Aquapark ze zjeżdżalniami o powierzchni 17.000 m2 - jeden z największych w Macedonii.
Bogata oferta rekreacyjna: welness, siatkówka plażowa, boisko do siatkówki, koszykówki, tenisa, minigolf, sauna, łaźnia turecka.
Bezpośrednio przy plaży z łagodnym zejściem do wody.
Rozbudowana infrastruktura: restauracja główna z tarasem zewnętrznym na 630 miejsc, restauracja a la carte.
Izgrev, to Kaliszta, nie Struga! Cicho, spokojnie, położenie SUPER, by odpocząć, na UBOCZU. Do centrum Strugi ok.6km.
Na uboczu, dobre jedzenie.
Bardzo ladne polozenie blisko lotniska pieknych miast cudowne widoki.
Piękny park wodny pokoje czyste ładne obsługa hotelu cudowna mam nawet faworytów obsługi hotelu których nie zapomnimy sniadania bardzo dobre zwłaszcza naleśniki które były codziennie i były przepyszne mozna pójść blisko zobaczyć kościółek blisko sklepik chociaż dużego wyboru tam nie ma duzo leżaków których napewno nie braknie nikomu obiady bardzo dobre w hotelu piekne widoki z hotelu przed obiektem stoją taksówki busy są więc dostęp do większych miast jest możliwy i w bardzo dobrej cenie. Polecam Struge i Ochrydę piekne miasta do zwiedzania.
Troszkę głosno jak na dole grają ale mozna zamknąc okno i włączyć sobie wczesniej klimatyzację żeby wychłodzić bo na noc nie polecam troszkę jest głośna i troszkę na kolacje i desery mogłoby być mniej monotonnie z jedzonkiem i więcej deseró które były przepyszne.
Witam, jestem bardzo mile zaskoczona nie tylko hotelem jego obsługą i położeniem ale i samą Macedonią, ludzie których tu spotkaliśmy bardzo pogodni i pozytywnie nastawieni do turystów- jeszcze :).Hotel bardzo duży ale tak fajnie rozplanowany , że wcale się tego nie odczuwa, bardzo fajnie zorganizowana recepcja i ogromny hol fantastycznie rozplanowany na sektory- dla każdego coś miłego.Można sobie usiąść wygodnie w fotelu lub na kanapie i poczytać, można skorzystać z tel. free W-fi , można skorzystać z baru i się czegoś napić, jest też kącik dla maluchów.Aqua park , super- tu cały dzień jest co robić, raj dla dzieci. Jedynie ratownicy i ekipa sprzatająca mało starannie przykłada się do swoich obowiązków, ale w końcu w takim słońcu....Jezioro przepiękne, woda cudna, można pływać , pływać i pływać. zaskakujące przyrodniczo jest tam mnóstwo gatunków zwierząt- jaszczurki, żółwie,żaby, kaczki i inne ptactwo ale też i pijawki i węże. Szczerze polecam!!!
Świetnie położony w zielonym otoczeniu, jest duży ale tak rozmieszczony ,że się aż tak mocno tego nie odczuwa.Hotel dla rodzin z dziećmi, dzieci nie mogą się tu nudzić, jeśli tylko lubią wodę i potrafią pływać, to Aqua park-SUPER nawet dla dorosłych;), a dla wyciszenia jeziorko, ciekawe również pod wzgl. przyrodniczym. Kuchnia- tu też hotel kupił sobie gusta wszystkich-myślę-dzieci i nie tylko, naleśniki, omlety,płatki, frytki przepyszna pizza, warzywa wszystko świeże i dobre. Mnie ten hotel kupił;)
Wady , wady ma każdy i w tym hotelu niestety też są ;( , Mogli by bardziej starannie sprzątać, zwłaszcza w aqua parku. Jeśli chodzi o ratowników przy basenie mają lightowe podejście do pracy - jak się nic nie stanie to jest dobrze, tak więc bawmy się ale o rozsądku pamiętajmy sami.
