Jaz Belvedere

Hotel jak najbardziej ok, lecz znajduje się na uboczu i wokół nie ma nic. Wyjazd z hotelu wiąże się w wynajęciem taksówki.( można wynająć hotelową . kurs do Old Market to wydatek 12$ w jedną stronę. ) .Bardzo dużo włochów Plaża bezpośrednio przy hotelu z wystarczającą ilością leżaków, można przyjść o każdej porze i znajdzie się miejsce. Jedzenie urozmaicone , myślę że każdy znajdzie coś dla siebie.Pokoje sprzątane codzienne z podstawowymi udogodnieniami. Jeżeli ktoś dostanie pokój w budynku na końcu przy amfiteatrze to musi musi troszkę się nachodzić na basen , plaże czy do restauracji ponieważ wszystko znajduje się w jednej części kompleksu.Hotel ma już parę lat więc pewnie dociekliwi znajdą jakieś mankamenty.Jeżeli chodzi o animacje to w zasadzie wieczorami co dwa dni są pokazy tańca w amfiteatrze i to w dość słabym wydaniu. Głównym mankamentem jest brak wi-fi w całym kompleksie, jest tylko dostępne w lobby ale nie działa bardzo słabo.

Świetny hotel, bardzo ładny, zadbany obsługa fenomenalna cały czas uśmiechnięci. Jedzienie jest dobre chociaż mógłby być trochę większy wybór dań z drobiu. Wszystko jest świeże. Codziennie jest jakaś pozycja przygotowywana na żywo.

POLECAM- ELEGANCKI , ZADBANY CZYSTY HOTEL, ŁADNA PLAŻA , RAFA , MIŁA OBSŁUGA.

Bardzo dobry hotel , ekskluzywny, czysty, zadbany

Zdecydowanie za mało leżaków przy basenie. Po 10 już nie ma totalnie miejsca. Jesli chodzi o posiłki - kazdy znajdzie coś dla siebie (oczywscie poza wieprzowina) ale codziennie jest to samo. Zmieniaja się miesa, ktore z obiadu są podawane na kolacje. Internetu brak, działa tylko w recepcji ale jesli jest mało ludzi. Takze zdecydowanie polecam kupic karte sim. Wiekszosc hotelu to Rosjanie, obsługa mowi płynnie w ich języku i tylko w ich. To jest dramat. Cały Egipt jest nastawiony wlasnie na nich.

Nazwa  Jaz Belvedere
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Naama Bay
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis

Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym

Wyświetlono 31 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Rysiek

Zalety

- hotel przy plaży - miła obsługa

Wady

-hotel na odludziu -brak wi-fi -przeciętne animacje

Patrycja

Zalety

Czysto, zielono, piękne widoki, przemiła obsługa, świetne drinki

Wady

Troszkę mało dań drobiowych

GRAŻYNA

Pobyt - Lipiec 2023

POLECAM- ELEGANCKI , ZADBANY CZYSTY HOTEL, ŁADNA PLAŻA , RAFA , MIŁA OBSŁUGA.

Zalety

PLAŻA , CZYSTOŚĆ

Wady

BRAK

Kinga

Bardzo dobry hotel , ekskluzywny, czysty, zadbany

Zalety

Zróżnicowane smaczne jedzenie, bardzo blisko plaży, dostępność leżaków oraz parasoli, czyste duże pokoje. Obsługa bardzo pomocna oraz uprzejma

4.7

Pobyt - Lipiec 2023

Zalety

Basen i Plaza bardzo blisko siebie.

Wady

Hotel pomimo zapewnień pana z biura - jest ogromny. Nasz pokoj był na samym konću całego obiektu. Żeby dojść na basen czy plaże z dzieckiem robi się już kawałek. Jesli nie dasz obsłudze baru kilku dolarów będą Cię obsługiwać za kare. O ile w ogole bo jesli staniesz przy barze to przez 10 minut jesteś niewidoczny. Jedzenie monotonne, codziennie to samo, zmieniały się tylko mięsa na obiad. Jesli chcesz lezak na plazy to już z rana musisz tam isc. Jak dla mnie cena zdecydowanie wygórowana.

