Jaz Lamaya Resort (ex Iberotel)

Wyjątkowy

Czystość i obsługa na wysokim poziomie. Bardzo dobre, urozmaicone jedzenie oraz różnorodne drinki także w opcji bezalkoholowej. Plus za kort tenisowy i wygodne leżaki na plaży przy zatoce, dzięki czemu pobyt na plaży jest bardzo komfortowy. Piękna rafa, kolorowe rybki, żółwie, płaszczki. Idealne miejsce dla osób lubiących snorkeling i nurkowanie.

Bardzo pozytywnie oceniamy pobyt w hotelu. Dobra jakość w stosunku do ceny.

Jaz Lamaya Resort to świetny hotel w Marsa Alam z przestronnymi pokojami, uprzejmą obsługą i pysznym jedzeniem. Dużym atutem jest piękna rafa koralowa, podgrzewane baseny i aquapark. Doskonałe miejsce na relaks i aktywny wypoczynek. Polecam!

Hotel położony blisko lotniska bardzo szybki transfer. Zameldowanie odbyło się dość szybko, dostaliśmy opaski następnie wskazano gdzie jest restauracja. Po powrocie zaprowadzono nas do pokoju . Kwatera Ok standardowa jak na Egipt, łóżka wygodne, jedynie szafa trzeszczy przy otwieraniu można obudzić dzieci. Pokój sprzątany co dzień jeśli ktoś ma życzenie,woda również dostarczana do pokoju. Obsługa miła jakoś szczególnie nie patrząca na napiwki być może dlatego że je daje od razu i nie było konsternacji że pan wnoszący walizki stoji w drzwiach i czeka. W restauracji kelnerzy zabiegani ale napoje donoszą szybko, przeważnie kelner który otrzymuje bakszysz już trzyma się blisko. Jedzenie oceniam bardzo wysoko, zwłaszcza kolację gdzie zawsze jest coś specjalnego jeśli ktoś lubi sushi, owocowe morza lub pieczonego zwierza. Obiady bardzo urozmaicone zawsze coś nowego jest wystawione. Restauracja na plaży również ma fajne jedzonka.

Bardzo fajny hotel, dużo pięknie zagospodarowanego terenu, smaczne jedzenie, czyste pokoje.

Bardzo pozytywnie oceniamy pobyt w hotelu. Dobra jakość w stosunku do ceny.

Nazwa  Jaz Lamaya Resort (ex Iberotel)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Madinat Coraya
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, tenis, nurkowanie

Pięknie położony: w prywatnej zatoce, z bezpośrednim dostępem do rafy koralowej ze wspaniałymi okazami morskiej fauny.

Dla dzieci: brodzik ze słodką wodą, plac i pokój zabaw, miniklub (4-12 lat), minidyskoteka, bogaty program animacji.

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-koralowa plaża z łagodnym zejściem do morza.

Laureat międzynarodowych nagród za jakość świadczeń oraz poszanowanie środowiska.

Wyjątkowy

Wyświetlono 522 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Pyszne jedzenie, piękna rafa przy hotelu.

Wady

Brak.

Patrycja

Bardzo pozytywnie oceniamy pobyt w hotelu. Dobra jakość w stosunku do ceny.

Zalety

Czysto, smacznie, usterka w naszym pokoju od razu została naprawiona (nieprawidłowo działająca klamka). Hotel otoczony jest zieloną roślinnością.

Wady

śliska podłoga przy basenie, kilka osób się poślizgnęło. Sama prawie bym się wywróciła. Trzeba być ostrożnym.

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

H

Rafał

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Blisko do lotniska, dostępne leżaki (marzec) nie wiem jak w wysokim sezonie. Bardzo zadbana zieleń. Rafa koralowa położona w zatoce mimo wysokiej fali na morzu zawsze dostępna i można korzystać, jest to olbrzymia zaletą gdyż praktycznie pomosty w morze były by zamknięte cały tydzień a to chyba jedna z najlepszych atrakcji po które się tutaj jedzie.

Wady

Największą wadą chyba tylko jest stajnia osła, mogę sobie tylko wyobrazić zadowolenie osób które mają pokoje z tarasem który wychodzi w tą stronę, zależnie od wiatru czuć go bardzo daleko. Druga wada to nachalni sprzedawcy choć nie każdy taki jest i można normalnie coś kupić na pamiątkę bez traumy. Wydaję mi się że bardzo faworyzowana jest tutaj nacja z naszej zachodniej granicy co widać w obsłudze i na głównym deptaku nad zatoczką fot 2.

