnością wpływało pozytywnie na ogólną atmosferę. #### Wyżywienie Niestety, wyżywienie pozostawiało wiele do życzenia. Potrawy były bez smaku, a niektóre dania były serwowane prosto z opakowania sklepowego. Brakowało tradycyjnych greckich potraw, co zmusiło nas do poszukiwania autentycznej kuchni w okolicznych restauracjach. To duże rozczarowanie, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że spodziewaliśmy się bogatej oferty kulinarnej w czterogwiazdkowym hotelu. #### Pokój i udogodnienia Pokój, jak na cztery gwiazdki, nie spełniał naszych oczekiwań. Klimatyzacja działała słabo, bardziej jako nawiew niż rzeczywiste chłodzenie. Hotel z zewnątrz robił dobre wrażenie, a część pracowników była bardzo miła i pomocna. #### Informacje o lokalizacji i plaży Niestety, Itaka nie przedstawiła pełnej prawdy odnośnie lokalizacji. Hotel nie ma plaży w odległości 700 metrów, z której można korzystać - kąpanie się tam jest zabronione. Hotel oferuje dwa transfery dziennie do plaży oddalonej o 10 km, jednak tylko na 3 godziny dziennie (w godzinach 11-14), a liczba miejsc jest ograniczona do 16 na cały hotel, co wymaga wcześniejszej rezerwacji. #### Obsługa Zauważyłem nierówne traktowanie gości różnych narodowości. Doświadczyłem sytuacji, w której osoba obsługująca mnie przerwała swoje działania, aby najpierw zająć się gościem innej narodowości, a dopiero później wróciła do mojego zamówienia. To było nieprzyjemne i zaskakujące. #### Basen i animacje Basen był bardzo ładny, z wystarczającą ilością leżaków. Bar przy basenie również działał sprawnie, oferując dobre napoje. Animacje nie były dla mnie istotne, ale prowadzący je animator wykonywał swoją pracę rzetelnie i z zaangażowaniem. #### Lokalizacja Hotel znajduje się w miejscu, gdzie nie ma wiele do zobaczenia. Jest to lokalizacja typowo wypoczynkowa. Jeśli ktoś chce zwiedzać okolicę, konieczne jest wynajęcie samochodu i samodzielne eksplorowanie wyspy. Podsumowując, hotel ma swoje plusy, takie jak czystość, miła obsługa oraz dobry basen, ale niestety wyżywienie, klimat w pokoju oraz lokalizacja pozostawiają wiele do życzenia. Przyszli goście powinni dobrze rozważyć, czego oczekują od wakacji, zanim zdecydują się na ten hotel.
Spędziłam super urlop w hotelu Kakkos Terra Blue! Hotel odnowiony , niestety prócz pokoi... które są czyste i schudne, ale maka juz dość zużyte meble. Najgorsze w nich jest zdecydowanie brak gniazdek! Jedno wolne z jednej strony łóżka, a w łazience brak całkiem Dość spory błąd moim zdaniem. Pozatym piekne widoki, trzy baseny, przepyszne jedzenie, no i barman Giorgios!!! Robi w barze wieczorem robotę Trochę brak atrakcji wieczorami... poprostu muzyka którą puszcza barman właśnie i drineczki. Trzeba samemu rozkręcić imprezę ;) Jedynie we wtorki wieczor Jazzowy z kapela na żywo. Reasumując i tak na duzy plus bo remonty nadal trwają... kto wie co można zastać tam za rok ♡
Widok, miła obsługa, super barman, pyszne jedzenie Ogólnie klient czuje się dobrze.
Brak gniazdek w pokojach, trochę stare meble, brak plaży w odległości 700m jak to było napisane przy zakupie wycieczki( informacja po opłaceniu ze jednak 9km z dojazdem z hotelu).
Pięknie spędzone chwile wraz z małżonką w uroczym hotelu położonym na wzgórzu z rozciągającym się widokiem na góry, centrum miasta oraz morze.
Bardzo sympatyczna obsluga przepyszne, świeże jedzenie Świetnie zorganizowana przestrzeń basenowa Dwa bary, jeden w hotelu, drugi przy basenach Czyste i schludne pokoje Hotel 16+ czyli cisza i spokój Piękna hotelowa plaża z barem, leżakami i parasolami
Brak dystrybutorów z woda Słaba organizacja transferów na plażę hotelowa
Hotel położony na wzgórzu z pięknymi widokami na góry i morze. Idealny na wypoczynek dla par, przyjaciół czy tez singli, którzy chcą wypocząć podziwiając piękno Krety.
