Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: brodzik, zjeżdżalnia wodna, animacje i zajęcia w miniklubie, plac zabaw.
Przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirkowa plaża.
Dla amatorów aktywnego wypoczynku: siłownia, siatkówka plażowa, aerobik, sauna, łaźnia turecka, animacje, dyskoteka.
Hotel wielki, dość czysty,pokoje ok, położenie dobre, przy plaży, dużo basenów, zjeżdżalnie w określonych godzinach, ogólnie dla dzieci fajnie. Jedzenia dużo, dodatkowe beach bary itd. drinki rozrobione (wiadomo),ALE :/...SAMI ROSJANIE!!! Na +/- 2000 gości 1980 rosjan:/ obsługa hotelowa mówi tylko po rosyjsku lub turecku, animacje tylko dla rosyjskich dzieci, w barach nie rozumieją po angielsku, tylko rosyjski:// i turecki. Jeśli komuś to nie przeszkadza, to będzie ok. No i hotel, raczej dla rozrywki, a nie wypoczynku, ciągle muza i " ruczki w gore" didżjej dawaj dawaj muzjik" oczywiście po rosyjsku...aha i kolejki po jedzenie to norma. No to tyle chyba. Pozdrawiam serdecznie
Dużo zieleni owoce duży wybór sałatek jogurtów itp
Za dużo Rosjan ciągły hałas po rosyjsku nic obsługa po Polsku nie rozumie i po Angielsku słabo
Mieszkaliśmy w trzy piętrowym bungalowcu,w pokoju z widokiem na morze.Hotel posiada swoją plażę.Teren hotelu bardzo duży, zielony co dodaje uroku. Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Po śniadaniu, późne śniadanie, snack bar, obiad, przekąski, lody, nawet późna kolacja. :-). Codzienne animacje dla dzieci i dorosłych, pod czas naszego pobytu dzień meksykański. Kolacja ala kart bardzo dobra, polecam. Na duży plus zasługuje dostępność wody, pełno zgrzewek przy budynkach 1,5 l wody. Minus płatne drinki i nieświeże materace na leżakach. Przewaga Rosjan, ale nie byli zbyt uciążliwi. Przyjemny hotel w tym przedziale cenowym.
Dużo zieleni,smaczne jedzie, dostępność do wody Blisko do bazaru i sklepów.
Płatne drinki, nieświeże materace
Justiniano to raczej ośrodek wypoczynkowy,pokoje znajdują się w trzy piętrowych szeregowcach z windą
Ośrodek usytuowany jest wśród przepięknej i bujnej zieleni,tuż przy plaży
Bardzo słaby internet I to tylko przy recepcji, wszech obecni rosjanie, brudne talerze na jadalni
Hotel przy samej plaży, dużo basenów, fajne zjeżdzalnie. Wieczorem animacje - jeśli ktoś lubi - dośc głośno w tym czasie. Pokoje dość czyste, codziennie sprzątane. Duzo zieleni na terenie hotelu. Duzy wybór ejdzenia, ale lepiej nie przychodzić pod sam koniec pór posiłków, bo mało co zostaje (niekótrzy goście biorą "na zapas" i zostawiają na talerzach). Generalnie na plus, rodzina zadowolona z pobytu.
Dobre jedzenie - niezły wybór, miła obsługa. Duża ilośc basenów, przy samej plaży (żwirowej). Polecamy wizytę w restauracji al carte z kuchnią turecką.
Bezpłatny internet tylko w lobby w głównej części hotelu. Dużo Rosjan, których kultura osobista pozostawia wiele do życzenia. Nad basenem ciężko o wolne leżaki, bo są zajmowane (ręcznikami) juz z samego rana.
pobyt w hotelu był bardzo przyjemny: codziennie sprzątano pokój, wyposażenie nowe , niezniszczone. były małe niedociągnięcia ale nie przysłaniały pobytu. ładny widok z okna. na pewno niestracony czas:)
nie wiem bo swoje podróże dopiero zaczynam, ale może taka rodzinna atmosfera (dużo dzieci , śmiechu zabawy) troszkę zgiełku bo ludzi było dużo ale nie przeszkadzali sobie. jedzenie dobre wręcz bardzo dobre:)
bak internetu
brak większych uwag. jedzenie smaczne różnorodne. chociaż za bardzo chyba chcą schlebiać europejczykom i jest za dużo kontynentalnego a za mało "ichniego" tzn. tureckiego tradycyjnego. choć w sumie dzieci to już by nic nie jadły :) wspaniałe przeżycie. polecam. żadnych problemów na lotnisku w samolocie czy przy transferze.
