Kaftans

Słaby

3.5

Omijajcie szerokim łukiem, brud, smród i ubóstwo... All inclusive nie ma nic wspólnego z "allem", jedzenie monotonne, zimne, przywożone w bemarach. Codziennie to samo. Oprócz śliwek nie było żadnych owoców. Brudna stołówka, to że personel chodzi i wyciera stoliki to nie wszystko. Nie ma napojów do posiłków, w barze przy basenie tylko piwo i wina których nie da się pić. Pokoje nie sprzątane, brudne łazienki, jakaś masakra. Wszystko się klei, nawet winda była brudna. Jeżdżę często i w różne miejsca, ale pierwszy raz spotkałam się z takim hotelem. Ten hotel nawet za darmo jest za drogi.

Hotel położony w centrum miasteczka , daleko od plaży . Dojazd do plaży zatłoczonym autobusem , do którego ciężko się dostać , autobus bez klimatyzacji , jeździ tylko 2 razy dziennie na plażę . Pokój w ciągu tygodnia sprzątany tylko raz . W hotelu sami (...)i garstka Polaków . Obsługa mówi wyłącznie po (...). Jedzenie fatalne , mały wybór . Na kolację i śniadanie to samo . Restauracja otwarta bez klimatyzacji , nie dało się wytrzymać z gorąca . Korzystanie z internetu wyłącznie przy recepcji .

Ogólnie pobyt był ok, basen też ok, są leżaki,parasole obok basena, bar pracował codziennie od 10 do 22, plaża hotelowa znajdowała się zadaleko, ale bliżej się znajdują plaża publiczna albo płatna. Na plaży hotelowej nic nie było za darmo,wszystko są płatne. Lokalizacja hotelu jest w samym centrum miasta, to jest super, obok hotelu jest sklep spożywczy. Jedzenie było ok,głodnym napewno się nie zostaniesz, ale za dużo rodzajów do wyboru nie było bo to nie jest duży hotel. Warzywa świeże,grilowane, swieże zioła, kiełbasa w plastrach,mięso najczęściej kurczak ale przygotowany w różny sposób, makaron/ryż/bulgur/ziemniaki/warzywa w sosie. Prawie codziennie byłi jabłki, kilka razy był arbuz, ale nie smakował. Na słodko byłi różne rodzaje ciastek, czasami piernik, czasami pudding

Internet tylko w małej recepcji gdzie jest tyle ludzi że nawet usiąść nie ma jak.. mimo że w ofercie był wyszczególniony nawet w restauracji i lobby. jedzenie jak dla mnie słabe . Jedno i to samo.. i to najwięcej warzyw . Wieczór taneczny w ciągu 8 dni- jeden, z tego w czasie zamknęli bar . Pokoje słabe ( łóżka dają swoje do życzenia , wysprzątane tylko z "wierzchu" ) do soków nie wiadomo co dodawane ale farbowały buzię, bluzki dzieci i nie szło umyć ani wyprać , co chwilę brak coli albo Sprite ( fanty nigdy nie brakło bo sam węch odstraszał , smak też ) . Klimatyzacja działała dawała radę zostawiając kartę w środku na cały dzień chociaż co chwilę brak prądu spowodował że już jej nie było tak samo jak nie było co chwilę soków , kawy ( wszystkiego co było podpięte pod prąd ) . W restauracyjnej ubikacji karaluchy . Przekąski o 16:00 codziennie te same. Tylko jeden i ten sam zestaw ciasta (sucha babka) . Jak można to nazwać przekąskami nie wiem. Jak dla mnie nie polecam. Nawet za tą cenę !

Pokoje czyste , ale jeżeli chcecie papier toaletowy albo zmianę ręczników, posprzątanie pokoju to musicie zagadać panie sprzątające. Jedzenie może być, codziennie trafiało się coś innego. Pepsi i inne napoje orginalne lane przy basenie lecz czasami się kończyły, i zamiast Pepsi musicie wybrać coś innego, piwo całe szczęście się nie kończyło 😁 blisko tani sklep. Same centrum więc wszędzie blisko.Bus darmowy wożący na plażę.Mila obsługa.Duzo Rosjan ale wszyscy mili dla siebie. Ogółem polecam jak najbardziej ten hotel. Jeżeli za rok trafi się taka cena (960zl last) to tam wrócę.

Nazwa  Kaftans
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kemer
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, bez paszportu

Słaby

4.9
3.8
2.8
2.1
2.8

3.5

Wyświetlono 26 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.6

Zalety

nie ma

Wady

strach pisać, boję się że braknie mi miejsca. Omijajcie szerokim łukiem

Ewelina

Zalety

Położenie w centrum . Piękna plaża z bezpłatnymi leżakami i parasolami , ale niestety kilka kilometrów od hotelu . Grzeczna obsługa .