Jan

Pobyt - Czerwiec 2023

Wszystko było w porządku. Miła i sympatyczna obsługa, jedzenie smaczne, plaża piaszczysta i czysta. 2 km w lewą stronę, 20 minut spacerkiem tuż przy brzegu przepiękna rafa można snurkowac godzinami

Zalety

Hotel składa się z kilku budynków rozmieszczonych na dużej przestrzeni wiec zależy gdzie się trafi. Cisza i spokój

Wady

Bardzo słaby dostęp do wi-fi i to tylko w pobliżu recepcji.

ania

: p

aga

jesli ktos szuka spokoju-polecamy, romantymu-polecamy, bliskosci do plazy-polecamy, ladnego czystego hotelu- polecamy, milej obslugi- polecamy, dobrego jedzenia - polecamy. to prawda ze jest to hotel nastawiony na wlochow, ale nie oznacza to ze inne narodowosci sa dyskryminowane, witano nas po polsku, zapraszano do roznych zabaw. to byl nasz pierwszy pobyt w egipcie i jestesmy bardzo zdowoleni. chetnie odpowiemy na pytanie

4.2
anty Jaz B.

1.Pamiętajcie wiza do Egiptu jest nieobowiązkowa! 2.Hotel to włoski club gdzie Polak jest podkategorią!!Mini club to absurd !!nie uzywają innego jęz.tylko włoski . 3.Plaża głośna ( budowa obok-kurz i hałas)graniczy z publiczną :( i dzieli się ja z goścmi hotelu SOL y MARE . 4.Pokoje słabiutkie jak i obsługa .\"Coral sea\",\"Baron\",\"Four seasons\" to hotele 5* ale w/w ??? 4* to maxxx.

3.8
Adam

słabo

Iwonka

Hotel bardzo czysty i ładny. Ma tylko jedną wadę - jest zbyt biedny jeżeli chodzi o animację i wieczorne rozrywki. Wszystko przygotowane tylko dla gości z Włoch.

Magdalena

Pobyt - Czerwiec 2015

Byliśmy dwa tygodnie w tym hotelu. Nie jest popularny wśród Polaków, ale nie przeszkadzało nam to. Pokój bardzo komfortowy z tarasu widok na morze.Codziennie sprzątany oczywiście z niespodzianką.Codziennie do pokoju dostarczana woda butelkowana.Bardzo smaczna , różnorodna kuchnia, bardzo miła obsługa. Wypoczeliśmy na maksa . Polecamy.

Zalety

Bardzo dobry hotel. Czysty i zadbany. Obsługa bardzo profesjonalna i nienachalna. Jedzenie bardzo nam smakowało. Animatorzy świetni. Animacje wieczorem na poziomie. W ciągu dnia jak ktoś jest aktywny to od śniadania do obiadu nie ma wolnego czasu . :)

Wady

Na rafę trzeba sobie dopłynąć a warto .

Pobyt - Listopad 2014

Byłem 6 raz w Egipcie i celowo wybrałem hotel Jaz Belvedere, opinie na zachodnich forach mówią same za siebie. Hotel Super! Nie rozumiem dlaczego na wakacje.pl ma przeciętne opinie. Znakomita obsługa, Zal było wyjechać. Pokoje bez zastrzeżeń, czysto, dobre jedzenie, duża plaża z prawdziwym piaskiem, bar 24h, alkohol dobry (rzadkość w Egipcie), znakomite animacje, Hotel zasługuje na 9,5 na 10. Trochę słaba rafa i to jedyny minus. Ale dla chcących się pokąpać idealna ,piasek na dnie. Polecam wszystkim ceniącym czystość i dobre jedzenie. Obsługa profesjonalna ,Drinki z sokami pyszne i dostępne 24h na dobę. 2 butelki wody gratis i 2 butelki napoi na wyjazd, wrócę tam na pewno. Nie było polskich animacji ale wisiały 2 polskie flagi! Jednak to żaden minus bo Polaków było razem z nami tylko parę osób, jednak obsługa wynagradzała nam to i nie czuliśmy się wyobcowani. Mają szczególne podejście do dzieci ,a mój 14 letni syn czuł się wyjątkowo. Zero nachalnych gości, po prostu SUPER. Prawdziwe 5*.

