Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
Jedyne co mogę to ostrzec ludzi by omijali szerokim łukiem ja nie jestem wymagająca ale ten pobyt w psudo hotelu załamał mnie totalnie.Jeden pan z obsługi hotelowej przy basenie wylewał wszelkie resztki napojów na podłogę po której chodzili ludzie i szli do basenu.Przy basenie też nie było za czysto.Ogrom schodów do pseudo domku,samo dojście do recepcji z głównej drogi to wejście pod wielką górkę później jeszcze schody.Pseudo hotel niema żadnej swojej plaży jak to mają w ofercie nigdy już tu nie wrócę.Przy pociągnięciu za drzwi otwierały się. Połamane niektóre leżaki i parasole.Nie zawsze domyte talerze i sztućce.
Jedyne co wyróżnia ten psudo hotel to otoczenie w zieleni.
Przedewszystkim to niewiem kto daje gwaiadki hotelom bo ten to zasługuje na 2.Byliśmy z partnerem we wrześniu zakwaterowano nas nawet nie można nazwać tego domkiem.Łóżka dostaliśmy osobno.Nie było nawet jak porozumieć się z obsługą w recepcji,w psudo domku mieliśmy mrówki, nie było żadnej szafki na ciuchy tylko jedna wąska szafa z wieszakami i biurko,w restauracji stoliki żadko kiedy były czyste,jedzenie bardzo mały wybór ,wejście do pseudo domku od restauracji to schody nierówne tragedia.
Hotel na bardzo niskim poziomie aż sam nie wiem od czego tu zacząć. Obsługa miała dostarczyć walizki do pokoju ale pojechała windą na drugie piętro i zostawiła je przy windzie a jeszcze do pokoju jest długa droga po schodach(na moje oko jakieś 8 piętro). Po 20 minutach czekania sami musieliśmy wnosić walizki. Pokoje jak za PRL-u. Jak bierzesz prysznic to zalewa całą łazienkę..Doslownie- siedząc na toalecie możesz moczyć nogi z przysznicow leci słona woda. Grzyb co widać na zdjęciach. All inclusive od 10 do 23, a tak naprawdę to w ciągu tych godzin bar jest zamykany z 3 razy na godzinę, whiskey nalewają z butelki, która już jest tak wytarta, że jest na niej tylko pół etykiety więc pewnie sami tam wlewają jakąś najtańszą whiskey, a butelka jest po Jacku Danielsie . Brak lodu do drinków 🤮 . Kible przy recepcji się nie zamykają i jak korzystasz to każdy może wejść, robaki wystają z wentylacji . Brak Wi-Fi w pokojach tylko przy barze i recepcji ale możesz wykupić router za 1000 lir więc to specjalnie jest zrobione pod zarobek . Zakaz karmienia kotów na terenie hotelu był dla nas szokiem- w Turcji nawet hotele 5 gwiazdkowe nie mają takich zakazów i mają na terenie domki dla nich . Wieczorami w jedynym możliwym miejscu do spędzania czasu na dworze puszczana jest bardzo głośna muzyka, czasem nie do wytrzymania. Nie ma gdzie się schować na zewnątrz jeśli ktoś chce spędzić czas w ciszy. Codzienne animacje dla dzieci= męczące piosenki z YouTube snia mi się po nocach(codziennie te same). Jestesmy tu dopiero 4 dzien, ale musiałem napisać opinię już teraz bo codziennie dochodzi jakiś nowy "problem". Hotel nie posiada swojej plaży, leżaki należy wykupić jeśli ktoś ma ochotę poplazowac. Ogółem, dałbym maksymalnie 2 gwiazdki, absolutnie nie zasługują na 4! Nie polecam tego hotelu, na pewno tu nie wrócimy, ale wykupiliśmy kilka wycieczek i mamy zamiar fajnie spędzić czas poza hotelem.
Hotel dzieli się na dwie części. Jedną część na zboczu góry stanowią małe domki drugą część blokowisko z dwoma małymi basenami ze zjeżdzalniami dla dzieci. Być może ze względu na to, że byliśmy w sezonie, cała ta masa ludzi lądowała na stołówce bo inaczej tego miejsca bym nie nazwała. Pierwszy raz wstałam w kolejkach po jedzenie. Śniadanie raczej skromne. Jajecznica w wielu postaciach i kolejki po mini naleśniki lub gofry. Zupa tylko jeden rodzaj. Kawa lura tylko z automatu. Czasami brakowalo talerzy. Tak brudnych sztućcy i talerzy dawno nie widziałam. Wszyscy przebierali, żeby wybrać bez przyklejonego jedzenia. I do tego pseudo basen przy hotelu/domkach. Mały i zawsze zatłoczony. Spokojniej było przy tych z dziecięcymi zjeżdżalniami. Mój najgorszy hotel do tej pory. Na pewno nie poleciłabym znajomym. Dobrze że mamy jaką taką kondycję, bo domki hotelowe usytuowane są na zboczu w czterech rzędach my mieliśmy w trzecim rzędzie i codziennie wspinaliśmy się po sporej ilości schodów. Jest winda ale dojeżdża do drugiego rzędu domków. Pokój nie zachwycił ale dla mało wymagających spełni oczekiwania.