Klaudia

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Codzienne animacje i atrakcje zarówno w ciągu dnia jak i wieczorem Aquapark ze zjeżdżalniami dla dużych i małych dzieci

Renata

Pokój oceniam 5/10 Kurort jego położenie i zadbanie 10/10

Zalety

Ładne widoki z balkonu w ciągu dnia i wieczorem.

Donata

Pobyt - Luty 2025

Pobyt udany. Jedzenie mistrzostwo świata, mnóstwo warzyw, sałatek, owoców, mięsa zawsze kilka rodzajów, pyszne rybki i owoce morza! Bardzo duża różnorodność posiłków, jak do tej pory najlepsze wyżywienie z 6 innych hoteli w jakich byliśmy w Egipcie. Pokój standard Egipski. Woda w pokoju za free, codziennie uzupełniana. Baseny raz podgrzewane bardziej, raz mniej więc zalecam pianki do nurkowania, żeby się nie pochorować. Jedynie na aquaparku woda podgrzewana solidniej. Wiatr wieje więc jest chwilami zimno. Dwie grubsze bluzy i dwie pary spodni długich to minimum na tydzień pobytu w lutym. Rafa świetna ale bez pianek do nurkowania praktycznie nieosiągalna, bo temperatura wody niska i przeogromny wiatr. Przepiękny ogród, trawniki wypielęgnowane i bogato obsadzone kwiatami, kaktusami i palmami. Obsługa bardzo przyjazna i uprzejma. przepiękne

Zalety

jw

Wady

zbyt dobre jedzenie :)

Marcin

Pobyt - Luty 2025

Hotel jest bardzo zadbany, obsługa jest bardzo miła oraz profesjonalna. Jedzenie jest wyśmienite, doskonale doprawione. Jest bardzo urozmaicony wybór drinków, zaczynając od klasyków po ich autorskie przepisy. Pokoje są bardzo czyste oraz przestronne. Bardzo dobre jedzenie w restauracji na plaży. rafa jest piękna. Super animatorzy, wprowadzali świetną atmosferę w szczególności Sonic i Eslam.

Zalety

Jedzenie jest pyszne, dobrze doprawione. Jest bardzo urozmaicony wybór drinków. Podgrzewany basen, możliwość skorzystania z Aquaparku. Fajne aktywności które urozmaicały każdy dzień, podawane były świeże owoce i słodkości na basenie. Każdego wieczoru zapewniana była interesująca rozrywka. Pracownicy jest bardzo mili oraz uśmiechnięci.

Wady

BRAK

Edi

Pobyt - Luty 2025

Kuchnia na 6+ doprawione wszystko ,owoce morza, pyszne miesa. Animatorzy 6+ Lokalizacja 6+ Zejście z plaży hotelowej do wody jedynie z pomostu lub sąsiedniego hotelu tam jest plaża i zejście do wody plaża hotelowa nie ma zejścia do wody z plaży ale obok jest hotel który nie robi problemów nawet jeśli używa się ich leżaki i korzysta i z ich plaży to był jedyny minus Super ze lotnisko jest blisko no jakieś 7 km

Zalety

Czysty zadbany pyszne jedzenie animatorzy super w szczególności Pan z loczkach Egipcjanin ,córka była nim oczarowana a on nawet w czasie wolnym od pracy podchodził i zabawiał ją.

Wady

Brak zejścia z plaży do wody jedynie z pomostu lub sąsiedniego hotelu

Andrzej

Pobyt - Luty 2025

Hotel i cała infrastruktura godna polecenia - wszystko zgodne z opisem. (...)

Zalety

Wspaniałe położenie ,atrakcje dla dzieci. Super wyżywienie.

Wady

Nie zauważyłem.

Robert

Pobyt - Luty 2025

Świetny hotel Świetny jedzenie basen z ciepła wodą nurkowanie itp. Nic dodać warto jechać tam jak komuś pasuje Egipt i szuka dobrego hotelu.

Zalety

Brak wad

Wady

Same zalety

Pobyt - Luty 2025

Hotel bardzo zadbany. W pokoju ogrzewanie oraz klimatyzacja. Pokój codziennie sprzątane oraz uzupełniany w wodę oraz kosmetyki w razie potrzeby. Jedzenie w restauracji głównej bardzo dobre, codziennie inne dania. Bary na plaży i aquaparku również bez zastrzeżeń. Podobnie restauracja przy plaży jak i a'la carte. W zimie jeden z głównych basenów podgrzewany, w aqua parku wszystkie baseny z wodą podgrzewana. Wszystkie zjeżdżalnie czynne od 10 do 17 z godzinna przerwa o 12. Na plus pomost z którego można snurkować bądź podziwiać rafę. Wejście do morza z plaży oddalone od hotelu ale dojście nie sprawia problemu. Animacje na codzień przy basenie głównym oraz plaży. Wieczorem mini disco dla dzieci później występ. Na terenie hotelu jest też kids klub gdzie jest cudowna animatorka mówiąca trochę po polsku. Spokojnie z Obsługa można porozumieć się po angielsku, niektórzy mówią po polsku. Na terenie kompleksu sklepiki z pamiątkami, ubraniami itp. Oraz apteka. Bary dobrze zaopatrzone z miłą Obsługa. Nie mieliśmy przygód żołądkowych.

