Ipsos Beach

3.5

Położenie hotelu jak i jego personel jak najbardziej ok. Niestety w hotelu jest wysłużona klimatyzacja których wentylatory są umieszczone na balkonach i niektóre z nich bardzo głośno pracują, drżąca kolekocząca głośna blacha. Po zgłoszeniu tego faktu personel hotelu nie potrafil sobie z tym poradzic, sprawiali wrażenie że to normalna praca, nie zaproponowali rekompensaty choć za 10 dni zapłaciłem extra za klimę 60 € i jej już do końca nie używałem. Dlatego niestety duży minus

Hotel blisko plaży otoczony piękną zielenią ,czysty zadbany miła obsługa mimo nie znajomości języka angielskiego panie mówiły cierpliwie powoli to było pomocne . Śniadania bardzo dobre urozmaicone każdy znajdzie cos dla siebie. Hotelowy taras wspaniały w zaciszu zieleni przyjemnie było zjeść na nim śniadanie. Pokoje czyste ręczniki zmieniane codziennie.

Hotel Ipsos Beach spełnił wszystkie moje oczekiwania. Znajduje się bardzo blisko pięknej, żwirkowej/kamienistej plaży i jeszcze piękniejszym morskim widokiem. Usytuowanie hotelu jest doskonałe ze względu na bliskie sąsiedztwo przystanków autobusowych, dzięki którym możemy łatwo dotrzeć do Kerkiry (głównego miasta Korfu, skąd mamy rewelacyjne połączenie autobusowe praktycznie w każdy rejon wyspy). Plaża w Ipsos jest bardzo kameralna, zadbana, codziennie sprzątana, a woda jest nieskazitelnie czysta (widać pływające w niej rybki). Bez problemu dostrzeżemy linię brzegową zarówno Grecji jak i Albanii. Polecam wstać na piękny wschód słońca - widok zapierający dech w piersiach :) Hotel znajduje się przy wielu tawernach, można spróbować greckiej kuchni, ale jest też również wiele sklepów z pamiątkami oraz supermarketów. W hotelu znajduje się jadłodajnia na świeżym powietrzu, w otoczeniu pięknych drzew oraz kwiatów. Śniadania są bardzo dobre, urozmaicone - codziennie serwowane są inne słodkie i słone pozycje, do wyboru jest również bardzo dużo napoi oraz świeżych owoców. Pokój był bardzo przestronny, łazienka nowoczesna, na balkonie znajdowały się krzesła oraz stolik przy którym można było napajać się pięknym widokiem na pobliskie góry lub morze. W Hotelu znajduje się również basen z leżakami dla gości, bar, stół do ping-ponga oraz niewielki, zacieniony plac zabaw. Dostępna jest także winda i niewielka biblioteczka. Obsługa hotelu bardzo pomocna i miła. Nie ma problemu z zameldowaniem się w późnych godzinach wieczornych.

Hotel odpowiedni dla osób, które cenią schludny wygląd, czystość, spokój, a i tak nie mają zamiaru spędzać czasu w hotelu. Odpowiedni dla osób, które przyjechały na Korfu po to, aby zwiedzać, jeździć po całej wyspie a dopiero wieczorem zjeżdżać do hotelu na odpoczynek, drinka i pyszne jedzenie. W hotelu można się nudzić, ponieważ nie oferuje animacji, ale jest przyjemny duży bar z przyjazną obsługą i sporym telewizorem. Pokoje średnie, nie za duże, nie za małe, ręczniki zmieniane codziennie, pościel co 3 dni, siatki w oknach odgradzają od komarów. Klimatyzację można zakupić dodatkowo, ale bezpłatne wiatraki są wystarczające. Jedzenie pyszne, swojskie i urozmaicone na obiadokolacjach, śniadania tak jak w większości hoteli nudne i kiepskie, ale prośby o pomidory czy ogórki na śniadanie zostały uwzględnione, więc wystarczy pogadać z obsługą hotelu, która jest bardzo przychylna. Generalnie polecam - niezbyt wygórowana cena wyjazdu z Alfa Star za rozsądną cenę.