Domki hotelowe wśród wysokich cyprysów które dawały cień w upalne dni. Z dala od głównej ruchliwej drogi w Marmaris więc nie słychać ruchu samochodów. Natomiast od drogi głównej trzeba się zawsze wspinać po asfalcie do hotelu. W całym Marmaris sprytnie działająca komunikacja małymi busikami które za 3 zł w jedną stronę wiozą Cię bez względu na odległość.
Brudno na jadłodajni. Kolejki po jedzenie. Bardzo słaby wybór jedzenia na śniadanie. Kawa lura z automatów. Za mały basen na taką liczbę ludzi. Brudne naczynia. Wysoko położone domki hotelowe nie dla ludzi o słabej kondycji. Trzeba się było prosić o papier toaletowy.
Hotel max 3 gwiazdki pokoje zniszczone brak internetu słabe dostawki ,kelnerzy podrywający 13 łatki i pytanie ich o instagrama co wyglądało bardzo słabo
Dobre jedzenie ale bardzo powtarzalne
Hotel dla niewymagających, na pewno nie są to 4 gwiazdki. Pokoje wymagają odświeżenia, ale są czyste, codziennie sprzątane. Bardzo duża ilość schodów do pokonania. Na szczególny plus zasługuje jedzenia, codziennie coś innego i bardzo smacznie doprawione. Obsługa bardzo miła i przyjazna dla gości hotelowych. Ogólnie miło spędzony czas.
jedzenie
pokoje wymagające odswieżenia, nieprzyjemny zapach przy basenach ze zjeżdzalniami
Pobyt w hotelu uważam za udany. To co dla mnie ważne to atmosfera, jedzenie, czystość. Nie będę się tutaj czepiała. Hotel zadbany ale nie jest nowoczesny. Ale za takie pieniążki nie można oczekiwać luksusowego. Basen codziennie czyszczony- stąd jego zamknięcie ok 18. Okolica piękna. Nam pokój trafił się o nr. 2*. Nie było dużo chodzenia widok na morze. Był ok. Klimatyzacja działa. Drinki smaczne i duży wybór. Odpoczęłam. Dziękuję.
Okolica.
Standard 4* zawyżony ale cena za pobyt niska więc nie jest to duża wada. Narzekaja na chodzenie ale dla mnie to nie jest problem. Można w recepcji poprosić coś niżej.
Pierwsze wrażenie może być niezbyt dobre, po przyjeździe przy recepcji duszno, brak klimatyzacji; część pokoi położona dość wysoko, wymaga pokonania sporej ilości schodów, taka uwaga dla osób starszych i mających problemy z poruszaniem się; słona woda w kranie, dla nas to nie był problem ale o tym wcześniej nie wiedzieliśmy; do centrum miasta jeżdżą busy za 30 lira; o 22 jest pokaz fontanny multimedialnej - warte obejrzenia :) Ogólnie pobyt należał do udanych, ale to raczej hotel dla mało wymagających!
Smaczne jedzenie; sympatyczna obsługa; ładne widoki, sporo zieleni
Pokoje skromne; łazienka wymaga generalnego remontu; szpary w drzwiach i oknach, klimatyzacja nie działała odpowiednio dobrze nawet przy 18st; brak animacji na basenie dla dzieci; leżaków trochę mało jak na szczyt sezonu; brak plaży hotelowej; ręczniki też przydałoby się wymienić, pod koniec dostawałyśmy już dziurawe i poplamione, warto wziąć swoj
To był drugi mój pobyt w tym hotelu.Pokój sprzątany codziennie,bardzo dobrze działająca klimatyzacja.Sam hotel uwazam ze nie jest zły.
Bardzo dobre jedzonko,na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.
mały basen i mozaika na ścianach basenu prosząca się o naprawę
Pokój - pierwsze wrażenia słabe, ale z każdym dniem było lepiej. Położenie super. Jedzenie na 9. Urozmaicone. Obsługa starała się jak mogła. Ogólnie jak najbardziej na plus. Wieczorami zawsze coś się działo. Szkoda, że pełno Rosjan.
