Może byś za taką cenę nie ma co narzekać trochę daleko od morza
Basen
Daleko od plaży słabej jakości piwo i drinki
Dobra lokalizacja, dość blisko plaży, spokojna okolica, duże pokoje
Miła obsługa, smaczne jedzenie , trzy baseny,animacje dla dzieci i dorosłych
Niektóre detale wymagają remontu
Ogólnie hotel jest dobry. Chociaż są pewne niuanse. Z dobrych: urozmaicone i smaczne jedzenie, szeroki wybór dań i napojów. Nawet lody są dostępne przez cały dzień. To prawda, raz podano rybę z nieprzyjemnym zapachem. Codzienne sprzątanie pokoi, codzienna wymiana ręczników. Pokoje, pościel i ręczniki - zawsze idealnie czyste. Pokoje nie są złe, ale łóżka są twarde, a dodatkowe łóżko dla dziecka to twarda rozkładana sofa. Kabina prysznicowa wymaga modernizacji. Czasami z odpowietrzników wydobywał się silny nieprzyjemny zapach kanalizacji, którego nie da się zwalczyć. Są trzy baseny, leżaki. Animacja jest, ale słaba. Do morza 15-20 minut na piechotę ulicami ze sklepami i restauracjami. Trzy dni nie było WI-FI, na co kierownictwo nie zwróciło większej uwagi i nie próbowało szybko rozwiązać problemu. Ogólnie nieźle, ale następnym razem, najprawdopodobniej, jeśli pojedziemy do Słonecznego Brzegu, wybierzemy inny hotel.
Dobre i urozmaicone jedzenie Codzienne sprzątanie i wymiana ręczników Dobra izolacja akustyczna, sąsiedzi nam nie przeszkadzali
Zapach kanalizacyjny z syfonów Twarde podłoża Słaba animacja Brak operatywnego rozwiązania problemów z pobytem (brak wi-fi)
W hotelu przebywała w większości młodzież, która przyjechała zabawić się, dlatego było głośno. Jedzenie dobre - z tym, że my nie jesteśmy wymagający. Na terenie hotelu dwa baseny + jeden dla dzieci. Do plaży około kilometra. Na plaży parasol + 2 leżaki kosztują 27 BGN - wybierasz miejsce, rozkładasz się - osoba pobierająca opłatę sama ciebie odnajdzie i podejdzie. W kantorach, gdzie jest atrakcyjniejszy kurs należ sprawdzać, czy nie pobierają marży. Warto założyć i płacić kartą Revolut, płatności powyżej 10 BGN, do 10 chcą gotówką. Warto przejść się na stare miasto, niesamowite widoki i wrażenia - około 5 km od hotelu. Msze Święte w niedziele o godz. 19.00 w Tsentar, ul. "Han Krum" 22 - po drodze na stare miasto, jeżeli ktoś się wybiera wart wyjść wcześniej, wpuszczają po 60 osób, jak jest dużo osób to druga msza o godz. 20.00. Jeżeli będzie kupowali słodkości w dużych pudełkach - to sprawdzajcie lekko naciskając - w środku niewiele tutejszych smakołyków za to dużo samego kartonu.
Wystarczająca ilość leżaków przy basenach. Dobre jedzenie. Sprzątanie OK, pamiętajcie o napiwkach, my zostawialiśmy po 2 Euro - mieliśmy wszystko dostarczane i wysprzątane codziennie.
Głośno do godzin nocnych. Nasz niesmak budziła pijana młodzież, która spożywała napoje w basenie, przy okazji również wylewając trunki do basenu.
Za mało leżaków, leżaki połamane, do plaży ok 1 km, plaża publiczna za leżaki trzeba płacić
W miarę czysto w pokojach
Połamane leżaki, brudno na basenie, niesprawna siłownia, recepcja nie mówiąca po angielsku
Hotel jak na Bułgarię bardzo dobry, nie był to pierwszy w jakim byliśmy więc mamy porównanie. Sprzątany codziennie w ciągu tygodniowego pobytu raz zmieniana pościel aż się zdziwiłam bo przeważnie nigdy nie zmieniają :) jedzenie bardzo dobre, pizza przepyszna serwowana na obiad i kolację , animatorka Plami czy jakoś tak super dziewczya mówiąca w kilku językach, i dorośli i dzieci super się bawili, fajny aerobik wodny, i super gra w piłkę wodną, każdy znajdzie coś dla siebie ,wieczorne zabawy albo disco też jak najbardziej na plus. Z przebywających turystów w tym samym czasie co my , raczej każdy zadowolony, dużo leżaków , każdy znalazł miejsce dla siebie. Obsługa jak najbardziej spoko . Do plaży kawałeczek 10-15 minut spacerkiem. Polecamy ten hotel.