Ipsos według mnie :) Plaża szeroka na kilka metrów, pokryta małymi,ostrymi kamyczkami. Na plaży leżaki i parasole płatne, prysznice darmowe. Plaża z mniejszą ilością kamyków jakieś 15 minut spacerem wzdłuż głównej ulicy. Samochody w tyle nie przeszkadzają. Widoki piękne, woda czysta i cieplutka a dno piaskowe. Miasto małe, kilka knajpek, sklepów i barów wzdłuż głównej ulicy. Dojście do dalszych miejscowości tylko dla zmotoryzowanych. Autobus 3 razy dziennie przejeżdża przez miasto. Hotel jak dla mnie 4+. Idealny dla osób nie wymagających nie wiadomo czego. śniadania faktycznie te same, ale codziennie można sobie skompletować inny zestaw. Obiad i kolacja bardzo dobra, połowa wyboru to warzywa i sałatki. Bar otwarty od 10-23 (gdzie podaje się rozwodnione napoje) więc trudno dnia następnego o kaca - podobno to grecka norma. Pokoje z wiatrakiem czyste, codziennie sprzątane (oprócz tych z końcówką "13", które nie powinny być dostępne dla gości). Basen wystarczająco duży, z leżakami (czasem było ich za mało, ale koło basenu są krzesła i stoliki). Pracownicy mili, zwracali uwagę na nasze komentarze i opinie (nalewali nam wino szefa, które nie było dobrej jakości, ale po negatywnym komentarzu przestali). Ipsos to świetne miejsce wypadowe do innych części wyspy. Osobiście polecam wypożyczenie skutera za 10e/doba (dobre dla 2 osób nawet bez doświadczenia) i samodzielne zwiedzanie wyspy lub zakupienie wycieczki w tamtejszym biurze podróży, gdzie ceny są o 10e niższe niż u pani rezydentki ( która ma wszystko gdzieś). Ogólnie po wyjściu z hotelu, im bardziej w lewo tym taniej. Hotel godny polecenia osobom niewymagającym, ceniącym kameralny styl hotelu oraz wygodę bliskości plaży.

Nazwa  Ipsos Beach
Miejsce  Grecja / Korfu / Ipsos
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, nurkowanie, parking

Internet Wi-Fi w recepcji bezpłatnie

100m od piaszczysto-żwirowej plaży gdzie zejście do morza jest łagodne

Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem

Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami

3.5

Wyświetlono 32 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Rafał

Zalety

Położenie w zieleni i blisko plaży. Miły personel

Wady

Głośna klimatyzacja, pies na łancuchu przed hotelem (nie należał do hotelu) ale obok którego się przechodziło codziennie, straszny widok ściskający za serce.

Iwona

Zalety

Zieleń, cisza miła obsługa, blisko plaża.

Wady

nie mam zastrzeżeń

Pobyt - Czerwiec 2023

Zalety

dogodna lokalizacja, różnorodne i pysze śniadania, pomocna obsługa, dobry standard

Wady

płatna klimatyzacja

Diana

Pobyt - Lipiec 2012

Pobyt - Lipiec 2012

Monia

Pobyt - Czerwiec 2012

Witam. Hotel Ipsos Beach w ogólnym rozrachunku bez większych zastrzeżeń . Posiłki bardzo smaczne w opcji all można było jeść do bólu, oczywiście śniadania nieco monotonne. Obsługa bardzo miło nastawiona na turystów,pokojówki nie biorą same napiwków, trzeba wręczać osobiście :-) W czerwcu klimatyzacja zbędna, w pokojach są wiatraki - w razie upału, pokoje czyste, z łazienkami różnie -czasem troszkę grzybka pod prysznicem:-). Alkohole ichniejsze chyba troszkę rozwadniane. Basen niezbyt przyjazny dla dzieci, ponieważ dość ostre kafelki w niektórych miejscach pokaleczyły stópki, więc pozostała kąpiel w skarpetkach:-)

Brenda:)

Pobyt - Czerwiec 2012

Jak najbardziej polecam. Hotel czysty i cichy. Pokoje ładne sprzątane codziennie. Mieliśmy widok na morze i góry:) Jedzenie berdzo dobre, obsługa miła. Basen z oddzielonym brodzikiem dla maluchów. Przed hotelem plac zabaw.