Urozmaicone jedzenie, piękne widoki, komfort hotelu
Brak animacji
Rewelacyjny hotel. Odpoczęliśmy w 100 %. . Wielki plus za położenie hotelu z przepiękną panoramą na morze, góry i miasto. Wieczorem romantyczny zachód słońca i piękna panorama rozświetlonego miasta, gdzie tętni życiem nocnym Jerapetra...a w hotelu ... błogi spokój. Przemiła obsługa. Przemiła Pani Menager pomogła nam zamienić pokój z widokiem na morze, pomimo, że w biurze podróży tego nie zaznaczyliśmy. Wielki ukłony dla Pani Menager. Pokoje czyściutkie, codziennie sprzątane. Cała obsługa bardzo miła. Odpoczęliśmy od miejskiego zgiełku, ale też zwiedziliśmy wschodnią Kretę.
Położenie, spokój- sprzyjający wypoczynkowi, pyszne jedzenie, kulturalna i miła obsługa, czyste pokoje i w ogóle cały hotel bardzo czysty i apetyczny, fantastycznie zadbana zieleń wokół hotelu i basenu. W pierwszej chwili myśleliśmy, że oddalenie od miasta to wielki minus, ale okazało się, że to wilki atut tego hotelu.
Hotel jak to hotel ma zalety i wady niby 16+ale po 23-oo jak towarzystwo samo się nie zorganizuje to nie ma co robić pokoje Ok do centrum trochę trzeba pokonać km więc hotel na uboczu znajduje się na plażę jazda busikiem który nie zawsze jest o wyznaczonych porach i można się nie zabrać do niego obsługa miła
Brak dzieci,
Brak butelkowanej wody codziennie dostarczanej przez obsługę jedna butelka w pokoju i trzeba sobie samemu napełniać,lobby w hotelu jest ale nie ma w nim obsługi może jest obstawione od lipca
Hotel bardzo ładny położony na wzgórzu z pięknymi widokami na morze i góry, otoczony palmami i kwitnącymi krzewami. Pokój zadbany, przestronny z wyjściem na taras z widokiem na basen, morze i piękną przyrodę. Personel bardzo miły i życzliwy. Polecam
Hotel tylko dla dorosłych, basen duży woda wspaniała, na ładną plażę można pojechać hotelowym samochodem, kursy kilka razy dziennie, leżaki w cenie hotelu. Posiłki wyśmienite, smaczne, napoje w ilościach nieograniczonych. Wspaniały wypoczynek. Polecam.
Brak "wieczorka greckiego" organizowanego w hotelu.
Hotel wspaniale położony,widoki przepiękne, zachodów słońca tak pięknych jak tam , nigdzie nie widziałam. Jedzenie różnorodne,każdy znajdzie coś dla siebie,jedynym minusem jest brak podpisanych dań,a wzorkowo ciężko czasami ogarnąć co to akurat jest. Hotel położony na wzniesieniu więc droga do hotelu jest do góry ,jeżeli ktoś ma problemy ruchowe bądź jeździ na wózku to będzie spory problem.
Przepiękne położenie.
Szkoda,że na plaży przy hotelu nie na dostępnych leżaków,ale jest bus hotelowy,który dowozi na plażę hotelową z bezpłatnymi leżakami.
Hotel przechodził kryzys finansowy posiłki smaczne, ale w ograniczonej różnorodności, hotel dla dorosłych wiec cisza i spokój spacerkiem 10 minut do plaży, polecam .
Kameralny, cisza spokój .
Kłopoty finansowe przez co monotonne jedzenie .
wczasy od 2-10.X. widoki z hotelu rewelacyjne i tylko to jako ,że byliśmy ostatnią grupą to zostaliśmy pochłaniaczami resztek.Nie nadaje się dla ludzi starszych chyba ,że nie będą wychodzić z hotelu jast tam różnica poziomów i trudny powrót pod górkę z plaży.Na pomoc rezydenta nie ma co liczyć ma na to lekarstwo bawcie się a nie narzekacie a jednak ma pracę dzięki turystą.Pokoje nie doposażone brak haczyków na ręczniki i ubrania , brak suszarki na balkonie żeby wysuszyć stroje i ręczniki.Wieczorem a szybko zapada zmrok nie można iść na spacer droga nie oswietlona można połamać nogi.