Duża przestrzeń, fajne położenie, piękne widoki, dużo zieleni.
Plaża o której wszyscy mówili, ale nikt z niej nie skorzystał i jej nie widział ;) dużo schodów- dla Nas na plus.
Za tą cenę było ok nie można zbyt wiele wymagać. Pierwsze 4 dni super, klimat, jedzenie, obsługa. Później było za dużo ludzi, kolejki na stołówce, brak miejsca na basenie, jedzenie monotonne. Najlepiej wybrać się nad morze kupić napoje w knajpie i wtedy leżaki za darmo. Miasto przyjazne, bezpieczne. Dużo straganów wszędzie to samo. Polecam udać się na stare miasto.
Cisza, spokój, jest co robić.
Monotonne jedzenie, za dużo ludzi, woda w łazience stoi.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Podobały nam się widoki.
Wyżywienie, obsługa,
Hotel położony jest wysoko, dlatego trzeba mieć dobrą kondycję
Minęła już chwilę po powrocie można ocenić pobyt w hotelu Isla Panorama. Ogólnie pobyt uważany za udany, sam hotel położony na wzniesieniu z dość stroma ulicą dochodzącą do głównej w Marmaris. Pokoje rozłożone były w rożnej części obiektu, żeby dojść do części restauracyjnej oprócz wzniesienia musieliśmy pokonać jeszcze sporą ilość schodów około 100, była jedna winda ale dość często zajęta. Taka sama sytuacja z głównym basenem do którego prowadzą schody, drugi basen w zupełnie innej części obiektu czynny 2 razy w ciągu dnia na 1 godzinę, co dodawało dodatkowy spacer z dziećmi znów z koniecznością pokonania schodów. Same pokoje dla osób niewymagających,klimatyzacja działa i to na plus, łazienki bardzo małe wymagające remontu, łózka wygodne , lodówka, mały tv. Natomiast największe zastrzeżenia mamy do obsługi, która w zasadzie tylko wymieniała ręczniki, rozsypany piasek przez syna pozostał z nami do końca wyjazdu. Najlepiej oceniamy jedzenie bardzo duża różnorodność bardzo smaczne, robione na świeżo więc ciepłe, nie mieliśmy się tu do czego przyczepić. Wieczorem organizowane animacje w których dzieci chętnie uczestniczyły. Drinki robione przez bardzo uprzejmych barmanów spełniały wszystkie wymagania. Trochę szkoda,że hotel nie ma swojej wydzielonej plaży ale nam basen wystarczał w zupełności. Z drogi głównej nieopodal hotelu często odjeżdżały busy które chętnie zabierały turystów do centrum miasta za ok 30 lirów za osobę. Równolegle do głównej ulicy do centrum ciągnie się promenada wzdłuż linii brzegowej idealna na spacery. samo miasto bardzo urokliwe. Wyjazd ogólnie oceniamy za bardzo udany.
- jedzenie bardzo smaczne - okolica spokojna
- sprzątanie pokoi
Hotel może nie należy do najnowszych ale zadbany, czysty i pyszne jedzenie.
Jedzenie, obsługa, czystość
Jeden z najlepszych urlopów. Hotel choć nie jest nowy jest po remoncie, czysciutko. Miejsce tworzą ludzie i ten hotel dokładnie taki jest. Jedzenie pyszne obsługa uśmiechnięta, pomocna . Jeśli ktoś lubi mniejsze hotele spokojniejsze miejsca to na pewno hotel dla niego. Piąty pobyt w Turcji (od bardzo dużych hoteli ociekających luksusem po te odrobinę mniejsze) i mogę powiedzieć że najbardziej udany podkreślając, że to ludzie tworzą miejsca i ich atmosferę.
Ludzie tworzacy to miejsce i atmosferę, pyszne jedzenie.
Wada i zaleta położenie na wzgórzu ( schody)
Miła obsługa, piękne widoki oraz bardzo dobre jedzenie.
Widok z hotelu, jedzenie
Pokoje czyste, miła obsługa, pyszne jedzenie, super drinki.
Przepyszne jedzenie.
Brak.
Hotel ok, jedzenie dobre, miła obsługa. Największy problem jest przy rejestracji w recepcji i przy oczekiwaniu na pokój. Trwa to bardzo długo, pokoje nie gotowe i słaba organizacja. Piękne widoki z hotelu. Fajnie położony trochę z boku ale wszędzie blisko, do plaży 200 m.