brak internetu na plus bo korzystaliśmy z uroków justiniano a nie facebooka:)
za dużo rosjan:)
Hotel wielki, dość czysty,pokoje ok, położenie dobre, przy plaży, dużo basenów, zjeżdżalnie w określonych godzinach, ogólnie dla dzieci fajnie. Jedzenia dużo, dodatkowe beach bary itd. drinki rozrobione (wiadomo),ALE :/...SAMI ROSJANIE!!! Na +/- 2000 gości 1980 rosjan:/ obsługa hotelowa mówi tylko po rosyjsku lub turecku, animacje tylko dla rosyjskich dzieci, w barach nie rozumieją po angielsku, tylko rosyjski:// i turecki. Jeśli komuś to nie przeszkadza, to będzie ok. No i hotel, raczej dla rozrywki, a nie wypoczynku, od 10.00 do 3.00 ciągle muza i " ruczki w gore" didżjej dawaj dawaj muzjik" oczywiście po rosyjsku...aha i kolejki po jedzenie to norma. No to tyle chyba. Pozdrawiam serdecznie
Czysto, zielono, baseny ok, jedzenie ok,
Dużo gości, sami rosyjscy, ogólnie ciągle raczej hałas
Do dnia 18 listopada pobyt, hotel , jedzenie wszystko było w najlepszym porządku, poza zamknięciem restauracji ala karte ( w ofercie ten punkt był i zapłaciliśmy za to, nie zaoferowano nic w zamian ) ale w piątek pomimo, że goście byli w hotelu pracownicy zaczęli sprzątać i szykować się na koniec sezonu ( zamknięto resturację i była informacja aby na posiłki chodzić do hotelu obok - to wg mnie ok, taka samo wymelowania- też w hotelu obok ) ale podczas naszego pobytu zostały zabrane leżaki z plaży, łącznie z kładką do morza, wieczorem nie działał bar, w ciągu dnia klubik dla dzieci, nie działało też już wf w lobby hotelu, Pani sprzątająca zabrała ręczniki i czystych nie zostawiła, w sobotę rano o 6 zostało wyłączone oświetlenie ciągów komunikacyjnych i z bagażami po ciemku próbowaliśmy się wydostać z hotelu- moje pytanie- nie można było poczekać do jeden dzień z tymi porządkami ? my zapłaciliśmy za cały pobyt a zostaliśmy pozbawieni de facto jednego dnia pobytu.
widok z okna
Hałasująca klimatyzacja umieszczona nad restauracją- słyszalna w pokojach, głośna muzyka w nocy z baru ( w hotelu przyjaznym dzieciom ) dziwny zapach z łazienki ( ciężko stwierdzić czy to chlor czy coś innego).
Zdecydowanie jeden z lepszych hoteli w jakim byliśmy. Jedzonko bardzo dobre, duży wybór choć czyklicznie powtarzalne. Animacje wieczorne bardzo wysoki poziom, zabawa i doznania artystyczne mega. Muzyka puszczana również w języku polskim, w restauracji muzyka na żywo, znane nasze przeboje zaśpiewane *łamana" polszczyzną chytaly za serce. Polecamy!!!
Baseny w obiekcie chyba z 5, leżakow nie brakowało, zjeżdżalnie dla dzieci, blisko do plaży.. Obsługa miła, choć z angielskim nie wszyscy sobie radzili. Kelnerzy uśmiechnięci, nawiązywali kontakt z dziećmi. Sporo gości z Polski, jednak Rosjanie to dominującą grupą gości hotelowych. Wycieczki fakultatywne dużo tańsze niż u rezydenta (zaraz po wyjściu z hotelu na lewo) w biurze turystycznych. Sprawdzone - polecam. Pokoje codziennie sprzątne. Infrastruktura obiektu znakomita dla rodzin z dziećmi.
Komunikacja- angielski obsługi słaby, ale dało się dogadać.
