Kahramana

Właśnie wróciłam z Kahramany dn. 18.04.08. Hotel położony w super miejscu, zaraz przy głównej promenadzie Namma Bay, gdzie jest dużo pubów, dyskotek, sheesha, sklepów, przy czym wewnątrz hotelu nie słychać żadnego gwaru z ulicy. Polecam szczególnie ludziom młodym, ze wzgledu na bliskość rozrywek :) Miejscowość Namma Bay jest typowo turystyczna, o północy na barstreet jest tyle ludzi, że ledwo da się przejść. Do plaży idzie się 3 min (trzeba minąć promenadę), gdzie są wydawane bezpłatne ręczniki i leżaki. Plaża piękna, piaszczysta. Na plaży bar - niestety nie wchodzi w opcje all inclusive. Duży wybór sportów wodnych - polecam glass boat, statek ze szkalnym dnem - super rafa!! Obsługa hotelu bardzo miła, jedzonko dobre, duży wybor. Kolacja szykowana codziennie pod gołym niebem - bardzo wystawna, raz nawet naszykowali stoliki dookoła basenu - super! Przemili kucharze, na śniadanko są smażone omlety na poczekaniu, nawet uczą podrzucac omlet na patelni :)(mi się prawie udało wceloważ z powrotem na patelnię:)) Często odbywają się animacje - pokazy tańca brzucha i nietylko (po kolacji). Napoje wydawane do każdego posiłku, bar przy basenie w opcji all inclusive czynny do 22. Śniadanie jest wydawane 7 - 10, obiad 13 - 15, kolacja 19 - 22. Sam hotel w sobie jest uroczy, pełno zakamarków, ciekawa architektura, fajny basen z muzyką (aczkolwiek ani razu się w nim nie kąpałam, w dzień tak gorąco, że tylko na plaży da się wytrzymać), dyskoteka Tequila Bar prowadzona przez Tiku & Kiko :)). W Egipcie 85% turystów to Rosjanie, więc wszedzie ich słychać, nawet Egipcjanie mówią po rosyjsku, na ulicy słychać tylko "zdrastwujcje", no i muzyka jest puszczana po części w języku rosyjskim. Jak się wyjeżdża na jakąś całodniową wycieczkę, np. Kair to hotel szykuje jedzenie na drogę oraz kolację do pokoju po powrocie :) Bardzo polecam, super miejsce, życzliwa obsługa, niesamowici ludzie i piękna pogoda!

wypraszanie sie o drinki w opcji all inclusive jest moim zdaniem nie do przyjecia, polacyh sa tu taktowani jako klienci drugiej kategorii, zaraz przed anglikami i wspominanymi rosjanami :)

Chociaż nie należe do osób zbyt wymgających to Nikomu nie polecam tego hotelu. Był to mój 4 raz w Egipcie i muszę przyznać,że nigdy nie przypuszczałam,że sa tam tak beznadziejne hotele. Obsługa nie miła [ unikająca mnie kiedy chciałam skorzystać z zapłaconego All] dostawałam wszystko z łazką , która była widoczna była na pierwszy rzut oka. Pokoje praktycznie nie sprzątane, basen również. hotel ma jeden tylko plus swoje położenie. warty tylko osób młodych jadący wiekszą paczką, którym nie zależy na wygodzie. ps. na przyszłośc radzę trzymać pieniądze przy sobie.

ogólnie nie polecam tego hotelu,napewno nie zasługuje na 4*,jedyny plus to fakt że znajduje się w amym centrum(o ile ktoś szuka rozrywek).

Dopiero wróciliśmy z tego hotelu.Obsługa miła i fachowa.Sam hotel ładniejszy jest w nocy niż w dzień.Na cztery gwiazdki to on nie zasługuje.Mimo że często sprzątają to jest trochę brudno.Jedzenie ok tylko zbyt mało zróżnicowane.Darmowe alkohole smakują jak benzyna.Jedynie miejscowe piwo smakowało w porządku.Wszystkie niedociągnięcia rekompensują piękne widoki super plaże i niesamowite atrakcje poza hotelem.Jeśli do tego poznacie tam takich fajnych ludzi jak my to będziecie zadowoleni.