Od razu trzeba rezerwować pokój z widokiem na jezioro, nie ma możliwości zmiany, obsługa niezbyt pomocna. Syn miał urodziny w czasie pobytu, hotel sam z siebie nic nie zorganizował. Śniadania monotonne, ale można się najeść. Dużo owoców. Dość drogo w barze basenowym i przy plaży w porównaniu z cenami z miasta. Szkoda , że nie ma możliwości all inclusive. Polecam zwiedzenie Ochrydy, można samemu taksówką pojechać.
Pięknie położony, ładny teren wokół, taras w restauracji z przepięknym widokiem. Aquapark super! Jezioro bajeczne.
Obsługa hotelu nie jest nastawiona na gościa. Dużo do życzenia pozostawia czystość w pokojach i aquaparku, nieco zużyta łazienka, taras. W pokojach z widokiem na góry bardzo małe balkony. Bardzo głośne imprezy weselne do późnej nocy! Wszędzie można palić papierosy, na tarasie restauracji podczas posiłków, w aquaparku, na leżakach, na balkonach, jest to potwornie uciążliwe.
Okolice jeziora są przepiękne. Jezioro krystalicznie czyste. Warto odwiedzić Ochryde - Chętnie tam wrócimy ale nie do tego hotelu. Wyjazd z dziećmi to nie tylko zwiedzanie wiec aquapark jest tu mega plusem. Nie jest ogromny wiec dzieci mogą spokojnie poruszać się tu samodzielnie a atrakcje są dostosowane wiekowo dla wszystkich. Weekendowy hałas w nocy jest nie do zniesienia. Nie polecam komuś kto szuka spokoju i wypoczynku, szczególnie w nocy. Hotel dla ludzi którym nie przeszkadza hałas i którzy lubią spędzać czas w hotelu.
Aquapark- szczególnie dla dzieci! dostępność leżaków, pokoje z widokiem na jezioro, miła obsługa, duży wybor jedzenia szczególnie na kolacje. Piekne położenie hotelu nad jeziorem. Możliwość dojazdu taksówka do Ochrydy 600 denarów.
Od piątku do niedzieli odbywają się tu huczne wesela!! Mając pokój z widokiem na jezioro niemożliwe jest zaśnięcie gdyż impreza odbywa się po tej stronie hotelu w restauracji a później na basenie! Ogromny hałas i ogromny minus!!!! Najbliższy sklepik 10 min spacerem w wiosce przy hotelu ale jest tam ubogie zaopatrzenie- jedynie napoje i słodycze. Do najbliższego miasta dojazd właściwie tylko taxowka.
Moim zdaniem hotel jak najbardziej zasługuje na wysoką ocenę. Nikt się nie będzie w nim nudził. Śmiało można polecać rodziną jak i parą. Bliskość jeziora oraz darmowy serwis plażowy to duży plus. Basen infinyty, brodzik i aquapark ? każdy znajdzie coś dla siebie. Jest duży wybór pysznego jedzenia mimo że nie ma all inclusive. Hotel jest bardzo czysty i zadbany
Zielona okolica
Brak opcji all inclusive
Managerem hotelu jest Turczynka ? standard turecki. Dobre jedzenie, doskonała obsługa. Ładne pokoje. Widok na jezioro jest niesamowity. Ogromny Aquapark I piękny basen typu infinity. Zejście na plaże po schodach. Pokoje familijne mają ładne tarasy. Daleko od centrum. Taksówka ok 4 euro. Tylko formuła HB. Tanie napoje alkohole w barze w lobby I mini barze. Świetna strefa spa I basen kryty.
aquapark, basen infinity
Hotel położony na uboczu. W okolicy 15 min od hotelu jeden sklep słabo wyposażony. Spacerem w niecała godzinę można dojść do Strudy, a stamtąd bus za 50 Den ok 3,50 zł od osoby pojechać Bus do Ohrid. Z powrotem można wrócić już taxi i uda się to za jakieś 28 zł (400 den) W hotelu tak naprawdę wszystko za wyjątkiem drogiej wody 7 zł butelka 0,7 zł. Po za tym nie ma się do czego przyczepić. Obsługa bardzo miła, jedzenie urozmaicone, a aqua park bomba. Palaczom polecam kupić papierosy na miejscu ok 6 zł paczka i dobra jakość :) Na lotnisku mała strefa bezclowa i droga. Pamiątki i alkohole koniecznie na miejscu :)
Ogólnie polecam hotel. Byliśmy w czerwcu br. Aquapark jest czynny. Piękny basen infinity plus zjeżdżalnie. Świetna restauracja z widokiem na jezioro i góry. Kapitalnie usytuowana. Możliwość zakupu wycieczek fakultatywnych na miejscu. Polecam ohrydę oraz trpejcę. Dzieci zachwycone aquaparkiem. W mojej ocenie bezpiecznym ale jest ślisko. Najlepiej chodzić w aquashusach.