Bardzo udane wakacje. Byliśmy z dwójką dzieci w wieku 12 lat i jesteśmy bardzo zadowoleni. Piękne widoki, morze tuż przy basenach, obsługa turecka jeśli chodzi o porządek w restauracji czy barze na bardzo wysokim poziomie. Jedzenie również Ok, oczywiście powtarzalne ale grzechem by było mówić że ktoś chodził głodny, każdy bez względu na wiek znalazł coś dla siebie. Brak internetu w pokojach dla mnie tylko wielka zaleta, przynajmniej człowiek nie surfował w sieci jak przez większość roku. Dzieciom również taki tetoks się przyda. Ogólnie bardzo polecam
Obsługa, blisko morze, codzienne sprzątanie pokoi, brak ogólnie dostępnego internetu
Bardzo udane wakacje! Hotel jest bardzo zielony, niewielkie budynki rozsiane po ogrodzie sprawiają bardzo miłe wrażenie. Pokój czysty, schludny, klimatyzacja działała świetnie. Jedzenie bardzo smaczne, zwłaszcza przekąski robione przez panią i lody, na kolację zakochałem się w chińszczyźnie, na plus również tematyczne posiłki: wieczór meksykański czy turecki (pyszna baranina!), hamburgery zaś nie były mocna stroną ; dla nas sporym minusem był brak coli light. Nieco większe niż gdzie indziej kolejki po jedzenie, ale akceptowalnie. Fajna rzecz cień nad basenem dla maluchów! W odległości spacerowej bazarek, również miły spacer na cypel nieopodal. Leżaki: nie zawsze można było sobie wybrać miejsce leżakowania, zwłaszcza basen główny był oblegany, ale nawet bez zrywania się bladym świtem dało się znaleźć miejsce zwłaszcza na plaży.
Położenie w ogrodzie, czysto, miła obsługa, smaczne jedzenie
Zarezerwowane leżaki, brak coli light - czyli w zasadzie brak ;)
To mój 4 pobyt w Turcji. Hotel jak dotąd najgorszy. Ładnie jest tylko na zewnątrz. Pokoje stare i śmierdzące-dramat. Jedzenie jak to w Turcji, ale wyjątkowo mało i baaaardzo nieestetycznie podane, moze komuś to nie przeszkadza, mi owszem. 80% gości to Rosjanie(tu komentarz zbędny) w recepcji dogadasz sie tylko po rosyjsku, ewentualnie po Turecku. Największy plus to plaża, chociaż kamienista. All inclusive na papierze. Drinki płatne, lody płatne i wiele innych. Trochę dziadostwo, widać ze próbują sie odbić od dna. Generalnie hotel dla rodzin z dziećmi .. i tu kropka. Szukajcie dalej i trzymajcie sie z dala od Justiniano :) Jest wiele lepszych hoteli w tej cenie. Teraz wyszedłem na Janusza..
Plaża i tylko plaża .
Brud, jedzenie, Rosjanie .
Hotel bardzo ładny, polecam dla osób chcących spędzić miło i spokojnie czas. Są wieczorem animacje dla dzieci (niestety prowadzone w j. rosyjskim i ogolnie caly hotel jest nastawiony na turystów z Rosji) pozniej są animacje dla dorosłych tez ok. Ogolnie polecam. Mielismy przesympatycznego Pana kelnera podczas obiadow obsługiwał nas rewelacyjnie a nawet pożyczał telefon 3 letniemu dziecku aby chwile obejrzał polskie bajki i zjadł obiadek:)
pięknie położony, super basen dla dorosłych i mniejszy dla dzieci, pare metrów do morza
hotel nastawiony na tursyów z Rosji (animacje po rosyjsku)
Ponawiam opinie Grzegorza. Pozostałe opinie są czepialskie i trzeba wziąć pod uwagę że jest to hotel, który był w rosyjskiej ofercie. Coral wiedząc, że nie sprzeda wszystkiego w Rosji z oczywistych względów przerzucił część oferty na Polskę. Można się dogadać po angielsku i nawet po polsku. Internet na 7 dni 14 euro bez limitu, a na mieście 100gb za 20 euro. Fakt czasem brakowało stolika w restauracji. Dwie osoby do 4 nie miały problemu. My byliśmy w 6 osób i zawsze coś się znalazło. Zajmowanie leżaków to standard. Natomiast po kilku dniach zostawiania na noc ręczników i zabawek na leżakach obsługa hotelu zgarnęła wszystko na jedną kupę. Bardzo ładny teren, dużo zieleni, duży basen 40 dla dzieci całkowicie osłonięty od słońca dzięki czemu dzieci nie przegrzane mogły ciągle się bawić w wodzie.jedzenie w zasadzie od 7 rano do 1 w nocy. Lody codziennie od 16 do 18. Dyskoteki codziennie. Animacje i mini disco codziennie. Pokazy i zabawy w ciągu dnia dla dzieci. Budynek Jasmin- główny z recepcja na końcu samego kompleksu, najdalej od basenów i morza. Ja miałam pokój 1198 widok na morze i cumujące statki:-). Mogłabym pojechać tam jeszcze raz.
Przy plaży, ładne widoki, dużo zieleni, basen dla dzieci.