Mewy nad ranem
Nie polecam hotelu i sam na pewno nie wrócę. Nędzny hotel. Można się cofnąć w czasie.
Jedzenie akceptowalne
Cała reszta
Hotel położony 500-600m od plaży, blisko centrum Słonecznego Brzegu, gdzie można w ciekawy sposób spędzać wieczory. Pokoje przestronne i czyste.
Bułgaria - miejsce coraz droższe a obsługa jak w latach 80tych.
Przystępna cena.
Jedzenie niedoprawione o bardzo słabej jakości, zero przekąsek pomiędzy posiłkami. Jedzenie niezjedzone przerabiane ponownie na inne potrawy (kurczak pieczony na obiad a na kolacje ten sam tylko ze w warzywach). Obsługa kuchni i stołówki mierna łącznie z recepcja. Jedynie kilka osób obsługujących bar przy basenie uśmiechała się od czasu do czasu. Pokoje przypominające lata 90te. Windy działały z takim samym humorem jak obsługa hotelu. Ogólnie kiepsko a ceny na mieście szalone. Za te pieniądze można zjesc i napić sie w centrum Londynu. Podsumowując Bułgarią jest słabym miejscem do wypoczynku a pazerność ich przypomina górali z Zakopanego.
Polecam ten hotel dla par i rodzin z dziećmi. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jedzenie wyśmienite. Jeśli zamknie się okna i włączy klimatyzację można jakoś spać. Uwaga, WiFi jest tylko płatne i nie działa na najwyższych piętrach.
Ogromny wybór jeśli chodzi o menu, w związku z tym spora odległość do plaży uważam za plus:) poza tym czysto i sympatycznie
Wrzask mew od samego świtu. Nie można spać przy otwartym oknie. Jednak do tego doprowadzili sami turyści wyrzucając im resztki jedzenia. Ptaki nie polują na ryby tylko skrzeczą całą noc na dachach hotelów
OGÓLNIE POLECAM ,BARDZO DOBRE JEDZENIE I JEST TEGO DUŻO.BARMANI LEJĄ ILE CHCESZ.
SPOKOJNA OKOLICA MIŁO I WYGODNIE
NAD RANEM NIE DA SIĘ OKNA OTWORZYĆ BO MEWY NIE DAJĄ SPAĆ
Hotel jest w centrum ale i na uboczu co uważam jako zaletę 15 min spacerkiem do morza. Posiada 3 baseny, super animatorki które dbały o rozrywkę dla dzieci i dorosłych. Jeżeli chodzi o pokoje to zgodzę się z opiniami innych że kiepskiej jakości, ale my nie przyjechaliśmy siedzieć w pokoju więc wziąć klapki pod prysznic i będzie OK;) Samo jedzenie jest nie do przejedzenia jeżeli dla kogoś monotonne to sorry ale ja nie zdążyłam wszystkiego spróbować. Na przeciwko jest sklep otwarty 24h więc można tanio kupić dużo rzeczy. Od hotelu ok. 600m jest bardzo duży aquapark gdzie można spędzić tam cały dzień i co najlepsze można wrócić na obiad do hotelu i z powrotem do aquaparku tylko trzeba powiedzieć przy bramkach. Open bar otwarty jest od 11-23.00 i nie żałują do drinków alkoholu ;) Najlepiej brać co najmniej jedn ą walizkę pustą ponieważ jest tam bardzo tania \"markowa\" odzież:). Ogólnie Bułgaria to tętniące życiem małe Las Vegas, które będziemy wspominać z przyjemnością, a zwłaszcza poznanych ludzi w hotelu Isola Paradise.
Blisko centrum, aquaparku, sklep na przeciw hotelu, kantor w hotelu, 3 baseny, animatorki, open bar do 23.00.
