Atrakcyjna lokalizacja: ok. 10 km do ścisłego centrum Hurghady i ok. 6 km od międzynarodowego lotniska w Hurgadzie.
Położony bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży o długości ok. 350 m.
Do dyspozycji gości: restauracja Panorama, restauracja na plaży Catamaran Beach, restauracja La Terrace oraz włoska Casa Mia.
Bardzo bogata oferta sportowo-rekreacyjna.
Hotel super Obsługa super Tylko jedzenie średnie Rezydent rewelacyjny
Położenie Obsługa
Jedzenie
Pobyt był ogólnie przyjemny. W hotelu jest czysto i schludnie. Obsługa recepcji zawsze była bardzo pomocna, nawet gdy była to drobnostka. Wszyscy kelnerzy i cała obsługa hotelu także bardzo miła i uśmiechnięta, na wysokim poziomie. Infrastruktura bardzo ładna i zadbana. Jedzenie całkiem różnorodne, każdy raczej znajdzie coś dla siebie. Natomiast jest to hotel francuski, przez co goście innej narodowości są ignorowani przez animatorów prowadzących różne aktywności. Francuskojęzyczni napewno będą zadowoleni, inni mogą zapomnieć o braniu udziału w show wieczorem lub grach w ciągu dnia Jeśli komuś na tym nie zależy, również będzie szczęśliwy ze ma spokojne wakacje. Ogólnie polecam
Miła obsługa recepcji, baru, restauracji, ładny hotel, czysty, ładne pokoje, smaczne posiłki
Animation team
Miły kameralny hotel znajdujący się blisko centrum Hurghady.
Obsługa , barmani i kelnerzy bardzo mili ,sympatyczni i uczynni , animacje dobrze zorganizowane , bardzo dobre i różnorodne jedzenie , trzy bary z fantastycznymi drinkami .
Brak klimatyzacji w lobby i głównej restauracji , pokoje do remontu, bar na plaży z ograniczonym dostępem , dla gości wydzielony nieduży kawałek plaży odgrodzony taśmą.
Pomimo wylotu o 19:45 kazano nam się wymeldować o 12:00, zabrali opaski na All i dali tylko obiad. Traktowano jak zbędny bagaż przez te kilka godzin, a przecież zamiast w piątek dolecieliśmy w sobotę ok 7:00. Powinni przerzucić świadczenia na ostatni dzień a tego nie zrobili. My to jeszcze pikuś inni mieli lot o 3:00 w nocy i koczowali od 12:00 poprzedniego dnia. SKANDAL.
Hotel naprawdę warty polecenia! Nie ma się czego przyczepić...obsługa super, pokoje duże i czyste, każdy z balkonem lub tarasem, sprzątane codziennie, jedzenie w dużych ilościach i po lekkim doprawieniu całkiem smaczne,baseny i zjeżdżalnie piękne, plaża blisko - piaszczysta, piękne rafy. W ramach animacji można skorzystać z aerobiku w basenie (morzu), piłki wodnej, tańca brzucha, rzutek itp.. Wieczorem animacje przenoszą się do hotelu Grand Plaza i też jest fajnie:) Do centrum Hurghady (Sakkala) można dojechać za grosze w kilka minut o każdej porze dnia i nocy. Wszyscy są przyjaźni i uśmiechnięci.Bardzo chętnie jeszcze tam wrócimy.
Byliśmy na urlopie w październiku, pogoda super. W związku z tym, że byliśmy świeżo po ślubie, w lodówce w pokoju czekał na nas torcik z tej okazji - miły gest :). Baseny czyste, bar w basenie dostępny. Ogólnie barmani, drinki super! Jedzenie jak dla nas wyśmienite. Przekąski dobre. Animacje były raz podczas 7 dni. Pokoje ok, czyste, choć w łazience pojawiały się pojedyncze mrówki - za to minus. Plaza ok 10 min od hotelu. Bez szału, ale nie było źle :) leżanki dostępne, bar otwarty również na plaży. P
- jedzenie - barmani i drinki oraz obsługa sprzątająca - niedaleko sklepu i markety oraz pasaż różnych sklepików w ktorych można kupić pamiątki itp - baseny
Jedynie te pojedyncze mrówki w łazience.