wielbicielka Grecji

Pobyt - Czerwiec 2012

Hotel bardzo przyjemny, czysty i cichy. Duży plus za siatkę moskitierę na całej powierzchni okna rozsuwaną jak żaluzja, co umożliwia spanie przy otwartym oknie,bez obawy o nieproszonych gosci. Pokój sprzątany codziennie i codzienna wymiana ręczników. Rodziny z dziećmi są zakwaterowane obok siebie,co jest świetnym rozwiązaniem, gdyż dzieci nie przeszkadzają innym gościom. Za jedyny minus mogę uznać monotonne sniadania,ale przy pobycie 7dniowym nie był to duży minus. Zresztą w okolicznych resteuracjach są bardzo przystępne ceny i można zjeść suflaka w zestawie z piwem za 3,5euro. Plaża w Ipsos przy ulicy, otoczona górami na wieczorne spacery idealna,ale kąpać woleliśmy się na tej w Dassia, do której idzie się spacerem 15minut,ale warto:-) Wyspa piękna, godna odwiedzenia! Zielona, gorzysty teren, pełen pięknych zatoczek i plaż, piaszczystych, kamnienistych, żwierkowych-każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam wypożyczalnię aut u Greka Christosa w miejscowości Pirgi (10 minut od hotelu po promenadzie i skręcamy w lewo) jest najtańszy! Wyjątkową atrakcją jest Kanoni tzw. mysia wyspa w pobliżu której znajduje się pas lotniska, można z niej oglądać lądujące samoloty,co robi niesamowite wrażenie-samolotu na wyciągnięcie ręki:-) Na wyspie znajduje się też duży Aqua Park.

Bea

Pobyt - Czerwiec 2012

Zdecydowanie godny polecenia hotelik, bardzo czyściutki, dla niezmanierownych turystów, którzy przyjeżdżają zwiedzać nowe miejsca, a nie lansować się w hotelach. Obsługa przemiła, rodzinna atmosfera; polożony praktycznie przy plaży.

Vicky

Pobyt - Czerwiec 2012

Korfu to urocza wyspa pełna niesamowitych widoków zapierających dech w piersiach. Ipsos to mała miejscowość, ale dogodnie usytuowana. Można w niej znaleźć wiele atrakcji, restauracji, barów, itp. Plaża w Ipsos kamienista, ale bardzo fajna, woda w czerwcu cieplutka niczym w wannie. Widoki w Ipsos boskie - widać połączenie morza i gór. Polecam wypożyczenia quada, skuter lub auta i pozwiedzania wyspy - przejeżdżając przez góry na jej drugi koniec można zobaczyć nieziemskie widoki. Warto udać się do miejscowości Paleokastritsa, która jest nad Morzem Śródziemnym i tam wypożyczyć motorówkę, którą będzie można pozwiedzać jaskinie i popływać nieco po okolicy. Można też poleżeć na piaszczystej plaży. Warto również odwiedzić Sidari, gdzie jest przepiękny Canal D'amour. Fajne plaże można znaleźć w Kassiopi, Nissaki, Barbati, Agios Georgios. Koniecznie warto zajrzeć również do stolicy wyspy, gdzie jest bardzo fajny port, stara twierdza i kilka innych atrakcji godnych uwagi. Będąc w Kerkirze warto również odwiedzić Kanoni, które jest świetnym punktem widokowym. Polecam również zobaczyć Achilion oraz udać się do Aqua Parku. Wycieczki zorganizowane warto wykupić w miejscowym biurze wycieczkowym - nniedaleko Ipsos Beach jest jedno tanie, gdzie wycieczki są o połowę (czasem i więcej) tańsze niż te organizowane przez rezydentkę. Będąc w Ipsos Beach warto również skorzystać z wynajmu łodzi u Leona i pooglądać widoki z motorówki. Gwarantuję, że warto : ) Skakanie do morza, wpływanie do jaskiń i samo prowadzenie takiej łodzi do czysta przyjemność. Jeśli chodzi o hotel Ipsos Beach to miło zaskoczył. Pokoje duże, czyściutkie i codziennie sprzątane. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna. Jedzenie przepyszne i o dużym wyborze. Atmosfera panująca w hotelu niesamowita : ) Jedyny minus to rezydentka, która nie wykazywała zbytniego zainteresowania nami. Wsadziła nas do busa bez jakichkolwiek informacji, dała tylko kopertę, że następnego dnia jest spotkanie, przy powrocie na lotnisko wpadła, gdy już wszyscy oddali bagaże. Polecam!

Lakita

Pobyt - Maj 2011

W hotelu byłam w 2009r.Hotel jest fajnie umiejscowiony jest blisko morza i sklepików.. Pokój miałam bardzo ładny z widokiem na basen. Jedyne co to jedzenie mogło by być troszkę lepsze. Ogólnie hotel jak najbardziej polecam :)

anulka

Pobyt - Czerwiec 2010

Plaża obok hotelu faktycznie moze i jest wąska, kamienista i nie zbyt czysta, ale wystarczy 15 min. spacerkiem i jesteśmy na pieknej piaszczystej plaży z turkusową wodą, cisza i spokój ponieważ plaża jest oddalona od ulicy.