ładny widok
koszmarne posiłki problemy żołądkowe menager hotelu nie był na żadnym posiłku
Zaleta hotelu na pewno jest położenie, udało nam się mieć pokój z widokiem na morze plus z restauracji lub basenu widzimy panoramę miasta Irapetry oraz morza. Również duża zaleta dla osób podróżujących bez dzieci jest fakt ze hotel jest tylko dla dorosłych, ponieważ naprawdę można odpocząć, nie ma ? krzyków? przy basenie, cisza i spokój. Jedzenie było w porządku, było dobre ale na dłuższa metę monotonne. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Można poczuć fajny wakacyjny grecki klimat, wieczorami odbywały się wieczorki muzyczne przy basenie, hotel również zapewniał dojazd na plaże, gdzie były leżaki oraz parasole, jednak plaża bardzo kamienista dlatego buty do wody były obowiązkowe! Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, polecam ten hotel!
Położenie hotelu, spokój, widok, jedzenie.
Pokój wymagał remontu.
Jedyną zaletą hotelu jest piękny widok, choć oczywiście są też pokoje z widokiem na górę suchej trawy... Jedzenie dramat, podawano resztki, które zostały po szczycie sezonu, wszystko na starym oleju. Własne dodatki do posiłków, jedzenie na dowóz, to standard. Pokoje przestronne, raczej czyste. Jednak brak suszarki na stroje, czy ręczniki i haczyków w łazience. Dodatkowo problemy z klimatyzacją. Basen z leżakami na plus. Obsługa barmańska, na recepcji, czy stołówce miła. Plaża kiepska, wejście do morza raczej niemożliwe z powodu ogromnych skał. Leżaki na plaży zaniedbane. Do centrum miasteczka ok. 45 minut. Wieczorem wyjście z hotelu raczej niemożliwe z uwagi na brak latarni na drodze z hotelu. Hotel przeznaczony dla osób ceniących ciszę, odchudzanie i spędzanie czasu przy basenie. Zeszłoroczny pobyt na Zakhyntos wspominamy duuuużo lepiej, mimo *** hotelu. Pobyt w Arion Palace zniechęcił nas do kolejnych wczasów na tej pięknej wyspie
widok, barman,
paskudne posiłki, napoje, odległość od cywilizacji, wejście do morza, plaża
Przyjechałyśmy na tydzień razem z przyjaciółką. Szukałyśmy hotelu bez dzieci, w którym mogłybyśmy wypocząć i to był strzał w dziesiątkę. Bardzo kameralnie i spokojnie. Przemiła obsługa w hotelu, codziennie zmieniana pościel, czyste ręczniki, zamiatana podłoga w pokoju. A do tego piękne widoki. Bardzo smaczne jedzenie, dobrze doprawiane mięso. Można było spróbować lokalnego wina i przysmaków. Jesteśmy bardzo zadowolone z pobytu.
Hotel położony jest na wzniesieniu, z którego są piękne widoki na morze, góry i miasto Ierapetra. Bardzo miła obsługa dbająca o samopoczucie gości i czystość. Cicho, spokojnie, miejsce idealne dla par chcących odpocząć od rzeczywistości. Brak dzieci. Hotel obsługuje gości 16+. Możliwość wypożyczenia auta, żeby na własną rękę zwiedzić wyspę.
Plaża kamienisto-żwirowa, oddalona od hotelu ok. 700 m, która swoim urokiem nie powala. Niezbyt przyjemne wejście do morza ze względu na wystające skały, bez butów ochronnych ciężko się poruszać, kamienie gorące od słońca. Gdyby nie leżaki na plaży, które są do dyspozycji gości hotelu, raczej nie spędziłybyśmy tam dłuższej chwili. Brak animacji dla dorosłych wieczorami. Po kolacji nie wiadomo co ze sobą zrobić, jedyną opcją jest picie drinków w barze do 23:00 lub pogranie w karty ze znajomymi. Przydałaby się muzyka dla chcących potańczyć, czy karaoke. Daleko od miasta (ok. 2,5 km).