Wybieraliśmy się tam z żoną i mieliśmy lekkie obawy co zastaniemy, zaskoczyliśmy się bardzo pozytywnie. Hotel mogę naprawdę polecić nie tylko parom ale grupie znajomych, rodziców z dziecmi również. Po wyjściu z hotelu znajduje się bardzo ładna promenada z bardzo dużą ilością sklepików itp. polecam
Duże baseny, bary W basenach, można popijać drinki z basenu, smaczne świeże jedzenie, w pokojach czysto, obsługa hotelu miła przyjazna zawsze ktoś zagada, szybkość i zdolności barmanów na wysokim poziomie
Plaża raczej na drugim miejscu,
Ogólne wrażenia nie są dobre. Hotel szanuje tylko Arabów, Europejczyków się tam poniża. Pokoje rzadko sprzątane, ogólnie hotel nie wie jak zachować się w sezonie przy takiej ilości turystów. Obsługa w ogóle sobie nie radzi, w dodatku jest niemiła i obraża klientów. Kolejną wadą jest to, iż hotel wpuszcza osoby z poza hotelu pozwalając im siedzieć w lobby, co jest przede wszystkim niebezpieczne. Jeden barman w lobby na 200 pokoi = 40 minut stania w kolejce po piwo.
Ładny wygląd, fajne baseny
Brak wifi, monotonne i bardzo niedobre jedzenie, do plaży wcale nie jest aż tak blisko.
Best Service and wonderful hotel and staff friendly
Best Service
???
Hotel bardzo kameralny, czyste baseny zadbany ogród , szczególnie zwróciłam uwagę na świetną obsługę , Nie natknęłam się na nikogo niemiłego, zawsze uśmiechnięci i chętni do pomocy., mimo iż pracowali nieraz po 12 godzin czy więcej.To był nasz trzeci wyjazd do Egiptu poprzednie dwa w 5* hotelu a obsługa tamtych powinna mieć szkolenia w Jaz. Jedzenie jak to w Egipcie , chociaż jajecznica czy omlety, kurczak z grilla smakowały jak w domu. Hotel świetny dla osób bez dzieci, my byliśmy z córką i mimo iż ogólnie jej się podobało to jednak nie było animacji dla dzieci ani zabaw, animatorka beznadziejna nic nie robiła. Jeśli komuś zależy na piaszczystej plaży to na pewno nie tu, dodatkowo trzeba dojść na nią przez ulice a potem obok remontowanego hotelu , do którego najwyraźniej plaża należy.My byliśmy tam na chwilę 2 razy
Kameralny, czysty, ładny ogród
Zwirkowa plaża należąca do innego hotelu
Spokojna lokalizacja,cisza dopóki dzieci nie przyjechały ale i tak przyjemnie,do wytrzymania.Czyściutko,sporo zieleni.Obsługa w porządku.
Spokojnie,czysto,ładna okolica.Bardzo dobre i urozmaicone posiłki.Polecam.
Daleko do plaży
Hotel położony na końcu miasta gdzie nic nie ma ciekawego. Zalety i wady opisałem w szczegółach. Biuro TUI powinno zwrócić uwagę firmie egipskiej, której przewodnicy ( egipcjanie) obsługują lokalne wycieczki żeby nie wyciągali \" na chama\" napiwków. Każdy jeśli ma chęć taki bakszysz zostawi, ale jeśli przewodnicy chodzą z kopertami i każdego nagabują to jest nie stosowne i nie na miejscu. Rezydentka fajna dziewczyna, kontakt zerowy poza wyznaczonymi godzinami nawet w poważnych awaryjnych sytuacjach. W hotelu 98% to Rosjanie, Białorusini i Ukraińcy jak zwykle większość z nich zachowuje się delikatnie mówiąc jak dzikusy....