Wady

- daleko od plaży - niedobre jedzenie - nie sprzątany pokój - bardzo dużo (...), którzy hałasowali do późnych godzin nocnych - obsługa mówi wyłącznie po (...)

Ola

Zalety

Klimatyzacja jest w każdym pokoju i działa całodobowo Codzienne są różne dania na obiad i kolację, nikomu nie brakowało jedzenie Cały czas w barze było piwo tuborg, wino, coca cola i fanta, codzienne byłi robione nowe kojtaily bezalkoholowe Bardzo pomocny recepcjonist Murat, gadał po polsku również

Wady

Internet działał tylko na recepcji Plaża hotelowa znajdowała się dosyć daleko, pieszo iść trzeba z 20-30 minut

2.4

Zalety

Basen mimo że miał tyle chloru w sobie że oczu nie szło otworzyć pod wodą

Wady

Jak dla mnie nie smaczne jedzenie Zupy totalnie porażka Karaluchy w łazience Internet tylko na małej recepcji Łóżka zniszczone Brak co chwilę prądu Brak napoi Brud Zatłoczone autobusy na plażę

Zalety

Lokalizacja Hotelu Basen Miła obsługa Miła atmosfera

Wady

Chyba nikt nie mówi po angielsku Brak klimatyzacji w lobby i na stołówce Słaby Internet działający tylko przy recepcji

Super otoczenie Pobyt jak najbardziej udany Pokój czysty mimo , że trochę PRL Basen może być Jedzenie (może być ale bez fajerwerków) z głodu nie umrzesz. Z alkoholu polecam tylko piwo. Likiery stały na słońcu. Pepsi i fanta lana orginalna ale Pepsi czasem się kończyła.

Zalety

Dobra lokalizacja Miła obsługa

Wady

Kończyły się napoje Brak możliwości kąpania się wieczorem w basenie.

2.4

Bylo nam bardzo przykro z powodu pobytu w tym hotelu. Ciągły krzyk, pretensje z powodu zbyt małej ilości jedzenia. Długa kolejka, o jakichkolwiek przekąskach można zapomnieć. Woda w basenie zielona i śmierdzi, po kąpieli zostaje maź na skórze. Po powrocie złożyliśmy reklamacje, bez skutku. Jedyny plus to lokalizacja.

Zalety

Wady

Wszystko

1.9
Waldemar

Zarówno Hotel jak i organizator Wakacje PL nie wywiązali się z umowy. Wszystko na minus. Organizacji ZERO. Zgodności z umową nie było. Hotel nie zorganizowany, bałagan. Organizator Wakacje Pl. Złożoną reklamacje w wrześniu rozpatruje do dnia dzisiejszego przeżucając odpowiedzialność na swojego podwykonawce. Wszystko poniżej jakiejkolwiek godności. TOTALNA IGNORANCJA.

Zalety

Njeszczelne toalety.

Wady

Bryloczek na klucze jednego z gości.

Stary ,ponury hotel .Taki PRL Połamane sprzęty, wyrwane kable z ścian. Pleśń w łazience. Brak możliwości zamknięcia drzwi na taras.

Zalety

Blisko centrum miasteczka i miejsc spacerowych.Ale za dużo (...) i wszystko po rosyjsku.

Wady

Troche za daleko od plazy .Monotonne jedzenie i ciasto do kawy po poludniu wydzielane .Osoby odpowiedzialne za hotel publicznie krz6czaly na personel z obslugi .Zagladanie ludziom do talerza co i ile kto wziął. W barze limit na piwo i drinki.

1.4
Waldemar

Zero organizacji. TRAGEDIA! organizator mimo interwencji nic nie robi.

Zalety

Była woda w kranie.

Wady

Syf. I szacunek tylko dla Rosjan.