Hotel nie zasługuje na 4*. Otoczenie i widok są piękne, ale żadnych innych pozytywów nie zlalazłyśmy. Pokój w miarę duży, ale nie został doposażony w podstaawowe rzeczy, jak susarka na ubrania, haczyki na ręczniki, czy choćby jedno krzesło. Klimatyzacja nie działała przez cały pobyt. dodatkowo smród z kanalizacji oraz ciągły brak papieru toaletowego, o który trzeba było prosić panie porządkowe. Mydła w łazience rónież nie było. Wi-fi na terenie hotelu praktycznie nie działa. TV, tylko z opisu, bo i tak nie działała. Wyżywienie paskudne, resztki podawane po gościach z poprzednich turnusów, znalazła się tam nawet upieczona mucha. \"Cola\" do drinków przynoszona w dzbanku ze stołówki. Biegunka przez większość pobytu u dużej liczby gości hotelu. Barman i panie w recepcji sympatyczni, pozostała część załogi ok. Niestety nikt z obsługi hotleu nie interseuje się zamieszkującymi tam kotami, które są przeraźiwie chude, głodne, a małe z kocim katarem. Plaża porażka, wejście do morza nieożliwe. Basen ok.
widoki
jedzenie, położenie, rezydent Itaki, manager, stosunek do zwierząt
Hotel dla ceniacych sobie cisze i piękne widoki, miła obsługa i dobre jedzenie chociaż trochę monotonne, do plaży i miasta jest kawałek, minus za brak kawy i herbaty w restauracji w porze obiadu i kolacji, bardzo słabe przekąski przy basenie i łączone łóżka.
Bardzo miła obsługa, piękne widoki, pokoje sprzątane codziennie, jedzenie dobre chociaż dość monotonne, ciche miejsce idealne do odpoczynku
Bardzo słabe przekąski przy basenie, 15min do plaży i 45min do miasta pieszo, łóżka łączone i brak kołdry (są tylko koce, więc poza sezonem warto zabrać chociaż własną pościel), kawę i herbatę można wypić tylko rano do śniadania (później tylko w barze)
Nasz pobyt odbyliśmy we wrześniu, mimo tak późnych wakacji pogoda, warunki hotelowe nie odbiegały od standardów a nawet przerosły nasze oczekiwania. Tuż po przyjeździe pomimo bardzo późnej pory zaproponowano nam ciepły posiłek co było bardzo miłym zaskoczeniem. Pokoje bardzo czyste, z balkonem, łazienka czysta i duża. Jedzenie nie było monotonne codziennie było coś innego do wyboru, obsługa kulturalna i miła, dbali o to aby niczego nam nie zabrakło. W hotelu jest także możliwość wynajęcia samochodu oraz hotel posiadał bezpłatny mini bus na plaże. Jedynym minusem było to , że wieczorem brakowało nam ciepłej wody. Cały pobyt uważam za udany i polecam odwiedzić ten hotel jeżeli ktoś szuka ciszy i spokoju.
Czysto, obsługa bardzo miła i kulturalna, posiłki bez zarzutu, codziennie sprzątany pokój, cicha i spokojna okolica
wieczorem woda pod prysznicem była tylko zimna
Wysoki standard hotelu, miła obsługa. Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie. Powinno być więcej animacji wieczorami.
Hotel umiejscowiony na wzgórzu z pięknym widokiem.
Na siłowni brak klimatyzacji.
Byłam z mężem w czerwcu 2018 i wyjazd uważam za udany, mimo że dojechaliśmy do hotelu późno ok 24 00 to otrzymaliśmy jeszcze ciepły posiłek, pokoje wcale nie są małe duży balkon ala taras basen czysty. Wystarczy wypożyczyć auto (35euro)i można sporo zwiedzić ogólnie polecam osobą które cenią sobie ciszę i spokój.
Cisza spokój, jedzenie bardzo różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie, fantastyczna barmanka w barze przy basenie.
Brak atrakcji wieczorem.
Jedzenie roznorodne kazdy znajdzie cos dobrego dla siebie ,mila obsluga w restauracjii kelnerzy zawsze sluza pomocą.
Piekny niepowtarzalny widok z hotelu na morze gory i maisteczko Ierapetra hotel ustytuowany na wzgórzu w zacisznym miejscu.All inclusiv do samego konca pobytu mimo wykwaterowania z pokoi do godz 12:00 obsluga restauracji na 5+ Menager zawsze pomocny jednak Maria ktora zabawiala gosci przy barze na basenie zasluguje na miano najlepszej dziewczyny w calym hotelu mila sympatyczna zawsze uśmiechnięta .Jezeli ktos z Panstwa chce wypocząć to ten hotel nadaje sie w100 %
Malutka wada hotel nie ma plazy trzeba zejsc do morza ok 700metrow.