Aquapark, lobby, restauracja, przepiękne widoki na jezioro, bliziutko cerkiew / klasztor gdzie można kupić rakije oraz dobre wino własnej produkcji. W recepcji znają angielski można się dogadać nawet o 3 w nocy po męczącej podróży. ???? świetna plaża nad jeziorem. Ceny w restauracji hotelowej jak na 5 gwiazdek na polska kieszeń.
Pokoje sprzątane na odwal, balkony wcale a jest z czego bo sypią się zielska z okolicznych pięknych drzew i robi się syf.
W hotelu spędziłem parę dni głównie śpiąc w nim bądź spędzając wieczory. Baza wypadowa do idealnych wycieczek jak i również ogromny kompleks pozwalający podziwiać jezioro ochrydzkie z bliska. Oczywiście hotel mógłby miec wyżywienie all inclusive natomiast ten mały brak tej opcji. szczególnie polecam ten hotel rodzinom które chcą miło spędzić czas
aquapark ogromny różnorodność posiłków obsługa pokoje
HB bez napojów które są płatne dodatkowo
Hotel położony w cichej okolicy oddalony około 20km od Ochrydy. Dobra opcja dla rodzin z dziećmi z uwagi na wielki aquapark. Wyżywienie HB maksymalnie i płatne napoje do obiadokolacji. Mały pokój do zabaw dla dzieci. Aquapark czynny tylko podczas sezonu. Pokoje luksusowe i koniecznie trzeba wybrać pokój z widokiem na jezioro, bo z rana widok jest przepiękny! Ogólnie polecam, fajny wypoczynek!
Cicha spokojna okolica Olbrzymi aquapark Sauny Przepyszne jedzenie Luksusowe pokoje
Tylko śniadania i obiadokolacje Poza sezonem aquapark zamknięty
Hotel godny polecenia, szczególnie rodzinom z dziećmi. Niesamowity widok z okna na jezioro Ochrydzkie jest zdecydowanie pierwszorzędną zaletą, dla której warto odwiedzić to miejsce. Kompleks aquaparku z basenem typu ?infinity? robi wrażenie, natomiast jest otwarty tylko do końca sierpnia, więc polecałbym przyjazd tam latem, aby móc skorzystać z jego atrakcji. Hotel cechuje komfort i luksus, można tam odpocząć. Pokoje są przepiękne, łóżka niesamowicie wygodne, łazienki czyste i wyposażone we wszelkie niezbędne przyrządy i akcesoria. Jedzenie w formie HB - duży wybór dań, deserów i przystawek, które można skonsumować w obszernej sali restauracyjnej lub na tarasie z przepięknym widokiem na jezioro i zieleń otaczającą hotel. Obsługa hotelowa zawsze uprzejma, uśmiechnięta i gotowa do pomocy.
