Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Hotel odnowiony i pokoje przestronne z dużym tarasem na który były dwa wyjścia ( z sypialni i salonu). Obsługa bardzo miła i codziennie wymieniane ręczniki . Posiłki smaczne i duży wybór. Było wiele rodzin z małymi dziećmi , które mogły bawić się na przyległym basenie bardzo ładnie urządzonym i zacisznym .
Dla mnie zaletą było usytuowanie hotelu. Z dala od zgiełku i gwaru turystycznego. Całkiem niedaleko od pięknej i piaszczystej plaży z jednej strony zatoki i z drugiej strony kolejnej plaży mniejszej ale bardzo urokliwej.
Ja akurat trafiłam na pokój na 1 piętrze z tarasem wychodzącym na wprost wejścia głównego do hotelu i deptaka z kawiarniami. Dlatego brakowało komfortu i nie można było w pełni cieszyć się tym pięknym i przestronnym tarasem. Każdy kto wchodził lub wychodził z hotelu miał widok naszego tarasu na wprost swoich oczu.
Apartamenty znajdują się bliżej centrum, do plaży jest dość daleko ok. 800 m. Kompleks dobrze się prezentuje, ma dużo zieleni. Apartamenty składają się z 2 pomieszczeń, sypialni oraz pomieszczenia dziennego, w którym jest rozkładana sofa i aneks kuchenny. Duża restauracja, spore lobby. Kompleks posiada bardzo fajne baseny i plac zabaw dla dzieci (przejście do basenu tunelem pod ulicą ale idzie się bardzo szybko, nie ma z tym żadnego problemu). Polecam dla rodzin z dziećmi!!!
Wyjazd z biura Neckermann. Spędziliśmy tam tydzień w sierpniu. Zakwaterowano nas na tyłach basenu w apartamentach dla rodzin z dziećmi. Dzięki temu uniknęliśmy hałasu z potańcówek na placu przed hotelem. Niestety widok z balkonu (poniżej poziomu ulicy) rozciągał się na korzenie żywopłotu. Wielka ilość mrówek i brak słońca motywowały nas do wycieczek po Majorce. Basen wyglądał ok, ale woleliśmy kąpiele w morzu i nie skorzystaliśmy. Wyżywienie: polecamy tylko śniadania, pieczywo oraz lokalne owoce i warzywa. Reszta niejadalna. Goście: rodziny robotnicze z zachodniej Europy, głównie wytatuowani Anglicy i zmanierowani Niemcy. Ogólnie rzecz biorąc dobra baza noclegowa do wycieczek samochodowych po przepięknej Majorce.
Jak zwykle szukalismy hotelu w spokojnej okolicy. Mila pani z biura wakacje.pl sprzedala nam niezwykle zachwalana oferte Orbisu 3 -gwiazdkowego hotelu-apartamentowca ES Corso. Lubimy apartamenty, cena za 3 gwiazdki w apartamencie wydala sie do zaakceptowania, okolica miala byc spokojna, jedynie plaza daleko. Jak sie okazalo trafilismy do betonowego bunkra o standardzie 2 - gwiazdkowym. Nigdy nie schodze ponizej 3 gwiazdek i na pewno nie wybralbym tej oferty, gdybym wiedzial ze i standard hotelu w rzeczywistosci jest nizszy. Niescislosc zreszta zauazylem tuz przez wylotem przypadkowo wchodzac na strone zagranicznego biura podrozy. Na moja uwage opertatorka wakacje.pl odpowiedziala, ze rzeczywiscie hotel ma formalnie 2 gwiazdki f, ale zebym sie nie przejmowal, bo ona tam byla, hotel jest odnowiony i zaraz bedzie mial 3 gwiazdki. Jednak po moim telefonie wakacje.pl zmienily swoja oferte na 2 gwiazdki, a tymczasem Orbis dalej sprzedaje 3. Dlatego bede skladal reklamacje. Hotel z pewnoscia nie zasluguje na wiecej niz 2 gwiazdki: apartament w ciagu 2 tygodni sprzatnieto nam tylko raz i tylko raz zmieniono posciel, reczniki wymienilii bodajze 3 razy. Basen byl stary i brudny, brakowalo lezakow i parasoli. Jadalnia byla ciasna i tloczna (ogromne kolejki) a jedzenie okropne. Jednym slowem KATASTROFA. Dobrze, ze sama Majorka jest piekna i majac do dyspozycji samochod przez tydzien mozna bylo duzo zobaczyc i sam pobyt tym sie zrekompensowal. Poza tym faktycznie miejscowosc byla spokojna, a plaza w zatoczce bardzo ladna, choc tloczna, ale tego nie da sie nigdzie na Majorce uniknac w sezonie.
Pierwszy raz skorzystalem z uslug portalu wakacje.pl i Orbisu i byl to moj ostatni raz. Nie lubie byc nabijany w butelke.
Polecam dla rodzin z dziećmi. Bardzo ładny obiekt położony w uroczej miejscowości.