Internet tylko w lobby, słabo działająca lodówka, hotel położony na wzniesieniu czasem ciężko było iść pod górę .
Polecam dla osób, które nie sa mega wymagające. Hotel ma 4 gwiazdki i uważam, że jak na tureckie 4* jest bardzo spoko. Dużo zieleni, zlokalizowany przy samej plaży (w pobliżu skałki na które warto iść), restauracja jest na dwóch poziomach, nad barem również antresola ze stolikami. Wieczorem widok śliczny. W ofercie all wybór drinków ubogi, ale nie były "oszukane". Jedzenie dobre lecz dość monotonne, dział cukierniczy wyróżnia się na plus względem całości. Animacje w wyznaczonych godzinach, raczej standardowe aqua aerobik, step i jakieś konkursy w ciągu dnia,wieczorem występy grup artystycznych oraz konkursy, dla dzieci mini disco -animacje w języku rosyjskim trochę po angielsku a jeśli udział w konkursie brał Polak pojawiały się proste zwroty w naszym języku. Pokoje jak na zdjęciach (mieliśmy ten standardowy pokój bez dopłat) Chemia dokładana na bieżąco, niczego nie brakowało. Sprzątanie tak ładnie, było może 2 razy( to chyba zależało kto akurat sprzatał, wiadomo jedni przykładają się bardziej...inni mniej) Obsługa sympatyczna,raczej rosyjsko języczna, w prostych zdaniach można po części dogadać się po angielsku. Podsumowując wyjazd udany, hotel fajny ale bardzo wymagający goście powinni wybrać 5*
Z dwóch tarasów że stolikami widok na morze jest bardzo ładny ,dużo zieleni, sympatyczna obsługa, jak na 4 gwiazdki pokoje były ładne. Dużo basenów, zadaszony brodzik dla dzieci, moskitiery w oknach. Stosunkowo dużo naszych rodaków. Bardzo dobre i ladne ciasta.
Klima zawieszona nad łóżkami dla dzieci. Animacje wieczorne , porównując z i nym hotelem w którym byliśmy , wypadają blado ale też nie były zle. Przekaski w barach, czasem kończyły się wcześniej niż powinny. Leżaki tylko dla rannych ptaszków, część zwalniała sie podczas obiadu.
Witam ogólnie pobyt wspominam dobrze po mimo kilku małych mankamentów w pokoju hotelowym napotkałem się na karaluchy około 8 cm mam zdjęcia jak także nagrane filmy urlop spędzałem z dziećmi nie chce opisywać ich reakcji wiec wolał bym się nie rozpisywać po zameldowaniu tej nieszczęsnej sytuacji w recepcji i rozmowie z rezydentem nie zmieniono nam pokoju.
Jedzenie było pyszne i urozmaicone
Karaluchy w łazience jak także brak internetu po wykupieniu pakietu hotelowego
Pomimo małych wad , hotel oceniam pozytywnie. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.
Hotel bardzo ładny, polecam dla osób chcących spędzić miło i spokojnie czas. Jest bardzo zielony, niewielkie budynki rozsiane po ogrodzie sprawiają bardzo miłe wrażenie. Animacje wieczorne bardzo wysoki poziom, zabawa i doznania artystyczne mega. Muzyka w restauracji na żywo, znane nasze przeboje zaśpiewane *łamaną" polszczyzną chwytały za serce, "super człowiek orkiestra " :)
Wieczorne animacje dla dzieci (niestety prowadzone w j. rosyjskim i ogólnie cały hotel jest nastawiony na turystów z Rosji), z obsługą dogadasz się tylko po rosyjsku, ewentualnie po Turecku :(, nie tak to powinno wyglądać . Polacy traktowani trochę jak intruzi
Gdybym miał wrócić do Okulkalar to napewno w to miejsce. Bardzo dobry hotel. Właściwie kompleks kilku budynków hotelowych. Piękny teren. Jedzenie urozmaicone i smaczne. Czyste pokoje, sprzątane regularnie. Hotel ma jeden duży basen oraz chyba ze 4 lub 5 mniejszych w tym jeden ze zjeżdżalniami i jeden dla dzieci brodzik również ze zjeżdżalniami. Były tam również ze 2 place zabaw, małe boisko do piłki nożnej i kosza. Na plaży boisko do siatkówki. W pobliżu głównego basenu scena na której odbywały się animacje i wieczorne przedstawienia. Praktycznie w bobliżu każdego basenu bar z alkoholem i innymi napojami. Hotel bezpośrednio