pokoje rodzinne dla 4 osób, komfortowe i luksusowe widok z pokoju, szczególnie na jezioro Ochrydzkie okolica hotelu, dużo miejsca na spacery, plaża prywatna duża, piękna sala konferencyjna mieszcząca aż 700 osób
wyżywienie HB, bez opcji All Inclusive aquapark czynny do końca sierpnia żwirkowa plaża - konieczne obuwie ochronne
Traktowałem ten hotel jako baza wypadowa do zwiedzania regionu natomiast za każdym razem jak wracałem wieczorem i kładłem się na łożku czułem się błogo zwlaszcza iorać pod uwagę jakość pokoi łazienek oraz wygodne łóżka. Duzym plusem jest zdecydowanie bufet chociaż brak napojów do obiadokolacji daje się we znaki
aquapark, wygodne pokoje, widok na jezioro
wyżywienie HB- Brak napojów do obiadokolacji
Hotel godny polecenia, szczególnie rodzinom z dziećmi. Niesamowity widok z okna na jezioro Ochrydzkie. Kompleks aquaparku z basenem typu ?infinity? robi wrażenie, natomiast jest otwarty tylko do końca sierpnia. Hotel wyróżnia się nowoczesnością. Budowany na wzór standardów pięciogwiazdkowych hoteli w Turcji- może dlatego, że właścicielem jest Turek. Pokoje są w pełni wyposażone, codziennie sprzątane. Wyżywienie tylko w opcji HB- Duży wybór posiłków, przystawek, deserów. Mila obsługa.
pokoje rodzinne dla 4 osób, komfortowe i luksusowe, widok z pokoju głównie na jezioro, plaża prywatna
wyżywienie tylko HB, aquapark czynny do końca sierpnia, żwirkowa plaża - konieczne obuwie ochronne
Polecam wszystkim, miejsce piękne, hotel duży, jedzonko fajne, miejsce trochę na uboczu od centrum ale ma to swoje zalety
Wszystko było super :)
Trochę uszkodzony prysznic
Pobyt na 11 dni oceniam za udany, Hotel, wśród te które widzieliśmy w Macedonii zdecydowanie wyróżniał się nowoczesnością (a w Macedonii to ważne;), czystością i bogatą ofertą rekreacyjną. Nie było żadnych rewolucji żołądkowych, Obsługa w restauracji przemiła, pomocna. Warto wypożyczyć auto na kilka dni i pozwiedzać, Polecamy Park Galiczica, Ochrydę, Kanion Marka, Vevchani, rejs statkiem do św. Nauma, Bitolę. Drogi w Macedonii kiepskie i każda liczba km to 2 x czasu niż w PL.Ogólnie kraj z wielkim potencjałem, choć dla mnie brak tłumów turystów i rozwiniętej jak np. w Chorwacji infrastruktury turystycznej to atut ;)
piękne położenie hotelu przy samym jeziorze, pyszne (również lokalne) posiłki, pomocna obsługa, pokój nowoczesny i przestronny, baseny ze zjeżdżalniami pierwsza klasa
brudne ubikacje przy basenie, brak (aktywnego) nadzoru ratowników nad ilością osób korzystających z pontonów na zjeżdżalniach
Izgrev mnie zachwycił! Początkowo wszyscy obawialiśmy się dość sporej odległości od miasta (ok. 20 km), natomiast przestało to stanowić problem po otrzymaniu informacji, że cały czas w okolicy dostępne są bardzo tanie taksówki; istniała także możliwość dostania się do centrum taksówką wodną, która przecinała Jezioro Ochrydzkie i stanowiła dodatkową atrakcję. Hotel spełnił wszystkie nasze wymagania. Obsługa była uśmiechnięta, bardzo otwarta na każdego gościa. Pokoje czyste, a łóżka bardzo wygodne. Mieszkałam w pokoju z dużym balkonem, z którego można było podziwiać niesamowite widoki ? stanowiło to ogromną atrakcję w trakcie pobytu. Wchody słońca w Macedonii to widok, dla którego warto wstać wcześniej z łóżka... Hotel jest jednym z największych w Macedonii i faktycznie, oferował wiele. Do naszej dyspozycji była siłownia, basen kryty oraz zewnętrzny, sala zabaw dla dzieci, dwa pomieszczenia restauracyjne (w tym jedno z dużym tarasem) i ogromne tereny poza budynkiem. Smaczne i różnorodne posiłki były tylko uzupełnieniem udanego pobytu w hotelu. Do plaży należało zejść po wielu schodach, samo zejście łagodne, a plaża piaszczysta. Serwis na plaży był bezpłatny dla gości hotelowych. Dodatkową atrakcją była okoliczna hodowla ptactwa, a także pobliski plac zabaw przeznaczony dla dzieci. Polecam wszystkim!