Bardzo ładny ogród zadbany i pachnący, czyste i ładne baseny, cisza i spokój, brak głośnej muzyki, kameralnie, można odpocząć.
klimatyzacja nie jest sterowana indywidualnie jak piszą biura podróży, jest bardzo starego typu gdzie programatory są na ścianach i są zablokowane na stałych temperaturach. Bardzo często psują się i jest to dokuczliwe. Personel techniczny zjawia się różnie i po krótkim czasie od \"naprawy\" jest dalej popsute. Dużo niebezpiecznych miejsc w infrastrukturze: dziurawe chodniki, wystające ostre przedmioty, instalacje elektryczne szczególnie przy basenie to tragedia.
jestem nie zadowolona hotel mnie rozczarował wiem że cena niska ale to miało być 5 gwiazdek, a zasługuje na 3. Przy wyjeździe dostaliśmy do kompania specjalny pokój ale był chyba nie sprzątany od tygodnia w łazience walały się pety brud. W pokojach brak czajnika, suszarka się przegrzewa, klimatyzacja nie do ustawienia samodzielnego, działa ale jak chcesz ustawić sam nie ma mądrego. Leżaki stare drewniane odpadły kółka,w barze psuł się nalewak do piwa więc w butelki ciepłe. Sprzątający na basenie leniwi jedną ścierą sprzątają cały basen nie mocząc jej tak samo myte stoliki basenowe. Ślisko na basenie więc trzeba uważać koleżanka zwichneła nogę w kostce, wczasowicz wychodząc z basenu przy ślizgawce rozwalił głowę.Dużo tubylców i inaczej ich traktują niż pozostałych wczasowiczów. Brak dobrej organizacji wśród kelnerów a w barze przy recepcji barman który chyba się uczył podawał drinki bez lodu w upał.
tani, spokojny dla emerytów, nie przytyjesz, nie opijesz się
stary zaniedbany, słabe jedzenie, brak w okolicy rozrywek sklepów, nie sprzątają jak należy baseny i okolicy dużo tubylców i ruskich,
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Hotel spełnił nasze oczekiwania. Super spędzony czas zawdzięczmy również znajomym, których tam poznaliśmy.
Czysto, pokoje duże wszystkie z widokiem na ogród z basenem, posiłki bardzo dobre, Toalety ogólnodostępne czyściutkie.
Może jakieś były ale bardzo mało istotne.
Grand Plaza Resort leży w sąsiedztwie z Grand Plaza Hotel, który według mnie wygląda atrakcyjniej i gdzie są organizowane hotelowe animacje dla obu obiektów. Mogliśmy jednak korzystać z basenów i niektórych barów Grand Plaza Hotel. Plaża i jest bardzo przyjemna, osłonięta od fal morskich sztucznie usypanymi cyplami. NIE MA TAM ŻADNEJ RAFY. Rafę można zobaczyć kupując wycieczkę np. całodzienną i wypływając w morze. Załoga uprzyjemnia pobyt na statku: jest łowienie ryb, snurkowanie ( udostępniają maski, rurki i płetwy ), jest plażowanie na wyspie z fantastycznymi turkusowymi odcieniami wody , obiad na statku. Wycieczkę jednodniową do Kairu kupiliśmy w biurze podróży na mieście. W pełnym autobusie turystów byliśmy jedyną dwójką polaków. Ku naszemu zdziwieniu w Kairze otrzymaliśmy na cały pobyt polskojęzycznego przewodnika HENI. Fantastyczny młody człowiek pięknie mówiący w naszym języku. Dzięki niemu pobyt w Kairze był bardzo udany. Na wczasach byliśmy z TUI. Jeden kłopot to taki że przyśpieszyli nam wylot o dziesięć godzin z 21.05 jak było zaplanowane na 10.45 rano przez co straciliśmy jeden dzień opalania i relaksu w słonecznym Egipcie.
