Irilena

Bardzo polecam to miejsce - urocza gospodyni, cicho i spokojnie, idealne na wypoczynek i zwiedzanie

Byliśmy głównie ze względu na nocleg. Wracaliśmy wieczorami. Śniadanie przygotowywaliśmy sami, a obiadokolacje jedliśmy w restauracjach i tawernach. Pani w recepcji bardzo miła, pomocna. Blisko market, niedaleko do plaży.

hotelik mały,czysto i cicho,basen mały ale jak Ja byłam prawie pusty,cały dzień w słońcu.Kiepsko wyposażony aneks kuchenny .Bardzo dużo komarów,z ciepłą wodą nie było problemów.Brak telewizora.Głośne cykady za oknami właściciele cały czas na miejscu,do plaży bliziutko ładne piaszczyste plaże leżaki 5 euro. Ogólnie hotelik dla niewymagających.

Ogólnie polecam dla mało wymagających, cena 2000zł za taka wycieczkę hmm chyba wolę dodać 3000zl i nie narażać się na tak złe pierwsze wrażenie.

Jedynym atutem hotelu jest jego bliskość do plaży. Posiada mały basen w którym można się ochłodzić (do 19-tej). Hotel ma standard nieadekwatny do kategorii hotelu (chyba dzięki basenowi). Wyposażenie jest stare i zdezelowane, klimatyzacja za dodatkową niemałą opłatą, zapach stęchlizny w szafach - nie można było się rozpakować. Łazienka - dramat - czysta ale dramat - brak kabin, brak nawet wieszaków do powieszenia słuchawki od prysznica. Po kąpieli pełno wody w łazience (skoro brak zasłonek czy kabin to nie może być inaczej ) Łazienka ma pewien niuans - mianowicie nie można wyrzucać użytego papieru toaletowego do muszli....tylko do kosza. O ile byłby on wyrzucany codziennie - od biedy można to zaakceptować....ale w temperaturach bliskich 40-tu stopniom opróżnianie go co 2-3 dni ( dni sprzątania) - pozostawiam wyobraźni fantazje zapachowe wydobywające się z łazienki ...która przecież nie znajduje się w oddzielnej części tylko stanowi część \\\"apartamentu\\\" . Fakt że tego typu \\\"przypadłość\\\" jest często spotykana w Grecji na wyspach ( informacja od rezydenta) tylko nieznacznie usprawiedliwia te praktyki. Materac do spania na dostawce - zwykła gąbka przykryta prześcieradłem :) - taki chyba mają standard. Klima dostępna tylko za sporą opłatą i jest wydajna ....ale tylko w sypialni ....pomimo otwarcia drzwi do innego pomieszczenia(gdzie była dostawka) nie dawała rady. Generalnie tylko bliskość plaży i bardzo sympatyczni właściciele - są na plus.

Nazwa  Irilena
Miejsce  Grecja / Kreta / Stalida
Wyżywienie  Bez wyżywienia

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

Wyświetlono 8 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Agata

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Fantastyczne położenie - blisko do morza, sklepów, restauracji i przystanku a równocześnie w cichej i spokojnej okolicy - siedząc na balkonie słuchałyśmy swierszczy i cykady:-) widok na góry i morze bezcenny

Wady

dobra jakość za rozsądną cenę - luksusów brak, ale miło, sympatycznie i bez problemu, wifi faktycnie tylko w przy recepcji i basenie

Waldemar

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Spokojne otoczenie, przyjemnie, cicho.

Wady

Łazienka mogłaby być trochę odświeżona.

ewa

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

cichy,czyściutko,bardzo duże pokoje,stół,blisko plaży i centrum.

Wady

aneks kuchenny słabo wyposażony, stare sprzęty jak lodówka,maszynki,włazience prysznic trzeba trzymać w ręce,popękany brodzik,krany do wymiany,brak telewizora.

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

Położenie blisko plaży i sklepów. Miła obsługa i atmosfera przyjazna. Bar przy basenie. Pokój duży i przestronny z anaksem kuchennym. Za posiłki wstawiłam 10 bo sami sobie gotowaliśmy :)

Wady

Pierwsze wrażenie to pomyślałam ale BŁĄD i chciałam dosłownie uciec. Hotel a mianowicie jego elewacja wymaga gruntownego odnowienia, niestety nie jest tak ładnie jak na zdjęciu. Basen to jest mały basenik bez szału. Wi-fi działa tylko przy recepcji a przy basenie to nie za bardzo. Wybraliśmy z mężem widok na morze ... by z 2cm i to daleko, a tak to widok na zaplecze domów a właściwie jakieś wysypisko. Z chęcią wstawię zdjęcie. Po drugiej stronie hotelu widok na góry i trochę żałuje, że go nie wybrałam. Cena za klimatyzację 7 euro/dobe... ale można negocjować uff. A i jeszcze ta łazienka....wiem, ż eGrecy mają problem z zawieszaniem chociażby jakiejś kotary przy prysznicu ale łąziena była ciągle mokra.. do Tego nie działa kran z zimną wodą, musieliśmy się poskarżyć wtedy przyszedł pan majster (Ukrainiec bardzo miły) i naprawił..

Piotr z rodziną

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

Blisko bardzo ładnej plaży, przemili właściciele.

Wady

Kiepski standard - nieadekwatny do kategorii hotelu. Stare zdezelowane wyposażenie, klimatyzacja za dodatkową niemałą opłatą, zapach stęchlizny w szafach - nie można było się rozpakować. Łazienka - dramat - czysta ale dramat - brak kabin, brak nawet wieszaków do powieszenia słuchawki od prysznica. Po kąpieli pełno wody w łazience (skoro brak zasłonek czy kabin to nie może być inaczej

Tomasz

Pobyt - Wrzesień 2016

nice hotel with clean and very large rooms, quiet, 200m to beach yet away from very noisy beach road.

Zalety

Away from noisy beach road, close to nice beach. very clean, nice pool and good room service.

Rafał

Pobyt - Wrzesień 2016

Zdecydowanie polecam hotel Irilena. Pokoje czyste, bardzo miła atmosfera i pomocna obsługa. Dostępny darmowy internet. Bardzo blisko do morza , plaż, tavern i sklepów. Duża dostępność wypożyczalni samochodów dzięki którym można zwiedzić całą wyspę.

Pobyt - Sierpień 2016

Nie jesteśmy zbyt wymagającymi klientami, ponieważ w hotelu właściwie tylko nocowaliśmy, a w dzień zwiedzaliśmy lub plażowaliśmy :) Ale hotel czysty, zadbany, bardzo duże pokoje, podstawowe wyposażenie, balkonik, czysty basen. Właściciele hotelu bardzo mili i służyli pomocą. Hotel świetnie położony - blisko do piaszczystej plaży, jeszcze bliżej do deptaka, gdzie jest dużo restauracji, pubów i sklepików, obok hotelu supermarket. Bardzo gorąco polecamy tawernę \\\\\\\"Katerina\\\\\\\", która znajduje się w pobliżu hotelu - przemiła rodzinka, która ją prowadzi, pyszne greckie jedzenie, zawsze dostawaliśmy dodatkowy poczęstunek :)

Irilena