Zalety

czysto, znakomita obsługa, super animacje, dobre posiłki , niezła plaża, dobry alkohol, duże pokoje,

Wady

trochę daleko od centrum, ale czasami to zaleta,

Marlena

Pobyt - Wrzesień 2014

Byłam pierwszy raz jestem zadowolona biuro tui super organizacja

Zalety

Brak głośnych Rosjan i dzieciaków hotel ładny czysty personel miły nie nachalny, animatorzy świetni rozbawiali gości caly czas ale jeśli ktoś nie chciał się bawić nie zmuszali. Wieczory zawsze z jakąś atrakcją. Jedzenie bardzo dobre jedynie śniadania monotonne ale dla mnie bo nie wiele co mi smakuje

Wady

Brak rafy koralowej i poza hotelem nie ma nic

krystyna

Pobyt - Sierpień 2014

Przepiękne wczasy , wszystko się zgadzało z folderem . Sejf w każdym pokoju bezpłatny . Posiłki obfite , każdy sobie coś znajdzie , co lubi . Wrócę tam na pewno .

Zalety

Przepiękny ośrodek , cudne ogrody , cisza , spokój , czysto ,

Wady

Wyciąganie łapy po 1 dolara przez personel . Niby z uśmiechem , ale jednak .

KASIA

Pobyt - Lipiec 2014

HOTEL SUPER BYŁAM TRZECI RAZ W EGIPCIE,I HOTEL JAZ BELVEDERE JEST SUPER,OBSŁUGA W RESTAURACJI ORAZ OSOBY SPRZĄTAJĄCE BARDZO MILI UŚMIECHNIĘCI.HOTEL GODNY POLECENIA JAK NA KRAJ ARABSKI.

Zalety

PLAŻA PRZY HOTELU

Wady

NIE MA

Pobyt - Lipiec 2014

Jestem zachwycona tym hotelem, co zresztą opisałam na portalu TripAdvisor tego samego dnia, kiedy wróciłam, tj. 24.07 br. Co więcej, wybieram się tam ponownie we wrześniu, tym razem z koleżanką. Świetne miejsce dla wszystkich ceniących spokój, doskonały serwis i wysoką jakość usług. Zarówno parom, jak i rodzinom z dziećmi. Serdecznie polecam.

Zalety

położenie / lokalizacja przepiękne widoki, duży i zadbany ogród czystość profesjonalny i nie nachalny personel

Pobyt - Maj 2012

ITAKA, nie wiem na ile celowo, wprowadza swoich klientów w błąd - przy tym hotelu nie ma rafy, co więcej co jakiś czas latają samoloty i jest głośno. Reklamacja z powodu BRAKU RAFY została uznana za nieuzasadnioną... Wydałyśmy dużą kasę na marne wakacje. Często jeździmy do Egiptu na snorkeling jednak nigdy nam się nie zdarzyło aby opis hotelu był tak odległy od stanu faktycznego.

PROFU MD

Pobyt - Wrzesień 2011

Sam hotel jeżeli chodzi o zakwaterowanie i stan ogólny jest OK. Było czysto i schludnie.Bardzo ładna ,szeroka ,piszczysta plaża z łagodnym piaskowym zejściem do morza.BRAK RAFY KORALOWEJ PRZY PLAŻY !!!! Jednak hotel jest nastawiony wyłącznie na gości z Włoch. Animacje,sport, programy rozrywkowe są WYŁĄCZNIE PO WŁOSKU.Najgorszym ogniwem tego hotelu jest kuchnia.Włoskie jedzenie ale w beznadziejnym wydaniu egipskim,w najgorszym tego słowa znaczeniu.UWAGA!Personel w bezczelny sposób chciał nas oszukać na rozliczeniu minibaru.NIc z minibaru nie brałem,a przy checkout była próba obciążenia nas rachunkiem. Z tego co widziałem jest to nagminna praktyka.Praktycznie każdy przy wyjeździe dowiadywał się,że ma płacić za coś czego nie brał.Nie polecam !

Pobyt - Lipiec 2010

Hotel dla tych, którzy jadą ze znajomymi, chcą odpoczywać z dala od zgiełku, doceniają bliskośc plaży. nie polecam młodym ludziom, ktorzy chca sie bawić.Zalety hotelu to: piękna i duża plaża z taką ilościa leżaków, że nigdy ich nie zabraknie, przępiekna rafa / 2km od hotelu/, ładne pokoje. Wady: posiłki, chamstwo części obsługi-zwłaszcza bar przy basenie. Jeśli ktoś mówi, że kuchania była smaczna to ....chyba jego doznania smakowe są na bardzo niskim poziomie. Wszystkiego dużo, niestety zupełnie bez smaku. Makarony to jedna wielka gar-kuchnia. Grill - kurczaki i smierdzące kraby. To juz trzeci pobyt w Egipcie i kuchnie oceniam poniżej zera. Chamstwo personelu, bar przy basenie.

Jaz Belvedere