M

Pobyt - Maj 2010

Hotel oddalony od głównej drogi, drzewa wyciszają jej gwar. Do morza rzut kamieniem, kluby, bary, restauracje pod nosem. Bardzo blisko do stolicy, autobusy w miarę punktualne, ale posiadające wysoki standard... W mieście mnóstwo Włochów, szczególnie w nocy widocznych. Obsługa hotelowa bardzo miła, mówią po angielsku. Jedzenie smaczne, choć rzeczywiście mało urozmaicone. Pokoje przyjemne, z lodówką.

oak

Pobyt - Lipiec 2009

hotel ok.polozemie super.raczej nie wybierajcie sie z dziecmi bo beda sie nudzoc chyba ze basen przy hotelu wystarcza.jedzenie koszmar,nieurozmaicone i niedobre,bez okolicznych lnajpek sie nie obejdzie.obsluga bardzo mila,ale nie dajcie sobie wcisnac pokoju 113,213,313-bez dostepu swiezego powietrza.

ADRIANGIEROK

Pobyt - Lipiec 2009

byłem w hotelu ipsos beach i idealnie mi podeszedł,blisko sklepy,bary,plaża,pokoje fantastyczne,miła obsługa,wyżywienie dobre,dobry hotel dla klientów ze szczupłym portfelem,hotel po prostu trzeba odwiedzić

Nina Kozańska

Pobyt - Czerwiec 2009

Hotel bardzo fajnie położony-centrum a zarazem przyjemnie.Plaża wąska ale blisko.Można wypożyczyć samochód, skuter itp.i objeździć wyspę po swojemu oraz znaleźć piękne plaże i zatoczki.Jedzenia w hotelu bardzo dużo choć po 4 dniach może faktycznie się znudzić.Ale od czego są pobliskie knajpki? Osobiście polecam-bardzo fajny hotel ale tydzień to stanowczo za mało.

anna

Pobyt - Maj 2009

bardzo dobrze położony hotel,w centrum,a cicho i spokojnie,pokoje bardzo czyste,codziennie sprzątane,ręczniki wymieniane codziennie,pościel co3dni.myśmy mieli opcje HB,śniadania niestety zawsze to samo i mały wybór,natomiast obiadokolacja fantastyczna.basen ok,plaża pod nosem,ale przy ruchliwej ulicy,wąska,ale czysta,żadnego cienia,generalnie jedyny minus.Myśmy byli z ecco holiday-rezydentki średnie,jedna nie zainteresowana pomocą,była bo musiała, a druga miła ale nie do końca kompetentna jako przewodnik(podobno, bo ja się nie znam,ale inni,co lepiej znali historie,mówili ze czasem ściemę waliła). dla mnie hotel rewelacja, polecam,w Korfu się zakochałam,wiec jak tam wrócę,to na pewno do tego hotelu.

Anik

Pobyt - Maj 2009

Bylam tam 3 tygodnie temu.Poza drobnymi minusami było fajnie.Jedzenie dobre ale malo urozmaicone,hotel godny polecenia osobom starszym lub bezdzietnym dla dzieci poza basenem nic nie ma.Plaża blisko ale za to wąska i niezbyt czysta no i obok ulicy.Polecam wypożyczenie auta i wycieczka dookola wyspy,super.Miejscowość raczej mało atrakcyjna ,duzo tawern.Ogólnie ok ale zdecydowanie wole Kretę.

joanna

Pobyt - Maj 2009

To nieprawda,że wszystkie pokoje mają balkony. Niektóre mają tylko okno,z którego roztacza się \"piękny widok\" na przewód wentylacyjny o średnicy około 1,5 metra, w którym znajdują się urządzenia klimatyzacyjne. Świeże powietrze nie dociera tam wcale, ponieważ przewód jest zamknięty od góry szklanym dachem.

Pobyt - Maj 2009

Wady: - pokoje z widokiem na ogród są nad kuchnią z której dociera dosyć brzydki zapach. Korfu ma problem z instalacją gazową, gdyż i ten zapach unosił się w powietrzu. - monotonne jedzenie. Muchy latające nad przygotowanymi posiłkami. Nie zawsze czyste talerze. - wąska plaża. Trochę brudna. Zalety: - bliskość plaży ( niestety przejście przez bardzo ruchliwą ulicę :/)

Ipsos Beach