Nazwa  Kahramana
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Naama Bay
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

6.1
5.7
6.5

Wyświetlono 19 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sylwia

Pobyt - Wrzesień 2008

2.8
b

Pobyt - Lipiec 2008

Nie jedźcie do tego hotelu to jest hotel poniżej jakiejkolwiek krytyki- grzyb w łazience i przy basenie większy niż grzybów w Polskim lesie w sezonie. Plaża publiczna opcja all nie istnieje, obsługa nie miła

KPK

Pobyt - Czerwiec 2008

Miły hotel, świetna lokalizacja. Opcja all-inclusive bardzo skromna. Brak przekąsek, chyba że się poprosi-to będą bułeczki ze śniadania;) Bardzo miła obsługa za wyjątkiem barmana-gburowaty i unika gości z all inclusive ;( Pokoje sprzątane codziennie i warto zostawić 1$. Dla dzieci animacji brak - ale jest brodzik. Ogólnie animacje to głośna muzyka przy basenie i disco wieczorami, dwa razy w tygodniu wieczór orientalny. Dla ceniących spokój - nie polecam. Cicho się robi około 2-3 nad ranem.Jednakże spędziliśmy wspaniałe 2 tygodnie w tym hotelu (z 6latkiem) i z pewnością wybierzemy się jeszcze do Egiptu. Wrażenia jak najbardziej pozytywne.

Buga

Pobyt - Czerwiec 2008

Ja nie polecam tego hotelu nie można o nim nic dobrego powiedzieć,grzyb na ścianach przy basenie do plaży ok 1 km- każdy może wejść! a na niej 0 AL za wszystko płacisz!Obsługa masakra! Jedzenie nie nadalące się do spożycia śniadania wcześniej kończą kolacje później zaczynają przekąski to fikcja a na wycieczki dobowe wyżywienie to 2 bułki 1 plaster mortadeli i 1 soczek.

Tadeusz Wrocławski

Pobyt - Czerwiec 2008

All inclusive w tym hotelu jest fikcją, ograniczenie czasu do 22 oraz brak przekąsek w ciągu dnia poza głównymi posiłkami jest nie do przyjęcia-czerstwe, słodkie bułeczki wydawane przez barmana w określonych godzinach oraz wydawanie napoi w maleńkich, miękkich, plastikowych kubeczkach w sposób zasadniczy psuło komfort pobytu w hotelu, potęgowany jeszcze faktem, że zamawiane takie same napoje, ale płatne, były podawane w zupełnie innej formie i z o wiele uprzejmiejszą obsługą.

Aśka

Pobyt - Kwiecień 2008

Hotel położony w samym centrum Naama Bay, pełno barów, knajp, sklepów. Do plaży 5 min. piechotą. Plaża czysta, leżaki i ręczniki bezpłatne, wydawane na podstawie przepustki, o którą przed każdym wyjściem na plażę trzeba prosić w recepcji hotelu. Plaża piaszczysta, a na wydzielonym do plaży odcinku morza jedna mała rafka koralowa. Aby zobaczyć ładniejsze rafy wystarczy przejść się brzegiem na drugą, trzecią plażę obok. Można też wypożyczyć rowerek wodny i wypłynąć pod sam klif, gdzie rafa rozciąga się wzdłuż całego wybrzeża. Jeśli chodzi o jedzenie w hotelu to jest ok. Zawsze można znaleźć coś dla siebie. Na śniadanie można poprosić o naleśniki lub omlety, które kucharz smaży przy gościach. Brak przekąsek między posiłkami ale za to napoje wydawane są cały czas. Brak wody i napojów w butelkach, ale i tak polecam pić colę, która podobno jest najlepszym lekarstwem na zemstę faraona. W przypadku zachorowania polecam lek Antinal, za który, nie chcąc przepłacić, nie powinniście zapłacić więcej niż 10-20 funtów egipskich. Dużym plusem hotelu BARDZO MIŁA OBSŁUGA, minusem - pełno głośno zachowujących się Rosjan. Pokoje czyste, codziennie sprzątane (zmiana ręczników, pościeli), warto zostawiać 1$ napiwku przy łóżku.

Gaga

Pobyt - Kwiecień 2008

Hotel w najlepszej lokalizacji jaką można sobie wymarzyć dla młodych ludzi. 2 min spacerem do rozrywkowego centrum Naama Bay. Kawiarnie, restauracje, kluby w zasięgu ręki.