1.4
Dominika

Moja rada.. OMIJAĆ szerokim łukiem... Niestety nie umiem znaleźć pozytywnych stron hotelu. Pierwsze wrażenie po wejściu : "GDZIE JA JESTEM???" wejście do małej recepcji prosto z uliczki. stary, klejący i obdrapany blat to "recepcja" i brudna stara kanapa w tzw. LOBBY - wizytówka hotelu.. a dalej jest już tylko gorzej. hotel wygląda jakby był przerobiony z jakiegoś budynku magazynowego. za recepcja schody i zejście do stołówki (bo na pewno nie można tego nazwać restauracją). - pokoje to jakaś tragedia, brudno , kurz i wszystko się klei, nie mam pewności czy pościel była zmieniona po poprzednich lokatorach. Drzwi od balkonu się nie zamykają, bo urwana klamka (znajomi dostali pokój bez balkonu , więc nie wiem co gorsze). Przed 10 dni pobytu nawet 1 raz nie było sprzątane, ręczniki nie wymienione, o papier trzeba się było prosić recepcji, która z łaską czasem papier wydała (o ile się nie skończył. dobrze, ze koło hotelu jest sklep...). zgłaszane do recepcji był równiez brak ciepłej wody oraz zapchany odpływ...nic z tym nie zrobili... czarny grzyb i pleśń na silikonach i fugach oraz w umywalce. Dla Pana w recepcji nie było to powodem do zdziwienia.. stwierdził, że to przecież hotel 3 *** to czego oczekujemy??? - obsługa mówi tylko po rosyjsku i turecku. - internet powinien działać w lobby.. niestety bardzo wybiórczo .. - stołówka na samym dole. nie można nazwać tego restauracją, a bardziej pasowałoby określenie "jadłodajnia"... na dole gdzie serwowane są 3 posiłki (śniadanie, obiad i kolacja. 0 przekąsek w ciągu dnia czy jakiegoś snack baru) smród z kanalizacja.. proszę mi uwierzyć, średnia atrakcja jeść w smrodzie.. - jedzenie tragedia. dobrze, że hotel jest w centrum, bo można się wybrać do restauracji by nie umrzeć z głodu. pomijając, że w bardzo ograniczonej ilości. Jeżeli nie ustawisz się w kolejkę o wyznaczonej godzinie, zjesz już tylko sałatę i pomidora. Jedzenie się kończyło... trudno.. nic nie dołożyli ... zwykle na cały hotel 3 lub 4 bemary, ryż/kasza, warzywa grillowane i kurczak , na którego się nigdy nie załapaliśmy... ale może to i lepiej , bo nie wiem czy odważyłabym się zjeść to co tam serwowali. - na tyłach restauracji jest basen i bar (jeden jedyny w całym hotelu), basen bardzo mały, weszliśmy do niego raz ale woda w nim śmierdziała tak , że baliśmy się tam kąpać. raczej nie był czyszczony ani dezynfekowany bo zapach był na prawdę przerażający. bar za basenem czynny w godzinach "jak pasuje barmanowi". do wyboru tylko wino i piwo o ile jeszcze się załapiesz. zaobserwowaliśmy, że na dzień była przeznaczona jedna beczka piwa, ale czasami na 2. więc bywało tak, ze alkoholu nie było w ogóle. wino tez często się kończyło, chyba ze podchodził ktoś z Rosji to dostawał bez problemu. jest to trochę rażące , Polaków w tym hotelu było więcej i każdy miał takie same odczucia, ze Rosjanie są traktowani lepiej. - plaża hotelu nie jest daleko, jest busik dowożący. ale zwykle brakowało leżaków, ale to chyba norma...

Zalety

lokalizacja

Wady

- wygląd - jedzenie (lub bardziej jego brak) - śmierdzący basen - bar to jakiś żart - brudne i śmierdzące pleśnią pokoje - zagrzybione łazienki - smród kanalizacji na obiekcie - brak cieplej wody - częsty brak internetu

2.6
Ejdem

Swój pobyt w tym hotelu oceniam na 3 w skali 1-10,pokoje nie sprzątane,barman nie miły,w barze brak trunków tylko wino i piwo lane do lampek do wina,oczywiście jak jest bo piwo kończyło się szybko,a wymiana butli trwała godzinami ja byłem z dzieckiem więc nie nastawiałem się na imprezowanie ale skoro było w ofercie to powinno być, barman za barem był tylko czasami,większość czasu bar był pusty,z maszyny do napojów tylko sok z ananasa i czereśni był w miarę pitny,dwa pozostałe smaki to woda,ekspres do kawy 3 dni był zepsuty,drabinki do basenu niestabilne,powyrywane z mocowań,transport na plaże busikiem a w busiku tłok gorąco no i plaża publiczna,lecz to najmniejszy mankament.Najlepsze było polowanie na posiłek,już na 20 minut przed np.obiadem Rosjanie zajmowały miejsca i ustawiali się w kolejce tak jak by miało im braknąć jedzenia normalne kolejki my z dzieckiem czekaliśmy spokojnie aż ta chołota faworyzowana przez personel się naje nie polecam tego hotelu a byłem już w nie jednym,te moje 3 punkty to 1-lokalizacja,2-personel niższy,3-obsługa jadalni,na koniec tv 4 kanały 2tureckie i 2 Rosyjskie

Zalety

Blisko centrum

Wady

Za dużo chamskich Rosjan,faworyzowanie tej nacji,słabe menu,bar,brak komunikacji w języku angielskim,tylko po Rosyjsku ,plaża daleko i publiczna,bar na basenie płatny

Nataliya

Atmosfera może być. Sam hotel też w porządku jak na 3 gwiazdki .Pokoje trochę nie doczyszczone,nie wszystko było sprawne.

Zalety

Obsługa miła..Szczególnie na stołówce i Bremen.