Zalety

Aqua park z podgrzewana wodą Zróżnicowane jedzenie Zadbany teren oraz plaża Obsługa

Pobyt - Luty 2025

Hotel super, przemiła obsługa, pokoje czyste, jedzenie pyszne, centrum nurkowania - rewelacja. Bardzo polecam hotel

Zalety

Duży obiekt, wszystko super

Michal

Pobyt - Luty 2025

Świetny i udany pobyt. Obsługa super, jedzenie urozmaicone, wszystko czyste i zadbane!

Zalety

Dużo miejsca, przestronnie, czysto, uczynna obsługa, infrastruktura, animacje, idealne dla aktywnych, rafa :))

Wady

Minibar mógłby być darmowy :))

Leszek

Pobyt - Luty 2025

całość usługi oceniam bardzo wysoko. Czystość pokoi, obsługa, restauracje, jedzenie. Położenie idealne snorkeling w lutym bezpiecznie i z ciekawymi widokami. Polecam każdemu.

Zalety

Czystkość, obsługa, pokoje, restauracje, jedzenie. na szczególne podziekowania zasługuje cała ekipa animatorów. Wieczorne show w amfiteatrze zaskoczenie pozytywne

Darek

Pobyt - Luty 2025

Polecam hotel dla rodzin z dziećmi. Dużo atrakcji dla dzieci ale również dla dorosłych. Woda podgrzewana w każdym basenie, jedzonko smaczne, woda uzupełniana w pokoju codziennie. Śmiało można myć żeby Woda z kranu jak i prosić o lód do drinków. Lody z maszyny również bez problemu można jeść. Z hotelu mozna wyplynac na nurkowanie oraz wyjechac nasafari. Polecam z czystym sumieniem.

Zalety

Wszystko na plus

Wady

Jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do wakacji w Europie to jedynym minusem jest to, że z hotelu nie ma co wychodzić bo jest na pustyni 🙈. Po drugiej stronie drogi znajdują się bloki dla obsługi hotelu, apteka ( jest oczywiście też na terenie resortu ) bar dla tubylców oraz sklepik.

Martyna

Pobyt - Luty 2025

Jestem zachwycona hotelem i obsługa. Hotel pięknie urządzony, bardzo zadbany, czysty, obsługa hotelu fantastyczna. Jedzenie urozmaicone i bardzo smaczne. Dla dzieci bardzo duży wybór basenów i aqua park, z super zjeżdżalniami.

Zalety

Baseny, widoki, ogrody.

Wady

wg mnie nie ma żadnej wady

Danuta

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel godny polecenia. To już nasze trzecie wczasy w tym hotelu i nie bez powodu wybieramy Jazz Lamaya :) Świetne usytuowanie hotelu sprawia, że wszędzie jest blisko a równocześnie jest gdzie spacerować, basen podgrzewany do 27 st. C w sezonie zimowym, obsługa miła, uprzejma, pomocna pokoje czyste, sprzątane codziennie. Jedzenie bardzo smaczne, o każdej porze dnia można coś przekąsić, dla dzieci raj w postaci pysznych lodów i innych słodkości oraz super rozbudowanego aquaparku - również z ciepłą wodą:) Hotel żyje wieczorami, codziennie muzyka na żywo. Hotel na przestrzeni lat staje się tylko lepszy, polecam!

Magdalena

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel super położony, bardzo czysty, jedzenie smaczne i zróżnicowane, obsługa pomocna, uśmiechnięta. Dużo mozliwości aktywności, ścieżka do biegania położona wzdłuż zatoki, piękna rafa koralowa.

Zalety

położenie, obsługa, czystość, jedzenie.

Grażyna

Pobyt - Styczeń 2025

Bardzo polecam , hotel bardzo zadbany , wszyscy pomocni , uśmiechnięci :) Piękne widoki z pokoju ,

Zalety

Piekny teren , bardzo bliski transfer z lotniska, podgrzewany basen, pyszne jedzenie!

Wady

Nie znaleźliśmy wad !

Jaz Lamaya Resort (ex Iberotel)