Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem
Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami
Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą
Hotel dla osob, ktorym nie zalezy na zgielku miasta i mnogosci sklepow, bo tych w okolicy jest raptem 2.
-polozony nad urocza zatoka -bardzo duzy basen + osobny brodzik dla gowniakow -duze pokoje z balkonami -wspaniala obsluga -wlasny minimarkert
-ogromna ilosc komarow i os -bardzo slabe jedzenie -brak mozliwosci late checkout -slaby wybor drinkow w pool barze
Jest to miejsce, które szczególnie polecam osobom, które chcą wypocząć i się trochę wyciszyć. Nie ma atrakcji poza pięknymi widokami, miejscowość Ermones to właściwie wioska z jednym sklepem i tawerną. Warto skorzystać z organizowanych przez biuro wycieczek, albo wynająć samochód i objechać wyspę samemu, odwiedzić dwie tawerny na miejscu. Plaża mała zatokowa bardzo urokliwa, spokojne delikatne wiaterki, krystalicznie czysta woda, poza miejscami gdzie morze wyrzuca glony. Niestety, plaża jest kamienista, a nie piaszczysta jak w opisie, dlatego warto mieć ze sobą specjalne obuwie, bo dla nieprzyzwyczajonych jest to duży problem. Dotyczy to również brzegu i dna morskiego, dla chcących zażywać kąpieli na prawdę polecam zaopatrzyć się w obuwie, ewentualnie można kupić na miejscu za ok.10 euro. Na plaży można wypożyczyć leżaki za ok.2 euro za godzinę (czerwiec). Hotel w kategorii 4 gwiazdek greckich, nie można porównywać go do komfortu typowych 4 gwiazdek normalnej klasy hotelu. Jest nastawiony na letni wypoczynek i takie standardy spełnia, bardziej jak dom wczasowy. Ma wszystko czego potrzeba, ale bez szału. W naszym pokoju był bardzo mocny zapach wilgoci i stęchlizny, który po ciągłym wietrzeniu trochę zmalał, albo się do niego po prostu przyzwyczailiśmy. Sprzątanie codziennie bardzo pobieżne, właściwie ograniczało się do wymiany ręczników i poprawienia łóżek, ale za to pani bardzo sympatyczna i wesoła. Polskich kanałów w telewizji brak, internetu brak, ewentualnie płatny 10 euro za 3 dni, 15 za tydzień, ale bardzo słaby. Może się wydawać to za nieistotne, wszak nie jedzie się tam przesiadywać w internecie, ale przy braku innych rozrywek może się jednak okazać przydatny. Jedzenia jest dużo i urozmaicone, ale rozczarowuje jakość. Mało ryb, prawie zero owoców morza, mięsa słabej jakości więc lepiej nie nastawiać się na zdrowe greckie jedzenie, a raczej na dużo stołówkowego pożywienia. Na pochwałę zasługują tzatziki, feta, oliwki, duża ilość warzyw, owoców.
Piękne położenie, cisza, spokój. Ogólnie polecam.
Brak hotelowych leżaków na kamienistej plaży. Brak darmowego wi-fi w pokoju, a wykupione ma bardzo słaby sygnał. Brak udogodnień dla polskich klientów, opisy, kanały tv pod Niemców, Rosjan, Anglików. Wciąż czujemy się jak klienci drugiej kategorii.