Mariusz

Pobyt - Kwiecień 2008

Niezły hotel. Bardzo sympatyczny basenik, z muzyczką i drinkami. Pokoje zadbane i posprzątane, nie radzę jednak zaglądania pod materac, tam raczej często nie sprzątają. Plaża okupowana przez Rosjan, ale ich jest tam wszędzie pełno, także nic nie da się zrobic. Hotel położony jest przy dużej promenadzie, jest to centrum centrum. Bardzo dużo ludzi, miły uliczny gwar, na szczęście nie uciążliwy nocą. Idealne miejsce na wakacje dla imprezowiczów.

Elka

Pobyt - Kwiecień 2008

Hotel Kahramana jest dość przeciętny, przeciętne pokoje, miły basen ale ciut mały. W pokoju miłami z przyjaciółką mały problem z prysznicem, trzbea bylo wyciągnać kłaki z odpływu bo woda sie przelewała , ale po za tą wpadka reszta pokoju była dobrze sprzątnięta. Hotelowa plaża znajduje się jakieś dwie minutki od budynku, jest całkiem ładna, tylko trzeba przychodzić wcześnie, żeby załapać sie na leżak. Wszystkie niedogodności rekompensuje położenie w samiutkim centrum. Moge śmialo poecić ten hotel szukającym rozrywek na mieście.

Bartek

Ekstra lokalizacja, polecam.

Eryk

Pobyt - Marzec 2008

Zatrzymałem się w tym hotelu razem z kolegami z pracy, jak dla nas rewelacja. Najważniejsze dla nas było położenie w centrum i się nie rozczarowaliśmy. Wszędzie blisko. Sklepy, puby, restauracje, imprezownie wszytsko na wyciągnięcie ręki. Hotel zadbany, pokoje wysprzątane przez bardzo miła obsługe. Wyżywienie smaczne, bardzo przyzwoity wybór dań. Bardzo fajny hotelowy basen, zapewniający miły relaks zwłaszcza po ciężkich nocach.

Sylwia

Pobyt - Luty 2008

Hotel o przyzwoitym standardzie. Wyżywienie pozostawia dużotrochę do życzenia, jednak ze względu na położenie w ścisłym centrum można uzupełnić ewentualne braki na mieście. W hotelu jest niestety hałaśliwie, raz że głośna muzyka dobiega znad basenu to jeszcze cały zgiełk z ulicy również się przebija, z tego powodu nie polecałabym pobytu tutaj z małymi dziećmi. generalnie hotel dla średnio wymagających klientów, jednak położenie wiele rekompensuje, przynajmniej niektórym.

Tadeusz

Pobyt - Styczeń 2008

Dobry hotel w ekstra lokalizacji, przy samej promenadzie, ktora nawet nocą tętni życiem. Dobre miejsce zwłaszcza dla młodych ludzi szukających atrakcji, my znaleźliśmy ich multum. Pokoje dość przyzwoite, posprzątane. Jedzenie dobre choć troche za monotonne. Obsługa kiepsko radzi sobie po angielsku ale idzie sie dogadać. Cena adekwatna do warunków panujących w hotelu.

jagoda

Pobyt - Listopad 2007

Hotel położony w centrum Naama Bay dużo sklepików i jest co zwiedzać. Jedzenie dobre tylko brak było przekąsek między posiłkami, były tylko same napoje. Na plaży nie było barku all inclusive. Basen na zdjęciach wydawał się większy a w sezonie napewno jest ciasno. Dużo głośno zachowujących się Rosjan. Dla dzieci miał być miniklub i animacje a niestety musiały się zadowolić tylko brodzikiem. Na pochwałę zasługuje obsługa hotelu.

2.6
GRUBY SZEF

Pobyt - Listopad 2007

Witam wszytkich, nie wiem jak opisać tą kpinę z turystów. Mianowicie pokoje po niby odnowienu, a wyglądają jak z 70 lat, łazienki mają ze 20 lat, stare z grzybem, obsługa kiepska bardzo, szef menager gruby, zawsze pierwszy jest na posiłku, barman w barze pyta czy nie za dużo juz osoby z wersją all iclusive, w hotelu jeden basen(mały) wychodzący na ulicę, śmierdzi... Nie poecam tego hotelu, będąc pierwszy raz w Egipcie i w tym hotelu, wrażenia takie, że nie chce się wracać... Pozdrawiam wszykich...

Kahramana