Wady

Słabo jeżeli chodzi o czystość pokoje.

2.9
Barbara

Wszystkie negatywne opinie sie potwierdziły. W hotelu jest zimna woda (rezydentka i recepcjonista powiedzieli nam ze "tak juz jest w Turcji w takich hotelach", jedzenie mało urozmaicone, pokoje brudne, notoryczny brak alkoholów w barze a nawet limitowanie ilosci drinków przez menagerkę. Nie polecam jako jedyne wymarzone długie wakacje. Na tak jesli to kilkudniowy krótki budżetowy wyjazd, albo jako kolejne wakacje.

Zalety

Bardzo mili pracownicy niższego szczebla, szczególnie chłopaki obsługujący jadalnie.

Wady

Jedzenie, czystość pokoju, zielony od glonów basen, zepsute wyposażenie, obsługa żle traktowana, niekulturalny personel wyższego szczebla (menagerowie).

2.0
Grzegorz

Nie polecam. Brud, smród tragiczne posiłki, napoje podawane w plastikowych brudnych naczyniach. W pokoju pleśń, przez cały pobyt zero sprzątania, brak wymiany ręczników. Omijać szerokim łukiem!!!!

Zalety

Wady

Same wady.

Robert

Same położenie hotelu można ocenić na plus. Blisko centrum Kemer.W pobliżu restauracja,sklepy itd. Raczej nie było problemu z dostępem do leżaków.Basen nie duży ale w miarę czysty. W pokojach panuję głęboki PRL. 1 szafa z pourywanymi uchwytami,panele porysowane,tv praktycznie nie dziala. Łazienka dramat ,1960r.ogolnie bród Pokoje nie są wcale sprzątane (tylko na prośbę) Jedzenie na 3+ ,coś tam się starali urozmaicić od czasu do czasu ale daleko temu do hoteli 5 gwiazdkowych Bar przy basenie porażka, bardzo brudny. Tylko piwo i jakieś wyroby wino podobne. Widać z daleka że obsługa oszczędza na alkoholach i sokach . Zero jakichkolwiek animacji,muzyka na żywo była ale 1 dnia przez godzinę czasu. Jeśli zastanawiasz się nad pobytem w tym hotelu to odradzam

Jarosław

Hotel 1 gwiazdka,personel niższego szczebla 5, manager minus 5

Zalety

W centrum miasta

Wady

Brud, sprzątamy raz na 7dni, faworyzowanie rosjan

Kateryna

Bardzo żałuję, że wybraliśmy ten hotel. Jedyne co zostawiło przyjemne wrażenie to chłopaki na barze i na recepcję. Pokój w stylu PRL. Bardzo brudny, włosy, pył. Z alkoholu piwo, wino i liquor, który raz chcieli podawać raz nie. Wszystko przez administrację, żałowali drinków dla gości i zmuszali chłopaków chować butelki. Jednego dnia bar otwarty do 22, drugiego już nie możesz nic wziąć po 21. Jedzenie nie smakowało, wi fi tylko w lobby. Przez pierwsze 2 dni nie było gorącej wody. Nie siedzieliśmy w hotelu, prawie cały czas byliśmy na plażę i na wycieczkach. Ale nawet tego czasu który tam spędziliśmy wystarczyło żeby go znienawidzić. Gorąco nie polecam.

Zalety

Wady

Znajdziesz tu wszystko, co przychodzi do głowy, kiedy myslisz o najgorszych możliwych warunkach.

2.3

Pokój porażka brod , smód kamień w łazienkach obsługa bardzo mało pomocna. Brak sprzątania w pokojach pomimo wielu prosb. O papier toaletowy trzeba się prosić. W restauracji śmierdzi toaletą i stęchlizną. Hotel miał być tylko dla dorosłych co jest nieprawdą. Nie polecam.

Wady

Wszystko na nie.....

3.1

Pojechaliśmy w 4rke, 2 osoby dostały pokój o 10, 2 czekały do 15stej. Obsługa właściwie nie rozumie angielskiego. Wieczorem nie ma cieplej wody. O papier trzeba się prosić, pokoje ani razu nie były sprzątane a ręczniki zmieniane. Klimatyzacja zakurzona i bucząca. Posiłki monotonne, w barze tylko wino, piwo i jakieś likiery. Z dystrybutora z sokami leje sie jedynie czeresniowy, reszta to woda. Stan łazienki, brudnych ścian jak i kurzu na telewizorze po tygodniu, załączam na zdjęciu. Jedynym plusem tego hotelu jest przyjazna obsługa na sali oraz lokalizacja, za co 2, a nie 1. Nie polecam.

Zalety

Wady

Brak porozumienia w j. Angielskim Monotonne jedzenie Brak sprzątania Brudne zagrzybione pokoje Brak monciejszych alkoholi

Kaftans