Położenie blisko promenady miejskiej z siecią sklepików , krótki transfer z lotniska, duże pokoje, duże balkony, serwis kawowy w pokoju, wygodne łózka, TV POLONIA. sympatyczni barmani.
utrudnione wejście do basenów hotelowych: narożne płytki ułożone pod kątem 45 stopni co grozi poślizgnięciem i upadkiem, tylko z jeden strony basenu jest łagodnie i bezpiecznie wejście. Restauracja hotelowa PANORAMA brzydka a kelnerzy w brudnych poplamionych spodniach.
Jeżeli jesteś uprzejmy, będziesz miał 100% zadowolenia z pobytu w tym hotelu. Nie rozumiem negatywnych opinii,, które wcześniej czytałam na temat tego miejsca.
Położony w bardzo ładnej części Hurgady. Bardzo, bardzo, bardzo miła obsługa.
Pobyt w tym hotelu bardzo nam się podobał i będziemy go mile wspominać.Bardzo ładny obiekt,dużo zieleni,piękna czysta plaża.Duże wrażenie robi też rafa koralowa i rybki które są na wyciągnięcie ręki.Jedzenie nam smakowało,urozmaicone,każdy znajdzie coś dla siebie.Pracownicy hotelu bardzo przyjaźni i mili,jednym słowem fajna atmosfera.Hotel godny polecenia za rozsądne pieniądze.
Hotel położony jest blisko lotniska.Jest czysty i zadbany,posiada duża plaże i rafę koralową.
Słabe animacje wieczorem
Gorąco polecam,hotel naprawdę bardzo śliczny jak na warunki egipskie.Czyściutko,pokoje codziennie sprzątane,jedyny mały minusik to łazienka troszeczkę do poprawki,ale przecież nie jedzie się spędzać tam czasu;)Fajna lokalizacja hotelu,nie rozumie ludzi którzy piszą,że jedzenie monotonne,co można jeść innego np.na śniadanie,obiad,czy kolacje.Codziennie serwowali coś, co na pewno ludzie nie jedzą tego na co dzień.Przytyłam przez tyg.2kg. Wszyscy na pewno znajdą coś pod swoje podniebienie.Rafa cudowna,faktycznie były trochę prądy ,ale dało się snurkować.Polecam także delfinarium,bardzo blisko,ale najlepiej jechać z hotelu,ponieważ pojechaliśmy sami i wyszło tyle samo + taxi,wrażenia szok,a także wypad na safari oczywiście kupiony w hotelu u gentelmena Marco gorąco polecam,zastanawialiśmy się czy jechać,ale było super:)Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z hotelu i z czystym sumieniem mogę go polecić:)))
Wspaniały hotel jak na warunki egipskie. Dobre, czyste baseny i pokoje, dostęp do plaży i rafy. Obsługa również jak na Egipt ponad przeciętna. Największa zaleta hotelu jest jednak diving center. Organizują b. dobre wypady na snurkowanie lub nurkowanie, maja świetnych instruktorów dzięki którym zobaczyliśmy o wiele więcej pod woda niż oczekiwaliśmy. Co do rafy, to jest to pionowa ściana sięgająca ok. 50m w głąb. Przy hotelowym pomoście są bardzo silne prądy i przeciętnym pływakom na prawdę trudno jest się utrzymać w miejscu i spokojnie obserwować rybki. O wiele lepiej jest się wybrać na snurkowanie na wyspę Tiran z ekipa Eazy Diving. To tylko 35$ za cały dzień na łodzi. Dla dobrych pływaków polecam snurkowanie od mola hotelu Grand Plaza w lewo lub prawo, w zależności od kierunku prądów, do następnego mola (ok. 100m). Można zobaczyć bardzo ciekawe okazy! Np. murenę cętkowana. Spoglądajcie też od czasu do czasu w głębię, nie tylko na rafę, a zobaczycie giant trevalley, barakudy i inne olbrzymy. Rekinów niestety nie widziałem, może następnym razem. Polecam!
fajny hotel, fajna obsługa, nic nie trzeba dawac w recepcji,cisza i spokój,baseny super .pozdrawiam i polecam.