Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Hotel położony 20 metrów od plaży, lecz bardzo kamienistej. Do piaszczystej trzeba przejść jakieś 300-400 metrów brzegiem morza. W pobliżu budynku wiele przystanków autobusowych (świetne połączenie z Alcudią, Pallmą, etc.), wypożyczalni samochodów, rowerów, wiele barów i restauracji. Nad hotelem ścieżka podejścia samolotów na lotnisko. Ogólnie jakość jest średnio adekwatna do ceny, lecz Majorka rekompensuje wszelkie niedogodności. :-)
Z przykrością co do hotelu muszę przyznać rację. Dużo niemieckich emerytów. Choć można z nimi można sympatycznie pogadać po angielsku. Jedzenie w hotelu nie najgorsze aczkolwiek trzeba uczciwie powiedzieć że czołówka światowa to też nie jest. Położony w centrum co miało swoje złe i dobre strony. Dobre to oczywiście bliskość do różnych rozrywek, knajpek i barów. Ze złych cóż popatrzcie na zdjęcia. Zero jakiejkolwiek prywatności, hałas. Ja wybrałem ten hotel ponieważ zależało mina tanim kwaterunku w przyzwoitych warunkach i koniecznie musiała być to Majorka.
jeśli nie jesteś niemcem to się tam nie wybieraj. Jedzenie bardzo złe - drudiego dnia przstalysmy wogóle jadac w hotelu mimo wykupionych posiłków - nawet nie nakrywano nam stołu, trzeba było prosić o sztućce szklanki... Miejscowośc jest fantastyczna ale nie ten hotel . Średnia wieku gości - 79lat - sami nimcy. Humor si epoprawia jak wychodzisz z hotelu i jestes odrazu na plaży :)
Bardzo ladny czysty hotel..blisko plazy..Do przystanku kilka krokow..wspaniale polaczenie z Palma i nnymi miastami np Alcudia, Pollenca.W poblizu duzo sklepow i kawiarni..Jedzenie niestety nie jest dobre..maly wybor owocow..warzywa codziennie te same..mala sala restauracyjna..ale za to przemila obsluga..Sniadania monotonne.Pokoje czysciutkie ale male. Hotel ma 6 pieter winda dojezdza tylko do 5.Przemila obsluga hotelowa. Plaza kolo hotelu jest niezbyt ciekawa ale wystarczy przejsc kilka minut dalej w strone Alcudi i juuz mamy cudone biale piaski. Basem w miare mozliwosci wystarczajacy..przede wszystkim czysciutki, chetnie z niego korzyslaismy..
W ubiełge wakacje spędziliśmy tydzień w Hotelu Miramar. Hotel oprócz tego że jest czysty, obsługa sympatyczna to dodatkowo gustownie urządzony! Dla mnie zdecydowanym walorem było to, iż hotel ma rewelacyjne wręcz położenie- tuż przy pięknej , piaszczystej plaży i laurowym morzu. To wspaniały wybór myśle dla osób które nie lubią natłoku turystów- bo sam hotel jest stosunkowo kameralny. Jedzenie wyśmienite- codziennie coś nowego, dodatkowo desery, owoce- podobnie na śniadanie!
Jedynym ewenyualnym mankamentem moze być basen, który do największych nie nalezy. ale przy pięknej, hiszpańskiej pogodzie morze zdecydowanie to zrekompensuje!!!!!
Polecam serdecznie!!
W razie pytań proszę na maila nasiab@go2.pl