pokoje, płatne wi-fi
Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu.Czysto. miła obsługa ,smaczne jedzenie,usytuowany w centrum.Jedynie trochę daleko do plaży(15-20min),choć nie stwarzało to większych problemów.Biuro Exim Tour ok,sprawny punktualny transport,rzeczowa konkretna obsługa rezydenta.Polecamy tak hotel jak i biuro Exim Tour. Para
czysto,smaczne jedzenie ,miła obsługa
trochę daleko do plaży
Byłam we Wrześniu ze znajomymi ,ogólnie wrażenia dobre ,pokoje czyste ,dwa baseny do wyboru również czyste,obsługa miła rozmawiaja i rozumieja badzo duzo po polsku,drinki smaczne i mocne :)Jedzenie różnorodne ale nie zawsze smaczne wrazie czego na bieżąco pieczona pizza ,do plaży jest kawałeczek ale w czasie spaceru można wiele rzeczy kupić w fajnych cenach :)Pogoda jeżeli chodzi o 16.09 -23.09 4 dni gorąco 3dni deszczowe
Właśnie wróciłem z wczasów więc podzielę się wrażeniami z pobytu w hotelu i okolicy. Co się dotyczy hotelu czysty, pokoje przestronne miałem z dwoma dostawkami i jeszcze było sporo miejsca, sprzątane codziennie i staranie, łazienka duża. Klimatyzacja działała. Posiłki jak dla mnie ok. ale każdy ma inne upodobania kulinarne ale wydaje się że każdy znajdzie coś dla siebie, naprawdę dobra pizza i naleśniki dzieci jadły z ochotą. Obsługa za barami i na stołówce uśmiechnięta i miła. Baseny czyste dużo leżaków więc nie trzeba się zrywać o 6 rano i rezerwować. Codziennie animacje ale niestety nie po polsku ale można się łatwo dogadać. Dość daleko do morza spacerkiem z dwójką dzieci max. 15 min, ale ruch na wczasach także wskazany :), ale za to wieczorami spokój i cisza. Dużo barów restauracji, dyskotek w pobliżu więc na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Zawsze idzie szukać minus na siłę ale uważam swoim zdaniem że mogę polecić ten hotel.
Dość daleko do morzą
Poza zajmowaniem leżaków na basenie ręcznikiem przez innych gości no i położeniem kawałek od plaży ( chociaż spacer jeszcze nikomu nie zaszkodził) z czystym sumieniem polecam ten hotel. Bardzo dobre jedzenie i czyste pokoje.
basen, jedzenie, czystość, animacje,
płatny internet, za mało leżaków na liczbę gości
Wraz z rodziną spędziliśmy tam udaane wakacje. Czuliśmy się tutaj komfortowo i bezpiecznie.. Polecam dlaa rodzin z dziećmi.
Czystość, super obsługa, miła atmosfera i dobra. Lokalizacja
Byliśmy w sierpniu 2013 roku. Ogólne wrażenie ok. Hotel czysty, wyposażenie i wyżywienie (ALL) dobre. Standard pokoju i łazienki na dobrym poziomie (jak na ***). Pokoje dla naszych rodaków jak zwykle są te z gorszym widokiem i dalej położone (Biuro Neckermann) ale i tak my tylko sypialiśmy. Obsłudze w hotelu brakuje podstaw obsługi klientów - brak uśmiechu, form grzecznościowych, częsta jest ignorancja gości i ich krytykowanie. Do bufetu z gorącym jedzeniem tworzyły się kolejki - a wynikało to ze złej organizacji wydawania posiłków. W morzu kilka dni zielono od wodorostów - gęsty kisiel. Jak sobie odpłynęło było super. Na plaże trochę daleko, ale za to nie było tumultu. Polecamy wypady autobusikiem do Nessebaru i Sozopola. Ogólnie hotel i miejsce polecamy z pewną dozą "tolerancji" - to tylko Bułgaria.
Byliśmy tam w 2007r. Bardzo udany pobyt. Wycieczka wykupywana na ostatnią chwilę (dwa dni przed wyjazdem), wybór był już bardzo niewielki i braliśmy to co zostało... Na miejscu miłe zaskoczenie. Hotel Isola Paradise to właściwie kompleks 3hoteli (teraz prawdopodobnie 4). Pokoje nie za małe bardzo czyste. Śniadania w postaci szwedzkiego bufetu, duży wybór potraw, ale dzień w dzień te same zestawy. Jedyny minus w hotelu to dość małe i rozklekotane windy:( Przy hotelu duuże dwa baseny kąpielowe +brodzik dla dzieci ( w Bułgarii w folderach większość hoteli ma basen, na folderach wygląda to świetnie, ale w realu często baseny mają wielkość wanny:(( zwróćcie uwagę na ich powierzchnie i liczbę osób w hotelu ). Przy basenie darmowe łóżka (co nie jest regułą) z materacami i miejsca do opalania. Isola jest w stosunkowo cichym miejscu w SB. Generalnie Słoneczny Brzeg w sezonie to jedna WIELKA IMPREZOWNIA !!! Ogromna ilość dyskotek, pijanej i rozkrzyczanej młodzieży... Isola jest w dość cichym miejscu i hałasy nie są dokuczliwe. Na wakacje w SB chętnie wrócił bym do tego hotelu.
Woda w basenie dla dzieci była bardzo zimna. W pozostałych basenach było tyle chloru, że można było dostać uczulenia. W hotelu dużo młodych Niemców, którzy nie liczyli się z nikim. Często do nich musiała interweniować ochrona. O 23 zjawiała się ochrona i wszystkich wypraszano z baru i z terenu basenu. Jedzenie monotonne. Dojście na plażę wymagało przejścia między innymi przez ruchliwą ulicę.