przy żwirkowej plaży. W bliskiej odległości od hotelowej plaży znajduje się cypel, z którego pięknie widać okolice oraz zachód słońca. Wiedzie przez niego krótka ścieżka przez lasek. Polecam się tam przespacerować. Obsługa sympatyczna. Było dużo Rosjan i gości rosyjsko języcznych, ale nieszkodliwych. Głównie rodziny z dziećmi. Trudno się więc dziwić, że animacje były głównie w języku rosyjskim. I nie oznacza to, że obsługa 'olewała' Polaków, których też było sporo. Byliśmy tam z Coral Travel. Nie polecam ich wycieczki fakultatywnej na zakupy do Alanyi. Wokół okolicznych hoteli, wzdłuż ulicy znajduje się dużo 'straganów' z pamiątkami i innym towarem. Wycieczka zorganizowana przez Coral dotyczyła dwóch niewielkich galerii z czego jedna z biżuterią, którą nie byliśmy zainteresowani. Samemu można zorganizować sobie lepszy wyjazd na zakupy. Trudno powiedzieć mi coś o okolicach hotelu i komunikacji miejskiej. Alanya jest ok 30 km od hotelu ale byliśmy tam tylko na tej bezsensownej wycieczce z Corala. Większość czasu spędziliśmy na terenie kompleksu, który dostarczał nam wystarczająco dużo atrakcji. Byliśmy też na całodziennej wycieczce w Pamukkale, którą wykupiliśmy sobie jeszcze w Polsce przez polskie biuro podróży, które ma siedzibę w Alanyi.
Baseny, bliskość do plaży, smaczne jedzenie, piękny teren.
WiFi bezpłatne tylko w lobby hotelowym, w pobliżu recepcji! W pozostałej części kompleksu jest płatne. W zależności na ile dób chce się je wykupić. Doba chyba 3 euro jeśli dobrze pamiętam. Można też taniej za dobę jeśli wykupi się na kilka dni. Dużo gości rosyjsko jezycznych. Ale nie wiem, czy gdyby Polaków było więcej to byłoby to plusem 😄 W pokoju znajdowała się mała lodóweczka, która bardziej podgrzewała niż chłodziła 😉😄
Hotel czysty, zadbany, ale to ile jest tam Rosjan to wielka przesada, wszystko jest pod nich, animacje, menu, nie znasz rosyjskiego to się nie dogadasz... I te zajmowanie leżaków o poranku to śmiech na sali, zostawiają specjalnie jakąś zabawkę, czy ręcznik , żeby zarezerwować leżak. Długie kolejki na śniadaniu, czy kolacji, chodzi się i szuka miejsca żeby usiąść i zjeść. Jak dla nas to hotel średnio do polecenia.
Zdecydowanie NIE POLECAM! wszystkie dokumenty do wypełnienia po rosyjsku, animacje dla dzieci po rosyjsku, wszystkie organizowane imprezy po rosyjsku, informacje umieszczane na tabliczkach informacyjnych tylko po rosyjsku, Rosjanie chamscy, głośni i niekulturalni. Obsługa hotelu mówi tylko po rosyjsku, może dwie osoby rozumiały gdy mówiło się do nich po angielsku. Zapytałam po angielsku panią od zajęć z dziećmi dlaczego zajęcia te są tylko w języku rosyjskim to od razu z wielką agresją mi powiedziała: I don't speak english !!! i rzuciła w moją stronę jakąś wiązankę po rosyjsku, po czym wyszła trzaskając drzwiami... żenada i zero kultury. ze strony dzieci rosyjskich wielka agresja i brak umiejętności wspólnej zabawy z dziećmi o innej narodowości - widać nie wiedzą, że istnieją w ogóle dzieci z innych krajów (dno). Sprzątanie byle jakie. drinki to sama woda, nie warto tego pić. Piwo tak samo rozcieńczone totalnie. w basenach zbyt dużo chloru - wszyscy mieliśmy potworną wysypkę na skórze a oczy szczypały od chloru. w PL leczenie zastrzykami i lekami p/alergicznymi. za wifi trzeba zapłacić. nie wrócę tam więcej. i nie polecam innym. ze strony obsługi usłyszałam, że to "rosyjski hotel". tam nie tylko mówi się po rosyjsku, ale są też tworzone miejsca pracy dla Rosjan - obsługa wycieczek, czy chociażby pani w punkcie info tylko po rosyjsku... Wakacje kupione przez wakacje.pl , a organizatorem jest Coral Travel. Jeszcze raz nie polecam hotelu, a organizator powinien poinformować, że to hotel rosyjski...bo zapewne taką informacje posiada...