Piękne widoki z basenu i stołówki
Recepcja
Hotel położony na wzgórzu,blisko plaży .Pokoje na bardzo niskim standardzie ,błagają o remont .
Bardzo dobre jedzenie duży wybór .Obsługa hotelu ,animacje ,serwis bardzo dobra .
Łazienka błaga o remont ,brak półek wieszaków ,kabina nie domyka się woda leje się po kafelkach ,odpływ zapchany i dodatkowo smród ,brak okna i wentylacji.Szafa dla dwóch osób za mała ,ciuchy musieliśmy trzymać w walizkach. Ogólnie cały pokój zatrzymał się na latach 90.Internet tylko w holu brak w pokojach.Domki położone na wzgórzu bardzo dużo schodów.
Hotel położony na wzniesieniu z pięknym widokiem na zatokę. Ośrodek- główny hotel znajduje się pośród drzew iglastych które dawały trochę osłony przed słońcem :) Tam tez znajduje się glowny basen , jadalnia , bar . Zostaliśmy zakwaterowani w hotelu ponizej - nawet dobrze , ponieważ tam znajdował się basen ze zjeżdżalniami dla dzieci . Szkoda tylko , ze zjeżdżalnie były uruchamiane 2 razy dziennie na 1 godzinę :( Jeżeli chodzi o atrakcje dla dzieci to oprócz zjeżdżalni nie było nic … ale co więcej dzieciom potrzeba jak jest basen :) Do plaży ( na której za leżaki trzeba niestety zapłacić ) zejście z górki przyjemne , ale powrót pod górkę męczący ;) chociaż … można spalić przybrane kilogramy po pysznych obiadach i kolacjach :) Pokoje czyste , sprzątane codziennie , wymieniane ręczniki codziennie. Ogólnie pobyt bardzo udany :)
Piękny widok z hotelu na zatokę , pyszne jedzenie
Zjeżdżalnie dla dzieci uruchamiane dwa razy dziennnie na 1 godzinę . Płatne leżaki na plazy
Spędzaliśmy w Turcji 2 tygodnie. Hotel położony na zboczu wzgórza; mieszkaliśmy w domkach, dużo chodzenie po schodach, nie polecam os. starszym czy niepełnosprawnym. 1. Pokoje: wizualnie b. ładne, małe, sprzątanie codziennie (różnie..), Trudno wychłodzić mimo klimatyzacji non-stop. 2. Jedzenie bardzo dobre, świeże duży wybór (największy atut hotelu!). 3 Basen czysty, mały, za mało parasoli, może trochę za głośna muzyka. 4. Plaża: tragedia na zaprzyjaźnionej z hotelem, brudna, leżaki rozkładasz sam, arogancki, niekulturalnyTurek prowadzący bar, uwaga raz zażądał za 2 wody 400lir. – nie warto z niej korzystać; można znaleźć lepsze, czystsze plaże z miła obsługą (również „płatne”). 5. Awaria; w przypadku awarii po zgłoszeniu b. szybka naprawa ( mieliśmy awarię wody w łazience).6. cześć obsługi miła a część kombinowała jak tu robić, aby nic nie robić, były osoby kompletny brak profesjonalizmu… 7. Bar wolna obsługa… ludzie stoją w kolejce a pan sobie przecież musi porozmawiać. Piwo, wina -bardzo dobre 8. Animacje - tragedia w kółko to samo, występy z zewnątrz na żenującym poziomie- trudno się dziwić hotel pod rosyjskiego klienta, który ma wysokie mniemanie o sobie, a zadowala się byle, czym… Mimo takiej ilości Polaków prowadzący animacje nie potrafił po polsku powiedzieć „dziękuje” (obsługa na kuchni nauczyła się kilku słów po polsku!). Skandaliczne sytuacje- recepcja dwukrotnie zgubiła oddany przez nas klucz ( no cóż zdarza się), ale za drugim razem powiedziano mi że ja! mam sobie podejść do jakiegoś biura! Na stołówce brakowało przy nakryciu widelca poprosiłam o przyniesienie to pan przyniósł mi …brudny, który mu z powrotem zwróciłam, ani przepraszam i nie przyniósł mi już nic trzeba było sobie samemu zorganizować widelec. W hotelu dużo Rosjan. Brak dbałości o czystość w miejscach ogólnodostępnych.
Jedzenie bardzo dobre, świeże duży wybór (największy atut hotelu!)
Brak dbałości o czystość w miejscach ogólnodostępnych, kompletny brak profesjonalizmu częsci obsługi.