Piękne położenie, fantastyczny widok z okna, bardzo duży obiekt oferujący wiele atrakcji
W hotelu byliśmy 11 dni w sierpniu, pierwszy tydzień na wysokim poziomie obsługa i sprzątanie, kolejnedni coraz słabiej ze względu na odbywającą się w hotelu konferencję oraz wesele. Ostatnie dwa dni brak piwa lanego w hotelu jak i barze w Aquaparku. Koniec sierpnia mam wrażenie to również koniec sezonu i to było widać. Woda w jeziorze 23stopnie, na dłuższe pływanie za zimna, w aquaparku podobnie woda nie podgrzewana i dzieciaki po 15 minutach marzną. Mimo wszystko kibicuje Macedonii w rozwoju turystyki, jak również polecam sam hotel, jeśli tylko weźmie się poprawkę, ze pięć gwiazdek jest na ichniejsze warunki,czyli początek lat 90 tych wPolsce. Pozdrawiam
Aquapark Cisza i spokój
Cześć personelu pracuje za karę Wysokie ceny w hotelu
Nie polecam - hotel zasługuje max na 3 gwiazdki, brudno, niemiła obsługa, co chwilę ktoś z dolegliwościami żołądkowymi
cicha i spokojna okolica
niemiły personel, beznadziejne sprzątanie, posiłki cały tydzień to samo i zimne nawet jajka i naleśniki, brudne toalety na basenach i cały teren dookoła hotelu, brak sklepów i nic nie możesz wnieść do hotelu bo każą oddać, bardzo drogie napoje, oszukują z mini barem i wmawiają że skorzystałeś.
-posiłki -duzo jedzenia wszystko w formie szwedzkiego stołu ,mozna zjesc w sali wewnetrznej lub na tarasie z widokiem na jezioro -pokoje-jak dla mnie czyste ,reczniki wymieniane codziennie,sprzatane na zyczenie gościa(zawieszka czy chce sie miec sprzatanie czy nie),nawet pozmywane osobiste szklanki -obsługa-genialna w recepcji i rezydentki (mielismy okazje trafic na zmiane pań ) -widoki-ooo tak ,pokoj od strony jeziora na samej gorze-bajka!! -atrakcje-wewnetrzna silownia cos dla kogo jest wazna forma nawet na wkacjach,aquapark ,zakryty basen ,sauna,spa -cisza-dla kogos kto chce wypoczac z daka od miasta wspaniale miejsce do tego . Bylismy w pierwszej polowie wrzesnia,jak dla nas jedzenie dobre,duzy wybor i na sniadania i na obiadokolacje,kazdy znalazl cos dla siebie ,z opini ktore wczesniej przeczytalismy o chorobie panujacej w hotelu faktycznie gdzies od kogos na naszym turnusie slyszelismy ale nam nic nie dolegalo pomimo kapania sie w aquaparku i basenie jedzenia w zasadzie wszystkiego,i picia ich herbat i napoi. jak dla mnie warto pojechac na wycieczke do sw.nauma a inne wycieczki zorganizowac sobie samemu,wypozyczyc auto na 2 dni i zwiedzic kanion matki, skopje ,ochrid i inne oscienne miasta miasteczka. polecamy hotel osoba tym ktorzy jada tylko na wypoczynek i maja do dyspozycji plaze przy jeziorze i aquapark i osoba ktore lubia zwiedzac chodzic bo jest co i warto . moze hotel nie zasluguje w naszych standardach na 5* ,ale uwazam ze i tak sie bardzo staraja,jak ktos szuka luksusu to nie w Macedoni,to prawda ze musza jeszcze popracowac nad pewnymi aspektami ale wszystko wokol nadrabia,my mielismy dostac pokoj z widokiem na jezioro,co prawda dostalismy ale zaslanialy nam drzewa,wiec poszlismy do recepcji i nie bylo problemu dostalismy pokoj na samej gorze.wystarczy pojsc porozmawiac i jak da sie pewne rzeczy zalatwic. mysle ze jak bedziemy miec okazje za jakis czas to napewno wrocimy bo nie zdazylismy zobaczyc wszystkiego
-posilki -widoki -personel -atrakcje -cisza
zimna woda w basenie